Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:

Като цяло доста добра новина е тази промяна, поне за притежателите и на двете - Мастъркард и Виза. С едната се влиза неограничено в София и другите регионални салони, с другата 4-8 посещения извън тях. Другото, което прави впечатление, че включват Priority Pass, макар и още да не е ясно технически как ще стане това. Аз също не успях да се логна там с карта на ПИБ регистрирана в Lounge Key. Иначе PP имат някои салони, които ги няма в LK и обратно, така че това дава гъвкавост. 

• Харесвам 1
Публикувано:

era, най-масовите карти, които се ползват из форума, и даващи право на салони, изобщо нямат такси  - формално имат, но отпадат при определен оборот за годината, който не е нищо особено, а за пътуващи хора - пък съвсем

ние сме с две кредитни Голд - без такси, с 0.75% кешбек + оная дебитна от Уникредит, за която казах назад - и тя си ми е включена в месечната такса на фирмената сметка - т.е. с картата или без нея, все ми е толкова таксата, общо трите карти ни дават право на 18 посещения в салони за годината, ако бях Георги Матеев щях да кажа, че ни спестяват 18*30=540 евро, ама понеже не съм, а и пътуването и влизането в салони изобщо не е задължително, ги смятам за някакъв дребен подарък, а не за нещо, за което съм платила на банката... може би ги плаща някой с неговите лихви по кредитна карта, но определено не сме ние, нито пък някой от тук списващите, които надали са плащали нещо за ползването на картите си, а по-скоро само са получавали

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 7 минути , antea каза:

era, най-масовите карти, които се ползват из форума, и даващи право на салони, изобщо нямат такси  - формално имат, но отпадат при определен оборот за годината, който не е нищо особено, а за пътуващи хора - пък съвсем

ние сме с две кредитни Голд - без такси, с 0.75% кешбек + оная дебитна от Уникредит, за която казах назад - и тя си ми е включена в месечната такса на фирмената сметка - т.е. с картата или без нея, все ми е толкова таксата, общо трите карти ни дават право на 18 посещения в салони за годината, ако бях Георги Матеев щях да кажа, че ни спестяват 18*30=540 евро, ама понеже не съм, а и пътуването и влизането в салони изобщо не е задължително, ги смятам за някакъв дребен подарък, а не за нещо, за което съм платила на банката... може би ги плаща някой с неговите лихви по кредитна карта, но определено не сме ние, нито пък някой от тук списващите, които надали са плащали нещо за ползването на картите си, а по-скоро само са получавали

Много точно казано. Хора с прилична финансова дисциплина могат само да печелят от кредитните карти за сметка на плащащите лихви и за съжаление за сметка на търговците, които плащат такси за всяка транзакция. Аз съм ползвател на КК от 20+ години и съм плащал минимални лихви 1-2 пъти поради невнимание и изпускане на срока за погасяване. Всъщност плащам 90% от всичко с КК и ми е трудно да пресметна спестеното от кешбек и салони, но е 1000+ лв средно на година. А познавам хора в САЩ, които достигат до 10-20к долара на година в точки, мили и т.н. И изобщо не мисля, че е особено натоварващо всичко това, усилията са минимални 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:

Феномен! Не го интересуват  салони, нито как се влиза, но се пише в темата за тях и се обяснява колко са зле всички..

Добре че виждам тъпотиите му, само ако друг го цитира..

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано: (редактирано)
преди 41 минути , lyubo21 каза:

Като цяло доста добра новина е тази промяна, поне за притежателите и на двете - Мастъркард и Виза. С едната се влиза неограничено в София и другите регионални салони, с другата 4-8 посещения извън тях. Другото, което прави впечатление, че включват Priority Pass, макар и още да не е ясно технически как ще стане това. Аз също не успях да се логна там с карта на ПИБ регистрирана в Lounge Key. Иначе PP имат някои салони, които ги няма в LK и обратно, така че това дава гъвкавост. 

Не  е точно така. С VISA се влиза неограничено само в салона в София на терминал 2, за други салони не важи.

Sofia Airport | Visa

Редактирано от Asya Assenova
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , Asya Assenova каза:

Не  е точно така. С VISA се влиза неограничено само в салона в София на терминал 2, за други салони не важи.

Sofia Airport | Visa

Имах предвид по-конкретно Виза Платинум. За Голд е само София от Виза, освен ако някоя определена банка да дава нещо друго от нея. 

Публикувано:
преди 38 минути , lyubo21 каза:

Имах предвид по-конкретно Виза Платинум. За Голд е само София от Виза, освен ако някоя определена банка да дава нещо друго от нея. 

Според инфото от линка за всички карти VISA има достъп и то неограничен само за салона на софийското летището, разликата е в броя придружители, които влизат безплатно. Проверете.

Публикувано:
преди 18 минути , Asya Assenova каза:

Според инфото от линка за всички карти VISA има достъп и то неограничен само за салона на софийското летището, разликата е в броя придружители, които влизат безплатно. Проверете.

Има и втори линк:

https://www.visabg.com/bg_bg/visa-offers-and-perks/loungekey/154374

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ето отговор и от ПИБ.

Здравейте,

Всичко прочетено в сайта на Mastercard е вярно. Има промяна от 01/02/2025г.  С Mastercard Gold може да се възползвате от 4 безплатни достъпа годишно до салоните на летищата в целия свят.

На нашия сайт още не е отразена промяната, изчакваме още подробности от Mastercard. Ще се изисква и оборот от 250 евро от предходен месец, за да се ползват условията, но това ще влезе в сила от 01/05/25г. Може да го проследите

или да ни пишете тогава, за да го потвърдим.  На този етап може да ползвате 4 безплатни салона с Вашата карта.

• Харесвам 7
  • Шок 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 10 минути , Redyred каза:

Още един линк за Виена 😉

https://www.visabg.com/promotsii/viennaairport.html

Отделно всяка банка може да има допълнителни условия. Но това, което дават Виза и Мастъркард обявено на техните сайтове си важи за определения вид карта. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 29 минути , horus92 каза:

Ще се изисква и оборот от 250 евро от предходен месец, за да се ползват условията, но това ще влезе в сила от 01/05/25г.

Това май е трябвало да остане вътрешна информация предвид кога влиза в сила, но са се изпуснали без да се усетят. 🤔

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Duke каза:

Аз пък съжалявам за отпадането на неограниченото ползване на софийския салон. Не знам защо е този негативизъм. Салонът е ОК и върши чудесна работа за ранните полети за които е добре да се пристигне на Т2 поне два часа по-рано. Пиеш кафе, хапваш някой и друг сандвич/баничка/кроасан, взимаш вода/безалкохолно/бира за полета и изчакваш на спокойствие отварянето на гейта. На мен лично ще ми липсва този салон...

Някой с карта на ПИБ с получено съобщение за новите условия? На сайта на банката все още няма нищо по темата. По-интересно е, че не мога да се регистрирам в Lounge Key - дава ми някаква странна грешка. Не че е болка за умиране, но ми се искаше да имам достъп до списъка от 1200 салона, за да знам къде мога да влизам, че досега беше ясно - София, Виена и Истанбул...

Имам надежда да ги запазят за Visa gold, но както е тръгнала на зле работата...

Публикувано:

250 евро не са кой знае каква сума, то сигурно само пазарът на някои хора за месец им е толкова. Ето всички ще разберат новите условия и после ще си ползват, няма особена драма. Може и самите банки да решат да направят някоя сделка с нашето летище, за да отличат продукта си.

Публикувано:

Златна кредитна на ПИБ. Днес им звънях за да им кажа, че ще ползваме картите в Доха и Малдиви. Питах и за новите промени. Питаха откъде знам и ме оставиха на холд да проверят. След 3-5 мин ми каза младежа да следвам написаното в сайта на банката. Не посетихме  Aspire на Т2, но в апп-а на Lounge key пише 30 евра. В Ал маха на Доха ме чарджваха 30+30 за мен и придружител т.е. по старите условия, а са ми първи посещения в салон за 2025. В приложението виждат посещенията ми от 2024 всички с 0 такса. Прилагам снимка:

IMG_2180.png

преди 2 часа, horus92 каза:

Ето отговор и от ПИБ.

Здравейте,

Всичко прочетено в сайта на Mastercard е вярно. Има промяна от 01/02/2025г.  С Mastercard Gold може да се възползвате от 4 безплатни достъпа годишно до салоните на летищата в целия свят.

На нашия сайт още не е отразена промяната, изчакваме още подробности от Mastercard. Ще се изисква и оборот от 250 евро от предходен месец, за да се ползват условията, но това ще влезе в сила от 01/05/25г. Може да го проследите

или да ни пишете тогава, за да го потвърдим.  На този етап може да ползвате 4 безплатни салона с Вашата карта.

Ми противоречи си с това, което платих преди час в Доха. 😞

IMG_2181.jpeg

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

На някой правило ли му е впечетление конкретно при ПИБ Mastercard Gold и ПИБ Мastercard Platinum First Lady и по-точно в приложението Lounge Key. При по-скъпата карта салоните са в пъти по-малко от златната. Т.е. ако се намираш примерно в Копенхаген при First Lady няма салони в Lounge Key приложението, а при златната има. Наложи се да платя за салон за мен+придружител със златната, защото другата не дава опция за влизане. В Колумбия пак така. Имам усещането, че скъпата карта е само за САЩ и Великобритания. Много странен продукт, но с по-голям cashback.

Публикувано:
преди 19 минути , Ardent каза:

Тази First Lady не е ли с Priority Pass, а не с Lounge Key. 

Явно е така, но защо тогава ни върнаха в Сан Андрес, където има салон, при положение, че пише: Само представете своята карта Priority Pass на служителя в салона. Информация за салоните и възможностите, които всеки от тях предлага, можете да получите на www.prioritypass.com.

Публикувано:
Преди 1 час, aladinoplus каза:

Имам усещането, че скъпата карта е само за САЩ и Великобритания

Не ( поне за САЩ ) . Допълнително , МС Платинум е нисък среден клас карта ( субниво на МС Уърлд ) . Класовете МС са :

1. нисък клас стандарт ( Голд в България )

2. среден клас : Уърлд  ( субниво Платинум)

3. висок клас : Уърлд Елит

преди 56 минути , aladinoplus каза:

Явно е така, но защо тогава ни върнаха в Сан Андрес, където има салон, при положение, че пише: Само представете своята карта Priority Pass на служителя в салона. Информация за салоните и възможностите, които всеки от тях предлага, можете да получите на www.prioritypass.com.

Всеки салон , който приема ПП, ЛК и подобни може да те върне в определени часове заради почти пълен капацитет.

Коментирахме преди година мисля, че девалвацията на достъп до салони е неизбежна и необратима . Рекордно повече хора пътуват , летищата имат ограничено пространство за салони , а и се увеличават броят на хората с достъп до салони.
Салоните от своят страна вдигнаха цената на посещение между 10-20% , съответно картоиздателите въвеждат нови ограничения и /или изискванията за месечен/годишен оборот . Тенденцията е необратима , както и все повече увеличаващият се брой премиум карти с неспрестанно увеличаващи се годишни такси . 

• Харесвам 3
Публикувано:

Трудно ми е да си представя че 99.99% от пишещите тук нямат разходи от поне 250€ месечно , а ако нямат защо изобщо им трябва банкова карта ?

Ако пак става дума за ония измекярски изпълнения с Дайнърс , когато масово се поддържаше активност само до минималния оборот за достъп в салоните е тъжна история ...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, bibi каза:

Златна кредитна на ПИБ. Днес им звънях за да им кажа, че ще ползваме картите в Доха и Малдиви. Питах и за новите промени. Питаха откъде знам и ме оставиха на холд да проверят. След 3-5 мин ми каза младежа да следвам написаното в сайта на банката. Не посетихме  Aspire на Т2, но в апп-а на Lounge key пише 30 евра. В Ал маха на Доха ме чарджваха 30+30 за мен и придружител т.е. по старите условия, а са ми първи посещения в салон за 2025. В приложението виждат посещенията ми от 2024 всички с 0 такса. Прилагам снимка:

IMG_2180.png

Ми противоречи си с това, което платих преди час в Доха. 😞

IMG_2181.jpeg

Това с Виза платинум ли е? Защото на сайта още пише неограничено в Доха, Дубай и тн…

Публикувано:

Понеже по-горе някой беше написал, че една карта може да се добави или само в ЛК или в ПП. Аз в края на миналата година си извадих платинена КК от ПИБ и се регистрирах в ЛК без проблем, след седмица получих и пластика на ПП и си регистрирах същата карта в приложението без проблем. Двете приложения са копие едно на друго само с различни лога и предполагам списъка със салони.  Относно новите промени на МК не съм получил уведомление от ПИБ за тях. 

Публикувано:
преди 6 минути , Captain45 каза:

Понеже по-горе някой беше написал, че една карта може да се добави или само в ЛК или в ПП. Аз в края на миналата година си извадих платинена КК от ПИБ и се регистрирах в ЛК без проблем, след седмица получих и пластика на ПП и си регистрирах същата карта в приложението без проблем. Двете приложения са копие едно на друго само с различни лога и предполагам списъка със салони.  Относно новите промени на МК не съм получил уведомление от ПИБ за тях. 

Интересно. Какво представлява пластиката на ПП и как се изкарва? Втори въпрос - как става регистрацията в ПП - предполагам с номер на карта?

Публикувано:
преди 47 минути , stanislavpp каза:

Не ( поне за САЩ ) . Допълнително , МС Платинум е нисък среден клас карта ( субниво на МС Уърлд ) . Класовете МС са :

1. нисък клас стандарт ( Голд в България )

2. среден клас : Уърлд  ( субниво Платинум)

3. висок клас : Уърлд Елит

Всеки салон , който приема ПП, ЛК и подобни може да те върне в определени часове заради почти пълен капацитет.

Коментирахме преди година мисля, че девалвацията на достъп до салони е неизбежна и необратима . Рекордно повече хора пътуват , летищата имат ограничено пространство за салони , а и се увеличават броят на хората с достъп до салони.
Салоните от своят страна вдигнаха цената на посещение между 10-20% , съответно картоиздателите въвеждат нови ограничения и /или изискванията за месечен/годишен оборот . Тенденцията е необратима , както и все повече увеличаващият се брой премиум карти с неспрестанно увеличаващи се годишни такси . 

Не беше пълен салона, а и обикновенно те уведомяват ако е така. Случвало ми се е в други салони. Пробваха картата на апарата и не мина. Тогава си направих на място регистрация в ЛК за Fist Lady и видях, че в приложението с добавена Fist Lady карта този салон не фигурира, а в същото приложение на златната карта този салон фигурираше, но можеше да влезнем срещу заплащане. В сайта на ПП не пише, че трябва да се регистрирам в приложението на ПП. Признавам си -има неща, които са неясни за мен и затова задавам въпроси.

Публикувано:

Гледам условията на ЦКБ за членството в РР при притежание на World Credit MC:

https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/kreditni-karti/programa-priority-pass

Илзлиза доста по-голям списък на салони с безплатен достъп за притежателя и 1 придружител. Аз имам от ЦКБ Visa Platinum + WDMC и се замислям дали да не сменя Visa с WCMC при тези опции със салоните...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   17 магеланци

• stanislavpp
    • montex
    • jorocontrola
    • Eva eva
    • mamaivy
    • makler
    • Yto
    • Нелчо
    • sveto.slav.s
    • liliya
    • Божидар
    • crazyhorse
    • aladinoplus
    • agenta
    • infectedmushroom
    • Taliana
    • DaBo
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.