Прескочи до съдържание

Круиз Ушуая - Антарктида - Тристан де Куня - Кейптаун

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ето че и аз съм сред щастливците с подарък от Тристан да Куня 🙂

Сърдечно благодаря , преди години се занимавах упорито с филателия и още имам доста екзотики, сред които добавям още една ценна придобивка ! 

IMG_20240329_163713.jpg

Хайде , пък следващия път защо не в Северна посока ? Остров Врангел, Чукотка или може би Камчатка  😉

https://vasta-expeditions.ru/

• Харесвам 16
  • Браво 8
Публикувано:

seereisedienst.de  пак избухнаха!!! 

27 дни ( 20 декември 2024 -15 януари 2025) Ушуая - Антарктида - Тристан де Куня - Кейптаун  от 2999€ за вътрешна каюта.

* Цената включва  полетите  Франкфурт - Ушуая / Кейптаун  - Франкфурт 

* Цената включва екскурзиите със слизане на сушата в Антарктида. 

1775148505_KapstadtmitAntarktisSdgeorgienab2_999p.jpg.e72d0fb7cad2f04aa5fb45dd268d8e6c.jpg

За подробности и резервации - ЦЪК !

• Харесвам 5
  • Шок 2
  • Благодаря 1
  • Браво 2
  • Смея се 33
Публикувано:
преди 31 минути , Фил каза:

seereisedienst.de  пак избухнаха!!! 

Благодаря! 

Резервирах, има и -15% през Топкешбек 🙂

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 1 час, jorocontrola каза:

Благодаря! 

Резервирах, има и -15% през Топкешбек 🙂

При нас се оказа , че вероятно е имало възможност да се букне друг полет на връщане и да се удължи престоя в Южна Африка

Аааа, Фил хахахахах🤣

• Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Налазвайте. 

Странно защото тоя точно етап май го нямаше в каталога. 

Билета от южна Африка беше флекс, да. 

Публикувано:
Just now, era123 said:

Налазвайте. 

Странно защото тоя точно етап май го нямаше в каталога. 

Билета от южна Африка беше флекс, да. 

Фил, хахаха. И аз паднах. 

• Смея се 2
Публикувано:

Милост нямате ли ????

Значииии @Фил, когато ми паднеш.....

Не може да правиш така с бедната ми душа !!! То бива , бива , ама поне гледай часовата разлика 😱. Някъде още не се беше  сменила датата !!!

Повече няма да се карам с гранични власти за  кибрити !!!!🤨

Пък ти ако щеш ми пази снимката . 

Само ако знаете как се изложих 😡😡😡

Добре , че човекът кротък , не е посмял да ми отваря очите сам . 

Смейте се вие , някои ни опротивя карибското зелено ... Кво ще правя още десет дни ?

• Смея се 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Картичката от Тристан да куня пристигна преди 10 дни. В не знам си коя съседна къща. Бабата ни я донесе. 

• Харесвам 17
  • Браво 6
  • 2 седмици по-късно ...
Георги Матеев
Публикувано:

Прибирам се днес от Япония и хоп - изненада в пощенската кутия!

20240527_175406.jpg.5051cce948eecf00f3da914d6847c1f3.jpg

20240527_175416.jpg.00733ce34d6b0f8be80551ecde3dbe80.jpg

Картичката дойде само за 4 месеца 🙂

• Харесвам 31
  • Браво 16
  • Замислям се 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

MS Hamburg пак ще го пуснат през Антарктида и Тристан през 2025-2026. За сега цената е за 133 дни и е "само" 17 099 евро, но преполагам като наближи, ще предложат пак по отсечки 🙂 Внимавайте с плановете за 2026-та и си пазете отпуски 😄 

https://www.plantours-kreuzfahrten.de/reise/kombikreuzfahrt-4-kontinente-ham2825a/?tab=IhreReise

• Харесвам 13
Публикувано:

Като наближи другото лято почвайте да затрупвате немските форуми и социални мрежи с дезинформация :

- Много тъп круиз , нормален човек няма да се качи , няма атмосфера , само разни млади 40-50 годишни източноевропейски келеши , срам за Германия и т.н.  , та дано цените слязат до нужното ниво.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 23
Публикувано:
преди 21 минути , stanimir каза:

само разни млади 40-50 годишни източноевропейски келеши

Внимателно с тази информация, че току-виж богати баби германки 80+ се поблазнили и изкупили билетите. После хем магеланци без круиз, хем бабите разочаровани.

• Харесвам 2
  • Смея се 15
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,  във фейсбук попаднах на страхотен пътепис за подобно пътешествие и отново се размечтах! На който му се чете етоо https://www.oursmallplanet.eu/blog/another-world-part-1_antarctica/

Тъй като разказ така и не прочетохме...

Ето какво ми написа и жената за компанията и т.н. Резервирала го е 2 години по-рано заради цената.

компанията е австралийска, Aurora Expeditions. Бяхме с кораба им Sylvia Earle, който виждате на снимките в пътеписа. Избрахме ги, защото имат добра репутация за сигурност (в Антарктика има смъртни случаи на туристи...) и защото нямат твърд маршрут както френската компания например, а се движат според прогнозата на времето и приключенски. Освен това търсехме компания, която предлага пресичане на Южния полярен кръг и малък кораб до 100 пътници максимум. И на последно искахме март, когато има най-много китове и все още пингвини и тюлени.

П.С. някой следи ли цени все още?

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 1 час, zvezda9001 каза:

а се движат според прогнозата на времето

Ще рече - по пътя на най-малкото съпротивление. Приключенското е да имаш "твърд маршрут", независим от времето.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, домосед каза:

Ще рече - по пътя на най-малкото съпротивление. Приключенското е да имаш "твърд маршрут", независим от времето.

Специално за пътуването от/до Антарктида "твърдия маршрут" не е приключение, а върховна глупост. И ми се иска да видя този капитан, който ще му стиска да прекара малък пасажерски кораб през буря в протока Дрейк. За случващото се с пасажерите на кораба изобщо няма да отварям въпрос.

• Харесвам 7
Публикувано:

Е то има ли кораб който не се движи според прогнозата за времето , та трябва да се отчита като конкурентно предимство в брошурата при избор на круиз ? Маркетингови безсмислици.

Тия с твърдия маршрут сигурно стоят на котва, докато отмине бурята или попривършат галапагоските костенурки на борда ( което по-бързо се случи).

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, Двуцветко каза:

Тристан да Куня пак зове Магеланската общност 🙂

IMG_7049.jpeg.b007ac6d650baa4e720fb5f796511b8e.jpeg

Супер! Само чакаме това:
image.png.548974486acf34b2035ec2a0436d2986.png
да стане на:
      50% lastminute discount
:wink:

P.S.  @stanimir, в кои форуми трябваше да пишем гадни отзиви?  И моля немскоговорещите да подхвърлят някакви примерни опорни точки, че аз само за  Scheisse kreuzfahrt се сещам :biggrin: 

• Харесвам 2
  • Смея се 10
Публикувано:

Мисля Георги Матеев два пъти е ходил до Антарктида, първия път с малкия кораб Ушуая (под 100 пътника) и след това със средно големия МС Хамбург (около 400 пътника). Та ако види поста и не го затруднява, моля да напише съвсем кратко сравнение за организацията по слизанията на Антарктида. Ако не бъркам има ограничения за броя хора, които могат да слизат едновременно на едно място и предполагам, че заради това има и разлики.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Фил каза:

Супер! Само чакаме това:
image.png.548974486acf34b2035ec2a0436d2986.png
да стане на:
      50% lastminute discount
:wink:

P.S.  @stanimir, в кои форуми трябваше да пишем гадни отзиви?  И моля немскоговорещите да подхвърлят някакви примерни опорни точки, че аз само за  Scheisse kreuzfahrt се сещам :biggrin: 

Може с гугъл преводача да си го преведе всеки, ще изглежда по-реално 🙂 Пък и не нужно да се лъже даже. Достатъчно е да се каже, че предния път корабът не е спирал на Тристан, кой знае дали тоя път и на Антарктида ще спре изобщо и ..... гледай отлив на хора 😄 

• Смея се 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.