ivailo_radev Публикувано: 25 април, 2025 Публикувано: 25 април, 2025 преди 9 часа, Яничка каза: Аз пък да питам дали някой си е взел мини хладилник за кола? Има ги и в Ali, и в Temu. Зареждат се с usb. Най-малкият размер побира 2 кончета, но има и по-големи. За пътувания с кола през лятото изглежда удобно (много мразя да пия топла кока-кола 🙂), но не знам доколко може да се разчита на usb зареждането? Я провери първо дали жабката на колата ти не охлажда. Имах един служебен Голф и от него научих вътре за една врътка, която като я врътнех и почваше да охлажда вътре в жабката. 1
ДиянаВ Публикувано: 5 май, 2025 Публикувано: 5 май, 2025 Али-то влиза във войната😂 В момента е hot по продажби🔥 11
Яничка Публикувано: 7 май Публикувано: 7 май Като пазарувам из сайтове за преживяване, често си търся кодове за отстъпка. Сега взимах ваучер за подарък и видях, че при плащане с карта Visa и прилагане на код "VISA" автоматично се прилага 10% off в https://www.gift-tube.com/ Random пример: 14 1
ivailo_radev Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май Не знам къде точно да го пусна това, затова тук: То помага, общо взето, само ако сте към Miles&More. През месец, два, както и в момента, през Miles&More може да си купите ваучери Cadooz, които после да се ползват за покупка на нещо, което ви трябва от участващите магазини. Струва си естестветно само, ако наистина ви трябва нещо де. И може да си го доставите до България с Габко. Малко е гимнастика, но пък дават в момента 10 мили за всяко похарчено евро. Особено при по-скъпи покупки се събират много мили. 2
Яничка Публикувано: 6 юли Публикувано: 6 юли Минавам само да напомня, че от 01.07.2026 ЕС налага пратки от китайски сайтове на стойност 150 евро или по-малко с такса внос. Таксата е 3 евро + ДДС и се прилага на вид продукт т.е. ако сте поръчали 2 еднакви продукта + 1 различен, ще таксуват таксата "само" 2 пъти. Важи за сайтове като Temu, Aliexpress и всякакви подобни любими наши китайски 🙂 Пример от Temu - продуктите в кошницата са случайни - последният е 2 бр., съответно таксата от 3 евро без ДДС е приложена "само" 3 пъти: Аз ще се прехвърля тук, въпреки че китайците ме спечелиха с оригиналните си продукти, което не знам дали е така тук: 9
ДиянаВ Публикувано: 6 юли Публикувано: 6 юли Аз не знам откъде възникна това “заблуждение”, че таксата ще е една при еднородни артикули - примерно бижута, 3 броя от категорията. Предполагам някога нещо е писано в статия с лош превод. Първоначалните анонси бяха, че върху всеки един артикул ще има такса от 3€. Друг е въпросът, че примерно търговецът може да напише на товарителницата с дребни неща, че са едно нещо. По този начин, ако не го направи nx3€ спокойно си остават при него, което с нищо не отграничава китайската печалба😉 Мен и сега ме дразни поръчването на примерно 2 бр. артикули с платена доставка как начислява транспорт за двата, а в крайна сметка идват в общ пакет. 1
Яничка Публикувано: 6 юли Публикувано: 6 юли преди 40 минути , ДиянаВ каза: Аз не знам откъде възникна това “заблуждение”, че таксата ще е една при еднородни артикули - примерно бижута, 3 броя от категорията. Предполагам някога нещо е писано в статия с лош превод. Първоначалните анонси бяха, че върху всеки един артикул ще има такса от 3€. Няма заблуда. В Temu си излиза съобщение, че таксата е една за вид продукт и на симулираната поръчка по-горе се вижда същото: 5
stanimir Публикувано: 6 юли Публикувано: 6 юли ЕС бюрократите са като оркестъра на Титаник ...никой вече не може да спре доминацията на китайците.Нито Huawei, нито нещо друго успяха да унищожат.Щом САЩ не могат да се справят , какво остава за Брюксел ? Тъкмо днес ми излезе и това : 6
ivelina666 Публикувано: 6 юли Публикувано: 6 юли Аз вчера поръчах от Шейн и нямаше такса. Освен ако са завишили предварително цените, но не ми се стори така. 3
bad kid Публикувано: 7 юли Публикувано: 7 юли Търговците длъжни ли са да събират тая такса към момента на покупка? Спомняме си как до преди няколко години се редяхме по гишета, за да се плати ДДС.
ДиянаВ Публикувано: 7 юли Публикувано: 7 юли преди 8 часа, ivelina666 каза: Аз вчера поръчах от Шейн и нямаше такса. Освен ако са завишили предварително цените, но не ми се стори така. Мисля, че Шийн имат дори и физически магазини във Франция. 1
bad kid Публикувано: 7 юли Публикувано: 7 юли Ако имат магазин в ЕС, то стоките в логично да са с платено вече ДДС и мито , което ги прави по-скъпи. 2
stanimir Публикувано: 7 юли Публикувано: 7 юли Ами повечето неща които съм купувал от Али-то тази година идват за максимум седмица от европейските им складове и би трябвало вече да са обмитени при влизане в ЕС.На практика голяма част от електрониката вече почти се изравни по цени с европейските онлайн търговци.С оглед затрудненията при гаранцията вече няма смисъл да се купува.Мисля общо десетина телефона и таблета съм взел за мен и познати.Има неща които дори с всички такси пак ще са значително по-евтини , както и такива които не се внасят официално в Европа и може да се купят само от китайските платформи. 1
Doctor Who Публикувано: 7 септември Публикувано: 7 септември Не съм пазарувал скоро от Тему, но днес симулирах покупка за стоки за 16.86 евро и поиска такса за внос 21.60 евро. В общите условия пише, че е се плаща 3 евро на продукт, ако е с цена под 150 евро, но не влязох в подробности и въпросът ми е: това вече така ли е, или трябва да се търси стока от физически магазин/склад в ЕВропа, или Тему в момента не е опция. По-горе е писано за Шейн, но не нямам опит с тях. За всякакда информация и насока благодаря предварително! 1
Argentique Публикувано: 7 септември Публикувано: 7 септември преди 22 минути , Doctor Who каза: Не съм пазарувал скоро от Тему, но днес симулирах покупка за стоки за 16.86 евро и поиска такса за внос 21.60 евро. В общите условия пише, че е се плаща 3 евро на продукт, ако е с цена под 150 евро, но не влязох в подробности и въпросът ми е: това вече така ли е, или трябва да се търси стока от физически магазин/склад в ЕВропа, или Тему в момента не е опция. По-горе е писано за Шейн, но не нямам опит с тях. За всякакда информация и насока благодаря предварително! Плаща се по 3€ на продукт от даден тип, без ДДС, т.е. 3.60€. От горната сметка правя извод, че има 6 различни продукта. Август изведнъж ми потрябваха 2-3 зарядни кабела за телефон, безплатната доставка е за покупка за над 12€. Взех да слагам неща в кошницата и за всеки различен артикул добавя 3,60€. Поради което поръчах 17 кабела по 0.71€. 😄 Все ще ми свършат работа, пък и ще раздам на нуждаещи се. Приятелка провери дали се начислява такса при покупка от немски склад в Германия, тя е там - начислява се. Така че за мен Тему ще остане само за неща, които ги няма другаде или много ми трябват. Така се борят ЕС регулаторите с вредните китайски стоки - с такса на всеки дребошлак. 😄 Но ако примерно имам магазин за аксесоари за телефони, ще си поръчвам на поразия вредните им вещи и ще ви ги продавам на десеторна цена. * Последно като си купих кабел от физически магазин преди може би три години, беше 10 лв. С нищо повече от другите не издържа. 6 1 2
Яничка Публикувано: 7 септември Публикувано: 7 септември Да, така е вече при Temu - виж коментара ми по-долу от по-рано. Но ако поръчаш няколко еднакви артикула от един вид, начислява таксата само веднъж. Аз минах на Trendyol - всичко е на същия принцип и доставката е по-бърза, но отзивите за продуктите са малко, а това за мен е водещо. Пробвай го, ако искаш. На 6.07.2026 г. в 22:11, Яничка каза: Минавам само да напомня, че от 01.07.2026 ЕС налага пратки от китайски сайтове на стойност 150 евро или по-малко с такса внос. Таксата е 3 евро + ДДС и се прилага на вид продукт т.е. ако сте поръчали 2 еднакви продукта + 1 различен, ще таксуват таксата "само" 2 пъти. Важи за сайтове като Temu, Aliexpress и всякакви подобни любими наши китайски 🙂 Пример от Temu - продуктите в кошницата са случайни - последният е 2 бр., съответно таксата от 3 евро без ДДС е приложена "само" 3 пъти: Аз ще се прехвърля тук, въпреки че китайците ме спечелиха с оригиналните си продукти, което не знам дали е така тук: 4 1
Dreamm Публикувано: 7 септември Публикувано: 7 септември преди 1 час, Яничка каза: Да, така е вече при Temu - виж коментара ми по-долу от по-рано. Но ако поръчаш няколко еднакви артикула от един вид, начислява таксата само веднъж. Аз минах на Trendyol - всичко е на същия принцип и доставката е по-бърза, но отзивите за продуктите са малко, а това за мен е водещо. Пробвай го, ако искаш. Доволна съм от Trendyol. За пример ще дам последната си покупка - поръчах "на промоционална цена" сандали естествена кожа от български сайт zapatos, цената беше 27 евро плюс доставка. После видях същите в Trendyol, поръчах си същия модел - други 2 цвята, еми цената беше по 7 евро на чифт. Когато пристигнаха бяха в оригинална кутия на zapatos, идентични с тези, които купих от БГ. 7 1
iMari Публикувано: 7 септември Публикувано: 7 септември Тънкия момент при Trendyol е, че най-големи отстъпки дава при първа поръчка от аппа. Та и там си трябват по няколко профила. 😉 Имат голям асортимент - от качествени брандирани стоки до страшни боклуци, направени да изглеждат добре. За нови клиенти имат реферална програма, не съм се задълбавала. За мен негативното е, че описанието на определени артикули е много постно, липсва базова информация. Но Тему определено ще ми липсва.🙂 7
ДиянаВ Публикувано: 7 септември Публикувано: 7 септември преди 5 минути , iMari каза: Та и там си трябват по няколко профила. Хваща използването на една и съща банкова карта, отделно от тел. номер. преди 2 часа, Doctor Who каза: По-горе е писано за Шейн, но не нямам опит с тях. За всякакда информация и насока благодаря предварително! Пробвай с Шейн, в момента гледам, че имат безплатна доставка, при тестване не виждам и тази ЕС такса. Друг е въпросът дали цената не я включва, т.е. да е предварително завишена. Преди съм пазарувала разни дрешки и други дреболии на дъщерята. Последните години обаче не съм, т.к. тя вдигна левъл с Бершка и подобни и портфейлът ми страда 😄 Иначе няма проблеми с покупка, доставка - аналогично на Али и Тему е. 4
slujitel Публикувано: 7 септември Публикувано: 7 септември преди 2 часа, ДиянаВ каза: Хваща използването на една и съща банкова карта, отделно от тел. номер. Пробвай с Шейн, в момента гледам, че имат безплатна доставка, при тестване не виждам и тази ЕС такса. Друг е въпросът дали цената не я включва, т.е. да е предварително завишена. Преди съм пазарувала разни дрешки и други дреболии на дъщерята. Последните години обаче не съм, т.к. тя вдигна левъл с Бершка и подобни и портфейлът ми страда 😄 Иначе няма проблеми с покупка, доставка - аналогично на Али и Тему е. А как става връщането в шейн? Бях си поръчала нещо преди време и не успях да намеря от къде да задам връщане.
ДиянаВ Публикувано: 7 септември Публикувано: 7 септември преди 56 минути , slujitel каза: А как става връщането в шейн? Бях си поръчала нещо преди време и не успях да намеря от къде да задам връщане. Не съм връщала, защото преди съм чувала, че е скъпо и бавно. Сега видях, че за България е чрез Box now и таксата е 4.50€. Може да се избере и друг метод според цената на куриера. 2
ДиянаВ Публикувано: 7 септември Публикувано: 7 септември Загледах се и в цените в Shein - нагоре са. Общо взето каквото е било в лева, сега е в евро, че и отгоре. Например този гръб за телефон преди една година е бил 3.08 лв. Сега е 4+€, толкова са цените като цяло и на другите - към 3-4€ обикновени 3
Hadzhitodorovi Публикувано: 8 септември Публикувано: 8 септември На 7.09.2026 г. в 11:48, Doctor Who каза: За всякакда информация и насока благодаря предварително! Алтернатива е поръчка до Великобритания с някоя фирма за доставки от чужбина.
Doctor Who Публикувано: 8 септември Публикувано: 8 септември преди 17 минути , Hadzhitodorovi каза: Алтернатива е поръчка до Великобритания с някоя фирма за доставки от чужбина. Да, проиграх го днес и щях да споделя тук. За голяма и разнообразна поръчка си струва напълно. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега