Прескочи до съдържание

Тема за пазаруване (Черен петък)

Иван Попов

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, Hadzhitodorovi каза:

Алтернатива е поръчка до Великобритания с някоя фирма за доставки от чужбина. 

Вече го направих 2 пъти. Цените в английското Тему са по-ниски от нашето почти на всичко.

Публикувано:

И какво поръчвате през Англия?

Питам сериозно, защото не мога да си представя поръчката през моята призма 🙂

За мен поръчка от китайците е да се присетиш за нещо в някоя част на скучното денонощие, обикновено работна 😂 В този смисъл донякъде се радвам на европейските правила, възпират ме от зяпане и харчове 🤪 

• Смея се 2
Публикувано:
23 minutes ago, Marisha said:

Вече го направих 2 пъти. Цените в английското Тему са по-ниски от нашето почти на всичко.

Има ли някаква граница на стойността на поръчката, за да не се начисляват митнически такси при доставката в Англия? Че съм си патила с една поръчка от Корея до английски адрес миналата година.

И също до адрес ли доставят или са някакви боксове като при нас и трябва да се уговаря допълнително с посредника взимането?

Публикувано:
преди 6 минути , Assya каза:

Има ли някаква граница на стойността на поръчката, за да не се начисляват митнически такси при доставката в Англия? Че съм си патила с една поръчка от Корея до английски адрес миналата година.

И също до адрес ли доставят или са някакви боксове като при нас и трябва да се уговаря допълнително с посредника взимането?

За граница на стойността не съм проверявала, не поръчвам скъпи неща от Тему. Ползвам Габиели, доставят до техния адрес.

• Харесвам 2
Публикувано:
6 minutes ago, Marisha said:

За граница на стойността не съм проверявала, не поръчвам скъпи неща от Тему. Ползвам Габиели, доставят до техния адрес.

Ще пробвам и аз значи - мерси 🙂

Публикувано:

Извинете, ако вече е писано тук за това, но ако някой не е чул, от 1 ноември щяло да има друго стръмно увеличение на митн. такси върху малките пратки под 150 лв в ЕС.

Публикувано:

Отчаяни опити да спасят потъващия кораб на ЕС 🙂

За да е по-ясно , в момента се начислява по 3€ за всеки вид артикул в пратките под 150€ извън ЕС.

Например, ако поръчаме една химикалка и два флумастера от Китай ще платим 3+3=6€ издръжка на чиновниците в EU.

Ако поръчаме химикалка + флумастер + молив ще платим 3+3+3 = 9€

Има смисъл да се поръчват само много бройки от един артикул или един скъп артикул примерно за 150€. Дреболиите - само от кварталния китайски магазин.

От 1 ноември засега се спекулира , че ще се плащат допълнително още по 2€ на всеки вид артикул.

Фолксваген поеха към дъното , скоро ще се случи и с много други ...нищо не може да се спаси с изкуствени рестрикции.Америка и Китай затварят менгемето около ЕС.

Инвестирайте в имоти преди печатницата да затвори.

• Харесвам 5
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 часа, stanimir каза:

Отчаяни опити да спасят потъващия кораб на ЕС 🙂

От 1 ноември засега се спекулира , че ще се плащат допълнително още по 2€ на всеки вид артикул.

Фолксваген поеха към дъното , скоро ще се случи и с много други ...нищо не може да се спаси с изкуствени рестрикции.Америка и Китай затварят менгемето около ЕС.

Инвестирайте в имоти преди печатницата да затвори.

Предвижда се такса митническа обработка, Малките пратки станаха проблем след като китайците откриха тази вратичка в митническото законодателство и заринаха ЕС с евтини боклуци. Не виждам връзка с положението на Фолксваген с тези тарифи. 

ПС VW е много далеч от дъното, дори не са на загуба. Да печалбите им спаднаха рязко и се преструктурират след години разстеж и изкупуване на други автомобилни фирми.

Публикувано:

И бюрократите ще определят какво да избират потребителите ? 

Щом има търсене - има и предлагане.

Не се сещам за държава в която масово да не присъстват евтините китайски потребителски стоки , дали ще е Dolarama в Канада , Dolar в САЩ , 1€ из Европа , Daiso в Япония , Австралия и т.н.  те са навсякъде и явно не липсва пазар за тях.А няма да е далеч времето когато германският автопроизводител просто ще премине в китайски ръце , както доста славни автомобилни брандове. Да споменем само едно Volvo ...

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

И бюрократите ще определят какво да избират потребителите ? 

Щом има търсене - има и предлагане.

Не се сещам за държава в която масово да не присъстват евтините китайски потребителски стоки , дали ще е Dolarama в Канада , Dolar в САЩ , 1€ из Европа , Daiso в Япония , Австралия и т.н.  те са навсякъде и явно не липсва пазар за тях.А няма да е далеч времето когато германският автопроизводител просто ще премине в китайски ръце , както доста славни автомобилни брандове. Да споменем само едно Volvo ...

Явно не разбираш проблема. Всички изброени от теб внасят законно като плащат мита и подлежат на проверки дали стоките отговарят на стандартите на съответната държава. С малките пратки се заобикаляше това. Става въпрос за милиарди малки пратки. 

Иначе и за наркотици има търсене и дори някои в някои държави са разрешени, но това не ги прави полезни.

ПС какво ще се случи с VW зависи от акционерите и управата още е рано да погребваме втория  най-голям производител леки автомобили в света.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, Климент каза:

Явно не разбираш проблема. Всички изброени от теб внасят законно като плащат мита 

Е да, ама не е нормално за нещо, което струва 1 лев с транспорта да платиш 5 лв митнически такси-500%. Къде по света има такива  митнически ставки, дори за акцизни стоки, или пък такива данъчни ставки. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 48 минути , Катя мравката каза:

Е да, ама не е нормално за нещо, което струва 1 лев с транспорта да платиш 5 лв митнически такси-500%. Къде по света има такива  митнически ставки, дори за акцизни стоки, или пък такива данъчни ставки. 

Всъщност не е нормално нещо заедно с транспорта от Китай да струва 1 лев., при това опаковано индивидуално.. (Само куриерската услуга в България е по-скъпа.) На това му се вика дъмпинг и е незаконно. 

• Харесвам 5
Публикувано:

А , може много неща да си говорим , но.чист пазар не съществува и най-големите прилагат най-много порочни практики 🙂

Европейците като си заравят главата в пясъка в дългосрочен план нищо няма да постигнат.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 35 минути , Климент каза:

(Само куриерската услуга в България е по-скъпа.) 

Определено си прав, куриерската услуга в България е изключително скъпа, много по-скъпа отколкото в другите страни - като пример преди две години от Канада ми изпращат документи които трябва лично да подпиша и да им ги върна, по известен международен куриер. За тях пратката струва 12 канадски долара, за мен връщането на същата пратка, до същия адрес 80 лева без ддс. Мога да дам и други примери. 

Така че хайде да не смятаме цените с български аршин. Знам едно нещо със сигурност - китаец на загуба не продава 

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Климент каза:

На това му се вика дъмпинг и е незаконно. 

He, по-скоро мисля, че обменния курс на тяхната валута спрямо еврото и долара е ниска, експортно ориентирани са

Публикувано:

Решението таксата от 3 евро без ДДС да е еднаква за всяка различна стока и само една за много, но еднакви стоки е израз на липса на идеи за трайни решения и признато безсилие. 

• Харесвам 8
  • Браво 2
Публикувано:
преди 4 часа, Doctor Who каза:

Решението таксата от 3 евро без ДДС да е еднаква за всяка различна стока и само една за много, но еднакви стоки е израз на липса на идеи за трайни решения и признато безсилие. 

Всъщност не знам как адекватно отговаря програмата на платформите на понятието стоки от един и същ вид. Мен и преди ме дразнеха, че ако поръчаш няколко бройки от една и съща стока с платена доставка, на всеки артикул начислява доставка, а в крайна сметка пристигат в едно пакетче. Не са онеправдани китайските търговци, хитреци са- до и след ръба на границата с измамници, в смисъл умеят да въвеждат в заблуждение 😉

Донякъде съм съгласна, че търсенето определя предлагането, но и тук икономическите постулати не са като от миналия век. Агресивни методи се прилагат от китайците. Сигурно не съм само аз тази дето с отварянето на платформа й навират поредната боклучка, за да я купи, шпионаж на разговори и използвани думи през телефон, натрапващи се реклами през други социални канали и т.н. Та наистина ли чистото търсене определя предлагането или е манипулирано? Едните (китайците) моделират, другите (ЕС) деформират …
И преди сме живяли без Али-то, Тему-то и подобни 😄 Има живот все пак🙂

Публикувано:

Прочети повече как точно става "шпионирането" в интернет , и защо когато търсиш нещо примерно в Гугъл , отваряйки Фейсбук , Инстаграм или обикновен новинарски сайт веднага  започват да те облъчват с таргетирани реклами, без да има привидна връзка между платформите.Бисквитките са само много малка част от паяжината с която те обгръщат и триенето им генерално не помага.Цялата информация за теб е на тезгяха за продан на няколко нива.На практика доброволно се съгласяваме на това.Тему винаги съм ги избягвал , точно защото те карат да пълниш кошница с купища излишни неща само за да вземеш нещото което си възнамерявал поначало.Алито позволяваше да купуваш само каквото желаеш  🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Доводите на ЕС (от сайта на ЕК):

Screenshot.png.bd228eb53435f176f6153374516d3a50.png

За първото – ок, но какво пречи да се сложи мито на цялата пратка във вид на процент, както е навсякъде, и ще стане конкуренцията лоялна. Че аз мога да поръчам 150 различни неща по 1 евро и да платя 540€ мито за това (150х3.60€)??? Та кой е нелоялният конкурент?

По втора точка - абсолютно бла-бла - контрол нула, само взимат пари.

По трета - може да има някакъв резон, но аз и от ЕС мога да си поръчам пет неща в отделни торбенца. Във всеки супермаркет сухите продукти със съмнителна хранителна стойност са опаковани в 2-3 опаковки. Нещо тук да се помисли? Не може само за кривите краставици.

Намериха и те златната кокошка, очакваме други гениални идеи.

*Аз нямам реклама от китайски сайтове на телефона, защото така и не си свалих никакво тяхно приложение.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 22 минути , stanimir каза:

Прочети повече как точно става "шпионирането" в интернет , и защо когато търсиш нещо примерно в Гугъл , отваряйки Фейсбук , Инстаграм или обикновен новинарски сайт веднага  започват да те облъчват с таргетирани реклами, без да има привидна връзка между платформите.Бисквитките са само много малка част от паяжината с която те обгръщат и триенето им генерално не помага.Цялата информация за теб е на тезгяха за продан на няколко нива.На практика доброволно се съгласяваме на това.Тему винаги съм ги избягвал , точно защото те карат да пълниш кошница с купища излишни неща само за да вземеш нещото което си възнамерявал поначало.Алито позволяваше да купуваш само каквото желаеш  🙂

Аз докрай си останах вярна на Алито 😃 - култовите ми покупки са уред за къдрене на хартийки и четка за чистене на косми от четка😂. От Тему много малко съм пазарувала в последната година и то основно покрай колежки с обща поръчка.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 4 минути , ДиянаВ каза:

уред за къдрене на хартийки

Къде прилагаш после готовата продукция? 😄

• Смея се 3
Публикувано:
преди 3 часа, Argentique каза:

Къде прилагаш после готовата продукция? 😄

Това беше от оригами периода на мен и дъщерята. Отмина 😄

преди 3 часа, Argentique каза:

Аз нямам реклама от китайски сайтове на телефона, защото така и не си свалих никакво тяхно приложение.

И откъде сама се присети, измисли да потърсиш и си купиш люлка за краката в самолет? Хайде стига - аз нямам нито фейсбук, нито тик ток, инстаграм - бе само магеланци имам и влезех ли за повече от петнайсетина минути и се почваше с манипулираното търсене според предлагането 😜

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами то не е от китайците.Потърси нещо в Amazon и те почват по всички канали , също и в Букинг и т.н. - независимо дали отваряш сайт или приложенията им.Има начини да се опазиш донякъде , но сигурно 99% от потребителите не биха се занимавали отвъд триене на бисквитките и някой друг анти-add филтър.Единственият сигурен  начин е да изхвърлиш компютъра, да си купиш Nokia 3310 и да обикаляш на крака магазините.

Тук нали гъмжи от IT-та , със сигурност може да се изкажат доста по-компетентно.

Публикувано:
преди 18 минути , ДиянаВ каза:

И откъде сама се присети, измисли да потърсиш и си купиш люлка за краката в самолет

Като си търсиш флакончета за козметика за пътуване, излизат куп неща по темата. 🙂

Обаче някъде се изгуби тази люлка по шкафовете и не видя Виетнам 😄Ама там полет над 7 часа нямах и биваше.

А по въпроса за таргетираната реклама, всички ползват Г.

Screenshot_20260911_231337_Google.jpg.97694c77f3d5d4e11586ba949d34819b.jpg

• Харесвам 1
  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• lesy
    • Нелчо
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.