Прескочи до съдържание

Полезни джаджи за пътуващи (и не само)

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 16.04.2024 г. в 21:42, iMari каза:

Део крем, пак от DM:

image.png.88f0c3a86708b43df5d16fb7332e3655.png

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-deo-krem-za-tyalo-sas-soda-i-tsink-p4066447341942.html

Не знам какво съдържа, но дори в жегата и при физическа активност първите няколко часа въобще не се потиш, а дори и да се случи няма никаква миризма. За пътувания, в които си цял ден в движение на открито в жегата и/или сменяш няколко превозни средства и нямаш възможност да се освежаваш често би бил полезен продукт. Опаковката не е много компактна и удобна за нанасяне обаче. Вижам, че има и други марки, вероятно може да се намери по-добър вариант, но с този ме инфлуенснаха като за начало. 🙂

За подобен продукт препоръчвам део кристал. Има го в малък размер в DM. Не запушва порите, но не се вмирисва потта. Ползвам от години. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 27 минути , MayaS каза:

За подобен продукт препоръчвам део кристал. Има го в малък размер в DM. Не запушва порите, но не се вмирисва потта. Ползвам от години. 

https://www.zoya.bg/Естествен-кристален-рол-он-50-г.3128 май по скоро беше този, купен от ремедиум. 

Намокря се леко с вода преди поставяне. Няма аромат и може да се ползва парфюм върху него.

• Харесвам 5
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

Китайците от сравнително скоро продават AirTag, който си работи, както оригиналния на Apple(с Find My), но на далеч по-ниска цена. Не очаквах, че ще има такива предвид че Apple прави всичко възможно да ограничи еко системата си от други производители. Вероятно батерията няма да издържа толкова дълго, но все пак за тези може да се пробва. Нямам iPhone и няма как да тествам, но ако някой купи китайски, да даде мнение.

За нови клиенти е почти без пари:

https://www.aliexpress.com/item/1005007541677556.html  - За пример просто, може да има и по-евтина обява.

YpJpzcx.png

За стари клиенти:

Rcoa0Ns.png

• Харесвам 4
  • 6 месеца по-късно ...
Публикувано:

Последната ми придобивка за пътуване, която вече е изпробвана и върши чудесна работа - трансмитер, чрез който в самолет можеш да ползваш собствените си слушалки и да слушаш музика/филми с хубав звук. Не знам колко издържа батерията, но го ползвах през целия десетчасов полет IST-KL. Купен от амазон.

IMG_6463.jpeg

• Харесвам 10
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Убиец на комари.Страхотна джаджа !

Electric Mosquito Killer Handheld 

https://a.aliexpress.com/_ExqbCiO

IMG_20250608_211853.jpg

Честно казано, след другата тема, като видях, че си писал тук и очаквах да е прашка. Ама почти 😄

• Смея се 5
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

Мъжете могат да подминават тази публикация. 😄

Понеже избягвам чекираните багажи, а в 1 л течности трудно се побирам за над 10 дни, само мисля разни улеснения.
С таблетките за миене на зъби от DM нещо не се заобичахме, затова си взех малки тубички за паста за зъби, за моментите, когато нямам вкъщи малка и нямам време да ходя да търся. 6 броя комплект означава 4 тубички и 2 пластмасови преходника за цедене от голяма туба.

image.png.2aa25a63e49ec6a4b16e05de6669cf78.png
https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601101962008967&sku_id=17602318987781&_x_sessn_id=v6sjrbyjbt&refer_page_name=bgt_order_detail&refer_page_id=10045_1761476655289_0yv30iem6o&refer_page_sn=10045

И пликчета за течности, те не траят много, но пък вършат работа. Стават за всякакви шампоани, балсами, кремове, SPF и т.н.

Screenshot(1).png.b782ba9f0af303c30918faff728c9596.png

https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601100560331962&sku_id=17596369180560&_x_sessn_id=v6sjrbyjbt&refer_page_name=bgt_order_detail&refer_page_id=10045_1761476622059_m9y6qvssrb&refer_page_sn=10045

Рядко ползвам хотелски продукти за къпане, освен ако не са наистина хубави, и за намаляване на течностите минах на твърд шампоан и душ гел за пътувания.  

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 1 час, Argentique каза:

Мъжете могат да подминават тази публикация. 😄

............

Правилно.

Да си мием зъбите?!  Шампоан?!

Но съветите са много полезни. Някои могат литър бира или ракия  да пренесат по този начин.

:wink:

• Смея се 11
Публикувано:
На 8.06.2025 г. в 15:17, stanimir каза:

Убиец на комари.Страхотна джаджа !

Electric Mosquito Killer Handheld 

https://a.aliexpress.com/_ExqbCiO

IMG_20250608_211853.jpg

Това нещо върши страхотна работа между другото, доста са разпространени тук. Само че аз го побългарих и смених ужасната вградена батерия със зареждаща АА. Не е удобно да се носи при пътуване обаче.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, ven62 каза:

Правилно.

Да си мием зъбите?!  Шампоан?!

Виждала съм на скенера пликчета с течности на мъже с по 1-2 малки опаковчици по 30 мл. 😉 И съм си виждала моите и на други жени.
Друго - мъже, които пътуват с жените си, често въобще не мислят за тези неща, защото има кой да го прави вместо тях.
Трето - има субекти, които с един хотелски сапун ще си измият всичко. Или даже без него. 😄

Точно тези субекти спокойно могат да пренесат литър ракия в плик. 😄

Между другото, за първи път в Стокхолм тази година видях мъже с претъпкани пликчета със стограмки уиски. 😄 Даже се учудих откъде са ги намерили, защото обикновено продават малки бутилчици по 50 мл, а техните бяха видимо по-големи.

• Браво 1
  • Смея се 7
Публикувано:

Гелчета, кремчета, балсамчета ... :rolleyes:

Мъжете мислят за важните неща!

преди 20 минути , Argentique каза:

...  претъпкани пликчета със стограмки уиски.

• Браво 1
  • Смея се 10
Публикувано:
1 hour ago, Фил said:

Гелчета, кремчета, балсамчета ... :rolleyes:

Мъжете мислят за важните неща!

А и вече са си виждали жените без грим ...няма смисъл от толкова криене.

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 1 час, Argentique каза:

Виждала съм на скенера пликчета с течности на мъже с по 1-2 малки опаковчици по 30 мл. 😉 И съм си виждала моите и на други жени.
Друго - мъже, които пътуват с жените си, често въобще не мислят за тези неща, защото има кой да го прави вместо тях.
Трето - има субекти, които с един хотелски сапун ще си измият всичко. Или даже без него. 😄

Между другото, за първи път в Стокхолм тази година видях мъже с претъпкани пликчета със стограмки уиски. 😄 Даже се учудих откъде са ги намерили, защото обикновено продават малки бутилчици по 50 мл, а техните бяха видимо по-големи.

Че какво не може да измие хотелския сапун? 😄

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 5 часа, Argentique каза:

Утре отивам да си изследвам тестостерона.:wink:

• Смея се 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не е точно от Temu.Стилна мъжка дизайнерска  чанта , за която би ви завидял всеки на новогодишната вечер във Велинград :

https://www.sothebys.com/en/buy/mens-leather-goods/_Louis-Vuitton-x-Virgil-Abloh-Ebene-Monogram-Coated-Canvas-Airplane-Bag-Silver-Hardware-2021

IMG_20251114_182941.jpg

• Шок 3
  • Смея се 11
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

От 1 юли 2026 г. за т.нар. "малки пратки“ със стойност до 150 евро ще се прилага фиксирана митническа ставка в размер на 3 евро за всеки артикул. Решението е част от усилията на Европейския съюз за модернизиране на Митническия съюз и беше договорено на политическо ниво в рамките на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ECOFIN).

Фиксираната митническа ставка ще се прилага на артикул, независимо от произхода и вида на стоката. Това означава, че при закупуване на няколко артикула, изпратени в една пратка, митническото задължение ще се начислява за всеки отделен артикул.

Линк

П.П.Моля модератора да премести мнението в темата  "Полезни джаджи за пътуващи"

• Харесвам 1
  • Шок 7
  • Замислям се 2
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Докато още ЕС не е започнал да граби мита, си поръчах разни боклучки от Тему, сред които хамак за крака. 🤣 

Моят нещо се изчерпал и прилагам пример

Screenshot_20260218_192422_Chrome.jpg.21b9999df36ee80d29330800e138d204.jpg

Не вярвах, но имаше някаква файда от него за 10-11 часов полет - поне имаш няколко различни позиции за краката, а не една. Можеш и да ги люлееш, когато съвсем ти доскучее. 🤣 Не заема място. И почти без пари (то такова му е и качеството, но моят издържа геройски два полета и още е здрав).

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

Докато още ЕС не е започнал да граби мита, си поръчах разни боклучки от Тему, сред които хамак за крака. 🤣 

Не вярвах, но имаше някаква файда от него за 10-11 часов полет - поне имаш няколко различни позиции за краката, а не една. Можеш и да ги люлееш, когато съвсем ти доскучее. 🤣 Не заема място. И почти без пари (то такова му е и качеството, но моят издържа геройски два полета и още е здрав).

И аз си помислих да взема, освен компресиращи чорапи. 

Публикувано:
преди 9 часа, neuromancer каза:

Как за самолет, къде се увесва това?

Отваряш масичката и закачаш в най-долната ѝ част при крепежите (металните рамена). Малко се събират стъпалата едно върху друго, че е мека (хамак), но все е нещо.

• Харесвам 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 16 часа, Argentique каза:

поръчах разни боклучки от Тему, сред които хамак за крака. 🤣 

преди 15 часа, neuromancer каза:

Как за самолет, къде се увесва това?

преди 5 часа, Argentique каза:

Отваряш масичката и закачаш в най-долната ѝ част при крепежите (металните рамена). Малко се събират стъпалата едно върху друго, че е мека (хамак), но все е нещо.

Аз помислих че е нещо за ... Кама Сутра и Mile High Club.:biggrin:

• Смея се 10
Публикувано:
преди 23 часа, Фил каза:

Аз помислих че е нещо за ... Кама Сутра и Mile High Club.:biggrin:

Около 50% от четящите си помислихме същото, но дамите са над тези неща ... може би.

• Смея се 7
Публикувано:
На 18.02.2026 г. в 19:30, Argentique каза:

С Императора имаме нещо подобно, когато трябва да транспортираме някъде хора, за които предпочитаме в момента да не се движат. Не лично, разбира се, имаме си много служители ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.