Прескочи до съдържание

Планиране на прибалтийска инвазия

iMari

Препоръчани мнения

Публикувано:

Покрай пазара в Талин има доста графити, готино пространство е. 

А на картата с номер 1 са отбелязани площадките за зяпане. Аз много харесах града, бих си изкарала и седмица там.😂

IMG_20250703_222912.jpg

IMG_20250703_222724.jpg

IMG_20250703_224113.jpg

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 48 минути , ДиянаВ каза:

Значииии, ако 2 дни не ми стигнат в Талин, ви убивам😂

Кого ще убиваш, бе? 😜
Изгревът в Талин е преди 5, залезът - след 22. Въобще забрави, че ще се прибираш по светло. Прави сметка колко обикаляне те чака. С града, кварталите, парка, плажа и пушените октоподи... Ако си три дни в града, ще се наложи да наблягате повече на алкохола за забавление и да се сливате фоново с финландските туристи. 😜

• Смея се 6
Публикувано:
преди 47 минути , Argentique каза:

Кого ще убиваш, бе? 😜

Е как кого? Мастъра разбира се😂😜,може и Станимир … от женска солидарност.

@Azia, аз като препрочетох темата, си припомних, че под твое давление съм букнала трите пълни дни в Талин😂, но определено ще им се кефя в оставащите 3 седмици😂

• Смея се 3
Публикувано:
преди 18 минути , Argentique каза:

Изгревът в Талин е преди 5, залезът - след 22

В момента - след 23 ч., все още е светло, така че @ДиянаВ, ще имаш достатъчно време за разглеждане в светлата част на денонощието.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 минути , chandni каза:

В момента - след 23 ч., все още е светло, така че @ДиянаВ, ще имаш достатъчно време за разглеждане в светлата част на денонощието.

Докъде достигнахте сега? 

Публикувано:
В момента, ДиянаВ каза:

Докъде достигнахте сега? 

Днес следобед пристигнахме в Талин. Имаме 3 дни тук. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Докато обиколите всички кръчми и тап румове, и трите дни минали.

До круизния терминал в Талин има халета, като магазини за финландци са. Алкохол с каси можете да изнасяте😁

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Branko каза:

В Талин има интересен пазар, където освен сергиите с плодове и зеленчуци има различни павилиони за готвена  храна, на втория етаж е голям антиквариат

Но има много интересна зала за риба и морски деликатеси. Пушен октопод цял е към 20€ , има интересни ролета от 3-4 вида пушено рибно филе . Октопода е феноменален 😊

IMG_7664.jpeg

IMG_7665.jpeg

IMG_7666.jpeg

IMG_7667.jpeg

IMG_7668.jpeg

https://maps.app.goo.gl/VTrLMNuw8KKsQMAq8?g_st=ipc

Бях на този пазар. Не видях октопод. Явно съм проспала някоя витрина.

• Смея се 4
Публикувано:

В Талин е доста приятно и в Noblessner за гледане на залеза. Правят някакъв нов квартал и облагородяват крайбрежната ивица. Има една каравана за храна Barbossa, където правят невероятни скариди темпура, а и другите неща са им много добри. Има и някакви по известни барове, но храна и питие на караваната или сърф бара, са достатъчни и да се наслаждавате на последните лъчи на слънцето. Kadrioru също беше много приятно място, в момента има доста приятна изложба. Паркът е чудесен за почивка под някое дърво. Музеят Kiek in de Kök беше доста интересен. Има хубава тераса, за която даже май не трябва билет, перфектна за кафе докато долу в градината едни дами свирят на струнни инструменти. В Талин със сигурност има какво да се прави 2 дни, даже не стигнах до хипстърията зад гарата, че заваля доста, а бингото с автобусите, на които трябвало да махаш май, не ми се получи.

В Хелзинки прекарах 2 дни. Да няма нещо невероятно впечатляващо, но пък там направих изненадващо най много крачки от цялото пътуване. Много е приятно за разходка извън центъра, много зелен и спокоен град. Като цяло обичам да се мотая и из кварталите им, да видя как живеят хората. Всичко пеша, само до терминала хванах трамвая. За който харесва файн дайн в ресторант Ragu имат 3-4-5 степенни менюта на фиксирани цени. Да пак е скъпо, започва от 50 евро до към 67, но имайки предвид генерално цените как са, това е съпоставимо със София за аналогични места. А храната беше изключително вкусна и напълно достатъчна. В понеделник тоя град е много умрял, за щастие във вторник живна. Ако обиколите езерото зад библиотеката до гарата, има едно кафе с много хубава гледка, ама десертите им не струват, за питие с гледка става и без това гларусите ще проявят интерес към храната ви. Крайбрежната ивица в Ullanlinna е супер за разходка.

Сега точно приключвам моето пътешествие Стокхолм, Хелзинки, Талин, Рига и съм очарован. Изключително спокойни и приятни градове, но е и интересно как минавайки на изток започват да се появяват познати черти у хората. На ферито към Талин изведнъж количеството грим и цигари стана доста по високо от скандинавските държави. Всъщност още нямам впечатления от Рига, понеже днес ще я обикалям, имам само бегли.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 15 часа, ДиянаВ каза:

Значииии, ако 2 дни не ми стигнат в Талин, ви убивам😂

2 дни са точно колкото трябват. Само да не завали, че тогава им е дъждовният сезон...

image.png.c98d84231206e6238dab2b9206299dd5.png

Иначе изглежда ги усещаш нещата. От старият град през Telliskivi Creative City, целият квартал с къщите отзад към Port Noblessner.

Само не мога да ти кажа как да е по часове, защото залеза ще е хубав и в Port Noblessner, но няма да е за изпускане и в Kohtuotsa viewing platform (тук препоръчвам вечер, че ясно много от туристите са за през деня от круиз и вечер е много спокойно). Но пък ако имате две вечери, защо не и да двете места 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, jorocontrola каза:

Но пък ако имате две вечери, защо не и да двете места

Така ще направя. Даже и 3 залеза би трябвало да имаме, т.к. първия ден кацаме в 20:45, ама нали придвижване, настаняване и подобни, не е подходяща вечер да търчим под час за определено място. Вторият ден ни е изцяло в Талин, а през третия се връщаме от Хелзинки в 21:30, т.е. ще сварим залезното време към 22:30.

Преди 1 час, jorocontrola каза:

че тогава им е дъждовният сезон...

А кога им е летният сезон на тия хора😂 Как да им уцелиш 5-те дни🤪😂

IMG_5402.png.4b688e2d7f5aac0b69b5eaf9ff8bfa8b.png

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

А кога им е летният сезон на тия хора😂 Как да им уцелиш 5-те дни🤪😂

IMG_5402.png.4b688e2d7f5aac0b69b5eaf9ff8bfa8b.png

Ами то летният е дъждовният, зимата сух студ...

Въпросът е да не вали продължително. Ако вали за час и напече, си е идеално 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.