Прескочи до съдържание

Планиране на прибалтийска инвазия

iMari

Препоръчани мнения

Публикувано:

И аз си взех билети за началото на юли 2026. Сега остава да следя за евтини нощувки в Копенхаген. За сега съм избрал A&O Hostel Sydhavn. В Hostelworld има 2 хостела, които са по-близо до центъра.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 31 минути , DGTG каза:

При закупуване на мултисити билети през Трип мога ли да си ги добавя в акаунта на AirBaltic?

Да. На мен по едно време дори ми сляха двата полета в една резервация.

• Благодаря 1
Публикувано:

Вчера пуснаха промо, ако някой изка чекиран багаж да добави -30%. Но става само за добавяне в вече направени резервации, при нова резервация не дава 😞

Та положението за София-Рига например: когато взимате чекиран заедно с билета, той е 30 евро, преди промоцията, за да добавите бажаш в вече налична резервация беше 35 евро, в момента с -30% струва само 25 евро . Та който изка, може да се възползва. Промото е до 26.08 ( вторник). Дерзайте 🙂

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

От последната промоция на Air Baltic си купих билети за Рига и Талин - края на април - началото на май 2026, но днес започнах да получавам известия за ръчкане в часовете на полетите, а единия ми полет на 30.04. от София до Рига направо ми предлагат да го изместят на 02.05.26г., нещо което изобщо не ме устройва.

Виждам, че на 30.04.26 изобщо вече няма директен София - Рига.

Трябва ли веднага да се съгласявам/отказвам с направените предложения за промени или колко да изчакам да видя кое кога наместват, за да решавам какво да правя?

Публикувано:
преди 35 минути , DGTG каза:

От последната промоция на Air Baltic си купих билети за Рига и Талин - края на април - началото на май 2026, но днес започнах да получавам известия за ръчкане в часовете на полетите, а единия ми полет на 30.04. от София до Рига направо ми предлагат да го изместят на 02.05.26г., нещо което изобщо не ме устройва.

Виждам, че на 30.04.26 изобщо вече няма директен София - Рига.

Трябва ли веднага да се съгласявам/отказвам с направените предложения за промени или колко да изчакам да видя кое кога наместват, за да решавам какво да правя?

И аз съм с това положение. Явно наднаха четвъртъците. Аз ще искам полет за същият ден през Виена. Има прекачване, ама пък и се стига по-рано.

Няма да бързам с исканията за сега де, че кой знае колко промени още ни чакат. Пък да видим какво ще стане...

image.png.7945fa1815a13e7a396956f84afa9d96.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Loverboy каза:

Канселираха четвъртъците, но така остава само сряда и не може да се направи смислен уикенд… 

На кое викаш сряда? Полетите така или иначе са събота. Но опцията събота -> вторник си е добра за кратка забежка 😉

Публикувано:
преди 12 минути , Loverboy каза:

На мен ми беше четвъртък до събота, сега махат четвъртъка и ми предлагат предния ден - сряда, което вече не ми е много ОК. 

Но реално сряда е с прекачване, нали така?

Това са някакви автоматични предложения от системата, дето може и да не са много мърди. Предполагам, ако се обадиш на човек по телефона, ще може да има лек пазарлък. Все пак премахват полет 2-3 дни след края на промото, в което са ти го продали. Малко грубо идва. Или просто мести програмата за събота-вторник, ако са навити. Без проблем ще си запълните графика...

Публикувано:

Аз съм доста изненадана от промените, защото взехме в четвъртък София-Талин и София-Рига е преместен за всички ни в сряда, но бебето е трансфер и тръгва към Талин, а ние с таткото се предполага да останем до четвъртък в Рига и тогава да я настигнем 😆

• Шок 5
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

На мен даже сега ми пише, че има maintenance и не работи да си видиш през апа резервацията. 

Тоест остават само полетите през събота и сряда? Или и вторник има? Не мога да проверя през приложението, не работи. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Loverboy каза:

На мен даже сега ми пише, че има maintenance и не работи да си видиш през апа резервацията. 

Тоест остават само полетите през събота и сряда? Или и вторник има? Не мога да проверя през приложението, не работи. 

Събота и вторник. Директни полети сряда никога не е имало.

Може би имат прекчаване в четвъртък и тъпата система гледа да ги насласи и предлага прекачване в сряда. Но както написах, аз ще искам прекачване в четвъртък сутрин.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , jorocontrola каза:

Може би имат прекчаване в четвъртък и тъпата система гледа да ги насласи и предлага прекачване в сряда. Но както написах, аз ще искам прекачване в четвъртък сутрин.

Вече има в сряда 😄

Screenshot.png.6058125ba7f4d3e8b1b383a486c9eb99.png

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , jorocontrola каза:

Може би имат прекачване в четвъртък и тъпата система гледа да ги нагласи и предлага прекачване в сряда. Но както написах, аз ще искам прекачване в четвъртък сутрин.

Има в сряда според сайта им директна София-Рига:

Screenshot_20250903-171001.png.a5054c7bccf2e03208be8b451407bb50.png

Публикувано:
преди 9 минути , DGTG каза:

Явно зависи от месеца в кои дни са директните полети.

Да, в летните месеци за догодина уж са три пъти седмично.
Тази година бяха два – вторник и събота (четвъртъците отпаднаха), като в събота няколко пъти пускаха по-голям самолет А320. Ние летяхме във вторници и почти нямаше празни места през юни.
Възможно е и догодина да останат два полета седмично, те ще си преценят, имат цяла зима за мислене, пък парите ги събраха...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 50 минути , Lindt каза:

Има в сряда според сайта им директна София-Рига:

Screenshot_20250903-171001.png.a5054c7bccf2e03208be8b451407bb50.png

Аз гледах календара по месеци:

IMG_4497.png.f8e41f31cfbb79199684e06c4f1c8de7.png

И там е маркиран четвъртък. Но после няма полет като се избере. Явно мажат графика, защото ми излизат полети вторник и сряда сега, което не ми се вярва да се задържи…

Публикувано:

При мен е полет София-Рига-Вилнюс, който беше четвъртък, сега е станал: 

София-Рига 15.00-17.30 сряда

Рига-Вилнюс 20.00 четвъртък 

тоест да стоя цял ден в Рига. Лошото е, че билетите са взимани през Румбо и сега там трябва да се разправям… и като цъкна manage flight казва something went wrong…

Публикувано:

Аз моите ги купувах през Трип и те днес ме уведомиха за промените, но като си вляза в акаунта в Еър Балтик полетите ми стоят там, показва ми какви промени правят и аз мислех директно от там да отхвърлям,  и приемам, но все още не съм го направила и не знам дали ще ми го позволи....

Публикувано:

На нас през Трипа само ни смениха часовете от Талин до Рига (17.07.2026), старите бяха: 13:55 - 15:45, а новите са 15:30 - 16:20, но още дори не съм регистрирала билетите в AirBaltic... 

Публикувано:

Оф много сложно стана и при мен, аз имам 7 отсечки и логично 7 имейла получих днес за всички полети имам промени, а един е канселиран....

Също така видях, че имат и те някакви визи

https://www.airbaltic.com/en/before-you-fly/travel-documents-and-regulations

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 20 минути , Иван Попов каза:

Оф много сложно стана и при мен, аз имам 7 отсечки и логично 7 имейла получих днес за всички полети имам промени, а един е канселиран....

Също така видях, че имат и те някакви визи

https://www.airbaltic.com/en/before-you-fly/travel-documents-and-regulations

Ако визираш Латвия няма повод за безпокойство - 

Who is exempt from registration?

• Citizens of the EU, EEA, Switzerland, NATO, OECD, and Brazil.
  • Persons holding a Latvian visa or residence permit.
  • Diplomats, participants of official visits, and non-citizens of Estonia.
  • Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.