Прескочи до съдържание

Планиране на прибалтийска инвазия

iMari

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ръчкат си полетите,  имам за Тампере билети, само часовете са променили, засега. Нямам полет в четвъртък, така че засега нямам отменена София-Рига. До лятото кой знае още колко промени ще има...

• Харесвам 3
Публикувано:
4 hours ago, DGTG said:

Аз моите ги купувах през Трип и те днес ме уведомиха за промените, но като си вляза в акаунта в Еър Балтик полетите ми стоят там, показва ми какви промени правят и аз мислех директно от там да отхвърлям,  и приемам, но все още не съм го направила и не знам дали ще ми го позволи....

Това е най-добрият вариант ако смяташ да летиш на нови дати/часове - сменяй директно на сайта на авиокомпанията. Ако искаш отмяна и рефънд, вероятно ще трябва да минеш през Трип.

• Благодаря 1
Публикувано:

Колеги, аз бях с няколко четвъртъка тая година дето ги канселираха. Та чесно държах без да се съгласявам почти до последно, мисле че за 3 дена до полета им звъннах и казах че едното дете няма да пътува, а с другото дете ще пътуваме ама да ми мръдната датата от автоматично предложената. Важното е да наглеждате датите да има места в продажба още, тогава ви слагат на този полет и готово. Все едно сте получили мегафлекс билет и може да смените и да си вземете парите почти до самата дата на пътуването. На мен разделиха резервацията, върнаха парите за едното дете а другата резервация я промениха както ги помолих. И това е за билет през Юли 2025, купен Септември 2024, и полетите анулирани януарим2025. 6 месеца ми идваха тук таме е-мейли и смс че полета е отменен. Промяната я правих по телефона. За 26та спвциално взимах четвъръците и сега дъм пак с мегафлекс 🙂 

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

По същите причини и тази година умишлено взех един от полетите в ден четвъртък в резервация с общо 4 отсечки. При подобна ситуация тази година 7-8 месеца след промените от страна на авиокомпанията и седмица преди първия полет агентът от колцентъра бе изключително отзивчив и направи промени, които изобщо не излизаха в автоматичните опции.

• Харесвам 5
Публикувано:
11 minutes ago, Loverboy said:

Дай идея - какви промени могат да предложат? Ако трябва да прерутират с друга авиокомпания, с коя го правят? 

За премаршрутиране с друга авиокомпания не мога да съм полезен, тъй като не съм искал това от тях. 

По едната резервация при отменен обеден полет имах автоматична опция само за сутринта, но без проблем го смениха на вечерния.

По другата се съгласиха да преместят датите десетина дни напред като по мое настояване смениха двата полета Бургас-Рига и Рига-Талин на директния Бургас-Талин, който по принцип е много по-скъп от тези с прекачване. Мисля, че споменаха, че ако желая бих могъл да летя и от София, вместо от Бургас.

Като цяло ми се сториха много гъвкави и услужливи.

• Харесвам 7
Публикувано:

Взех билети за Вилнюс (на промоцията) и сега в петък един приятел иска да дойде с мен обаче не му дава така аз как взех билетите... 

Нещо объркана работа с тези премествания и размествания 😃 Май сега на отделни отсечки ще ги купува 😀 

Ама много странно преди 20 дни има дати и може да си правиш каквото си искаш, сега има полети ама не може, поне петък така беше в сайта им 🙃 

Та ще го умуваме тази седмица какво ще правим 😉

Публикувано:
преди 58 минути , Hakkâri Spor каза:

Е този път, ако не видиш Тракай и Каунас… срамота 😉

Стига, че ако ти кажа, че само заради тях ги взех ще ми се смееш 😃

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
На 4.09.2025 г. в 19:14, Седем Два каза:

За премаршрутиране с друга авиокомпания не мога да съм полезен, тъй като не съм искал това от тях. 

По едната резервация при отменен обеден полет имах автоматична опция само за сутринта, но без проблем го смениха на вечерния.

По другата се съгласиха да преместят датите десетина дни напред като по мое настояване смениха двата полета Бургас-Рига и Рига-Талин на директния Бургас-Талин, който по принцип е много по-скъп от тези с прекачване. Мисля, че споменаха, че ако желая бих могъл да летя и от София, вместо от Бургас.

Като цяло ми се сториха много гъвкави и услужливи.

На мен пък по телефона от София-Рига-Паланга, рерутнах на София-Рига-Амстердам-Паланга с цял ден в Амстердам и вечер в Рига

• Харесвам 2
  • Браво 2
Публикувано:
2 hours ago, pepsii said:

На мен пък по телефона от София-Рига-Паланга, рерутнах на София-Рига-Амстердам-Паланга с цял ден в Амстердам и вечер в Рига

Да не би да е София-Амстердам-Рига-Паланга, че Амстердам-Паланга май няма директен?

Публикувано:

В момента летим от Вилнюс към Дюселдорф. Изкарахме едни чудни 7 дни в Рига, Вилнюс, Юрмала и Каунас. Въпреки, че малко ме плашеха с времето през септември, беше много хубаво. 26-27 градуса и слънце. Хванахме тен дори, а в Юрмала не можехме да изкараме малкия от морето. Та септември се оказа страхотен месец за региона.

• Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:

Миналата година ходихме в края на юли. В Рига ни издави, буквално. Не спря да вали и едва стигнахме до летището да си хванем полета до Талин. Пътят беше изцяло залят. Така че, никога не се знае кога хубавоти време ще е с нас. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Хм, и ние бяхме края на юли миналата година и беше голяма жега в Латвия.  (Дъждове... инцидентно и за малко, колкото да разхлади).  Говоря за 23-27 юли. Заведенията в Рига без климатици,   на тях не им се е налагало да ползват, кога са видели 30 градуса в Латвия. Разхождаш се в горещината и тамън да влезеш в някое климатизирано заведение, за малко хладинка и ... вътре още по-топло 😄 И в хотела нямаше климатици, от рецепцията ми дадоха един голям вентилатор, хаха. Качих го в асансьора и право в стаята 😄 Нощем на отворен прозорец, да разхлади, но сутрин още в 5 ч. чайките и гларусите "ха-ха-ха" и край на спането 😄 Традиционно студени държави са и определено не са подготвени за климатичните промени, все по-често ще им се налага да ползват климатици. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз бях там малко след наводненията в края на юли, кацнах на 3 август и тук-там имаше остатъци. 
Наводненията: https://chayka.lv/2024/07/29/uragan-28-i-29-iyulya/
За Рига за началото на септември години назад дава както +25, така и +13 максимални. https://world-weather.ru/pogoda/latvia/riga/september-2021/
На предказуемостта на времето там е по-сложно да се разчита. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Е да, година с година не си приличат. През 2022 бях точно в началото на септември (1-5 септ) и беше 6 градуса като кацнах, дъжд и студ. Предния ден (31 авг) бях на басейн в София, на припек, че беше над 30 градуса и на другия ден.. се озовах в късна есен. От автобуса до хотела, в дъжда.. всички с дебели якета, с чадъри, изведнъж се озовах в наш ноември 😄  През следващите дни достигаше до 12-13 градуса в следобедите, но нощем и сутрин пак студ.

Така че.. бъдете готови на всичко 😄 Аз лично (когато не съм на плаж) предпочитам студено. Но.. въпрос на вкус. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Уиз еър разширяват мрежата си в Литва със 7 нови дестинации, които ще изпълняват от Вилнюс: полет до Краков от 27 октомври, последван от полети до Талин, Ница и Турку от 12 декември, до Тирана и Подгорица от догодина.
И нови полети Паланга -Осло от 10 декември. 
https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/2675434/wizz-air-to-launch-seven-new-routes-from-lithuania

Ако вече е писано в темата, се извинявам за повторението. 

• Харесвам 8
Публикувано:

Може да се направят много хубави врътки с полетите на Уиз, ако някой не е успял да вземе билети с AirBaltic. 

София - Краков - Талин са перфектни връзки със сутрешен полет до Полша и ранен следобеден до Естония, след това може да се продължи към Хелзинки и Турку и да се лети от Турку до Вилнюс или да се направят няколко нощувки в Талин, и после сутрешен полет до Литва. Връщането може да е от Латвия с Рига - Гданск или Рига - Краков и после към София.

• Харесвам 9
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:
Поздрав от Eckero Line - вие сте сред първите, които резервират билети за маршрути и круизи за Черен петък на цена от 7 €/човек.
Цената важи за MS Finlandia за пътувания до 28 февруари 2026 г. Период на резервации до 30 ноември 2025 г. Резервации с код BF25. Резервациите за Черен петък не могат да бъдат променяни или анулирани. Това важи за цялата резервация и всички свързани с нея продукти и услуги на борда, включително продукти и услуги, добавени към резервацията впоследствие. Няма възстановяване на суми. Валидно само за нови резервации.
Действайте бързо, броят на местата е ограничен.
  • Харесвам 5
  • 7 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте. Малко да раздвижа темата. Имам билети за следващата седмица с Air Baltic - 07.07 - София - Рига - Копенхаген; 10.07 - Копенхаген - Рига /BT 136/, 11.07 - Рига - София. Проверих полетите във flight radar за изминалата седмица.

София - Рига винаги е бил най-малко с  60 минути закъснение. Ще успея ли с прекачването? 

ВТ 136 е бил отменен в петък. При такава ситуация от Air Baltic предлагат ли премаршрутиране?

• Харесвам 1
Публикувано:

В Рига обикновено се изчакват закъсняващите полети, за да успеят пътниците да се прекачат на следващите си полети. Което пък води до закъсняване на тези полети. 🙂

Ако двата полета в посока са на един билет, задължително ще ти предложат друг полет, ако изпуснеш вторият.

• Харесвам 2
Публикувано:

преди 5 часа, Bozhidar1978 каза:

07.07 - София - Рига - Копенхаген; 10.07 - Копенхаген - Рига /BT 136/, 11.07 - Рига - София.

Нямаше ли директни на Раянеър София - Копенxаген? 

Иначе летището в Рига, както знаеш, е доста малко и се влиза на ръкав, така че... 

И аз летя с ЕърБалтик в края на юли, постоянно получавам имейли за сменени часове по една от четирите отсечки, всеки път е с 5 мин, та в началото има стрес 😄

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Bozhidar1978 каза:

Здравейте. Малко да раздвижа темата. Имам билети за следващата седмица с Air Baltic - 07.07 - София - Рига - Копенхаген; 10.07 - Копенхаген - Рига /BT 136/, 11.07 - Рига - София. Проверих полетите във flight radar за изминалата седмица.

София - Рига винаги е бил най-малко с  60 минути закъснение. Ще успея ли с прекачването? 

ВТ 136 е бил отменен в петък. При такава ситуация от Air Baltic предлагат ли премаршрутиране?

Проверих, дава по разписание 1 час и 55 мин. трансферно време. Полетите са все в Шенген, при онлайн чекин ще имаш и двете бордни карти. 55 мин. ще ти стигнат за трансфера, дори и по-малко. Обикновено нагласят гейтовете наблизко, а и самото летище е компактно.  
Сега и аз погледнах във Flight radar - лошото е, че последните полети са не с час, а с почти 2 часа закъснение от София, което вече не гарантира връзката…

IMG_7176.png.b00aa8689413895e904064b207c3e5b6.png

На 30 юни, предния вторник все пак закъснението е било час и половина, има шанс за следващия

IMG_7177.png.2879ae4dafb4ae1700430dbaee7e607f.png

Доколкото помня от миналата година при прекачването за Талин, не чакахме бусове да ни извозват, а директно влязохме в ръкав, а после на собствен ход се добрахме до самолета. 
Стискам палци. Ако не, на другия ден ще те транспортират. И без това за какво ти е вечерно кацане в Копенхаген за едната скъпа нощувка…

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря за отговорите. Знам, че летището в Рига е малко. Надявам се да няма такива закъснения на 07.07. Само с ръчен багаж съм. Билетите са на една резервация. Направих си онлайн check-in. Нощувките в Копенхаген са по 33 евро. От Hostelworld вчера изтеглиха парите. По-важно за мен е да не анулират полета Копенхаген - Рига на 10.07. Ако предлагат премаршрутиране, ще избера вариант през Мюнхен или Франкфурт с Lufthansa. Може да приема и вариант през Атина със SAS и Aegean...

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.