jorocontrola Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли Ама те ако ти предлагат, ще е в Рига като стигнете закъснели. Не мисля, че ще има кой да ти предлага от София нов полет без да си излетял, само защото полета за Рига закъснява…
Бръмбар Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли Преди време като пътувах с Еър Балтик София-Рига-Осло, имаше голямо закъснение София-Рига. Рига-Осло също имаше закъснение (уведомиха ме по-мейла), но в София се натрупа още по-голямо закъснение от почти 5 часа (всъщност ние излетяхме навреме почти, но се върнахме обратно в София, поради предполагаема повреда), с което вече връзката се изпускаше и повече полети от Рига към Осло нямаше в същия ден. По мейл получих новия билет за полета Рига-Осло, за който ме бяха премаршрутирали за другия ден. В София служителите бяха доста неинформирани и казаха че само осигуряват съпорт за Еър Балтик, но не са част от кампанията и нищо не могат да направят. Не знам как щяха да уредят нощувката в Рига, за нея не получих някакво уведомление. Понеже на мен ми беше важно да пристигнем същия ден в Осло и в последния момент купих нов билет за директен полет София-Осло на Норвежките линии, който беше на доста прилична цена и стигнах същия ден вечерта. Не препоръчвам такова действие, принципно, защото после загубих правото на обезщетение, тъй като закъснението беше 5 часа без 2 мин, (с 5 часа вече щях да имам право и да се откажа и да получа обезщетение). Но щяха да ми изгорят много неща и такова решение взех тогава, после с доста настояване успях да си получа обратно поне парите за билетите, което компенсира новите билети с норвежките). 3
Hakkâri Spor Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли преди 1 час, Bozhidar1978 каза: Ако предлагат премаршрутиране, ще избера вариант през Мюнхен или Франкфурт с Lufthansa. Може да приема и вариант през Атина със SAS и Aegean... Не го мисли това отсега. Нищо не са ти отложили и отменили, така че се радвай на почивката. Варианти за прекачване мисли едва, когато изпуснеш полет, те ще ти предложат 😉 Дано не си на 33 С в Копенxaгeн като Дияна 😉 1
neuromancer Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли преди 6 часа, jorocontrola каза: Ама те ако ти предлагат, ще е в Рига като стигнете закъснели. Не мисля, че ще има кой да ти предлага от София нов полет без да си излетял, само защото полета за Рига закъснява… Възможно е да предложат, ако примерно още на гишето полета е с нов обявен час и е ясно, че връзката е счупена. Ако не предложат, може ти да предложиш, ама ако както казват служителите не са от компанията може би ще е по-добре да се пробва директно да се говори с кол центъра. И при всички случаи в момента не може да се направи нищо.
ДиянаВ Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли @Bozhidar1978 стискам палци всичко да мине наред с полетите🤞 Евентуални спънки, които не зависят от нас, няма какво толкова да ни тревожат. Иначе те разбирам, че обмисляш варианти, за да си подготвен и реагираш. Винаги съм смятала, че човек колкото повече знае, по-трудно живее😉 Късмет! 3
phasma Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли Ако изпуснете връзка заради закъснението на полета, ще ви дадат нов полет, и акоэсв налага нощувка - също ще вимдадат хотел - нали е по тяхна вина. Но мисля че ще се справите. Вечерните полети много често гимзадържат от Рига, за да съберат всичките транзитни закъснели пътници. Едни момчета/девойки даже стоят на изхода от ръкава с табелки на кой гейт да тичате 🙂 При отмяна на полетите ви дават алтернативни варианти задължително. При промяна на расписанието с повече от 1 час вимсе дава възможност директно през системата да си изберете бесплатно алтернативен полет или да се съгласите с промяната. Само времето сега в Рига и балтийските страни много се скапа. Яко порои всеки ден, понякога няколко часа слънце и после пак порой 😞 Та един чадър е задължителен. Поздрави от Рига! 8
ДиянаВ Публикувано: 8 юли Публикувано: 8 юли На 4.07.2026 г. в 21:43, ДиянаВ каза: @Bozhidar1978 стискам палци всичко да мине наред с полетите🤞 Евентуални спънки, които не зависят от нас, няма какво толкова да ни тревожат. Иначе те разбирам, че обмисляш варианти, за да си подготвен и реагираш. Винаги съм смятала, че човек колкото повече знае, по-трудно живее😉 Късмет! Знам си аз, че като стискам палци, макар и словесно, с пожелание и обещание за някой магеланец, стават нещата 😉 6
Bozhidar1978 Публикувано: 9 юли Публикувано: 9 юли @ДиянаВ: Благодаря. Полетите от София и Рига бяха навреме. В самолета от София имаше пътници за Талин /включително и за късния полет - 23:50/, Хелзинки, Турку, Осло и Копенхаген. Поздрави от Копенхаген. Вчера си направих и разходка до Хелзинборг, Лунд и Малмьо. 14 1
darinamarinova Публикувано: 29 август Публикувано: 29 август Здравейте, за тези, които сте ползвали приложението MOBILITY / MOBILLY app в Рига - преди да сканирам с камерата QR кода от прозорците преди това трябва да активирам от приложението конкретния билет, нали така? Видях видео в youtube, че след като се активира от приложението трябва да отворя камерата на телефона? Съжалявам за глупавия въпрос, но досега не съм ползвала никъде такива билети 🙂 Благодаря предварително
phasma Публикувано: 29 август Публикувано: 29 август Отваряш Mobilly, купуваш билет за 1.50, той веднага предлага да го активираш, но може да откажеш. При качването на автобуса - отваряш mobilly, намираш купения билет, натискаш Активирай, той пуска камерата и нея насочваш към QR кода които има залепени по стъклата на рейса. може да се активира и с номера на рейса ръчно- набираш този номер отдолу под камерата и натискаш да активира билета. след активация ти показва един огромен QR код на телефона, който показваш ако има контрольор да проверява. Номера не рейса е обикновенно 5 цифри и е на същатата лепенка по прозорците, където е и qr кода за сканиране. билета е валиден за 90 минути, може да се прекачвате колкото изкате, даже на 89тата минута, важното е във всяко ново возило да активирате билета пак със сканиране в автобуса. удувително даже работи да отидеш в центъра да си свършиш работа имда се върнеш , само да успееш да го активираш пак на 89та минута 🙂 10 1
darinamarinova Публикувано: 29 август Публикувано: 29 август @phasma много благодаря. И аз така го разбрах. Мислехме да вземем 24часов билет, тъй като ще си ползваме доста транспорт (хотелът не ни е съвсем в центъра). Видях, че може да се купи онлайн и той от телефона или хартиен от narvesen / машина за билети 1
Desi89 Публикувано: 29 август Публикувано: 29 август Преди 1 час, phasma каза: Отваряш Mobilly, купуваш билет за 1.50, той веднага предлага да го активираш, но може да откажеш. При качването на автобуса - отваряш mobilly, намираш купения билет, натискаш Активирай, той пуска камерата и нея насочваш към QR кода които има залепени по стъклата на рейса. може да се активира и с номера на рейса ръчно- набираш този номер отдолу под камерата и натискаш да активира билета. след активация ти показва един огромен QR код на телефона, който показваш ако има контрольор да проверява. Аз не си спомням много добре, но мисля, че точно с номера на автобуса съм го активирала. 1
Граф Вронски Публикувано: преди 1 час Публикувано: преди 1 час Здравейте, много се чудех къде да пиша дали тук или в темата за шантави маршрути, за да се допитам до вас. За догодина обмисляме с другарчета да бягаме някъде из Европа (че основните бягания в България ги направихме). И има едно предложение, което доста съвпада с моя план за догодина да съм обиколил всичките държави в Европа (без Украйна и Русия може би). Съвпада и с периода август месец, в който мога да взема много дни отпуска наведнъж. Затова започнах да разучавам този район. Почти изчетох цялата тема, страхотни съвети сте дали, за което благодаря. Тичането е в Латвия : Gauja Tral By UTMB. Все още не знам коя от двете дължини ще избера Gauja Trail 53 km : start at Ratnieki - 08:30 8 август 2027 (неделя) Gauja Trail 21 km : start at Cesis - 16:00 7 август 2027 (събота) Това което ми хрумна е следното (което е много, много груб план, идеята е да дам някакви насоки на другарчета от клуба по бягане, пък всеки да си прецени): 31 юли 2027 (събота) : Sofia - Warsaw Chopin 13:40 - 14:40 (2h) | 22 EUR by WizzAir 1 август 2027 (понеделник) : Warsaw Chopin - Tallinn 18:55 - 21:35 (1h40m) | 133 PLN (30 EUR) by WizzAir 11 август 2027 (сряда) Vilnius - Krakow 09:25 - 09:50 (1h25m) | 40 EUR by WizzAir 13/15 август 2027 (петък/събота) Krakow - Sofia 13:05 - 15:45 (1h40m) | 89 PLN (20 EUR) by WizzAir тотал : 112 евро В този план включвам двата полски града, в които не съм бил. Основно разбрах какви са настроението по отношението на балтийските столици (в по-големия случай най-харесван се оказва Талин). Между тях, се движим с автобуси за около 4 часа. Разбрах и за ферибота между Талин и Хелзинки (и какви опции за намаляване да има). Опитах се да си намеря начин да стигна от Варшава до Хелзинки, но май не успях да намеря (освен полет на Finnair, но беше над 400евро, което е много). Ако може да се подобри с еднопосочно движение от север на юг (Хелзинки - Талин - Рига - Вилнюс), по този начин ще имам и само веднъж движение на фериботна връзка. Някакви идея тук? Допълнително (наличие на време през август имам): възможно ли е да стигна от Вилнюс до Минск, после Минск - Брест - Варшава? (което сигурно ще отпадне Краков, но здраве да е, той е генерално по-лесен за достъп) Знам за автобусите, в които се чака цяла вечност на границата, но нямам спомен от къде минаваха тези автобуси (дали Латва или Полша, или и двете)? Разбира се , има и директна опция за тичането: 119 EUR: 5 август 2027 (четвъртък) Sofia - Riga 16:00 - 18:30 (2h30m) | 63 EUR by AirBaltic 10 август 2027 (вторник) Riga - Sofia 11:40 - 14:15 (2h35m) | 56 EUR by AirBaltic 2
Argentique Публикувано: преди 1 час Публикувано: преди 1 час Радвам се, че кроиш планове, напоследък май те нямаше много. По същество: 1. Четири полета с Wizz за догодина е голямо тото с дати и часове. Могат да ги разместят яко напролет или да ги махнат съвсем някои. 😄 2. AirBaltic също са склонни да махат полети, особено тези, които не са в събота. 😄 Пък и все са пред фалит, кой ги знае. Добре си се ориентирал, че стигането до прибалтийските страни от Европа е най-евтино от Полша. Аз понеже обичам да купувам отрано билети, бих си купила тези на Wizz, но без да се ангажирам с покупка на други билети (автобус, фери) около тези дати, за да се подсигуря с Wizz-a в случай на промяна. преди 24 минути , Граф Вронски каза: Допълнително (наличие на време през август имам): възможно ли е да стигна от Вилнюс до Минск, после Минск - Брест - Варшава? (което сигурно ще отпадне Краков, но здраве да е, той е генерално по-лесен за достъп) Знам за автобусите, в които се чака цяла вечност на границата, но нямам спомен от къде минаваха тези автобуси (дали Латва или Полша, или и двете)? Има автобуси и от Вилнюс, и от Варшава. Има теми за Беларус с отзиви от това лято. Вилнюс-Минск го дават 50€ и 5 часа, за часовете ме съмнява. https://ecolines.net/lt-LT/tickets/search?currency=11&departure=2026-10-02&destination=917&direction=outbound&mode=purchase&origin=6&pax[1]=1&return=&trip=abroad 1
Граф Вронски Публикувано: преди 55 минути Публикувано: преди 55 минути @Argentique, благодаря за включването. Тука съм. Това лято бях постоянно по планински приключения, надявам се скоро да ги опиша! преди 6 минути , Argentique каза: Аз понеже обичам да купувам отрано билети, бих си купила тези на Wizz, но без да се ангажирам с покупка на други билети (автобус, фери) около тези дати Да, същите мисли са и при мен. Че си има време до следващото лято. преди 7 минути , Argentique каза: Има автобуси и от Вилнюс, и от Варшава. Има теми за Беларус с отзиви от това лято. Вилнюс-Минск го дават 50€ и 5 часа, за часовете ме съмнява. https://ecolines.net/lt-LT/tickets/search?currency=11&departure=2026-10-02&destination=917&direction=outbound&mode=purchase&origin=6&pax[1]=1&return=&trip=abroad Оооо, супер, това ми трябваше, за да стъпя на нещо. Ще продължавам да ровя, но знам че технически вече е възможно. Благодаря сърдечно! 🙏 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега