Otnesen Публикувано: 26 май Сподели Публикувано: 26 май Препоръчана бирария в Талин. Аз ще имам възможност да я посетя юли месец. Ако някой успее да мине през нея, да драсне отзив. https://maps.app.goo.gl/m9w1GXBmPVwgLRn47 5 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 26 май Сподели Публикувано: 26 май преди 50 минути , Otnesen каза: Препоръчана бирария в Талин. Аз ще имам възможност да я посетя юли месец. Ако някой успее да мине през нея, да драсне отзив. https://maps.app.goo.gl/m9w1GXBmPVwgLRn47 Минах покрай нея вчера и никак не ми се прииска да седна там, а и аз я бях отбелязала. Ние хапнахме и пихме бира на обяд в този ресторант Restaurant Munga Kelder. Доволна съм, навън масите са на спокойна улица. 12 Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май Здравейте, някой знае ли дали има възможност за нощен круиз от Хелзинки до Талин със слизане в Талин сутринта. Дата ми е 07.07 и в този период Талин Линк не пътуват , а Викинг предлагат опция само със задължително връщане в Хелзинки. Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май преди 58 минути , Tesh каза: Здравейте, някой знае ли дали има възможност за нощен круиз от Хелзинки до Талин със слизане в Талин сутринта. Дата ми е 07.07 и в този период Талин Линк не пътуват , а Викинг предлагат опция само със задължително връщане в Хелзинки. Viking Line ferry Viking XPRS - One-way journey from Helsinki to Tallinn https://shorturl.at/oWHb0 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май 50E на калпак за 12ч не е много оферта за мен. Макар и за друга дата взех доста по-евтино и бързо вечерта: Разликата ще отиде за хотел в Талин, ама определено ще е по-добре според мен. 2 Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май преди 6 минути , jorocontrola каза: 50E на калпак за 12ч не е много оферта за мен. Макар и за друга дата взех доста по-евтино и бързо вечерта: Разликата ще отиде за хотел в Талин, ама определено ще е по-добре според мен. Много благодаря, мен ме устройва, защото ще спестя една нощувка в Хелзинки. Тя опцията с връщане в Хелзинки е по-евтина, но за жалост е така. Дори съм почти сигурен, че ще сме на един кораб с тези, които ще се върнат и ще платят по-малко, но това е пазарна иконимика все пак. Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май преди 4 минути , Tesh каза: Много благодаря. За мен е оферта, защото ще спестя една нощувка в Хелзинки която не е никак евтина. И аз така го мисля, без спане в Хелзинки определено. Хвани късното фери и спи в Талин. Така ще имаш 2-3ч повече за Хелзинки. 12ч път е доста голяма загуба на време, макар и с нощувка. Нормално е около 2-3ч път. Хотел в Талин избрах точно до терминала, така че няма да губя време и там. Но всеки сам си преценя де ... 2 1 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май преди 1 час, jorocontrola каза: Макар и за друга дата взех доста по-евтино и бързо вечерта: Разликата ще отиде за хотел в Талин, ама определено ще е по-добре според мен. Откъде резервирахте ферибота за 15 евро? 🙂 Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май преди 10 минути , r_nikolov1 каза: Откъде резервирахте ферибота за 15 евро? 🙂 Helsinki-Tallinn - One way & Return trips - Tallink Silja Line Book tickets and packages | Viking Line + Helsinki-Tallinn, Tallinn-Helsinki, ferry trips and hotel packages | Eckerö Line (eckeroline.com) Ето и кода , който най-вероятно @jorocontrola е ползвал - LOMA24 те са най-евтини. За различните дати и часове цените варират. 3 1 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май преди 14 часа, r_nikolov1 каза: Откъде резервирахте ферибота за 15 евро? 🙂 Директно от сайта на Eckero line. Миналата седмица имаше отстъпка за ранни букване. Отделно вечерната им цена е 19Е, което е най-евтините опция. Може би зависи кой ден от седмицата де. Принципно търся във ферихопър, за да имам избор от всички компании. После директно през сайта на избраната. Винаги има някоя отстъпка, я за ранно букване, я за регистрирани потребители... 1 Връзка към коментар
new one Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май А забелязахте ли кое фери къде спира съответно в Хелзинки и Талин? Да не ви прати 10 км извън градовете? Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май преди 1 час, new one каза: А забелязахте ли кое фери къде спира съответно в Хелзинки и Талин? Да не ви прати 10 км извън градовете? Талин има 2 терминала един до друг, доста централно. Хелзинки пак са 2. До далечният се стига за 10мин с трамвай ... Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май преди 3 минути , jorocontrola каза: Талин има 2 терминала един до друг, доста централно. Хелзинки пак са 2. До далечният се стига за 10мин с трамвай ... Eckero line имат и един терминал в Талин, който е доста далечен, но мисля, че за часовете в, който се пристига на него задължително искат да качиш и кола, а точно тези курсове са в най-удобно време. Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май преди 31 минути , Tesh каза: Eckero line имат и един в Талин, който е доста далечен, но мисля, че за него задължително искат да качиш и кола, а точно в най-удобно час е точно такъв. Моят билет е за кораб МС Финландия и уж спира централно или поне това бях видял. Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май В момента, jorocontrola каза: Моят билет е за кораб МС Финландия и уж спира централно или поне това бях видял. Твоя курс спира централно. Muuga е далеч, точно той тръгва в много удобен вечерен час. Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 29 май Сподели Публикувано: 29 май преди 11 часа, Tesh каза: Твоя курс спира централно. Muuga е далеч, точно той тръгва в много удобен вечерен час. Не знам на кое викаш удобен час... Като гледам къде е това Мууга, пак по това време ще си в Талин. Просто ползвай времето в Хелзинки ... Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 29 май Сподели Публикувано: 29 май Започвам да резервирам хотелите за пътешествието ни в Рига, Хелзинки и Талин от 17 до 24 август. В Рига ще имаме по 1 нощувка на отиване и 1 на връщане. На отиване кацаме в Хелзинки и след това излитаме от Талин. Как да разделим 5-те нощувки между двете столици - къде да са 2 и къде да са 3 нощувките, приемаме съвети? 🙂 Иначе откъм бюджет - видях, че в Хелзинки е значително по-скъпо от Талин. Но въпросът е и къде какво можем да правим - група младежи сме и не сме фенове на обикаляне по музеи цял ден (но не разбирайте, че обичаме да стоим цял следобед по кафенетата). Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 29 май Сподели Публикувано: 29 май Да дам прясна информация. Летяхме София - Рига - Вилнюс. от летището, което е близо има няколко автобуса, с които се стига до града. Питахме на място и ползвахме 3G + още някакъв до нашия хотел - City Hotels Rudninkai. Доволна съм от него.Мислех, че ще е трудно да намерим работещо заведение след 21:30, но всичко работи и има голям избор. л Градът е много зелен, оживен и приятен. Старият град се обикаля за 2-3часа, включително и качване до кулата с фоникуляр за 2 евро. Хареса ни в Bernelių Užeiga Restaurant, на главната улица, където имаше обедно меню/бързо носят поръчката/ и беше вкусно. Вечерта летяхме до Талин, взехме Болт до летището, че автобус 88 го бяхме изпуснали за минути, а са на 1/2 час - евтино е. В Талин пристигнахме около 23ч. и директно си поръчахме Болт - около 10евро беше. В момента правят ремонти и трамваите не вървят до летището, а се преехвърля на автобус някъде си. Това го разбрах на другия ден в хотела. Така ще е до август, та да си знаете. Бяхме в хотел City Yard Inn - съвсем близо до стария град. Целият район наоколо е бил индустриална зона в началото на миналия век, а сега е реновирано и превърнато в магазини, паркинги, заведения. И Талин много ми хареса, обиколихме го до към 14ч. следобед. Препоръчвам Restaurant Munga Kelder. Ходихме доста дълго пеша до порта и после до Морския музей, където се качихме и разгледахме ледоразбивач, но за мен не беше нищо особено, после се прибрахме с автобус 73. На следващата сутрин летяхме до Рига, където стигнахме от летището с автобус 22. Хотелът ни беше Опера, както се оказа точно срещу гарата, която на мен ми приличаше на Мол. В Рига имахме 2 дни. Първо направихме круиз с лодка по каналите/да, в Рига има канали/ и по голямата река Даугава. После обикаляхме из стария град, който е доста по- голям. Обядвахме в Lido - вкусно и иси избираш на бюфет. На другият ден в 12ч. бяхме в Катедралата на ковцерт на орган - 10евро е билета и обикаляхме в кварталът с Арт нуово сгради. В 14ч решихме да отидем до Юрмала / слиза се на спирка Majori/ и много ни хареса. Стартирахме плажния сезон на Балтийско море. Всички Балтийски столици ни харесаха - подредени, чисти, зелени паркове, висока барова и винена култура и добри ресторанти. 24 4 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 29 май Сподели Публикувано: 29 май преди 9 часа, r_nikolov1 каза: Започвам да резервирам хотелите за пътешествието ни в Рига, Хелзинки и Талин от 17 до 24 август. В Рига ще имаме по 1 нощувка на отиване и 1 на връщане. На отиване кацаме в Хелзинки и след това излитаме от Талин. Как да разделим 5-те нощувки между двете столици - къде да са 2 и къде да са 3 нощувките, приемаме съвети? 🙂 Иначе откъм бюджет - видях, че в Хелзинки е значително по-скъпо от Талин. Но въпросът е и къде какво можем да правим - група младежи сме и не сме фенове на обикаляне по музеи цял ден (но не разбирайте, че обичаме да стоим цял следобед по кафенетата). Хелзинки за ден е ок. Талин ще ви хареса - пълен е с млади хора, разни арт пространства, вероятно има събития. Според мен останете 2 дни в Талин. 1 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 30 май Сподели Публикувано: 30 май Рига - красива както винаги. 26 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 2 юни Сподели Публикувано: 2 юни Ние много умувахме като правим сега Талин дали да не отидем и до Хелзинки, но като видяхме цените на ферито и ми стана лошо, ами то по-добре да се направи отделно пътуване до там.... 100 евро, та то самият билет от София е толкова 😃 И сега вместо нагоре тръгваме надолу към Рига и Вилнюс 🙂 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 2 юни Автор Сподели Публикувано: 2 юни преди 14 минути , Иван Попов каза: Ние много умувахме като правим сега Талин дали да не отидем и до Хелзинки, но като видяхме цените на ферито и ми стана лошо, ами то по-добре да се направи отделно пътуване до там.... 100 евро, та то самият билет от София е толкова 😃 И сега вместо нагоре тръгваме надолу към Рига и Вилнюс 🙂 Извинявам се, че не следя темата, може би изпускам нещо, но защо 100евро да е раунд трипа до Хелзинки? Гледам за средата на август цените с Екеро тръгване в 7:30 и прибиране в 15:15 двупосочно излиза 35 евро. Отделно имаш дискаунт от 5 евро на посока, ако се съгласиш да ти пращат известия. Мисля, че още може да се ползва и код за -20%. Ако може само някой да каже дали с времето цената се променя и има ли смисъл от ранни резервации. @phasma? 1 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 2 юни Сподели Публикувано: 2 юни преди 28 минути , iMari каза: Извинявам се, че не следя темата, може би изпускам нещо, но защо 100евро да е раунд трипа до Хелзинки? Гледам за средата на август цените с Екеро тръгване в 7:30 и прибиране в 15:15 двупосочно излиза 35 евро. Отделно имаш дискаунт от 5 евро на посока, ако се съгласиш да ти пращат известия. Мисля, че още може да се ползва и код за -20%. Ако може само някой да каже дали с времето цената се променя и има ли смисъл от ранни резервации. @phasma? Ами то вече е късно, защото имаме билети за връщане от Вилнюс, така че пак ще се ходи 😉 Благодаря ти все пак 🙂 1 Връзка към коментар
phasma Публикувано: 2 юни Сподели Публикувано: 2 юни За хората които излизат в Рига има на летището info centre, веднага след взимането на багажа през митницта и директно направо. Има карти разни - може да е полезно. За автобуса 22. От инфопоинта отивате надясно през едно тунелче, и пресичате едни таксита и отляво е спирката. Билета от водача е 2 евро. Иначе 1.50 от машина, но не съм гледаш свга дали преместиха машината. Преди спирката беше на друго място и имаши машина за билетя, а сега спирката е преместена заради строежите на railBaltica 13 3 Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 2 юни Сподели Публикувано: 2 юни преди 8 часа, iMari каза: Извинявам се, че не следя темата, може би изпускам нещо, но защо 100евро да е раунд трипа до Хелзинки? Гледам за средата на август цените с Екеро тръгване в 7:30 и прибиране в 15:15 двупосочно излиза 35 евро. Отделно имаш дискаунт от 5 евро на посока, ако се съгласиш да ти пращат известия. Мисля, че още може да се ползва и код за -20%. Ако може само някой да каже дали с времето цената се променя и има ли смисъл от ранни резервации. @phasma? Много благодаря за идеята! Резервирах за юли и излезна под 20 евро двупосочен билет Таллинн-Хелзинки. 2 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега