Прескочи до съдържание

Промоция на кенийските авиолинии

Препоръчани мнения

преди 9 минути , r_nikolov1 каза:

След това мнение доста започнахме да обмисляме пътуването. Хем ни се ходи там, хем не знаем дали всички ще получим виза и ако не - какво се случва с билетите ни...

За виза подавате документи и платена такса в посолството.

Искат банкови сметки, извлечения, транзакции, билети за връщане и т н, доста бюрократщина 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Визата е евтина , но все пак имаме съфорумци много по-наясно с кандидатстването.Предполагам най-актуална информация могат дадат членовете на антарктическата магеланска експедиция.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , stanimir каза:

Визата е евтина , но все пак имаме съфорумци много по-наясно с кандидатстването.Предполагам най-актуална информация могат дадат членовете на антарктическата магеланска експедиция.

За това и коментирах.

65лв

и всичките изисквания, които споменах.

Както и служебна бележка от работадателя.

Всичко на английски 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
1 hour ago, r_nikolov1 said:

След това мнение доста започнахме да обмисляме пътуването. Хем ни се ходи там, хем не знаем дали всички ще получим виза и ако не - какво се случва с билетите ни...

Ако правилно си спомням планираше Малдиви и Филипини , защо не се насочите към Сейшели,  като част от днешното "промо" (което изглежда е впечатляваща грешка и то през уикенда преди Коледа , когато още по-бавно ще се усетят да я оправят🙂)? На Сейшели  поне се влиза гарантирано безпроблемно и цената също много я бива.

Рим е по-удобен за трансфер , при малко по-висока цена от Париж и риск от допълнителния свързващ полет до Париж ( ITA Airways е част от Sky Team заедно с KLM/AF и Kenya Airways ) 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , stanimir каза:

Ако правилно си спомням планираше Малдиви и Филипини , защо не се насочите към Сейшели като част от днешното "промо" (което изглежда е впечатляваща грешка и то в уикенда 🙂)? Там поне се влиза гарантирано безпроблемно.

Правилно си спомняш за Филипините. Те са точно в този посочения период. Но...Уиз отмениха полетите от София до Абу Даби. Съответно...имаме възможност да си анулираме билетите на Уиз и Себу. Затова обмисляме смяна на дестинацията.

Връзка към коментар
На 23.12.2023 г. в 22:21, stanimir каза:

Ако правилно си спомням планираше Малдиви и Филипини , защо не се насочите към Сейшели,  като част от днешното "промо" (което изглежда е впечатляваща грешка и то през уикенда преди Коледа , когато още по-бавно ще се усетят да я оправят🙂)? На Сейшели  поне се влиза гарантирано безпроблемно и цената също много я бива.

Рим е по-удобен за трансфер , при малко по-висока цена от Париж и риск от допълнителния свързващ полет до Париж ( ITA Airways е част от Sky Team заедно с KLM/AF и Kenya Airways ) 

Сейшелите са зверска скъпотия на място (особено хотелите), Малдивите пасти да ядат. Затова с кеф си взех Мавриций, където е съвсем народно на техен фон, а също не е хич безинтересно място.

На 23.12.2023 г. в 21:02, r_nikolov1 каза:

Нямах никакъв проблем с получаването на виза, но определено са заядливи и се държат леееко враждебно. А и никъде не ми бяха давали виза за общо само 5 дни повече от планирания престой. "Да имате 5 дни резерва", поясни служителят там. Колко щедро! 🙂

Връзка към коментар
38 minutes ago, thomas said:

Сейшелите са зверска скъпотия на място (особено хотелите), Малдивите пасти да ядат. 

В сравнение с къде ?  Маафуши ?

Все пак не сме тук от вчера , наясно сме.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 23.12.2023 г. в 23:39, stanimir каза:

В сравнение с къде ?  Маафуши ?

Все пак не сме тук от вчера , наясно сме.

Съвсем не само Маафуши, той даже е по-скъп от други, на които съм бил, и определено не бих го повторил. Но да, в сравнение с местни острови имам предвид. На Сейшелите просто не виждам нещо под 150+ евро на вечер. А на Малдивите не съм плащал повече от 25-30, където и да съм бил. Да, признавам, и двата пъти се падаха през Ковид времена, та тогава цените бяха по-скромни, отколкото в сегашната травъл вакханалия. Но пак търсачките веднага ми показват нещо, което да е поне 3 пъти по-евтино от Сейшелите. Да не говорим за Мавриций, където има и 3-5 пъти по-ниски цени от най-ниските на Сейшелите.

На 24.12.2023 г. в 2:18, VASILEV каза:

Купени билети Сейшели 9 - 19 Май

А за хотели надникнахте ли, преди да решите да платите 5-6 пъти по-малко за билет, отколкото за престой там? 🙂

Връзка към коментар
1 hour ago, thomas said:

Съвсем не само Маафуши, той даже е по-скъп от други, на които съм бил, и определено не бих го повторил. Но да, в сравнение с местни острови имам предвид. На Сейшелите просто не виждам нещо под 150+ евро на вечер. А на Малдивите не съм плащал повече от 25-30, където и да съм бил. Да, признавам, и двата пъти се падаха през Ковид времена, та тогава цените бяха по-скромни, отколкото в сегашната травъл вакханалия. Но пак търсачките веднага ми показват нещо, което да е поне 3 пъти по-евтино от Сейшелите. Да не говорим за Мавриций, където има и 3-5 пъти по-ниски цени от най-ниските на Сейшелите.

Сравняваш ябълки с круши.Класическите Малдиви е остров-ризорт, на който местните са само обслужващ персонал.

На Сейшели просто няма "местни" острови. 

Все едно да кажа Венеция е три пъти по-евтина от Флоренция , но да отседна в Местре и да ходя денем с влак на разходка до Венеция.

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, stanimir каза:

Сравняваш ябълки с круши.Класическите Малдиви е остров-ризорт, на който местните са само обслужващ персонал.

На Сейшели просто няма "местни" острови. 

Все едно да кажа Венеция е три пъти по-евтина от Флоренция , но да отседна в Местре и да ходя денем с влак на разходка до Венеция.

Ами чудесно. Като няма местни острови, значи няма Сейшели. Класическите Малдиви са бял пясък и прекрасна кристална морска вода, райски климат и прекрасна прясна морска храна примерно. Всичко останало е според вкуса. Който обича да хвърля луди пари, за да се прави на каквото не е, има тази възможност. Въпросът е, че и нормалните хора имат своите многобройни възможности. Нещо, което явно Сейшелите не са. И честно казано, предпочитам да прекарвам по 4-5 месеца в обикаляне на света, отколкото да изпукам бюджета за това в рамките на две седмици и през другото време да бъхтя, за да мога да (по)кажа какъв баровец съм.

Връзка към коментар

Сейшелите са в пъти по-интересни от Малдиви. Имат и много възможности за трекинг и всякакъв вид туризъм, докато Малдиви е типична плажна дестинация , която не всеки го влече.(мен например не ме). И още страдам, за отменините ми полети до Сейшелите миналата година. Настаняването, което бях резервирала, беше от порядъка на 100 евро на вечер. На страхотно място.  В Европа плащам повече. Та, не разбирам защо се чувствате длъжен да се карате на хората , че са си купили Сейшели , а не Мавриций, или Малдиви. 

• Харесвам 10
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 22 часа, r_nikolov1 каза:

Направих сравнение с официалния сайт:
450 евро срещу 1870 евро 🤯

Екранна снимка 2023-12-23 232216.png

image.png.66fc0576b7b39de2752476084caf34b2.png

Точно с тези часове на полети като в първия скрийншот, за понеделник-неделя си направих резервация за 327 евро през април. След пробване на доста различни държави най-хубава цена излезе в Швейцария - с 31 евро под официалната цена, записана към билета ми на сайта на Kenya Airways. За март и май имаше и по-добри цени, но нямах свободен слот там. 🙂

Връзка към коментар
преди 55 минути , thomas каза:

Ами чудесно. Като няма местни острови, значи няма Сейшели. Класическите Малдиви са бял пясък и прекрасна кристална морска вода, райски климат и прекрасна прясна морска храна примерно. Всичко останало е според вкуса. Който обича да хвърля луди пари, за да се прави на каквото не е, има тази възможност. Въпросът е, че и нормалните хора имат своите многобройни възможности. Нещо, което явно Сейшелите не са. И честно казано, предпочитам да прекарвам по 4-5 месеца в обикаляне на света, отколкото да изпукам бюджета за това в рамките на две седмици и през другото време да бъхтя, за да мога да (по)кажа какъв баровец съм.

Никой не ви налага своя стил на пътуване. Добре е да не го правите и Вие.

Всеки сам си прецЕня!

• Харесвам 10
Връзка към коментар
На 24.12.2023 г. в 15:12, thomas каза:

А за хотели надникнахте ли, преди да решите да платите 5-6 пъти по-малко за билет, отколкото за престой там? 🙂

Да, проверих и цените са около £100 на вечер. Аз толкова съм плащал и по гръцките острови.

IMG_2950.png

На 24.12.2023 г. в 15:46, Дани Магелани каза:

Ще се разминем на Хитроу. Аз се връщам на 8 май.

Избрах тези дати защото съпругата ми има рожден ден на 16 Май иначе бих се радвал да сме заедно там🙂

• Харесвам 5
Връзка към коментар
На 23.12.2023 г. в 16:09, Argentique каза:

Късно видях, че бързо действам, често без никаква мисъл в главата. :biggrin::lol:
Взех си Мавриций извън празници 18-27 май, нямаше такива цени по-горе, но изпаднаха за 245€.

https://www.skyscanner.net/transport/d/pari/2024-05-18/mru/mru/2024-05-27/lhr/?adults=1&adultsv2=1&cabinclass=economy&children=0&childrenv2=&currency=EUR&infants=0&locale=en-GB&market=UK&ref=home

Има някой-друг баир за трекинг, четох, че и паяци има, но да речем, че ще ме избягват, иначе от там ще ме чуете, гаранция. :lol:
Ако някой има желание..., макар че да знам колко е малък шансът извън празник за повечето. 

Здравейте, сега гледах за вашите дати за Мавриций, от вашият линк билетите ми ги показва сега за 342 евро

Връзка към коментар
преди 2 часа, don каза:

Здравейте, сега гледах за вашите дати за Мавриций, от вашият линк билетите ми ги показва сега за 342 евро

Преди два дни бяха 245, а съобщението за „промо“ е от преди три дни - силно е вероятно преди/след мен още някой да е купил (тези FB страници цяла Европа ги следи).

Видях подаръчетата предната вечер и нещо не ми се занимаваше, но тук като взе да купува народът и лудостта някак лесно ме зарази и мен. :biggrin:

• Харесвам 5
  • Смея се 5
Връзка към коментар

И аз взех 11,05 AMS-MRU-19,05 MRU-LHR , 685 лв , за пръв път взимам през посредник Mytrip, някой ще ми каже ли как става чекирането(не се смейте).

От Лондон ще се прибера някак си ,  а до Амстердам как да се добера, не ми се дават 200+лв. до Амстердам...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 34 минути , ivan69 каза:

И аз взех 11,05 AMS-MRU-19,05 MRU-LHR , 685 лв , за пръв път взимам през посредник Mytrip, някой ще ми каже ли как става чекирането(не се смейте).

От Лондон ще се прибера някак си ,  а до Амстердам как да се добера, не ми се дават 200+лв. до Амстердам...

Така, като гледам, ако всичко е по план, ще се мотаем по едно и също време в транзитната зона на летището в Найроби на 19 май. :smile3:Имам престой там от 6.25 до около обяд.

266386283_Screenshot(1).png.677faa3b384aa89ba465ef0a343d0928.png

За чекирането, влизаш в резервацията на Mytrip.

Screenshot.png.089d9a2057131bb69b69bf57b65aa8a4.png

Имаш линк airline booking reference, цъкаш и виждаш номер (различен от онзи в mytrip), с който в сайта на kenya airways се чекираш, като му дойде времето: https://www.kenya-airways.com/en/book-manage/post-booking/check-in/

Онлайн чекин: 

Online Check-in:

With an electronic ticket, online check-in can be performed from 30 hours up until 1 hour before departure

Аз даже места си избрах до прозореца за кратките полети (в Manage booking, безплатно е и могат да се сменят). :biggrin: И за единия дълъг нощен до пътека има няколко реда безплатни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Argentique каза:

Така, като гледам, ако всичко е по план, ще се мотаем по едно и също време в транзитната зона на летището в Найроби на 19 май. :smile3:Имам престой там от 6.25 до около обяд.

За чекирането, влизаш в резервацията на Mytrip.

Screenshot.png.089d9a2057131bb69b69bf57b65aa8a4.png

Имаш линк airline booking reference, цъкаш и с този номер (различен от онзи в mytrip) в сайта на kenya airways се чекираш, като му дойде времето: https://www.kenya-airways.com/en/book-manage/post-booking/check-in/

Аз даже места си избрах до прозореца за кратките полети (безплатно е и могат да се сменят). :biggrin:

Мерси, може да ти подаря сим картата за Мавриций 🙂

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.