mamaivy Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 И ние се сдобихме с билети за Мавриций за началото на май. Обаче като гледам каква цифра са в сайта на авиокомпанията....има ли шанс да ги анулират? Кога е удачно да купуваме свързващите полети,че са празнични дни и много изгодни цени не очаквам. 2 Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 На 26.12.2023 г. в 11:13, Фил каза: 240€ , jetcost.dk > MyTrip но малко се забавих и бяха поскъпнали, някои успяха да вземат за края на септември/началото на октомври за под 200€ (иначе бих изказал предположение, че дотогава със сигурност пак ще излезнат оферти Европа > Канада/САЩ-източно крайбрежие за около и под 200€, но аз вече, така или иначе се бях настроил, че ще взимам билети ) Браво, цената е супер и то за най-хубавото време от годината! 👌 И аз мисля, че ще има още такива промоции от Европа до САЩ и Канада, защото вървят от месеци. Толкова ниски цени тази година има само за САЩ/Канада, примерно за Южна Америка и за Югоизточна Азия цените остават чувствително по-високи. Надявам се да има промяна през новата година. 3 Връзка към коментар
sbosh11 Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 Здравейте, Аз също се сдобих с билет до Сейшелите през myTrip - 16-29 май. За пръв път купувам през посредник, често ли се канселират подобни полети? Да изчакам ли с полетите до/от Амстердам и Лондон? Добавих и AirHelp в случай, че канселират полета, но и тази услуга я ползвам за пръв път. Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 Преди 1 час, sbosh11 каза: Здравейте, Аз също се сдобих с билет до Сейшелите през myTrip - 16-29 май. За пръв път купувам през посредник, често ли се канселират подобни полети? Да изчакам ли с полетите до/от Амстердам и Лондон? Добавих и AirHelp в случай, че канселират полета, но и тази услуга я ползвам за пръв път. И аз така. Цените до Амстердам 01.05 и от Хитроу 08.05 са височки, май трябва да изчакам или? 1 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 Аз лично няма да купувам свързващи полети,хотели,рентакар до последният момент,Очаквам да отменят полетите,цената в сайта на Кенийцците е 1300е. Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 преди 2 минути , ivan69 каза: Аз лично няма да купувам свързващи полети,хотели,рентакар до последният момент,Очаквам да отменят полетите,цената в сайта на Кенийцците е 1300е. И аз така мисля да постъпя. Нощувките ги резервирам с право на отмяна. Вътрешни полети за сега не буквам. Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 Преди 1 час, ivan69 каза: Аз лично няма да купувам свързващи полети,хотели,рентакар до последният момент,Очаквам да отменят полетите,цената в сайта на Кенийцците е 1300е. Рент-а-кар можеш да вземеш сега - там почти винаги е с free cancellation. Нощувки също почнахме да взимаме полека-лека, също задължително с free cancellation. Иначе ако оставя тези 2 неща с наближаването на пътуването, е много вероятно цените да са по-високи, а наличностите - по-малко. Ако администраторите сметнат за необходимо, може да отделят промото на Кенийците в отделна тема. Малко оспамихме темата за общи промоции P.S. Ако анулират билетите, ще загубя само вложеното време в четене и организиране, но то не е загубено време за мен. 11 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 Не знам поради каква причина очаквате отмяна, защото аз се стягам за майско море и бягане от паяци по пресечена местност. След като летях тази година за -2.80€ на билет, който струва стотина+, защо да не мине и това? Имам и друг OJ билет за онзи регион, купен от mytrip, който беше 170€ при 850€ цена от АК, вече половин година не го отменят. Така или иначе винаги запазвам нощувки с безплатна анулация (често дори когато още нямам билети, а само дати), а билетите от Лондон (Лутън) са на скандални цени, затова ще изчакам още някой месец. 8 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 На 25.12.2023 г. в 3:45, VASILEV каза: Да, проверих и цените са около £100 на вечер. Аз толкова съм плащал и по гръцките острови. Тъй, тъй. То да плаща много всеки може. Аз затова ги и позарязах гръцките острови - защото все по-трудно намирам по 25-30 евро там. 🙂 Въпросът е как да не е много. Та в този смисъл Мавриций ми направи много по-добро впечатление с това, че има немалко оферти между 25 и 45 евро. Не че няма и по 100+ паунда, разбира е - но поне няма само това. Разбира се, за който няма вътрешната нужда да плаща по 120-140 нощувки годишно някъде по света, по принцип 100 паунда не е страшно. Но мен винаги ме гризе разума да дам за една седмица някъде пари, с които мога да изкарам месец и половина в Тайланд, Малайзия или Индонезия. Примерно. преди 5 часа, Argentique каза: Не знам поради каква причина очаквате отмяна, защото аз се стягам за майско море и бягане от паяци по пресечена местност. След като летях тази година за -2.80€ на билет, който струва стотина+, защо да не мине и това? Имам и друг OJ билет за онзи регион, купен от mytrip, който беше 170€ при 850€ цена от АК, вече половин година не го отменят. Така или иначе винаги запазвам нощувки с безплатна анулация (често дори когато още нямам билети, а само дати), а билетите от Лондон (Лутън) са на скандални цени, затова ще изчакам още някой месец. Не мисля че има и най-бегла причина за отмяна. Нещо повече, промоцията продължава дори и днес. Ако беше грешка, отдавна да бяха затворили възможността. Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 преди 10 минути , thomas каза: Не мисля че има и най-бегла причина за отмяна. Нещо повече, промоцията продължава дори и днес. Ако беше грешка, отдавна да бяха затворили възможността. Дано да си прав,но вчера преди да резервирам симулирах полета през Кенийските авиолинии и беше 1300*е. Не трябва ли и там да има промо? Довечера ще разцъкам на компа един .Занзибар. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 преди 1 минута , ivan69 каза: Дано да си прав,но вчера преди да резервирам симулирах полета през Кенийските авиолинии и беше 1300*е. Не трябва ли и там да има промо? Така е, при тях нямаше никаква промоция за точно същите дати и часове, които през агенции даваха страхотни цени - но това също не е прецедент, точно обратното - почти винаги е така, освен примерно със саудитите, чиито промоции могат да се купят само директно от тях. В случая важното не е дали е грешка или не, а дали ще канселират билетите. Моят билет си се вижда в системата на Kenya Airways, имам си официален мейл с потвърждение, и т.н., и т.н. От сигурно над 20 случая на купуване на подобни билети съм имал само един случай някой да хвърли бялата кърпа и да откаже резервациите - и това бяха някакви дребни нискотарифни испански мизерници с полети до Южна Америка преди 5-6 години, казваха се Plus Ultra и се отличават от всички други по това, че почти никой не ги е чувал. Всички други си ги изпълняват. Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 Преди 1 час, thomas каза: Така е, при тях нямаше никаква промоция за точно същите дати и часове, които през агенции даваха страхотни цени - но това също не е прецедент, точно обратното - почти винаги е така, освен примерно със саудитите, чиито промоции могат да се купят само директно от тях. В случая важното не е дали е грешка или не, а дали ще канселират билетите. Моят билет си се вижда в системата на Kenya Airways, имам си официален мейл с потвърждение, и т.н., и т.н. От сигурно над 20 случая на купуване на подобни билети съм имал само един случай някой да хвърли бялата кърпа и да откаже резервациите - и това бяха някакви дребни нискотарифни испански мизерници с полети до Южна Америка преди 5-6 години, казваха се Plus Ultra и се отличават от всички други по това, че почти никой не ги е чувал. Всички други си ги изпълняват. Как да си видя билета в Кенийските? Трябва да въведа кода получен на мейла ли? Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 @ivan69, гледаш PNR, който фигурира в мейла от посредника. Отиваш в https://www.kenya-airways.com/en/ на Manage Booking и вкарваш там номера. Ако не става с него, значи има друг PNR - случва се единият в мейла да е номера на резервацията в сайта на посредника, а другият да е номера на резервацията в сайта на АК. За тези, купили от Mytrip.com, като мен - в мейла го няма PNR-то на Кенийците, но като се влезе в сайта на посредника и се отвори резервацията с техния PNR, там се вижда истинското PNR. 2 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 преди 9 минути , ivan69 каза: Как да си видя билета в Кенийските? Трябва да въведа кода получен на мейла ли? Вече са Ви го обяснили, но да - трябва ви PNR на авиокомпанията (който със сигурност го имате или в получения от агенцията мейл, или от техния сайт, в който влизате с техния booking code и името си. Другото е Вашата фамилия. След това търсите Kenya Airways Manage Booking в Google (или влизате просто на главната им страница и там търсите Manage Booking), въвеждате си PNR-а и фамилията, и виждате всичко за резервацията си. Не е лошо и да си допълните данните на техния сайт - евентуален членски номер от SkyTeam, телефон, мейл и т.н., за да получавате уведомления за промени и други полезни неща. Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 “Промото” на кенийците е особено интересна грешка ( някой ако иска да изтегли условията на билета от матрицата и да ги копира тук за да ги разчоплим - аз отивам на плаж ) и би трябвало да работи до всяка тяхна дестинация . Всички ОТА ценообразуват въпросните OJ в икономи , а сайта на кенийците при избора на двата отделни сегменти в икономи , в крайна сметка ги ценообразува в бизнес класа на половин цена…. Вероятността въпросното “ промо” да мине съвсем не е малка , а и историята на подобни грешки от Кения Еъруейс са с отличен резултат 😉. 6 Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 преди 26 минути , stanislavpp каза: “Промото” на кенийците е особено интересна грешка ( някой ако иска да изтегли условията на билета от матрицата и да ги копира тук за да ги разчоплим - аз отивам на плаж ) и би трябвало да работи до всяка тяхна дестинация . Всички ОТА ценообразуват въпросните OJ в икономи , а сайта на кенийците при избора на двата отделни сегменти в икономи , в крайна сметка ги ценообразува в бизнес класа на половин цена…. Вероятността въпросното “ промо” да мине съвсем не е малка , а и историята на подобни грешки от Кения Еъруейс са с отличен резултат 😉. При все че вече имам издадени билети за полетите с кенийците, какъв е шанса полетите да се отменят? Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 27 декември, 2023 Автор Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 7 minutes ago, saved_ said: При все че вече имам издадени билети за полетите с кенийците, какъв е шанса полетите да се отменят? Това няма кой да предвиди със сигурност.Все пак , ако не ги отменят в близките дни след празниците по-вероятно е да оцелеят. На теория може да отменят свободно до 14 дни преди датата на първия полет, без да дължат обезщетения и обяснения, но обикновено много преди това решават да уважат ли грешката или не. 2 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 27 декември, 2023 Сподели Публикувано: 27 декември, 2023 Издадени билети и резервационен код не гарантират нищо при ценови грешки , но все пак вероятността да минат билетите при кенийците е над 50%. Обикновено анулирането или не анулирането зависи от количеството брой продадени билети през това време … 2 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 28 декември, 2023 Сподели Публикувано: 28 декември, 2023 Промоцията на кенийците продължава и през Ноември, взех 15,11-24,11 Rome-Zanzibar-London за 643 лв, ще ме изгонят от къщи и от работа! 5 1 10 Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 28 декември, 2023 Сподели Публикувано: 28 декември, 2023 преди 1 час, ivan69 каза: Промоцията на кенийците продължава и през Ноември, взех 15,11-24,11 Rome-Zanzibar-London за 643 лв, ще ме изгонят от къщи и от работа! Кои други дати и дестинации има за есента? Аз търся за Етиопия. Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 28 декември, 2023 Сподели Публикувано: 28 декември, 2023 преди 2 часа, saved_ каза: Кои други дати и дестинации има за есента? Аз търся за Етиопия. Аз разцъквах ден по ден,дестинацията са обявени а заглавната страница. Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 2 януари Сподели Публикувано: 2 януари Офертата на Kenya Airways все още е валидна! Ние взехме за Южна Африка (Йоханесбург) за 22.05-31.05.2024 за 225€ двупосочно от Париж и връщане в Лондон. Дано всичко е наред и да нямаме проблем и с визите… ✈️ 10 Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 2 януари Сподели Публикувано: 2 януари Сега и ако намерите дестинации ш за баш лятото на тези цени, ще съм много хепиии! 🙂 2 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 2 януари Сподели Публикувано: 2 януари преди 45 минути , r_nikolov1 каза: Офертата на Kenya Airways все още е валидна! Ние взехме за Южна Африка (Йоханесбург) за 22.05-31.05.2024 за 225€ двупосочно от Париж и връщане в Лондон. Дано всичко е наред и да нямаме проблем и с визите… ✈️ Ако толкова ви притеснява визата, до 3 дни от закупуване на билета можеш да направиш застраховка "Отмяна на пътуване" в Алианц. Покриват отказ от получаване на виза. Препоръчвам да им изчетеш все пак общите условия, за да се запознаеш с покритията. На сайта им има калкулатор и можеш да видиш колко ще ти струва застраховката за този билет - трябва да е някъде между 20 и 25 лв. Даже може да платиш онлайн. 9 1 Връзка към коментар
vanku Публикувано: 2 януари Сподели Публикувано: 2 януари 42 minutes ago, saved_ said: Сега и ако намерите дестинации ш за баш лятото на тези цени, ще съм много хепиии! 🙂 За баш лятото само това бях намерил като може да се променят леко датите. Аз взех малко преди НГ следните билети, което пак попада в лятната ваканция на децата като билетите бяха около 650 лв. за възрастен и 550 лв. на дете през expedia по време на букването. Нарочно избрах такива престои за да можем да си направим дневни екскурзии с децата в Рим, Париж, Найроби преди о-в Мавриций. Днес видях много добра оферта от Европа до САЩ в Premium Economy със SAS. Примерно Милано - Ню Йорк се връзва 600 евро с чекиран багаж, достъп до лаунджове и най-вече пътуване в по-комфортни седелки в сравнение с нормалната икономична класа. Полета генерира 18550 авио мили към Turkish miles & smiles, което прави полета на почти половин цена. Източник и повече информация за офертата: https://travel-dealz.com/deal/sas-premium-economy-usa/ 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега