Прескочи до съдържание

Изследователите на National Geographic


Препоръчани мнения

Мнозина от вас предполагам знаят за новият конкурс на National Geographic, където се търсят двама пътешественици, които да снимат непознати кътчета от България. Ще бъдат заснети 6 епизода, които да се излъчат по телевизията. Повече подробности за конкурса тук: http://explorebg.natgeotv.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0-info1.html

 

Вече един кандидат призова за подкрепа, достатъчно дискретно според мен в представянето си във форума. Втори кандидат попита на лично дали е ок също да призове гласове за него. 

 

По идея сме грубо против използването на форума за един вид рекламна платформа, която да привлича кликове за този или онзи профил. 1-2 пъти сме си затваряли очите, когато е било дискретно, но със сигурност не гледаме с добро око на призиви за набиране на фейсбук харесвания, гласуване по имейл и т.н. способи за набиране на популярност в конкурси. Личната ми позиция е, че ако някой иска да гласува за определен кандидат е добре да разгледа всички кандидатури и да избере най-добрата според него, а не да гласува за някой, защото е "наш човек".

 

Въпреки всичко това си мисля, че за конкурса на National Geographic може да направим изключение. Идеята ми изглежда достатъчно благородна, а и участниците са със същата кръв като всички нас. За това, по изключение от правилото, само в тази тема, участниците може да представят профилите си и да се опитат да ни убедят защо да гласуваме за тях. 

 

Искрено се надявам да не се регистрират във форума само и единствено заради търсене на подкрепа в конкурса, както и да не стават караници тип "на си ти куклите, дай си ми парцалките". Ако това се случи ще реагираме своевременно :)

 

Пък ако повече хора разберат за конкурса покрай тази тема, още по-добре, смятам че си заслужава :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

На мен са ми много странни такива - никой нито го е чувал, нито го е виждал, и изведнъж "я една регистрацийка у форума да дръпнем гласове".  :lol:
Съвсем друго е ти, stenk , Duke или друг активен участник с пълноценни мнения да споменете, че ви е нужна подкрепа с кликове, лайкове или там квото е, което даже се съмнявам да го направите точно вие. Даже няма да гледам за каква кауза е точно - ще ви дам глас. Ама такива световно неизвестни пумпали, айде нема нужда :)

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Съвсем друго е ти, stenk , Duke или друг активен участник с пълноценни мнения да споменете, че ви е нужна подкрепа с кликове, лайкове или там квото е, което даже се съмнявам да го направите точно вие.

 

О, въобще не се съмнявай. Сега като ни даде идея, дали директно да не дам линк към сметка в PayPal или първо с Георги и stenk да уточним процентите? :lol:

Връзка към коментар

да не дам линк към сметка в PayPal или първо с Георги и stenk да уточним процентите? :lol:

Я, я разкажи какви са тези сметки в PayPal, които се пълнят от кликове, че ми стана интересно?  :download:

Иначе нямаш проблем, от мен имаш 50, 100, 1000000 клика без проблем. Пускам те на mouseclickergenerator-a, и до утре си готов ;)

Редактирано от wilks
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Неуспешен опит за цитат направих преди малко. Искам да кажа, че споделям думите на Георги, че това са хора от нашата кръвна група и всеки може да прецени дали желае да подкрепи конкретен кандидат или не. Тук съм виждала как помагате със съвети и препоръки всеки ден на много хора без да очаквате проценти или дивиденти за това.Според мен това в изестна степен е вид подрепа за самите нас, възможност за обединяване на хора около кауза, която е смислена. Решението си е лично за всеки. Важното е, че имаме избор да го направим или не и за пореден път /надявам се/ възможност да се обогатим от тази тема.

Връзка към коментар

На мен са ми много странни такива - никой нито го е чувал, нито го е виждал, и изведнъж "я една регистрацийка у форума да дръпнем гласове".  :lol:

Съвсем друго е ти, stenk , Duke или друг активен участник с пълноценни мнения да споменете, че ви е нужна подкрепа с кликове, лайкове или там квото е, което даже се съмнявам да го направите точно вие. Даже няма да гледам за каква кауза е точно - ще ви дам глас. Ама такива световно неизвестни пумпали, айде нема нужда :)

 

Нека всеки си прецени. Аз в никакъв случай не бих избрал себе си, теб, стенк и Дюк за някаква дейност, само защото пишете тук. Не значи, че сте/сме най-подходящи за целта. Особено за тайни кътчета в България, определено не ми е силното място и със сигурност има много други по-подходящи хора от мен, които не са имали благоразумието да развиват форум една година. Но това не ги прави по-неподходящи :) Отделна тема е до колко регламента на конкурса е правилен да изисква кликове и фейсбук харесвания за да се избере победителя, но това си е въпрос за организаторите. Може би пък това е начина да вкараме малко безпристрастност? Да се появят кандидатите тук, да разкажат подробно плановете си, да отговарят на въпроси и естествено най-добре представилия се да получи най-много гласове. Пък може и междувременно да понаучим нещо за България, което не сме чували.

 

 Ако някой просто се регистрира и си плесне линка, жив и здрав, но едва ли ще събере някакви гласове. Темата е по-скоро за тези, които наистина имат амбицията да направят нещо и да разкажат какво точно и как точно, да заслужат нашето доверие един вид. Вече мисля, че се убедиха, че сме трудна публика и трябва да се постараят повече, от колкото просто да споделят връзката във фейсбук и да чакат приятелите им да ги подкрепят :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Я, я разкажи какви са тези сметки в PayPal, които се пълнят от кликове, че ми стана интересно?  :download:

 

Аз реагирах на "...или там квото е" :P

 

Иначе нямаш проблем, от мен имаш 50, 100, 1000000 клика без проблем. Пускам те на mouseclickergenerator-a, и до утре си готов ;)

 

Е, щом няма проблеми да пускам линкчето към сметката? :lol:

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

С удоволствие ще откликна на призива, най-малкото ще развиват раздела за България, а аз бих се радвала на добре представени идеи за близки дистанции. Обаче не разбрах кого да подкрепям :blush:​ 

Връзка към коментар

OK, явно има нужда да внеса малко яснота какво имах предвид.

 

Нека всеки си прецени. Аз в никакъв случай не бих избрал себе си, теб, стенк и Дюк за някаква дейност, само защото пишете тук. Не значи, че сте/сме най-подходящи за целта.  

Значи аз бих подкрепил някой не "само защото пише тук", а заради това, което пише. Без значение колко, а какво (съдържанието). За толкова време, колкото и малко да е то, все съм успял да преценя за себе си на кой какво му е отношението както към форума, така и към пътуването като идея. И тук също без значение колко е пътувал, а как и защо. От друга страна, съгласи се, че някой се появява, и още с първото, а в повечето случаи и последно мнение тук - и айде давай да даваме гласове. Е, няма как да стане тая. Как да знам дали наистина заслужава, или само си играе на "аз заслужавам, изберете ме".

Особено за тайни кътчета в България, определено не ми е силното място и със сигурност има много други по-подходящи хора от мен, които не са имали благоразумието да развиват форум една година. Но това не ги прави по-неподходящи  :)

Именно! От това, което писах горе, на мен ще ми е много по-лесно да преценя за теб, Дюк или стенк дали заслужавате клика ми. Отделно, почти 100% съм сигурен, че никой от вас няма да се набута някъде, ако не си е преценил силите, и дали ще е конкурентен кандидат сред останалите желаещи. Може и да греша, но не ми се вярва. По-скоро изобщо не бихте участвали, ако само ще се изложите поради липса на конкретни знания и способности, отколкото да тръгнете да просите лайкове от абсолютно непознати, и то без да сте им показали какво можете, най-малкото. Така си мисля....или поне аз така бих постъпил.
Иначе си прав, де - и на мен тайните кътчета на България хич не са ми силна страна, затова и не съм сред желаещите харесвания. Но пък съм виждал един-двама от форума, които има какво да покажат и като знания, и като отношение по този въпрос.
 

Да се появят кандидатите тук, да разкажат подробно плановете си, да отговарят на въпроси и естествено най-добре представилия се да получи най-много гласове. Пък може и междувременно да понаучим нещо за България, което не сме чували.

 Ако някой просто се регистрира и си плесне линка, жив и здрав, но едва ли ще събере някакви гласове. Темата е по-скоро за тези, които наистина имат амбицията да направят нещо и да разкажат какво точно и как точно, да заслужат нашето доверие един вид. Вече мисля, че се убедиха, че сме трудна публика и трябва да се постараят повече, от колкото просто да споделят връзката във фейсбук и да чакат приятелите им да ги подкрепят  :)

 

Тук вече започваме да имаме сходство във възгледите. ;)

 

 

...най-малкото ще развиват раздела за България, а аз бих се радвала на добре представени идеи за близки дистанции. 

А дали наистина ще отделят време и внимание, и ще го развиват? Или като си получат лайка, и  дотук :) И аз бих се радвал, но не разчитам особено на такива приходящи.

Редактирано от wilks
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Пак не съм разбрала идеята  :unsure:  Значи щом няма да подкрепям някой, който снима като Tedy и ми разнообразява живота с темите си, а напълно неизвестен, който дори не си слага пол в профила, си взимам думите назад.

Никакво "like" няма да ми се откъсне от сърцето преди да науча нещо интересно. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Тука малко стана "виновен до доказване на противното"  ;) Дадоха се насоки да си направят сметката хората, които искат да участват и желаят нашия глас, но не се настройвайте предварително, че са само транзит през форума  :)

Връзка към коментар

wilks, всичко е ясно. Аз съм много скъп на "харесвания" също, не ги давам за щяло и нещяло, дори на близки и познати :)

 

 

Чакам представянето на кандидатите. :)

 

То се оказа, че конкурса е до 20 февруари, подозирам че няма достатъчно време кандидатите да си разгърнат кампанията :)

 

Но се чудя дали за в бъдеще в подобни ситуации може да го направим по-забавно един вид. Естествено, стига да има положително настроение сред всички. Да подлагаме кандидатите на някакви допълнителни тестове или да търсим повече информация от тях, един вид да се опитат да ни запленят. Така ще се елиминира ефекта на "кликни тук, мерси" и може да дадем едно рамо наистина на хората, които заслужават, а не само тези, които имат най-силно присъствие в социалните мрежи. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

...но не се настройвайте предварително, че са само транзит през форума  :)

Досегашният опит сочи друго, за съжаление. ;)

Да броим ли колко от онези "патенца", "пиленца", "котенца" и всякаква друга фауна, които се регистрираха тук само заради наградата (онази енциклопедия http://magelanci.com/topic/1162-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80/), са активни, и продължиха да пишат и след изтеглянето на печелившия.  :lol:

Колко - 3, 5...20? Не повече и без да съм ги броил. А може би и по-малко. Всъщност виж сама - от около 100 регистрирани в дните на обявяването на наградата, колко активни с повече от 1-2 мнения има в момента (или писали в поне една друга тема) ?

Добре, че поне тогава наградата отиде при Тони.  :)

 

wilks, всичко е ясно. Аз съм много скъп на "харесвания" също, не ги давам за щяло и нещяло, дори на близки и познати  :)

Е, ти си по-тежък случай и от мен. :) Аз поне на близки и познати ги давам, пък после ако се провалят, резила си остава за тях. Като не са участвали с разум, а само с лакомия, те да си носят негатива. :)

Редактирано от wilks
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Конкретния случай за енциклопедията мисля, че провокира много хора, които по принцип четат, но не са регистрирани да го направят. Доста от хората, въпреки че имат по едно мнение имат активност дори до ден днешен.  Но е важното да ни знаят, и ако преценят да знаят къде да питат :) Поне това на мен ми беше идеята.

 

А иначе играта беше споделена във фейсбук страницата на издателството и мисля, че това привлече доста хора само и единствено с цел печалба. Лично на мен идеята ми беше просто като стимул да накарам хората да се регистрират за да са по-близо до следващата стъпка - да пропишат :)

 

Ясно е, че на тези, които се задържат дълготрайно не им трябва специален стимул, факт, но пък...не знаеш откъде ще изскочи заек. Много от редовните пишещи тук пристигат по някакви абсолютно случайни начини, които е трудно да предвидиш. 

Връзка към коментар

Според мен пък подценявате стеснителността на хората.Регистрираш се с ентусиазъм, най-сетне открил подредено пространство с разнородни познания и осъзнаваш, че си се надскочил. 

Да, има много информация във форума и експерти за някакви извънземни дестинации според повечето хора. Реално като заек мога да кажа, че не се сещам с какво мненията ми ще са полезни, та затова основно си питам разни работи и съм щастлива, ако си изясня нещо. Иначе Ви обичам, сигурно след около 5години ще мога да използвам в по-голяма степен богатствата из темите.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

NG издирват две лица, които да скитат из затънтените ъгълчета на България и да правят приказни снимки?

 

Ей ги на:

 

http://forgottenbulgaria.com/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8/

 

Край на кОнкурса :)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

В светлината на предното мнение (на Lindt), бих могъл да кажа, че форумът е отличен ресурс на информация, а хората добронамерени и склонни да споделят доста. Поздравления към всички.

 

Важното е, знанията и преживяванията да се споделят по възможно най-удачния и приятен начин, за да послужат и на други.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Според мен пък подценявате стеснителността на хората.Регистрираш се с ентусиазъм, най-сетне открил подредено пространство с разнородни познания и осъзнаваш, че си се надскочил. 

Да, има много информация във форума и експерти за някакви извънземни дестинации според повечето хора. Реално като заек мога да кажа, че не се сещам с какво мненията ми ще са полезни, та затова основно си питам разни работи и съм щастлива, ако си изясня нещо. Иначе Ви обичам, сигурно след около 5години ще мога да използвам в по-голяма степен богатствата из темите.

Аз пък се радвам на "извънземните" дестинации. Знам, че никога няма да стигна до повечето от тях, но поне научавам нови неща.

Не знам доколко са полезни мненията ми, но не се срамувам да споделя това, което знам. :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

В светлината на предното мнение (на Lindt), бих могъл да кажа, че форумът е отличен ресурс на информация...

 

Хименно. Източник на информация, не на гласове по разни конкурси.

Момчетата, към които дадох връзка, са съумели да разкрият за хората непознати кътчета от България и без някой да гласува за тях тук и там.

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

та затова основно си питам разни работи и съм щастлива, ако си изясня нещо.

Това да питаш, и да задаваш добре структурирани и смислени въпроси, а не такива, чийто отговор може сам и без особени усилия да откриеш с три клика в google, също е много ценно! Защото такива въпроси след като намерят адекватни отговори, ще са полезни и на много други след теб. Така че да питаш е полезно според мен. Никой не знае всички отговори в една сфера , и на всеки се налага да пита за едно или друго. Точно това е целта на форум като този - да помогне на един, а покрай него и на всички, които имат същия въпрос. :)

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Ау, как не съм знаела да се кандидатирам и да ви залея със снимки от България. На доста места съм била, на още повече - не, но все има какво да покажа. А с толкова членска маса зад гърба можеше и да дръпна. Тююююю.  :lol:

 

post-181-0-63520200-1392673628_thumb.jpg

 

Да не сте си мислели, че ще се отървете без снимка.  :biggrin:

  • Харесвам 12
Връзка към коментар

Ау, как не съм знаела да се кандидатирам и да ви залея със снимки от България. На доста места съм била, на още повече - не, но все има какво да покажа. А с толкова членска маса зад гърба можеше и да дръпна. Тююююю.  :lol:

 

attachicon.gifvidimprysk_004c.jpg

 

Да не сте си мислели, че ще се отървете без снимка.  :biggrin:

Tedy, конкурсът не е ли до 20.02? Давай, ще те подкрепяме.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.