Прескочи до съдържание

Нова Зеландия, Нова Година (2025), Ново Приключение за 18 дни

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 53 минути , mililia каза:

@Zdravko Nestorov, ако джетовете са изчерпани като слотове, погледни за speed boat. Аз правих това и беше доста забавно. Няма какво толкова да се види от природата, но си е адреналин и писъци като почне да се върти лодката във водата и се спре изведнъж.

И аз мисля, че програмата ти става по-пълна. Погледни и за полети до Дънедин и от там да въртиш Южния остров. Ние така направихме и след крайбрежието се отправихме към Те Анау, фиордите, Куинстаун, Уанака, Франц Йозеф, Текапо и накрая от Крайсчърч летяхме към Оукланд, за да си хванем полета наобратно.

@mililia - благодаря ти!!! Точно от такива позитивни и мотивиращи коментари имам нужда, за да остана все така надъхан, че с всички тези постоянни промени на плана, в главата ми е буквално каша от какво-защо-къде-как 😄 

• За https://www.shotoverjet.com/ е пълно с места, като само един от слотовете за 11:00 е зает, така че си остава опция. Намерих офертата и в GetYourGuide с възможност за канселиране до 24 часа преди самото преживяване, така че мисля да се възползваме и да го запазя (ще го премислим в движение като дойде време). Така направих и с всички останали преживявания - още от сега нагласихме дати и часове, запазихме си ги през GetYourGuide (хубавото е, че цените са същите или дори по-добри) и ако нещо решим да променим, можем да го направим буквално 24 часа предварително.
  • Вече закупих вътрешните полети, така че... мисля, че това остава и окончателната програма. Твоят план в другата тема беше един от основните ни ориентири за възможностите, които имаме. И няма да се лъжем - откраднах си доста нещица 😄 Горе-долу нещата са много подобни като при теб:
    • [Route] Wellington - Queenstown (самолет)
    • [Route] Queenstown - Wānaka - Lake Pukaki - Aoraki / Mount Cook - Lake Tekapo - Dunedin - Te Anau - Franz Josef / Waiau - Punakaiki - Christchurch (кола)
    • [Route] Christchurch - Auckland (самолет)
  • Всичко е съобразено и с цените на полетите, които намерих... Със сигурниост датите покрай Коледа и Нова Година правят нещата с една идея по-сложни, защото цените са с една идея (на места - две) по-скъпи, но... знаехме за това още от момента, в който избрахме тези дати. Хубавото е, че билетите ни за вътрешните полети са около $140 на човек на полет с включен checked-in багаж (избрахме с една идея по-подходящи часове, което също ограничи възможностите, защото цените са много динамични).

Интересно ми е да чуя при вас какви са били цените на тези полети, тъй като с времето са се вдигнали много, но все пак от пусто любопитство ми е интересно за сравнение (а и за някого в бъдеще би било полезно).

Благодаря ви от сърце на всички!

• Харесвам 1
Публикувано:

Не си гледал моят план, че аз не съм писала за това пътуване, освен в твоята тема. Но щом си купил полетите, няма смисъл да го мислиш повече.

Аз летях Роторуа - Дънедин с прекачване в Уелингтън и на повисока цена тъй като искахме да хванем първия полет за деня за 146 $ и Крайсчърч- Оукланд за 33 $. Колкото по-малко летище ползваш толкова цените са по-високи и изборът на полети ограничен. Ние обаче не искахме да губим време и направихме програмата да е удобна, а не евтина.

Видях си обаче цените на хотелите, като в никакъв случай не сме търсили евтино.

Аз съм капризна на това къде ще спя и не направих компромиси с това. Ето ти една разбивка на цените за 21 февруари - 5 март тази година:

2 х Sky city Hotel Auckland - 207,61$/ 367,38 лв. 

1 х Tron Central, Хамилтън -  60,45$/ 106,94 лв 

2 х Aura Accommodation, Роторуа - 123,13$/218 лв 

1 х Amross Motel, Дънедин  - 54,81$/97,12 лв 

1 х Loch Vista Bed and Breakfast, Те Анау -89,35$ /158,06 лв 

1 х Coronation lodge, Куинстаун - 90,92$/160,84лв 

1 х Archway Motels & Chalets, езерото Уанака  - 64,04$ /113,30 лв 

2 х Alpine Glacier Motel, Франц Йозеф - 98,05$ /173,45 лв 

2 х Lake Tekapo Holiday Homes - 95,70$ /169,30 лв 

2 х M Social Auckland - 234,87$ /415,64 лв 

Това са цените на човек в двойна стая, а в Текапо и Хамилтън бяхме наели цели къщи, тъй като пътувахме 4 човека.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 часа, mililia каза:

Не си гледал моят план, че аз не съм писала за това пътуване, освен в твоята тема. Но щом си купил полетите, няма смисъл да го мислиш повече.

Аз летях Роторуа - Дънедин с прекачване в Уелингтън и на повисока цена тъй като искахме да хванем първия полет за деня за 146 $ и Крайсчърч- Оукланд за 33 $. Колкото по-малко летище ползваш толкова цените са по-високи и изборът на полети ограничен. Ние обаче не искахме да губим време и направихме програмата да е удобна, а не евтина.

Видях си обаче цените на хотелите, като в никакъв случай не сме търсили евтино.

Аз съм капризна на това къде ще спя и не направих компромиси с това. Ето ти една разбивка на цените за 21 февруари - 5 март тази година:

2 х Sky city Hotel Auckland - 207,61$/ 367,38 лв. 

1 х Tron Central, Хамилтън -  60,45$/ 106,94 лв 

2 х Aura Accommodation, Роторуа - 123,13$/218 лв 

1 х Amross Motel, Дънедин  - 54,81$/97,12 лв 

1 х Loch Vista Bed and Breakfast, Те Анау -89,35$ /158,06 лв 

1 х Coronation lodge, Куинстаун - 90,92$/160,84лв 

1 х Archway Motels & Chalets, езерото Уанака  - 64,04$ /113,30 лв 

2 х Alpine Glacier Motel, Франц Йозеф - 98,05$ /173,45 лв 

2 х Lake Tekapo Holiday Homes - 95,70$ /169,30 лв 

2 х M Social Auckland - 234,87$ /415,64 лв 

Това са цените на човек в двойна стая, а в Текапо и Хамилтън бяхме наели цели къщи, тъй като пътувахме 4 човека.

@mililia - оле... много извинявай. От толкова теми и коментари, явно вече наистина обърках от къде и какво съм гледал и взимал като идеи 🙂 Ние се опитваме да направим абсолютно същото и програмата да е максимално удобна за нас, като посетим колкото се може повече места (да сме живи и здрави и времето да е с нас). Поради тази причина комбинирахме полетите и програмата по този начин. Да бъда честен до последно мислех, че Queenstown се води по-голямо летище, но в сравнение с Christchurch е явно в пъти по-малко (съдейки и колко полета има на едното и другото).

Полетът между Christchurch и Auckland сте го хванали на страхотна цена. На нас само заради чекираните куфари цената се покачва с по $25, камоли да хванем такъв само за $33 😮 

За хотелите се стараем да търсим нещо по средата, като идеята е да са с прилична оценка и най-вече чисти. Но... тепърва ще видим какво сме подбрали.

Супер благодаря за споделянето на хотелите, както и разбивката на цените. Супер полезна информация и спокойно мога да кажа, че нещата са доста подобни и при нас, като за 1-2 нощувки повече, сумата е почти същата. Разликата е, че почти всички места, които си споделила, цената им в момента е буквално х2. Нереално е, че за няма година цените са скочили толкова много 😮 

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте 🙂 Отново съм аз и тъй като приключението наближава, започнахме финалните приготовления. И едно от тях включва лекарствата, които можем да пренесем. Полетите са Истанбул - Сингапур - Окланд - Хонг Конг - Истанбул и въпросът ми е дали нещата по-долу биха били проблем (от всичко прочетено във форума, както и на различни места в Интернет, би трябвало да нямаме проблеми, но все пак ми се иска да го проверя от първа ръка, тъй като видяхме, че в Сингапур контрола е най-затегнат):

• Ацитезал
  • Парацетамакс (без наличие на кодеин)
  • Нурофен Стопколд
  • Деко (обезболяващо)
  • Аналгин
  • Беналгин
  • Лопедиум
  • Валериан
  • Кармолис (билкови бонбони за гърло)
  • Нео-ангин (за гърло)

Тъй като се очертава в Сингапур да излизаме от летището, дали има значение дали тези лекарства са част от ръчния багаж или от чекирания.

Ако имате инфорамция и за други лекарства от първа ръка, ще съм безкрайно благодарен да споделите опит.

Благодаря ви много предварително.

• Харесвам 1
Публикувано:

Нямаш проблеми с никое от изброените в чекиран или ръчен багаж.Всичките са лесно достъпни и там, а и едва ли по-скъпи , отколкото у нас.

Вземи си обаче и някакъв широкоспектърен антибиотик , защото при нужда на място няма как да купиш без рецепта.18 дни не са малко време.

Забранени са опиати и стероиди , ти не носиш нищо такова.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 минути , stanimir каза:

Нямаш проблеми с никое от изброените в чекиран или ръчен багаж.Всичките са лесно достъпни и там, а и едва ли по-скъпи , отколкото у нас.

Вземи си обаче и някакъв широкоспектърен антибиотик , защото при нужда на място няма как да купиш без рецепта.18 дни не са малко време.

Забранени са опиати и стероиди , ти не носиш нищо такова.

@stanimir - много, много ти благодаря за страхотния отговор. Абсолютно същата информация намерих, но потвърдена от тебе... ме прави с една идея по-спокоен 🙂 

Относно антибиотика, се чудехме за Аугментин като доста широкоспектърен и хубавото е, че активните му съставки също са позволени в Сингапур и не би трябвало да е проблем да го пренсем в чекирания или ръчния багаж и без рецепта. Нали не бъркам?

Лошото е, че много, много рядко ползвам антибиотици и не съм много запознат с тях и поради тази причина, ако имаш и някакви предложения, ще съм супер доволен.

• Харесвам 2
Публикувано:

Бих препоръчал да си вземеш и Ентерол. Помага при разстроен стомах и като цяло извежда патогените от тракта, ако има проблем. Даже профилактично се взима. Дрожди са, а не пробиотик.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Вземете нещо противоалергично - ериус, примерно, не се доспива от него или поне по- малко. С алергиите никога не се знае. Аз нося винаги нещо за температура, стомах(нош па и ропесиум) , антибиотик, за гърло, капки за очи, които стават и за нос, валидол. Това е достатъчно. 
Хубаво е да имате лекарства, защото на Южния остров ще сте доста време по безлюдни пътища. Но вие сте млади хора и едва ли ще се наложи да ги ползвате, може би аспирина заради многото ходене.😉

Пожелавам ви прекрасно пътуване в най- любимата ми страна! 

• Благодаря 1
Публикувано:
На 11.12.2024 г. в 22:43, horus92 каза:

Бих препоръчал да си вземеш и Ентерол. Помага при разстроен стомах и като цяло извежда патогените от тракта, ако има проблем. Даже профилактично се взима. Дрожди са, а не пробиотик.

@horus92 - страхотна идея и изобщо не се бях сетил. Веднага се снабдих с един Ентерол за всеки случай 😄 

На 11.12.2024 г. в 23:08, Цвете каза:

Вземете нещо противоалергично - ериус, примерно, не се доспива от него или поне по- малко. С алергиите никога не се знае. Аз нося винаги нещо за температура, стомах(нош па и ропесиум) , антибиотик, за гърло, капки за очи, които стават и за нос, валидол. Това е достатъчно. 
Хубаво е да имате лекарства, защото на Южния остров ще сте доста време по безлюдни пътища. Но вие сте млади хора и едва ли ще се наложи да ги ползвате, може би аспирина заради многото ходене.😉

Пожелавам ви прекрасно пътуване в най- любимата ми страна! 

@Цвете - страхотни идеи. За противоалергично се запасих с Алергозан, тъй като и преди съм го използвал и не съм имал проблеми, а и е без рецепта (за разлика от Ериус). Малко повече ти се доспива от него, но ДАНО не се налага 🙂 Но противоалергични неща винаги трябва да носи човек... огромно благодаря, че го отбеляза. Относно капките за очи... няколко пъти ми се налага по време на други екскурзии и все ги зaбравям... Добре, че ме подсети да взема някакви - никога не са излишни.

Благодаря адски много за съветите и пожеланията. Остана малко, само да сме живи и здрави 🙂 

Ще попитам и в темата на Turkish Airlines, но просто искам да си го потвърдя - тъй като летим с Turkish AirlinesIstanbul до Singapore, там ще имаме 10 часа престой, след което ще летим с Air New Zealand към Auckland (който обслужва линията на Turkish Airlines), предполагам, че чекирания ни багаж автоматично ще бъде прехвърлен и няма да има нужда да се занимаваме допълнително с него, т.е. ще си го чакаме на летището в Auckland (дай боже 🙂).

Благодаря ви предварително 🙂 Страхотна и много спокойна неделя.

Публикувано:

Те още от тук ще ти лепнат лепенки, че багажът ти е за Нова Зеландия, така че не трябва да се тревожиш. Реално по тях багажните системи се ориентират. За Сингапур завиждам, страхотно място. Скоро някой тук във форума пита за ограничения какво може да вкарваш в Сингапур, ако има пушачи в групата ви, да имат предвид, че не може да вкарват цигари, а електронните били забранени. Да не говорим, че в Сингапур самото пушене е силно ограничено къде може да се прави. Там навсякъде има табелки колко е глобата за всичко, даже за пресичане на червено, а камерите са на всеки ъгъл.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , horus92 каза:

Те още от тук ще ти лепнат лепенки, че багажът ти е за Нова Зеландия, така че не трябва да се тревожиш. Реално по тях багажните системи се ориентират. За Сингапур завиждам, страхотно място. Скоро някой тук във форума пита за ограничения какво може да вкарваш в Сингапур, ако има пушачи в групата ви, да имат предвид, че не може да вкарват цигари, а електронните били забранени. Да не говорим, че в Сингапур самото пушене е силно ограничено къде може да се прави. Там навсякъде има табелки колко е глобата за всичко, даже за пресичане на червено, а камерите са на всеки ъгъл.

@horus92 - много ти благодаря за информацията и за толкова бързия отговор. Страхотен си!!!

• За Сингапур ще имаме около 10 часа, като ще се възползваме и от безплатните турове, тъй като са доста подредени като програма и обхващат най-много места за около 3 часа, като те взимат и оставят на летището. А и са безплатни 😄 Четох адски много възможности как да се самоорганизираш за Сингапур, но решихме, че това ще е най-лесният начин като за първи път, особено с програмата, която ни очаква за Нова Зеландия 😄 
  • Четох коментарите във форума за Сингапур буквално тази сутрин. Най-хубавото е, че пушачи от нас няма, така че един проблем по-малко. Относно глобите... точно това разглеждах в някакви сайтове - спазваме си всичко и се съобразяваме с обстановката, все пак сме на гости 🙂 Аз съм голям фен на местата, където има контрол... някак си са по-подредени и организирани, но пък и да не е прекалено, че каквото и да си говорим в България сме се разглезили и за някои неща просто не ги спазваме.

Благодарности отново за бързия отговор. Страхотна и много спокойна Неделя.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте отново 🙂 Имам няколко въпроса свързани със самите полети, които са коментирани неведнъж в темата за Turkish Airlines. Извинявам се сигурно за поредното им задаване, но ще се радвам за малко повече информация.

Първият въпрос е свързан със запазването на места при полетите. От всичко прочетено в темата на Turkish Airlines , стигнах до следните възможности:

• Запазване на места по избор още при закупуване на билета, ако има безплатни такива (тази опция не беше налична).
    • В момента също не виждам възможност за взимане на такива места безплатно.
  • Ако няма безплатни места (в нашия случай), трябва да се видят какви са възможните опции при check-in на машинките:
    • Беше споменато на няколко места, че ако има виза за някоя от точките по време на полета, няма да е възможно използването на тези машинки.
    • Singapore, New Zealand и Hong Kong не изискват визи, като за първите две са нужни само Arrival Cards, което не е виза (ако разбирам правилно).
  • В краен случаи места могат да бъдат запазени на гишето, като е желателно да се отиде още при отварянето му (кога горе-долу се случва това - предполагам 3-4 часа преди самия полет?), за да има по-голям шанс за места един до друг.

Ако в момента опитам да запазя места, те струват определна сума пари (което е напълно нормално), но интересното е, че мога да избера такива само за полетите оперирани от Turkish Airlines, но за другите, които са на същия билет, но ги оперира Air New Zealand, това изобщо не е възможно. Т.е. там единствената опция е на машинките или на гишето?

image.png.5c9cf716c6fd4dd04494e957e73fa2d8.png image.png.47211332fa29bce1b3534d667e520c7d.png

Забелязах, че online check-in-а отваря 24 часа преди полета. Какво точно ще е възможно да направя тогава и дали ще има възможност за запазване на места в този момент?

Вторият въпрос е свързан с възможностите за ядене на борда. Отново четейки темата на Turkish Airlines, попаднах на ето този коментар от @Георги Матеев и ето този от @lesy (извинявайте, че ви тагвам в този пост), в които се споменава, че специалното меню е най-добрият избор, за да ти е спокойно и да получиш някаква прилична храна. Разгледах доста подробно какви опции има в сайта и исках да потвърдим дали говорим за следното:

image.png.b293f2fef0f87cf2f3098e715b6bcbea.png

Много ви благодаря предварително и се извинявам, че тези въпроси са задавани вече толкова пъти, но за първи път ще летим с тях и се опитвам да си събера максимално много информация предварително.

Благодаря ви отново!

• Харесвам 1
Публикувано:

точно това е специалното меню, вегетарианско, кошер, халал...

трябва да си седнал на определеното място по бордна карта, иначе няма да те намерят

резервира се малко предварително, не в последния момент. не знам то§но, но примерно един ден предварително

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 минути , neuromancer каза:

точно това е специалното меню, вегетарианско, кошер, халал...

трябва да си седнал на определеното място по бордна карта, иначе няма да те намерят

резервира се малко предварително, не в последния момент. не знам то§но, но примерно един ден предварително

@neuromancer - адски много ти благодаря 🙂 Вече опцията е налична и мога да направя своя избор, така че мисля да се възползвам още от сега. Иначе е напълно разбираемо, че трябва да съм си на мястото, защото от къде да ме знаят кой съм, къде съм 😄 Страхотен си - много ти благодаря и въпрос 2 ще го пишем отметнат 🙂 

Сега остава и да разбера къде ще сядам и какви са спецификите за този безценен избор 😄 

• Харесвам 1
Публикувано:

@neuromancer - оооо да. Разгледах доста подробно темата и общо взето това са най-полезните неща (и от най-близкото минало, разбира се), които изнамерих от нея като коментари (и от тук дойде и вече голямото объркване):

От @mililia - ето този пост:

На 30.10.2022 г. в 9:45, mililia каза:

На мен преди седмица ми смениха мястото, но всичко зависи от наличностите. Напоследък полетите на Търкиш са пълни. 

От @wilks - ето този пост (предполагам това с машинките е едно и също, на което и да е летище, не само за Sofia и разбира се, ако няма виза за локациите):

На 26.02.2023 г. в 19:10, wilks каза:

Потвърждавам всичко написано горе:
1. За чекирането онлайн на компютър или ап-а на THY през телефона - без последната стъпка с генерирането на бордната карта, и след това избор на място на машинките на Т2.
2. При влизане в Колумбия, се иска само паспорт, и документ за ваксинация - без значение за коя ваксина, колко бр. и тн. Гледат само дали името в документа е същото като в паспорта. Нищо друго, въпреки огромните табели с Check-Mig формата на летището, никой даже не намекна нещо за нея, нито при бордването тук и в Истанбул, нито на самото летище там.

На връщане, дори и на check-in гише на летището, възможност за избор на място няма. Каквото ти е генерирано - това е. Освен ако не си доплатил за съответната екстра, разбира се.

От @Lindt - ето този пост (това особено много ме мотивира да си платя предварително):

На 18.03.2024 г. в 3:44, Lindt каза:

Бях останала с впечатление, че лесно се сменят места. При нас пък и на отиване, и на връщане до Панама полетите са пълни, дори има overbooking. Вярвахме, че ще ни сложат заедно въпреки различните резервации, но късметът на отиване ни изневери и на гише, и при бордване. Сложиха ни 1 зад друг и се уговорихме със съседчето да се сменим. 

Сега обаче в Панама отидохме 4 часа по-рано с идеята да има места, а служителят на гише ни разхвърля през 15 реда, говорейки за overbooking  и последни места. Леко изтръпнахме и се утешавахме 2 часа с коктейли Бял Руснак в бизнес салона, че нямам други алкохолни хрумвания при този ограничен избор. 

Набрал смелост, Жижо отиде до гейта, за да измоли единствената хубава панамка да ни сложи заедно на този 13 часов полет и сега явно ще празнуваме успеха 😉 

От @Deja Vu - ето този пост (със сигурност ти е по-спокойно и не го мислиш):

На 29.07.2024 г. в 13:01, Deja Vu каза:

Аз пък винаги си избирам местата, обикновено по време на закупуване на билета си има опция за избор - безплатни или платени (за по-добри места). Често и си доплащам, за да е комфортно и да знам, че няма да ме сложат в средата между други хора - това не го понасям.

Вчера в един самолет баща се моли на друг пътник да си разменят местата, за да може да седне до детето си. Ако попаднеш на някой който не иска (случвало ми се е), си е доста неприятно. А и с мъжа ми винаги искаме да сме заедно и по възможност само на две седалки. Така не ми се налага да се чудя как да събудя спящия като пън по 7-8 часа пътник до пътеката, а и мога да стоя на любимото си място - до прозореца. 

И въпреки това остава доста неясна частта с полетите, за които изобщо нямам право на избор, както описах по-горе:

image.png.5e16e5704852f172c7320ef055cb4242.png image.png.73ea5c5117592e00a27322b308603e36.png

И вече започнах да се чудя - да си платя ли местата за полетите от Istanbul до Singapore и от Hong Kong до Istanbul, ако го направя как да процедирам с тези, които ще се оперират от Air New Zealand на същия билет, но нямам избор на места и т.н.

Така че всякакви съвети ще са ми безкрайно благодарни.

Благодаря отново на всички отзовали се 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Абе човек , отпусни се ! Отиваш на едно от най-красивите места на света , а нон-стоп мислиш ли , мислиш ли ...остави малко мегдан за импровизация.Добрата подготовка помага , но рискуваш да прегориш в нея.

Помоли на чек-ин и в 99% от случаите ще ви сложат на съседни места.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Има ли възможност за скок в движение, заедно с вас, сама съм? Или трябва време за виза?

Макар че аз държа да мина и през Тасмания..

Какво е смешно? Ще си продължа паспорта, изтичащ на 31.01.2025 г. за нула време..

• Замислям се 1
Публикувано:

Според мен няма нужда да купуваш места, най вероятно ако тръгнеш да се чекираш онлайн 24/48ч преди полета, също ще ти даде да си избереш. Поне всички големи компании така процедираха тази година, когато пътувах с тях.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 41 минути , Zdravko Nestorov каза:

@neuromancer - оооо да. Разгледах доста подробно темата и общо взето това са най-полезните неща (и от най-близкото минало, разбира се), които изнамерих от нея като коментари (и от тук дойде и вече голямото объркване):

От @mililia - ето този пост:

От @wilks - ето този пост (предполагам това с машинките е едно и също, на което и да е летище, не само за Sofia и разбира се, ако няма виза за локациите):

От @Lindt - ето този пост (това особено много ме мотивира да си платя предварително):

От @Deja Vu - ето този пост (със сигурност ти е по-спокойно и не го мислиш):

И въпреки това остава доста неясна частта с полетите, за които изобщо нямам право на избор, както описах по-горе:

image.png.5e16e5704852f172c7320ef055cb4242.png image.png.73ea5c5117592e00a27322b308603e36.png

И вече започнах да се чудя - да си платя ли местата за полетите от Istanbul до Singapore и от Hong Kong до Istanbul, ако го направя как да процедирам с тези, които ще се оперират от Air New Zealand на същия билет, но нямам избор на места и т.н.

Така че всякакви съвети ще са ми безкрайно благодарни.

Благодаря отново на всички отзовали се 🙂 

честно казано не виждам смисъл да проучваш чак толкова, за един полет

предполагам, че новозеландците не делят нарочно, ама верно ли ти е такъв проблем

чекина ще стане на гишето сигурно

ПП малко съм шашнат, че се набутах на море в най-скъпото възможно място в Бразилия, и сега организирам турове...

• Смея се 1
Публикувано:
преди 34 минути , stanimir каза:

Абе човек , отпусни се ! Отиваш на едно от най-красивите места на света , а нон-стоп мислиш ли , мислиш ли ...остави малко мегдан за импровизация.Добрата подготовка помага , но рискуваш да прегориш в нея.

Помоли на чек-ин и в 99% от случаите ще ви сложат на съседни места.

@stanimir - напълно си прав във всичко написано (@Madlen Ivanova ми го повтаря постоянно... на живо). Обаче цялата тази организация ми доставя огромно усоволствие, просто трябва да е в някакви граници 🙂 Обичам да съм подготвен, но с една-две или даже три идеи повече от нужното 😄 

преди 30 минути , Anna Kalinovska каза:

Има ли възможност за скок в движение, заедно с вас? Или трябва време за визи?

@Anna Kalinovska - мисля, че за това пътуване стана твърде късно. Буквално утре-другиден излитаме 😄 

преди 13 минути , horus92 каза:

Според мен няма нужда да купуваш места, най вероятно ако тръгнеш да се чекираш онлайн 24/48ч преди полета, също ще ти даде да си избереш. Поне всички големи компании така процедираха тази година, когато пътувах с тях.

@horus92 - горе-долу това е и моят план засега 🙂 Много благодаря за страхотното мнение 🙂 

преди 8 минути , neuromancer каза:

честно казано не виждам смисъл да проучваш чак толкова, за един полет

предполагам, че новозеландците не делят нарочно, ама верно ли ти е такъв проблем

чекина ще стане на гишето сигурно

@neuromancer - ами досега не сме летяли с Турците и предпочитаме да сме един до друг и реших да проуча малко повече. Ще използвам всичките съвети, които ми дадохте досега и да видим.

Благодаря на всички 🙂 Надявам се не ви отегчавам с всичките си писания, но пък може да бъдат полезни на някого в бъдеще 😄 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 11 минути , Zdravko Nestorov каза:

@Anna Kalinovska - мисля, че за това пътуване стана твърде късно. Буквално утре-другиден излитаме 😄

Имам всичко необходимо и мога да се организирам. Но ОК 😭

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Anna Kalinovska каза:

Имам всичко необходимо и мога да се организирам. Но ОК 😭

@Anna Kalinovska - ооо аз в горния пост си помислих, че се шегуваш заради кратките срокове и дори не знаех, че имаш тема, в която вече си планувала нещата. Като цяло това е една мечтана от нас двамата дестинация и ни се иска да си я направим като двойка. Извинявам се предварително и се надявам това да не прозвучи грубо 🙂 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Zdravko Nestorov каза:

@stanimir - напълно си прав във всичко написано (@Madlen Ivanova ми го повтаря постоянно... на живо). Обаче цялата тази организация ми доставя огромно усоволствие, просто трябва да е в някакви граници 🙂 Обичам да съм подготвен, но с една-две или даже три идеи повече от нужното 😄 

@horus92 - горе-долу това е и моят план засега 🙂 Много благодаря за страхотното мнение 🙂 

@neuromancer - ами досега не сме летяли с Турците и предпочитаме да сме един до друг и реших да проуча малко повече. Ще използвам всичките съвети, които ми дадохте досега и да видим.

Благодаря на всички 🙂 Надявам се не ви отегчавам с всичките си писания, но пък може да бъдат полезни на някого в бъдеще 😄 

Споко! Всичко ще е наред! Аз се чекирам он лайн обикновено и си избирам място. И на гише да отидеш, също можеш да помолиш да се съобразят с желанието ти. Ще ти дадат бордните карти за първите две отсечки, със сигурност. Предимството ти е, че те чекират в София час преди да отворят гишетата в Истанбул и има избор. За третата отсечка е възможно да ти дадат бордната карта в транзитната зона, преди бординг, ако не си я получил в София. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Zdravko Nestorov каза:

Първият въпрос е свързан със запазването на места при полетите.

Вече си наясно с всичко. Места безплатни - на машинките или на гише. Вече няма безплатно при чекиране.

Аз последния път дори не сменях места - даде ни пътека и средно и си пътувахме така. И при четирите полета - София - Истанбул; Истанбул - Хонг Конг; Тайпе - Истанбул; Истанбул - София.

Можеш да започнеш чекирането и ако местата ти хаесват да продъжиш докъдето те пусне, защото не е сигурно че ще имаш пълно чекиране, предвид визата.

Най-кофти ситуацията, която е възможна, е да не ти дадат бордни карти за всички отсечки и да те карат някъде пре прахвърлянията да ги взимаш - тогава обикновено остават само средни места и дори може да не са едно до друго. Затова настоявай на гишето тук да ти издада всички бордни карти - да се обаждат, или да си пишат, но ти си искай бордните карти още в София.

Моите билети до НЗ бяха издадени от Singapore Airlines и въпреки това на гишето на Търкиш си получих бордните карти за всики отсечки. Значи е възможно.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.