Яничка Публикувано: 19 март, 2021 Сподели Публикувано: 19 март, 2021 Начииии, тва кат няма пътувания, кви неща правим, само и само да ни е интересен живота, както преди, когато... знаехте какво правехме. Вечеря на тъмно в ресторант "Тенебрис" - интересно гурме преживяване, нещо по-различно от просто вкусна храна. Накрая ни показаха снимки какво сме яли. Някои неща ги познахме, на други се изненадахме. Препоръчвам! 12 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 19 март, 2021 Сподели Публикувано: 19 март, 2021 преди 19 минути , Яничка каза: Вечеря на тъмно в ресторант "Тенебрис" Много интересно. А как се чувствахте и колко време продължава вечерята? Моята приятелка е била в такъв ресторант, май в Будапеща и ми разказа, че по едно време ѝ е станало лошо от непрогледната тъмнина и даже е получила нещо като паник атака. Аз не знам как бих се чувствала на такова място, сигурно ще е забавно 🙂 Връзка към коментар
funny Публикувано: 19 март, 2021 Сподели Публикувано: 19 март, 2021 преди 34 минути , Eva eva каза: Много интересно. А как се чувствахте и колко време продължава вечерята? Моята приятелка е била в такъв ресторант, май в Будапеща и ми разказа, че по едно време ѝ е станало лошо от непрогледната тъмнина и даже е получила нещо като паник атака. Аз не знам как бих се чувствала на такова място, сигурно ще е забавно 🙂 Бяхме в Сингапур преди няколко години на такъв ресторант. Определено като ти отнемат едното от сетивата и другите се засилват за да компенсират. Вкусът на храната е различен на тъмно . Поне за мен. Проблема е ако си гнуслив и държиш да знаеш какво ядеш, ....като мен. Но аз пък карах мъжа ми да опитва първи и да ми обяснява какво е При нас беше 4 степенно меню, като на всеки етап имаше по 4 неща за опитване ( 4 супи, 4 предястия, 4 основни, 4 десерта). Цялото нещо беше около час. 7 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 19 март, 2021 Сподели Публикувано: 19 март, 2021 преди 14 минути , Eva eva каза: Много интересно. А как се чувствахте и колко време продължава вечерята? Моята приятелка е била в такъв ресторант, май в Будапеща и ми разказа, че по едно време ѝ е станало лошо от непрогледната тъмнина и даже е получила нещо като паник атака. Аз не знам как бих се чувствала на такова място, сигурно ще е забавно 🙂 При Бг варианта вечерята беше около 2 часа. 5-степенно меню, предварително уточнено - за мен морски деликатеси, за моя приятел - месно, без да знаем какво точно имаме в чинията. Тъмнинана не ни пречеше, първите няколко минути се забавлявахме да опипваме масата, да си сипваме сами напитки без да бутнем нещо по масата и да се вслушваме на какво разстояние са другите гости по масите. Бяха се постарали храната да е с много лек аромат, за да се чудим какви са съставките. В ресторанта наистина е пълна тъмница, та се бъвикахме: " Ако нещо не ти харесва нещо, знаеш къде е изхода". Сега вече вкъщи коментар на моя приятел, докато си взима бонбон от кутия: "най-накрая да ям нещо, което да виждам" 😉 Да, за гнусливи може да е по-дискомфортно - най-лесно е да се храниш с пръсти, иначе пада голямо гонене на хранаха из чинията 🙂 10 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 20 март, 2021 Сподели Публикувано: 20 март, 2021 преди 10 часа, bobole4e каза: Отвори сайта на пицарията през линка , горе в менюто има фуд панда и пренасочва. През телефона не успях, но през сайта се получи. Забелязах, че има около 2 лв. разлика в цените през пандите от сниманото по-горе меню. Ако е по-голяма поръчката, май е по-добре да се отиде на място. Вероятно има места за сядане. 4 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 20 март, 2021 Сподели Публикувано: 20 март, 2021 Има, аз, първо го намерих във фейсбук, по телефона излиза. Има снимки там. На мен така или иначе ми е много далеч за доставка. Интересно, че пицаря е от Неапол, а пиците са толкова тънки(ура, ура! ). 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 20 март, 2021 Сподели Публикувано: 20 март, 2021 Като дойдат добри дни, може да си направим там среща на магеланците - любители на италианската кухня. 4 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 17 юли, 2021 Сподели Публикувано: 17 юли, 2021 Да препоръчате ресторант в София с хубава градина, зеленина, тревичка? Кварталът няма значение, но да е в София. Нещо като за РД. Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 19 юли, 2021 Сподели Публикувано: 19 юли, 2021 На 17.07.2021 г. в 16:08, Яничка каза: Да препоръчате ресторант в София с хубава градина, зеленина, тревичка? Кварталът няма значение, но да е в София. Нещо като за РД. Имате ли изисквания към храната, вид кухня и вид заведение: изискан ресторант, квартална кръчма, бистро, бар/винарна? За колко човека търсите, заведението малко или голямо трябва да бъде? 3 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 19 юли, 2021 Сподели Публикувано: 19 юли, 2021 преди 3 минути , Jenbel каза: Имате ли изисквания към храната, вид кухня и вид заведение: изискан ресторант, квартална кръчма, бистро, бар/винарна? За колко човека търсите, заведението малко или голямо трябва да бъде? Аз се интересувам от семпло ресторантче с градина за 4-5 човека.С приятелките ми си правим неделни сбирки и всеки път сменяме заведението.Предпочитам центъра на София или около НДК и Южния парк.Ще бъда благодарна за препоръките Ви. 1 Връзка към коментар
DryGuy Публикувано: 19 юли, 2021 Сподели Публикувано: 19 юли, 2021 преди 2 часа, jungfraujoch каза: Аз се интересувам от семпло ресторантче с градина за 4-5 човека.С приятелките ми си правим неделни сбирки и всеки път сменяме заведението.Предпочитам центъра на София или около НДК и Южния парк.Ще бъда благодарна за препоръките Ви. Привет, около Южния парк мога да препоръчам Becon. Кухнята е много добра като качество, като поддържат нивото си години. Обстановката е по-скоро семпла (помещават се в сградата на магазин Т-маркет). Имат хубава и достатъчно голяма градина 🙂 Около НДК има десетки добри ресторанчета, но аз поне бях иключително приятно иненадан от Ribs brothers (ако сте почитатели на месото и в частност ребърца). Страхотно качество и вкус. В широкия център мога да препоръчам Оборище в района между Евлоги и Христо Георгиеви и Докторската градинка. Отново лично мнение, няма да сбъркате в нито едно от заведенията, но Оборище 63 (с предишно наименование Cotto) е малко скрито съкровище, с много приятна кухня. Голям минус (и критика от мен) е, че позволяват пушенето в една покрита част (може би се води покрита тераса), но за летните месеци имат малка и много приятна градинка. 6 2 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 19 юли, 2021 Сподели Публикувано: 19 юли, 2021 преди 2 часа, DryGuy каза: Привет, около Южния парк мога да препоръчам Becon. Кухнята е много добра като качество, като поддържат нивото си години. Обстановката е по-скоро семпла (помещават се в сградата на магазин Т-маркет). Имат хубава и достатъчно голяма градина 🙂 Около НДК има десетки добри ресторанчета, но аз поне бях иключително приятно иненадан от Ribs brothers (ако сте почитатели на месото и в частност ребърца). Страхотно качество и вкус. В широкия център мога да препоръчам Оборище в района между Евлоги и Христо Георгиеви и Докторската градинка. Отново лично мнение, няма да сбъркате в нито едно от заведенията, но Оборище 63 (с предишно наименование Cotto) е малко скрито съкровище, с много приятна кухня. Голям минус (и критика от мен) е, че позволяват пушенето в една покрита част (може би се води покрита тераса), но за летните месеци имат малка и много приятна градинка. Благодаря много за полезната информация!Задължително ще споделя и моето мнение. Връзка към коментар
antea Публикувано: 19 юли, 2021 Сподели Публикувано: 19 юли, 2021 може да пробвате и Carne, да кажем, че се намира между НДК и Южния парк - на равни разстояния пешеходно 🙂 3 Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 20 юли, 2021 Сподели Публикувано: 20 юли, 2021 Carne и от мен. Кухнята е много добра, а места се намират винаги за разлика от болшинството заведения с градини. Локацията на Carne е малко в страни от центъра, ако мога така да кажа и това определено е плюс. Имат прясна риба, наскоро ядох там сом и моруна и бяха отлични. Ето как изглеждат предястия от скариди и октопод: 6 Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 20 юли, 2021 Сподели Публикувано: 20 юли, 2021 На 19.07.2021 г. в 9:14, jungfraujoch каза: Аз се интересувам от семпло ресторантче с градина за 4-5 човека.С приятелките ми си правим неделни сбирки и всеки път сменяме заведението.Предпочитам центъра на София или около НДК и Южния парк.Ще бъда благодарна за препоръките Ви. Семпло място тип квартална кръчма мога да препоръчам в моя квартал, на ул. Кирил и Методий 52, център. Казва се "Камъните". Най-голямото предимство на това място е градината, то и няма вътрешни места. Един прекрасен голям стар двор на стара къща, с хубави големи стари дървета с дебела сянка, дървени маси и пейки и кратко меню със скара, салати и пържени аламинути. От храната не очаквайте много. Мястото е тип за ракия със салата. Семеен бизнес, собствениците сервират и готвят, сервира се в ретро чаши и чинии, от соц-а и преди него. Там човек може да се пренесе назад във времето, скрит на тишина и спокойствие в тази градина. Резервацията е задължителна, особено за големи компании и да се има предвид, че в събота и неделя не работят /не смогват май, макар че сезонът им е много кратък, защото имат само външни места/. Аз нямам снимки, но в Гугъл има. 3 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 20 юли, 2021 Сподели Публикувано: 20 юли, 2021 преди 30 минути , Jenbel каза: Carne и от мен. А подходящо ли е и за вегетарианци? (carne = месо на испански и доколкото видях и на италиански) Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 20 юли, 2021 Сподели Публикувано: 20 юли, 2021 Ще препоръчам и новия средиземноморски ресторант на Масимо в центъра, на ул. Дякон Игнатий 19 - Da Massimo & Fabio. Който познава храната на Масимо или по-скоро на майка му, мама Карла, няма нужда да чете представяне. Мястото е чудесно, макар малък вътрешния двор е очарователен, което разбира се прави резервациите за вечеря задължителни. И вътре не е зле, преживяхме там един пороен дъжд с 2 бутилки Верментино. За храната предполагам се досещате, че акцентът е върху морските дарове и рибата. Има дневно сезонно меню освен основното, което в момента включва пресни манатарки и други сезонни гъби. Салати, предястия, паста, всичко е много прясно и много вкусно. Цените може би са една идея над средното, но са абсолютно съпоставими с цените на всички други италиански ресторанти в центъра. А най-хубавото е, че не се предлага пица. Childish, в Карне има вкусни безмесни, но силата им е в месните и рибата. 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 30 юли, 2021 Сподели Публикувано: 30 юли, 2021 Някакъви препоръки/идеи за прилична кръчма в полите на Витоша - например някъде в Драгалевци или нещо подобно? Преди да изгори ми харесваше Ривърсайд ... Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 30 юли, 2021 Сподели Публикувано: 30 юли, 2021 Face bar & dinner става, но е по-встрани след Г.Баня, но ако е заради гледката я имаш и там. 1 Връзка към коментар
DryGuy Публикувано: 30 юли, 2021 Сподели Публикувано: 30 юли, 2021 На 20.07.2021 г. в 20:52, Jenbel каза: Ще препоръчам и новия средиземноморски ресторант на Масимо в центъра, на ул. Дякон Игнатий 19 - Da Massimo & Fabio. Искам да благодаря за препоръката. Мястото и храната са фантастични! 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 30 юли, 2021 Сподели Публикувано: 30 юли, 2021 преди 5 минути , Alexander каза: ако е заради гледката я имаш и там. По-скоро за да е малко по-далеч от напечените от слънцето улици, тротоари и сгради в града ... Връзка към коментар
DryGuy Публикувано: 30 юли, 2021 Сподели Публикувано: 30 юли, 2021 преди 7 минути , Фил каза: Някакъви препоръки/идеи за прилична кръчма в полите на Витоша - например някъде в Драгалевци или нещо подобно? Преди да изгори ми харесваше Ривърсайд ... Като храна (гръцка кухна) мога да препоръчам Келари (с бележка, че препоръката касае точно качеството на храната). Като кръчма, преди пандемията ми е допадало "Старата круша"в Бояна (като качество на храната и цени) но не съм ходил скоро. Лимончето също, но предполагам за него се сещаш 🙂 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 30 юли, 2021 Сподели Публикувано: 30 юли, 2021 преди 11 минути , Фил каза: По-скоро за да е малко по-далеч от напечените от слънцето улици, тротоари и сгради в града ... Значи става, разгледай го. Ходил съм 2-3 пъти, слагам го към ставащите както казах. За мен ставащ е висока оценка. 1 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 31 юли, 2021 Сподели Публикувано: 31 юли, 2021 @Jenbel Много благодаря за препоръката за Da Massimo & Fabio - днес бяхме там и всичко беше чудесно, облужване и храна. Такива хубави морски дарове не бях яла от много време. Градината е много приятна. Цените са средни към високи, но може би просто са се вдигнали навсякъде. Друго място, което посетихме пак тази седмица и много ни хареса, е Ciccione - също имат маси на открито и много вкусни каноли. Цените са доста добри, 2 коктейла с 2 каноли бяха 14 лв., имат и други подобни оферти. Обслужването също беше супер. Бяхме също на брънч в Бохо - хубава градина и вкусно хапване, но в Дъгата брънча ми харесва повече (не съм ходила отдавна и не знам как е в момента). Цените май са стандартните за подобен тип заведения. Gelateria Naturale обаче държат качеството на 100%, за мен там е най-добрият сладолед в София. Бяхме и на сръбска скара в Люлин 10 - Механа Шатрата - беше евтино и вкусно, но за нашия вкус малко по-солено. Мога да похваля и обедното меню в Art Restaurant Dali - вкусно, нормални цени и сенчеста градина. 10 1 Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 31 юли, 2021 Сподели Публикувано: 31 юли, 2021 преди 29 минути , DenitsaS каза: @Jenbel Много благодаря за препоръката за Da Massimo & Fabio - днес бяхме там и всичко беше чудесно, облужване и храна. Такива хубави морски дарове не бях яла от много време. Градината е много приятна. Цените са средни към високи, но може би просто са се вдигнали навсякъде... ... но в Дъгата брънча ми харесва повече (не съм ходила отдавна и не знам как е в момента). . Радвам се, че ви харесва при Масимо. Наистина за пресни морски дарове той е номер 1. И в първия му ресторант, който е от години, се предлага същото, но локацията му е лоша, новия в центъра с дворчето е друго нещо. За цените - навсякъде са се вдигнали за съжаление. За Фабрика Дъга - държат нивото. На мен ми е квартално, много често се храним при тях. Стараят се и със седмичното обедно меню, но са наистина успешни с основното меню с брънча . Фил, на Витоша ще кажа веднага за Чаирите, ако не го знаете. То е хотел-ресторант Чаирите, Симеоново. Много хубава тераса с панорамна гледка към София. Летните вечери се е случвало да ми е хладно там. Менюто е добро и държат ниво от години. Проверявайте ги първо по телефона, преди да се качите. Вчера им звъняхме, да избягаме от жегата при тях, но казаха, че в момента работят само с групови резервации за целия ресторант, явно са много търсени. Други подобни , но без панорамната гледка, са ресторанти Проя в Драгалевци и Бояна, но тях сигурно ги знаете. Качество над средното, прясна и вкусна храна, много добро обслужване, цените клонят към високи. Те също са много търсени за частни партита и групови резервации. Добавям, че забравих, най-добрата ми препоръка това лято е за Ротисерия Роти в Бояна: https://roti.bg/ Различна от традиционното концепция. Семеен бизнес от около 1 година мисля, магазин за готова храна и ресторант на самообслужване в едно, с открита тераса, в ниската част на Бояна в близост до Чепишев и до Лимончето. Много вкусни меса, птици и деликатеси, печени на грил, плюс дневно меню с готвени ястия. Подбрани вина и бира на Hills. Всяка неделя тематично събитие тип градинско парти с или без барбекю на открито. Събират се готини хора и се получава много приятна непринудена атмосфера. Много подходящо място за лятото, едновременно различно и разнообразно от традиционните ресторанти. 6 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега