Прескочи до съдържание

Армения за 3 дни през Май

Zdravko Nestorov

Препоръчани мнения

Публикувано:

Влезна ми една муха в главата, че искам да посетя мястото, където се води, че се намира Ноевия ковчег - в източна Турция. Не съм била нито в Армения, нито в Азербайджан, нито Грузия, така че смятам да ги съчетая всички накуп (или поне 2 от тях) + Ноевия ковчег. Сега, тъй като се обърках от разни по-стари новини, искам да попитам към настоящия момент как е положението по границите? Затворени ли са? Кои са отворени? Интересува ме дали сухопътно е възможно следното:

1. Да вляза от Армения (Ереван) до Турция и после обратно от Туриция до Армения

2. Да вляза от Армения в Грузия и после обратно

3. Да вляза от Армения в Азербайджан и после обратно

• Харесвам 1
Публикувано:

От Армения не може да се влезе нито в Турция, нито в Азербайджан. За Източна Турция трябва да преминете и двата пъти през Грузия. Единствените отворени граници на Армения са тези с Иран и с Грузия. 

• Харесвам 2
Публикувано:

1. През Грузия

2. Напълно възможно и най-често практикувано

3. Невъзможно. Само през Грузия и с доста въпроси на ГКПП-тата 😉

Моят съвет е да посетите една или две от държавите. Няма да може да се насладите на нищо, ако препускате. Всичките държави си заслужават внимание и отделяне на време, особено Грузия (мое мнение).  В Североизточна Турция съм ходил в Карс, Саръкамъш и Ерзурум, хубави места, но не мога да дам мнение за останалите (напр. Ардахан, Артвин, Шавшат, а те са красиви откъм природа).  Гр. Ани е напълно разрушен, сами преценете дали ви трябва да гледате тези руини, щом на същото пътуване ще сте в Армения. 

Под "сухопътно" какво разбирате, ще шофирате или питате за влакове и автобуси? Че например Карс-Ани няма никакъв транспорт, само с такси.  От Батуми има някакви автобуси/маршрутки до Хопа (Артвин) в Турция. От Тбилиси има влакове и до Ганджа/Баку (Азербайджан), и до Гюмри/Ереван (Армения). Има и автобуси, и маршрутки от Тбилиси до Ереван. Вие си преценете как да ги съчетавате. Свързващото звено между държавите е все Грузия 😉

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.