Zdravko Nestorov Публикувано: Неделя в 11:03 Автор Публикувано: Неделя в 11:03 преди 13 часа, Hakkâri Spor каза: Не, бяхме трима души в кола (значи частен тур). Ти пък.. това с отказването не го разбирам. И какво ако завали дъжд за малко? Не сте от захар. Всичко е окей. Носите си чадъри и си гледате кефа. Гледките са супер. @Hakkâri Spor - колкото повече човек пътува, осъзнава, че дъжда понякога е дори един допълнителен и то много приятен елемент към пътуването. Но... ако нещата отидат към буря, силни дъждове и мъгла... абе не е толкова приятно 😄 Живи и здрави да сме и малко дъжд няма да ни уплаши. Напълно си прав! Щом сте били само 3-ма души, значи е било частен тур. Като цяло от всичките сметки, които направих, 3-ма души е най-изгодната комбинация 😛 преди 4 часа, Адриан ХН каза: По-горе е написан уотсъп-а на Арман тур. Можеш да се свържеш с тях предварително. Те ще ти кажат какви са опциите. Не вярвам да няма организирани турове в дните, когато сте там. По принцип има всеки ден. Ако те не могат да си направят групата започват телефонни разговори и уговорки с други шофьори, които идват и взимат хората. Ако ви предложат частен тур с шофьор с черен Опел Зафира откажете го - човекът не струва. При нас мисля, че беше пиян. Едната вечер хапнахме в Aragil, но не го препоръчвам, въпреки че беше вкусно. Много лошо обслужване. Имаше доста свободни маси с табелки Реервция и нас ни настаниха блио до входа в нещо като коридор. За да си поръчаш нещо трябва да издирваш намръщената сервитьорка. Масите не са запълниха докато си тръгнахме. Явно не сме им изглеждали платежоспособни клиенти и за да им затвръдим мнението не оставихме нито драм бакшиш. @Адриан ХН - вече се свързах с Арман Тур по WhatsApp (както и с много от другите тур агенции), но те са единсвените, които все още не са отговорили. Предполагам е нормално, все пак са празници. Вече се разбрах с 3 от агенциите (по-скоро хора, занимаващи се с това) относно какво искаме и за каква цена биха ни го предложили, като все още се колебая кое ще е най-добрият избор. Иска ми се да изчакам Арман Тур и да говоря също с тях и чак тогава да реша. Стиснахме си ръцете за средата на другата седмица с всички, така че има още време 🙂 Частен тур с шофьор с черен Опел Зафира - записвам си го и ще го имам в предвид като говоря с тях. Благодаря за съвета. Aragil - бях го видял на картата, но след това описание... ще го зачеркна от списъка. Страшно полезна информация. Благодаря отново на всички включили се с полезни коментари и мнения. Имам едно въпросче, за което се сетих. На тези частни турове, шофьорите ви говореха ли английски и разказваха ли ви неща за обектите или си бяха само шофьори и до там? И не на последно място - Христос Воскресе. Бъдете много здрави, щастливи, не спирайте да пътувате и нека яйцата ви да са най-големите бораци!!! Хубава и спокойна Неделя. 3
rosi0102 Публикувано: Неделя в 16:47 Публикувано: Неделя в 16:47 преди 5 часа, Zdravko Nestorov каза: На тези частни турове, шофьорите ви говореха ли английски и разказваха ли ви неща за обектите или си бяха само шофьори и до там? Зависи какъв шофьор ще се падне. На единия ни тур момчето не знаеше английски, но ни разказваше за обектите на руски. Пускаше ни и българска музика 🙂 На другия ни тур шофьорът знаеше английски, но не разказваше нищо. И двата тура взехме от Arman tour. 1
Zdravko Nestorov Публикувано: преди 17 часа Автор Публикувано: преди 17 часа Здравейте 🙂 След такава подготовка нямаше как да не вземем и самолетни билети 😄 Така че, стига да сме живи и здрави - Армения ни очаква! Както споменах и по-рано, свързах се с повечето агенции от снимките, които предлагат различни екскурзии. Най-накрая успях да си пиша и с Arm Tour Armenia (или както ги споменават по-горе в темата - Arman Tour) - те ми направиха най-добро впечатление - както с отношението си, така и с начина, по който обясняваха всичко, а и цените им бяха доста добри. Предлагат както групови, така и частни турове (другите основно отказваха групови заради конкретните дати). За по-голямо улеснение за всеки, който иска да си организира подобни екскурзии, ще споделя направо какво обсъдихме и съответните цени за всяка от тях. Ето и програмата, която е почти еднаква при всички, с които разговаряхме (с малки разлики като някой допълнителен или пропуснат обект, но нищо съществено): # Дата Час Програма Ден 1 04.05.2025 07:00 - 22:00 Khor Virap Monastery Areni Wine Factory Bird's Cave (Areni-1 Cave) Noravank Monastery Saint Trdat Great Church Spandarian Reservoir Shaki Waterfall Zorats Karer Wings of Tatev (Ropeway) Devil’s Bridge (от лифта) Tatev Monastery Ден 2 05.05.2025 09:00 - 19:00 или 10:00 - 20:00 Charents'Arch Garni Temple Geghard Monastery Symphony of Stones Lake Sevan Sevanavank Dilijan Old Dilijan Ето и агенциите/хората, които ми предложиха най-добри условия и цени за групов или частен тур (другите основно предлагаха само частни турове, и то на цени от $400 нагоре, затова няма да ги споменавам). Цените са за двама души: Arman Tour / Arm Tour Armenia # Име WhatsApp Снимка Групов Тур Частен Тур Ден 1 Arman Tour Arm Tour Armenia +374 77 303079 2 х 15,000 AMD = 30,000 AMD 60,000 AMD Ден 2 2 х 12,000 AMD = 24,000 AMD 45,000 AMD Arm Comfort Tour # Име WhatsApp Снимка Групов Тур Частен Тур Ден 1 Arm Comfort Tour (Contact Name: Sevak) +374 77 661773 NA 65,000 AMD Ден 2 NA 40,000 AMD Welcome to Armenia # Име WhatsApp Снимка Групов Тур Частен Тур Ден 1 Welcome to Armenia +374 99 860054 2 х $40 = $80 $200 Ден 2 2 х $25 = $50 $70 Enjoy Armenia (най-скъпи) # Име WhatsApp Снимка Групов Тур Частен Тур Ден 1 Enjoy Armenia (Contact Name: Vage) +374 99 899095 NA 70,000 AMD Ден 2 NA 45,000 AMD Това са условията, с които се договорихме с всички: Плащане: В брой (AMD) след всяка екскурзия Вземане/връщане: Групов тур: Площад Република Частен тур: Хотел Шофьор: Говорещ английски Отказ: Безплатен при лошо време, ако се отмени най-късно в предишния ден Окончателно потвърждение: Няколко дена преди самото пътуване За момента Arm Tour Armenia са ми фаворити. От една страна ми бяха най-приятни като разговор, а от друга ги препоръчаха @rosi0102 и @Адриан ХН. Изборът ни засега клони към частни турове, но винаги можем да комбинраме частен и групов или само групови, като може до последно да го помислим. Благодаря на всички за споделената информация - наистина е изключително полезна. С пожелание за една невероятна нова седмица и страхотен и усмихнат почивен Понеделник! 6
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега