Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2026: Правила, участие, срокове и коментари

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, ven62 каза:

Не тласкайте дискусията към планини. Подсъзнателно се дава предимство на @master_of_germs и сие. :wink:

:biggrin:

Скорошният ми опит от това лято показва, че е по-лесно да се отиде на някой сръбски баир, примерно. Или ще ме обвинят, че съм гледал стара карта и той пак бил български 😄

А ти за баирите не се тормози. Оставям те да се терзаеш, дали ще си скубеш косите заради пършив бухал, магаре или друг някакъв ездитен добитък 😄

Аз всяка година си казвам предложението да си имаме и един изцяло БГ календар. Мисля, че доста от нас имат приятели чужденци, на които биха подарили такъв. Но, доколкото идеята не хваща дикиш, то тогава е абсурд да ограничим календарите със забрана за снимки от България. Оги смята, че те получават нечестно предимство заради сантиментално гласуване. Но е имало и обратния случай. Да не влязат БГ снимки заради прекалено "протестен вот".

• Харесвам 1
Публикувано:

Стига се филмирахте, никой нищо не дебне само и само да влезе в магеланския календар...Всеки може да си направи календар със собствени снимки има толкова много фирми. Всеки си кандидатсва и си обработва снимката така както иска стига да отговаря на условията, като не ви хареса дадена не гласувате за нея и толкова, като са гласували за съответната снимка повече  хора, а вие не сте съгласни с това, значи проблема в кой е? Всеки човек е различен и му харесват различни неща, България е красива страна и ако някой реши да кандидатства с такава е страхотно, на който не му се гледа да не си взима календара 🙂

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 7 часа, Роми каза:

И аз подкрепям напълно това. Дори от "спортменска" гледна точка не ми се вижда добре да се включват снимки от България. Да, имаме прекрасни планини, но е много по-лесно да отидеш на конкретно място , което харесваш и да хванеш най-добрата светлина в България спрямо краткото време, което имаш по-други места. Винаги искаш да видиш и още нещо друго и не остава време за дебнене на подходящи условия за снимка. Е, ако не ти е това целта , разбира се. Но мисля, че на никой във форума не са най-важното снимките .

Не съм съгласен. Аз явно съм от тези никои, за които са най-важни самите снимки. А и България е не по-малко красива от немалко места по света. Далеч съм от мисълта да обидя нечия снимка, но неведнъж съм виждал в календара стадно гласуване за всякакви снимки от външни дестинации, само защото са екзотични, без да се отчитат качествата на самите снимки. Не търсим, разбира се, някакво профи качество, но от елементарно уважение към публиката е добре човек да се постарае повече когато снима. Една известна фейсбук страница доказва, че човек може да направи чудесни кадри дори от София, ако помисли малко, а не щрака само на поразия.

Та нека гласуваме за снимки, а не за локации. 

Публикувано:
преди 2 часа, Брани каза:

Та нека гласуваме за снимки, а не за локации. 

Убеден съм, че заради забързаното ти ежедневие, в което се занимаваш с тъмните дела на Галактиката, взривяване на планети и прочие, си пропуснал дума и мнението ти би трябвало да е: "Та нека гласуваме за МОИТЕ снимки..."  😄

• Смея се 9
Публикувано:

Явно не съм разяснила добре защо за мен е доста неспортменско да се участва със снимки от България или от мястото, в което живееш. Ако искам да направя хубава снимка на любимо място във Витоша например, мога да отида без проблем десетина пъти там и все ще улуча прекрасни условия за снимане + че ще взема фотоапарат, а не обичайния телефон. Няма да ми се наложи да плащам за това удоволствие. А може много за ми се иска, но например в Чили ще снимам само за кратък момент, без възможност за поправка. 

И не се сърдете, но всеки има право на мнение. 

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, Роми каза:

Явно не съм разяснила добре защо за мен е доста неспортменско да се участва със снимки от България или от мястото, в което живееш. Ако искам да направя хубава снимка на любимо място във Витоша например, мога да отида без проблем десетина пъти там и все ще улуча прекрасни условия за снимане + че ще взема фотоапарат, а не обичайния телефон. Няма да ми се наложи да плащам за това удоволствие. А може много за ми се иска, но например в Чили ще снимам само за кратък момент, без възможност за поправка. 

И не се сърдете, но всеки има право на мнение. 

Разбрах те. 🙂

Но от друга страна, особено по новата магистрала, ще ми е по-бързо да отида до баири в Сърбия, отколкото до Пирин или до Централен Балкан. На @ДиянаВ й е къде по-лесно да си тренира фатографските умения в Румъния, ако реши. Или на @Иван Попов - в Гърция. 🙂

Или, да речем, @Травеолани по твоята логика може колкото си иска пъти да отиде от Ванкувър до Уислър и да снима, нали? На нея да й забраним да качва снимки от Британска Колумбия ли? Магеланците не сме ограничени само до живеещи в България. 🙂

• Харесвам 10
Публикувано:

Всеки е свободен да качва снимки от където той е преценил и съответно всеки е свободен да гласува за снимки, които на на него му харесват, независимо къде са снимани. Предлагам да се спре с дискусията за снимките от България. На който не му харесва просто да не гласува. А за отделен календар за снимки от България се изискват доста допълнителни усилия от страна на занимаващите се с това и мисля, че на този етап е неизпълнимо, освен ако някой доброволец не се наеме да направи цялата организация.

преди 15 минути , Doctor Who каза:

Тази година ще се допускат ли снимки на животни или само пейзажи /както беше в началото/. 

Допускат се.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 17 часа, Argentique каза:

Обаче ако се увеличи донемайкъде наситеността (saturation), второто класиране е гарантирано. 😜
Дали да не се пробвам и аз? 😄

Ти не участваш ли? Пусни някое море, какво се стискаш? 

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 14 минути , Lindt каза:

Аз бих гласувал за някой ... буркан, пълен с ...

Така де - нито е планина, нито животно.

А, и това в буркана, да му е издут saturation-a на макс т.е. да си е изумрудено както си трябва.

---

Хора, това са само едни календари т.е. повод да се зарибим с една идея повече за една или друга дестинация.

• Харесвам 6
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 10 минути , ven62 каза:

Хора, това са само едни календари т.е. повод да се зарибим с една идея повече за една или друга дестинация.

Е това не мога да го разберат 😀  

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Ето едно уточнение за това какви снимки не се допускат за качване за календарите.

Снимки на хора, които могат да бъдат идентифицирани не се допускат. Ето пример:

image.jpeg.b611d304bb5e28e86f6492b99d29062e.jpeg

Снимки на природен или градски пейзаж в който хората са много малка част (профил или в гръб) и са неразпознаваеми се допускат. Ето пример:

image.jpeg.75fbc1204c48b42e07b8f8f595ce0e9d.jpeg

• Харесвам 9
Публикувано:
В момента, Lindt каза:

Тоест подобни вдъхновяващи кадри не са подходящи? 

FB_IMG_1758093996982.jpg.8d1f278a83b19d50918d6894701f406d.jpg

FB_IMG_1758094165600.jpg.ca850914a965a8e8fe85965e05cf4279.jpg

Да, за съжаление, но се спазват законови неща, които не зависят от нашите желания.

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Още не съм решила. :smile: Малко в повече ми идват някои разправии по календара, „тактики“ за печелене на класиране и т.н. Също така и не разбрах защо хората масово гласуват за свои снимки - на мен не ми го позволява възпитанието. :smile: Ако подам моя снимка, значи я харесвам - какво повече?

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

Тоест подобни вдъхновяващи кадри не са подходящи? 

FB_IMG_1758093996982.jpg.8d1f278a83b19d50918d6894701f406d.jpg

FB_IMG_1758094165600.jpg.ca850914a965a8e8fe85965e05cf4279.jpg

Законово трябва да имаш подписано от моделите, че са съгласни снимката да се използва в комерсиален продукт.

Това ако ясно си личат лицата и могат да се идентифицират.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , neuromancer каза:

Законово трябва да имаш подписано от моделите, че са съгласни снимката да се използва в комерсиален продукт.

Това ако ясно си личат лицата и могат да се идентифицират.

Е, да, предположих, че е това причината, ама си казах "защо да не огорча част от гласуващите какво губят:girl_hide:

А за тези пък, които не страдат за хората, ще пусна и гадинче, и планина :wink3:

• Харесвам 2
  • Шок 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 5 часа, master_of_germs каза:

Или, да речем, @Травеолани по твоята логика може колкото си иска пъти да отиде от Ванкувър до Уислър и да снима, нали? На нея да й забраним да качва снимки от Британска Колумбия ли? Магеланците не сме ограничени само до живеещи в България. 🙂

Затова и написах или от мястото, в което живее. Но разбира се Канада и Бразилия са огромни спрямо размерите на България и това е от значение в случая.

преди 4 часа, ven62 каза:

Ами точно затова при мен е желанието за разнообразие. Да се зарибя например с някоя снимка от Габон или Гана (цитирам само 2 държави, посетени скоро от магеланци, които ме накараха да се размечтая).

И хора - ние си говорим само за идеи за бъдещи календари, не за тоя. Той е ясно , че си е по-старите правила:))) 

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз се чудя, че освен перки на самолетчета в облаците, имам и серия от сатурирани и не толкова трамвайчета😁. Дали, ако участвам с тях, няма да засенча магаретата и бухала на @master_of_germs 😆

По въпроса с планините, за мен явно се оказват най-трудни за снимане. Все нещо не ми харесва въпреки въодушевлението, което първоначално получавам. То, ако не са гадни сенки, ще са навъсени облаци, отделно е много трудно да вкарам в кадър цялата гледка и релеф, които съм усетила на място. Колкото и да се мъча с корекции, накрая се отказвам.

За обработката на снимките съм “за” - специално за календара това за мен е като творчество и проява на уважение към аудиторията😁

Гласувам за снимките си, именно защото ги харесвам 🤪, но примерно не бих занимавала моята съгражданка-магеланка да стори това или пък да подтиквам други магеланци. Мисля, че бих се изложила много🫢 Иначе не ме трогва и нервира, ако други участници прилагат схеми - всеки си има свое интересно нещо и занимавка в ежедневието в играта, наречена календари. А тя определено е по-интересна, когато се участва, така че смело пускайте своите снимки😉

• Харесвам 10
Публикувано:

Сетих се за още нещо, като се заговорихме за схеми в гласуването. Ние с айфоните се разпознаваме и подкрепяме и без изрични уговорки, нали така @ven62😜😆

• Смея се 6
Публикувано:
преди 42 минути , Lindt каза:

Е, да, предположих, че е това причината, ама си казах "защо да не огорча част от гласуващите какво губят:girl_hide:

А за тези пък, които не страдат за хората, ще пусна и гадинче, и планина :wink3:

преди 21 минути , Doctor Who каза:

Кайра, пъфин, мъфин... 

Не, не, тя има предвид нещо от семейство "мишки".:wink:

• Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Аз се чудя, че освен перки на самолетчета в облаците, имам и серия от сатурирани и не толкова трамвайчета😁. Дали, ако участвам с тях, няма да засенча магаретата и бухала на @master_of_germs 😆

По въпроса с планините, за мен явно се оказват най-трудни за снимане. Все нещо не ми харесва въпреки въодушевлението, което първоначално получавам. То, ако не са гадни сенки, ще са навъсени облаци, отделно е много трудно да вкарам в кадър цялата гледка и релеф, които съм усетила на място. Колкото и да се мъча с корекции, накрая се отказвам.

За обработката на снимките съм “за” - специално за календара това за мен е като творчество и проява на уважение към аудиторията😁

Гласувам за снимките си, именно защото ги харесвам 🤪, но примерно не бих занимавала моята съгражданка-магеланка да стори това или пък да подтиквам други магеланци. Мисля, че бих се изложила много🫢 Иначе не ме трогва и нервира, ако други участници прилагат схеми - всеки си има свое интересно нещо и занимавка в ежедневието в играта, наречена календари. А тя определено е по-интересна, когато се участва, така че смело пускайте своите снимки😉

Да видиш с едно слънчево затъмнение какъв фурор ще предизвикаш догодина...

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.