Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2026: Правила, участие, срокове и коментари

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 31 минути , Георги каза:

Да видиш с едно слънчево затъмнение какъв фурор ще предизвикаш догодина...

Голямо предизвикателство ще е. Струва ми се доста трудно за снимане, но да сме късметлии, ще видим🍀

Стоя и си мисля, че в календара досега ми липсва някоя есенна снимка. @Argentique, ти нямаш ли? Виж как ти се носи слава с тюркоаза, а напоследък си го зарязала😛 Ще се радвам на някоя твоя изненада👍

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 9 часа, Роми каза:

Явно не съм разяснила добре защо за мен е доста неспортменско да се участва със снимки от България или от мястото, в което живееш. Ако искам да направя хубава снимка на любимо място във Витоша например, мога да отида без проблем десетина пъти там и все ще улуча прекрасни условия за снимане + че ще взема фотоапарат, а не обичайния телефон. Няма да ми се наложи да плащам за това удоволствие. А може много за ми се иска, но например в Чили ще снимам само за кратък момент, без възможност за поправка. 

И не се сърдете, но всеки има право на мнение. 

Ние те разбрахме, ама така като се замисля, досега не помня такива снимки в предишните календари. Освен това ми се иска да имаме минимално количество забрани, още по-малко ми се иска да забраним някой рядък фотографски шедьовър, само защото е от България.

• Харесвам 8
Публикувано:

Наясно съм, че мнението може да бъде модерирано, но все пак да кажа, че виждам хибридни елементи във въпросите/отговорите и по-точно:

- ако се видят животни ще предположа, че са от @Lindt и е възможно да гласувам единствено и само за тях

- ако има снимка от Чили ще предположа, че е @Роми 

- ако видя, че някои си мерят Айфоните ще се сетя за @ven62 или @ДиянаВ 

• Смея се 10
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 3 минути , Doctor Who каза:

Наясно съм, че мнението може да бъде модерирано, но все пак да кажа, че виждам хибридни елементи във въпросите/отговорите и по-точно:

- ако се видят животни ще предположа, че са от @Lindt и е възможно да гласувам единствено и само за тях

Обаче винаги може да дебне изненада от някой ъгъл и да те подведе за автора 🙂 

• Харесвам 6
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 26 минути , Doctor Who каза:

Ох, аз щях да пиша да не елиминирате пернати само заради асоциация с нас, защото в позволения период на заснемане не сме направили снимка на птица, с която да се включим.

За влечуги и насекоми може пък да поемем отговорност 😇

• Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 44 минути , ДиянаВ каза:

Голямо предизвикателство ще е. Струва ми се доста трудно за снимане, но да сме късметлии, ще видим🍀

Стоя и си мисля, че в календара досега ми липсва някоя есенна снимка. @Argentique, ти нямаш ли? Виж как ти се носи слава с тюркоаза, а напоследък си го зарязала😛 Ще се радвам на някоя твоя изненада👍

Нямаш. @Argentique пак не отиде в Япония през ноември, поради което есенни снимки не се намират. Дано намеря нещо по-несериозно. Пък му избамкам сатурацията до очебол. 😜

• Смея се 3
Публикувано:
преди 34 минути , Doctor Who каза:

точно:

Ако видиш жаби, можеш да направиш същото 😃

• Смея се 7
Публикувано:

Много често никой не пуска снимки от дестинациите, през които е минала инвазия, очаквайки друг да го направи.

Затова само споменавам, че е добре да се появи някоя и друга снимка от Китай, Киргизстан, Антарктида, Прибалтика, Япония, Корея, Коста Рика, разни датски територии...

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Георги каза:

Да видиш с едно слънчево затъмнение какъв фурор ще предизвикаш догодина...

А аз се чудя ако пусна снимка от пълното лунно затъмнение, което мина скоро, дали ще има фурор още тази година? :rolleyes: 
Проба, проба:
image.jpeg.b189c001e69b5f14dd2bbd21a3168803.jpeg

Май все пак трябва още малко да пипна сатурацията, контраста и баланса на цветовете? 

• Шок 1
  • Смея се 26
Публикувано:
преди 33 минути , neuromancer каза:

бе не знам какво е смешното, ама пълното лунно затъмнение се вижда, освн може би ако снима БНТ

Или освен ако няма облаци. :biggrin: 

Публикувано:
преди 5 часа, ДиянаВ каза:

Една пейзажна снимка на слънчево затъмнение за вдъхновение 

statues-eclipse_1677340i.jpg?imwidth=350

Не е моя 🙁

• Харесвам 13
  • Благодаря 2
  • Браво 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

Една пейзажна снимка на слънчево затъмнение за вдъхновение 

statues-eclipse_1677340i.jpg?imwidth=350

Не е моя 🙁

Ми аз май наистина не съм била очевидец на пълно слънчево затъмнение …🙉 Ако е така, след нова година ви подхващам къде да се позиционирам с ирландския камък дето целувах ☘️

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 часа, Argentique каза:

Дано намеря нещо по-несериозно. Пък му избамкам сатурацията до очебол

На някои места, само малко да бутнеш сатурацията и/или други настройки и просто от самосебе си пощръклява снимката. Това го открих тук. Не се подценявай 🤗.

Аз си намирам коректив в лицето на дъщерята за 2-3 мин., след което й писва да я питам така как е🙂. Дали е от лещите й или не, но в обработката ми помага за границата кога има “дълбочина” или е прекалено 😃

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Lindt каза:

Ох, аз щях да пиша да не елиминирате пернати само заради асоциация с нас, защото в позволения период на заснемане не сме направили снимка на птица, с която да се включим.

За влечуги и насекоми може пък да поемем отговорност 😇

Вашите пернати, ако трябва да се упова на @ven62, не са достатъчно пършиви, че да ги забранят. 😄

• Смея се 6
Публикувано:
преди 9 минути , master_of_germs каза:

Вашите пернати, ако трябва да се упова на @ven62, не са достатъчно пършиви, че да ги забранят. 😄

Наистина нямам търпение да се пуснат снимките. @ven62 ще ми е много интересен 😀 - нарочва те за планинар, но точно той има немалко баири, към които праща хората тук🤪

@MayaS е права в неочакваните изненади. Най-много грешни преценки съм имала в снимките на животни и от България, което определено ме води на мисълта да гласувам за съдържание покрай пикантните подробности, съпътствани със субективност🙂

• Смея се 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 33 минути , ДиянаВ каза:

Наистина нямам търпение да се пуснат снимките. @ven62 ще ми е много интересен 😀 - нарочва те за планинар, но точно той има немалко баири, към които праща хората тук🤪

@MayaS е права в неочакваните изненади. Най-много грешни преценки съм имала в снимките на животни и от България, което определено ме води на мисълта да гласувам за съдържание покрай пикантните подробности, съпътствани със субективност🙂

Не се разсейвай, ами мисли композицията за догодина август месец. 😉

Аз вече получех вдъхновение, как музата да възпее гибелния гняв на @ven62...

...Пършив бухал,... възседнал магаре,... запънало се на баир в Астурия, под гаснеща светлина по време на пълното слънчево затъмнение.. и с Naranjo de Bulnes (Pico Uriellu) за фон...

Може да речете,че е изпростявка. Но аз го наричам план 😉

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 11 минути , ДиянаВ каза:

ме води на мисълта да гласувам за съдържание покрай пикантните подробности, съпътствани със субективност🙂

Аз пък гласувам защото снимката ми харесва, а не защото е на някой по-симпатичен ми. 😜Поне в 2/3 от случаите знам чия е, ако е на редовните писарушки тук. :wink:
Ако има някоя несериозна снимка с магаре и тя ще ми е топ листата. 😄
Задавам си въпрос дали искам да гледам един месец еди-какво си на календар и отговорът е лесен.

• Харесвам 4
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

Аз пък гласувам защото снимката ми харесва, а не защото е на някой по-симпатичен ми. 😜Поне в 2/3 от случаите знам чия е, ако е на редовните писарушки тук. :wink:
Ако има някоя несериозна снимка с магаре и тя ще ми е топ листата. 😄
Задавам си въпрос дали искам да гледам един месец еди-какво си на календар и отговорът е лесен.

Ами и аз така първоначално правя, но след няколко дни повтарям и потретвам с повече от 50% от снимките. Отпускам се със субективността, защото това ми носи удоволствие и съм почерпила някакво вдъхновение за или от мястото на снимката. На следващата година не ми се случва да гледам календар повече от месец 😆

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 16 часа, ДиянаВ каза:

преди 16 часа, master_of_germs каза:

...

Аз вече получех вдъхновение, как музата да възпее гибелния гняв на @ven62...

...Пършив бухал,... възседнал магаре,... запънало се на баир в Астурия, под гаснеща светлина по време на пълното слънчево затъмнение.. и с Naranjo de Bulnes (Pico Uriellu) за фон...

Може да речете,че е изпростявка. Но аз го наричам план 😉

Вярно е. Имам всякакви снимки.

Ето една:

P1150442-3.jpg.e76c05606a91d6e3dc3bc54266c22184.jpg

Има поне едно животно, и то какво?! Има баир. Това е най-високата точка на Петра, откъдето има чудесен изглед към "Съкровищницата" (голям зор беше, докато се докопам до върха), Има и природа (натура). Даже си е доста натурално.

...

Разбира се, добрия вкус, естетиката, ... тези неща не сме ги дискутирали... Дали не е жалко, че снимката е по-стара от две години.:wink:

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 10
Публикувано:
На 18.09.2025 г. в 15:56, ven62 каза:

Вярно е. Имам всякакви снимки.

Ето една:

P1150442-3.jpg.e76c05606a91d6e3dc3bc54266c22184.jpg

Има поне едно животно, и то какво?! Има баир. Това е най-високата точка на Петра, откъдето има чудесен изглед към "Съкровищницата" (голям зор беше, докато се докопам до върха), Има и природа (натура). Даже си е доста натурално.

...

Разбира се, добрия вкус, естетиката, ... тези неща не сме ги дискутирали... Дали не е жалко, че снимката е по-стара от две години.:wink:

Освен и аз да кача магарето от Миконос с мелниците 😃 

20250725_122257.jpg.c5917bc05e47016e9c1aabdc0111b819.jpg

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 10 часа, домосед каза:

Само магарета ли може на календара?

Прасетата да не ги дискриминирате нещо?

2024090219taipei.jpg.bd265d887dbeeb66dc2403df34b55f6d.jpg

Оооо това си е направо за заглавната страница.

• Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.