Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2026: Правила, участие, срокове и коментари

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Mary каза:

Припомням т.6 от правилата за участие: Имената на снимките трябва да са на български.

Ееее, да му се не види - точно бях приготвил снимка от едно китно полско градче  , но май ще се откажа. :grin:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 11 минути , Фил каза:

Ееее, да му се не види - точно бях приготвил снимка от едно китно полско градче  , но май ще се откажа. :grin:

@master_of_germs винаги може да ти каже, че се чете Шчебржешин и да звучи убедено (не задължително правилно), но пък кой ли ще брои Ш-тата ...

• Благодаря 1
  • Смея се 7
Публикувано:

Точно така, важното е да го прочетеш небрежно и със самочувствие все едно е най-нормалното нещо на света.

Ако някой класира снимка от там, ще проведем вътрешно съвещание и съм убеден, че ще изхвърлим всичките правила в кофата.

• Харесвам 2
  • Шок 2
  • Браво 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 2 часа, Gentleman Basta каза:

@master_of_germs винаги може да ти каже, че се чете Шчебржешин и да звучи убедено (не задължително правилно), но пък кой ли ще брои Ш-тата ...

Ми, ако го прочета, както си го написал, няма да е правилно 😉

"Р"-то ти е излишно, а "И"-то клони към "Ъ". 😉

Тъкмо съм загрял тия дни с полските имена. А иначе точно тоя град е легендарен със следния виц: 😄

Screenshot_20250926_134708_Facebook.jpg.2667be2e4681312193b9f9fe5286fac2.jpg

• Смея се 10
  • Замислям се 1
Публикувано:

Тези, които по традиция чакате последния момент - дойде вашето време, има още няколко дни. Тези, които вече са пуснали - проверете дали снимките ви са със статус "Одобрена" за да няма неприятни изненади.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 26.09.2025 г. в 9:01, Mary каза:

Припомням т.6 от правилата за участие: Имената на снимките трябва да са на български.

@Mary - ох... за жалост това го пропуснах. Дали може някой да ми помогне да ги преименувам, тъй като се оказва, че вече не мога да ги поправям 😞 

Публикувано:
На 30.09.2025 г. в 10:13, Георги каза:

Тези, които по традиция чакате последния момент - дойде вашето време, има още няколко дни. Тези, които вече са пуснали - проверете дали снимките ви са със статус "Одобрена" за да няма неприятни изненади.

Моля, моля! Има още 4-5 дена! 

Всъщност крайният срок 05.10.2025 23:59 ли е? За един приятел питам

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Gentleman Basta каза:

Моля, моля! Има още 4-5 дена! 

Всъщност крайният срок 05.10.2025 23:59 ли е? За един приятел питам

Ти отсега си сложи един римайндър … за да не забравиш …

Публикувано:
преди 2 часа, Zdravko Nestorov каза:

@Mary - ох... за жалост това го пропуснах. Дали може някой да ми помогне да ги преименувам, тъй като се оказва, че вече не мога да ги поправям 😞 

Какво искаш да се коригира в описанието?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , chandni каза:

Какво искаш да се коригира в описанието?

За жалост съм пропуснал ето тази част: Имената на снимките трябва да са на български. И сега наименованията са на английски (въпреки че аз съм наименувал всяка снимка с локацията, та не знам дали е проблем).

Публикувано:
преди 32 минути , Zdravko Nestorov каза:

За жалост съм пропуснал ето тази част: Имената на снимките трябва да са на български. И сега наименованията са на английски (въпреки че аз съм наименувал всяка снимка с локацията, та не знам дали е проблем).

Редактирах, виж ок ли е така, ако трябва да направя още корекции.

• Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 минути , chandni каза:

Редактирах, виж ок ли е така, ако трябва да направя още корекции.

Благодаря ти страшно много! Изглеждат супер!

• Харесвам 3
Публикувано:

Ставало е дума и преди, но пак да напомня. Касае особено снимките с ясно изразен връх(на сгради, кули, върхове) на тях.

Добре е да оставите малко пространство отгоре, където технически ще минават телчетата за сглобяване на календара. Не е добре да са прищипали част от снимката. 

• Харесвам 8
Публикувано:

А после снимката в оригиналния размер ли се пращаше, ако се класира за календар? Мисълта ми е, ако за календарите не важи размерът 5:3, ще има място отгоре.

Публикувано:
В момента, ДиянаВ каза:

А после снимката в оригиналния размер ли се пращаше, ако се класира за календар? Мисълта ми е, ако за календарите не важи размерът 5:3, ще има място отгоре.

Праща се оригинално оразмерена в 5:3. :wink: 

Мястото отгоре се планира при оразмеряването и както е направено, така участва в класация и съответно в календара. 

• Харесвам 2
Публикувано:

5:3 e окончателния размер - така е шаблона за календара

праща се същата снимка, която е гласувана (със същите обработки и изрязвания, които вие сте направили) в голям размер (а не смалена от форума, това се има предвид)

Най лесно е -

1) взимате оригиналната снимка, правите каквото правите и записвате в максимално качество. Качвате във форума (той си я смалява).

2) После като се класира снимката пращате същата снимка от т. 1 (преди да е смалена от форума)

• Харесвам 4
Публикувано:

Сещам се, че пращах на Георги отделно класираната снимка, но явно съм забравила в какъв размер е била. Тогава защо трябва да запомняме снимката след обработката й и в отделен файл да я оразмеряваме по указанията на Мая?

Публикувано:

запомняш и пращаш снимката след обработката по указанията - за тази снимка е гласувано

запомня се и се праща отделно за да не се ползва смалената от форума снимка, която не е достатъчно качествена за печат

• Харесвам 3
Публикувано:

За вас не знам, ама на мене в тоя студ вече ми се разглеждат снимки за гласуване. @MayaS , не можа сякаш да го уцелиш правилно крайния срок. 😄 ❤️

• Смея се 8
Публикувано:

aa, в последния  момент най-много снимки се пращат.

Те сега колкото са малко, ако ще се правят два календара, направо всеки влиза със снимка и готово 😀

• Смея се 3
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.