horus92 Публикувано: 23 септември, 2025 Публикувано: 23 септември, 2025 On 9/21/2025 at 7:26 AM, Костов said: Втория ден в Токио -06.05. мисля да започна с разходка из Акихабара. Ще разгледам магазините за електроника (може да си харесам някоя джаджа), залите за електронни игри. После ще се отправя към императорския дворец, след това храма Мейджи и ще завърша деня с посещение на Шибуя. Качване на Shibuya sky и наслаждаваме на залеза над Токио. Третия ден 07.05 ще бъде посветен на Никко и водопада Кегон. Ами това е накратко за Токио. Може да давате идеи. Акихабара според мен е по подходящо за нощна разходка. Там пак е някакво светкащо. Всичко работи до късно, ако си купиш нещо няма да го мъкнеш през деня. Ние една вечер приключихме по навреме програмата и тръгнахме от Уено и стигнахме пеша до Акихабара и Токио стейшън. Ние не сме по игрите и бързо се изнесохме, но беше интересно да видиш разни момичета, облечени като аниме герои да привикват запалени момчета. На мен ми е малко прекалено, но светът е различен. Ако искаш безплатна хубава гледка отвисоко, виж сградата на общината. Там гледката даже май е по просторна в сравнение с Шибуя Скай. Аз бях силно впечатлен точно по залез. 1 1
ДиянаВ Публикувано: 23 септември, 2025 Публикувано: 23 септември, 2025 преди 6 часа, horus92 каза: Акихабара според мен е по подходящо за нощна разходка. Там пак е някакво светкащо. И аз щях да предложа това, но викам да не се обаждам все😉 Друг квартал в Токио, който е подходящ за нощно време е Roppongi с гледки към Айфеловата кула - Tokyo Tower. До там стигнахме пеша от кръстовището Шибуя. Качването за безплатна гледка в Tokyo Metropolitan Government Building North Observation Deck не остана време да я направим. Иначе за Tokyo Skytree взех билети преди и за залез и беше страхотно. Е иска се и късмет за ясно небе. Имах такъв с бонус размазана муха от външната стена на стъклото на мястото, до което се докопах 😄. Обаче групата с тур агенцията и това не са имали като ги качиха там по никое време по пладне🙃 До Скайтри стигнахме с една фотуристична лодка - комета, тип космически кораб, който е уж обществен транспорт, но предимно туристи го ползват и беше евтин - от Одайба до Асакуса със suijobus.co.jp. В Одайба също можеш да се отбиеш за няколко часа. Въобще като споменеш едно нещо и се повлича друго😆 За всички туристически атракции правих резервации предварително онлайн още в момента, в който пуснеха билети. 1
jul Публикувано: 29 септември, 2025 Публикувано: 29 септември, 2025 На 22.09.2025 г. в 17:55, jul каза: Почнах и аз да редя плановете, че до сега с летните пътувания нямаше време. 12 нощувки с кацане в Токио и излитане от Осака. 1. Пристигаме на Ханеда /31.03.26/ и първите 5 нощувки са в Токио /имам 2 резервации за нощувки и не знам коя ще оставя/. Изобщо никаква програма нямам, защото пътуваме цялото семейство и младежта има идеи къде-какво иска да се гледа. Даже са ми пратили wish-list-овете си, едва ли ще успеем да ги покрием всичките 🙂 2. След нощувка №5 пътуваме към Киото. Тук също имам 2 резервации /едната за 3, а другата за 4 нощувки/, защото се чудя дали направо към Киото да вървим или да спрем някъде за 1 нощувка. Мислех нещо в района на Фуджи евентуално, че ако не се види от влака, да имаме втори шанс. Какво мислите по темата да направим ли междинна нощувка и къде евентуално? Риокани с онсени нещо много парА ми се виждат, 600-700 евро /минимум/ за 1 нощувка с храна /за четирима/ в района на Хаконе. И без това не съм сигурна дали искам с храна, защото съм хем любопитна, хем си познавам домочадието и не съм сигурна доколко ще е успешно начинанието. Какво мислите за риокан без храна, ще се усети ли достатъчно атмосферата? 3. Киото - 3/4 нощувки 4. Осака - 3 нощувки Решила съм да ги разделя. И от двете места може да се пътува до Нара/Кобе и прочее, но накрая вече ще сме поуморени и ми се иска повече време за лежерни разходки. Предвид, че сме четирима, оптимизацията на бюджета не е без значение, приемам идеи и по тази точка. Също така какво мислите по въпроса да пътуваме с по 1 раница и по 1 малък куфар всички? Навсякъде има перални, я нямам идея какво толкова бихме пазарували. Ако пък напазаруваме, винаги може да купим на място 1 голям куфар /все пак имам 8! големи куфара в билетите ;)/. Самоцитирам се да докладвам докъде я докарах с планирането. 1. 5 нощувки в Токио /Асакуса/ 2. 1 нощувка в риокан в Хаконе без храна, наблизо има подходящи заведения за всички семейни вкусове. Обаче....вЕрно ли задължително без бански в онсените? Резервирах един с частна баня, и един без, но тези общите ми изглеждат много по-..... абе да усети човек атмосферата, другото си е просто вана в стаята, било то и с минерална вода. @samuraika? Смятам да ползваме двудневен Хаконе freepass /транспорт от Shinjuku, транспорт за двата дни за Хаконе/. 3. 3 нощувки в Киото с дневни лъчове. 4. 3 нощувки в Осака с дневни лъчове. Нещо не мога да се ориентирам дали резервациите ми включват градските такси.
Дани Магелани Публикувано: 29 септември, 2025 Публикувано: 29 септември, 2025 преди 30 минути , jul каза: Самоцитирам се да докладвам докъде я докарах с планирането. 1. 5 нощувки в Токио /Асакуса/ 2. 1 нощувка в риокан в Хаконе без храна, наблизо има подходящи заведения за всички семейни вкусове. Обаче....вЕрно ли задължително без бански в онсените? Резервирах един с частна баня, и един без, но тези общите ми изглеждат много по-..... абе да усети човек атмосферата, другото си е просто вана в стаята, било то и с минерална вода. @samuraika? Смятам да ползваме двудневен Хаконе freepass /транспорт от Shinjuku, транспорт за двата дни за Хаконе/. 3. 3 нощувки в Киото с дневни лъчове. 4. 3 нощувки в Осака с дневни лъчове. Нещо не мога да се ориентирам дали резервациите ми включват градските такси. 2. Верно. И без татуировки. Ама май на второто не се държи вече. 1
ivailo_radev Публикувано: 29 септември, 2025 Публикувано: 29 септември, 2025 Е имаш едни кърпички, да се покриеш малко. Няма страшно. Дали околните ще се покрият - не се знае. В немска сауна, чичовците хич не се покриват 😄 1
jul Публикувано: 29 септември, 2025 Публикувано: 29 септември, 2025 @ivailo_radev, ние не сме толкова срамливи, младините ни минаха на Иракли, ама децата не сме ги тренирали и са леко шок 😆😆😆 1
neuromancer Публикувано: 29 септември, 2025 Публикувано: 29 септември, 2025 Е, предполагам посещението е по желание 😀 1
Костов Публикувано: 29 септември, 2025 Автор Публикувано: 29 септември, 2025 @jul, онсенът няма ли да е разделен на мъжки и женски сектори? За онсен и аз се замислям. Татуировки нямам, ходил съм на нудистки плажове така че не мисля, че ще имам проблем дори да е смесен. Та да кажа и аз докъде стигнах с планирането: Три нощувки в Токио - запазен хотел в Асакуса. За които вече писах. И след като разбрах, че @ДиянаВ няма да дойде с мен в Япония 😛 резервирах и другите нощувки Две нощувки в Шидзуока, по-точно в Шимидзу. Целта на тия нощувки е гледка към Фуджи и посещение на водопадите Ширайто. @samuraika, имаш ли идея за по-добро място от което може да се наблюдава Фуджи и по-лесно да се стигне до водопадите Ширайто от Токио и от там да се продължи към Киото? Четири нощувки в Киото. Хотела който запазих е https://www.booking.com/Share-4kirKU. Близо е до Фушими инари - на по-малко от 2 км. И ми остава една нощувка в Осака за която на този етап не съм резервирал нищо. 1
Дани Магелани Публикувано: 29 септември, 2025 Публикувано: 29 септември, 2025 Преди 1 час, Костов каза: @jul, онсенът няма ли да е разделен на мъжки и женски сектори? За онсен и аз се замислям. Татуировки нямам, ходил съм на нудистки плажове така че не мисля, че ще имам проблем дори да е смесен. Та да кажа и аз докъде стигнах с планирането: Три нощувки в Токио - запазен хотел в Асакуса. За които вече писах. И след като разбрах, че @ДиянаВ няма да дойде с мен в Япония 😛 резервирах и другите нощувки Две нощувки в Шидзуока, по-точно в Шимидзу. Целта на тия нощувки е гледка към Фуджи и посещение на водопадите Ширайто. @samuraika, имаш ли идея за по-добро място от което може да се наблюдава Фуджи и по-лесно да се стигне до водопадите Ширайто от Токио и от там да се продължи към Киото? Четири нощувки в Киото. Хотела който запазих е https://www.booking.com/Share-4kirKU. Близо е до Фушими инари - на по-малко от 2 км. И ми остава една нощувка в Осака за която на този етап не съм резервирал нищо. Не са смесени. Има часове за дамите и за мъжете. 1
jul Публикувано: 30 септември, 2025 Публикувано: 30 септември, 2025 Мда, явно и това е нещо, което трябва да се съобрази, ако групата е смесена. Защото часовете, като гледам, са предимно през деня за жените и през нощта за мъжете с 15 минутна пауза за смяна. Което значи, че не може по едно и също време да сме с еднаква програма при такова редуване. /Това за мястото, което съм резервирала, за другите може и да е по друг начин/.
Цвете Публикувано: 30 септември, 2025 Публикувано: 30 септември, 2025 преди 12 часа, Костов каза: И ми остава една нощувка в Осака за която на този етап не съм резервирал нищо. Shin-Osaka Station Hotel - виж този - близо е до гарата. 2
patilana Публикувано: 30 септември, 2025 Публикувано: 30 септември, 2025 По въпроса с онсените : Това е баня с минерална вода . Кой влиза в банята с бански ? Колкото и да е голямо самото помещение банята има басейнче с размери приблизително 3/3 м , е някъде е малко по - голямо . Покрай стените му може да се седи . Дълбочината едва ли е повече от метър . На едната стена на помещението има ниско разположени мивки с поставка за миещи средства и столче пред мивката . Има и душове . Водата навсякъде е много топла . Не съм убедена , че хотелските онсени се захранват с минерална такава , но може и да греша . Няма как в такова помещение да изкараш повече от половин час и заради водата . Никак не е ок за сърцето . Ето ви част от правилата за ползване : Преди мястото за къпане има съблекални с шкафчета . Японците ходят на онсен за да се отпуснат и погрижат за кожата си , а не за да оглеждат голите ви тела и няма да ви накарат да се чувствате неудобно . Твърде възпитани са . Проблемите са в нашите глави и странен морал . Като човек посетил и квартален онсен , и хотелски такъв , ще кажа , че разликата е от небето до земята . @jul, онсенът не е вана в стаята , а специално японско преживяване . Нещо като сакурата , като небесната градина в Осака , Сребърния павилион в Киото или Философската пътека пак там . 3
samuraika Публикувано: 6 октомври, 2025 Публикувано: 6 октомври, 2025 Онсени хиляди, много, всякакви.... "Онсен" означава горещ минерален извор. За да се квалифицира нещо за онсен, и да има правото да си го напише в името, трябва да покрива разни критерии - температура, минерален състав, дълбочина на извора и т.н. Има бани, които са с минерална вода, или изворна и не са "онсен" защото водата е с по-ниска температура. В Окинава е най-судения онсен в Япония, 22 градуса целогодишно. Има всякакви онсени - от корита край реката, до огромни СПА комплекси с външна част, градини, водопади, 5 вида топила, три вида сауни и прочеее...Тъкмо вчера гледах за смесен онсен - ми...няма. И в склада няма. Едно време - бол. Японците се отнасят малко по-иначе - и към къпането и към голотата. Сега са разделени, смесени има на много, много малко места. В Осака има един, който е по-скоро като увеселителен парк и е с бански, и е смесен, пълен както се сещате с туристи. Ако сте в малко хотелче, възможно е банята да е една и да се ползва по часове, но най-често са две, разделени и се ползват по всяко време. Аз прпоръчвам да се посети някой хубав онсен с външни топила и пълният набор хубавини, за да се усети атмосферата на преживяването. Не мога да препоръчам от опит в района на Фуджи, но има много информация из нета, както и много красиви онсени. Весело на всички! 6
jul Публикувано: 5 февруари Публикувано: 5 февруари Моля за малко помощ по отношение настаняването ни в Токио. В момента имам 2 резервации и се чудя коя да оставя /цената е със 100 евро разлика само, така че принципно не я гледаме/, а локацията чисто логистично. Ще имаме 5 нощувки в Токио, като първия ден пристигаме и се настаняваме късен следобед, т.е. изобщо не знаем къде се намираме. Идеята ми в този ден е пешеходно да се разходим около настаняването, вече сутринта да мислим транспорни карти и т.н., когато /надявам се/ вече ще сме дошли малко на себе си. 1. Сугамо, 1 мин.до Яманоте или 2. Асакуса, 8 мин до транспорт. Кацаме на Ханеда, ще имаме 4 пълни дни в Токио и след нощувка 5 пътуваме за Хаконе около обяд /т.е. 4 дни и половина в Токио реални/. Кое бихте избрали и защо? п.с.1 два различни ИИ ме убеждават противоположно и се подиграват един на друг 😉 п.с.2 China Sothern започнаха да променят леко разписанието, да видим и това как ще се развие. За момента отклонението е малко, макар че все гледам с едно око да има опция да променим излитането да е от Будапеща, вместо от Истанбул.
horus92 Публикувано: 5 февруари Публикувано: 5 февруари Като бях в Токио бяхме в Уено до Яманоте и беше супер удобно. Почти не сме ползвали не JR линиите, яманоте минава през всички основни места. За Асакуса май ползвахме и метро, както и за тийм лабс планет. Като гледам Сугамо е отгоре на кръгчето на яманоте и има даже втора линия на JR. От там лесно ще се пускате от една страна към Уено, Акихабара, Гинза или от друга към Шибуя и Шинджуку. 1
ivailo_radev Публикувано: 5 февруари Публикувано: 5 февруари Може би зависи малко и какво ще посещавате. Сугамо ми се струва по-удобно за цялостно Токио, понеже освен Яманоте имате и Мита линията. Та не е лошо май. 1
tanil1965 Публикувано: 5 февруари Публикувано: 5 февруари Ние сме със същите полети, но летим на 03.03. След много мислене оставих нощувките в Асакуса, защото ми се видя подходящо за пешеходна разходка в района, ако имаме сили в деня на пристигане. Имаме резервация за 4 нощувки +още една в Токио. Ще решим на място дали дали да останем и петата в Токио или ще тръгнем ден по-рано за Киото. В Киото ще сме 4 или 5, и след това 2 в Осака. От Хаконе се отказахме, все още ще е студено за нашия период и ако решим да отидем, ще вземем еднодневна ексурзия, но по- скоро не. За съжаление ще бъдем в Япония само за 11 нощувки. 1
Kosta Grudov Публикувано: 5 февруари Публикувано: 5 февруари Аз лично от двете опции бих избрал Асакуса - парка и реката са на пешеходно разстояние за разходка вечер, една от основните забележителности Senso Ji може да се достъпи отново пеша в много ранен час за избягване на тълпите, много магазини, улицата за ножове, сувенири и тн е на една крачка, Ueno Park е наблизо. Според мен и връзките на метрото също ще са удобни, ние докато бяхме там чак на втория си 4-дневен престой се качихме на Яманоте и то просто, защото беше пред хотела ни, но го направихме буквално само веднъж, за всичко останало си ползвахме другите линии на метрото, така че така и не видях особената ѝ полза, освен че ако имате JR Pass е безплатна. 2
jul Публикувано: 5 февруари Публикувано: 5 февруари Няма да взимам пас, не се избива изобщо в нашия случай.
the7endless Публикувано: 5 февруари Публикувано: 5 февруари Изберете мястото, което е по-удобно за нещата, които искате да видите. Ако повечето ви желания са на линиите, които минават през Асакуса, едни допълнителни минутки ходене няма да ви забавят, нито ще ви изморят особено много, даже може да ви е по-бързо да не сменяте линии на метрото. Аз имах същата дилема за Асакуса, където намерих чудесно апартаментче, но на около 7-8 минути пеша от гарата. В крайна сметка си го избрахме него, защото за групата беше приоритетно да разглежда Сенсо-джи. Не съжалявам изобщо за избора, защото всеки път на прибиране минавахме през Сенсо-джи, който вечер е магически осветен и има много по-малко хора, а и една сутрин успяхме да го разгледаме почти празен, защото беше на 5 минути от настаняването ни. В Сугамо част от групата искаше да види някакви конкретни неща и един следобед се разходихме и дотам - също много ми хареса, има една пазарна улица с чудесни магазинчета и места за хапване и много спокойна атмосфера, но за нашата програма щеше да е по-неудобно за настаняване. В Асакуса усетих малко повече калабалък, хора, туристи, движение, но не ми беше никак неприятно :)) Та наистина много зависи от това за какъв тип квартал сте се настроили и основно къде ще ходите от там.
Дани Магелани Публикувано: 5 февруари Публикувано: 5 февруари преди 3 часа, jul каза: Няма да взимам пас, не се избива изобщо в нашия случай. Без JR, само с карта за метрото, категорично съм за Асакуса. Картата е без пари почти. Купуваш я от туристическия център в Адакуса. Иди и в панорамното барче на покрива на тур. център. Имаш автобуси от летищата до един 4 звезден хотел в Асакуса. Ползвах автобус за трансфер само хотел -летище, но съм забравила името на хотела. Ще го видиш в сайта на трансферните автобуси. И от Асакуса тръгват влакове за Нико и корабче до Одайба. 1
Костов Публикувано: 5 февруари Автор Публикувано: 5 февруари Аз също съм за Асакуса. Даже там съм си резервирал три от четирите нощувки в Токио. Хотелът ми е на 400 метра от Senso Ji, на 1.4 км от Tokyo Sky tree, и двете пешеходно достъпни. На 7 минути от станция на метрото Asakusa на Ginza line с директни връзки до Shibuya, Shinjuku, Ueno. Хотелът е APA Hotel Asakusa eki mae. Що се отнася до ИИ вчера един се мъчеше да ме убеди, че има полети Пловдив - Истанбул ( SAW) на Pegasus. След като три пъти го карах да проверява разписанието на Pegasus най-накрая кандиса, че полети няма. , 2
Captain45 Публикувано: 5 февруари Публикувано: 5 февруари Относно въпросите ти за разделянето на нощувките между Които и Осака, аз бих ти препоръчал да си само в Киото и от там да пътуваш до Осака, Нара или Кобе ако решиш да го посетиш, макар, че ако е само заради стека, има много ресторанти дори и в Токио където можеш да го опиташ. Можеш да съчетаеш от Които на път за Нара и храма с вратите, ако тръгнеш по-рано. В Токио нощувките си ги бях букнал до една от гарите на която спира експреса за Нарита, защото и моят полет на връщане беше от Нарита. Беше на пешеходно разстояние от кулата в Токио. А и лесно стигнах от Ханеда до там. Ако искаш да усетиш повече Япония мога да ти препоръчам да се разходиш сутринта до Цуджико маркет. И да хапнеш едно суши в някое от ресторантчетата на пазара. Аз в същият ден следобед обиколих Нико. Имаше по-малко тълпи. Доста от хората се връщаха когато отивах натам. В Токио има много ресторанти със звезди Мишлен, посети някой , особено за рамен. В Токио е удобно да се придвижваш с метрото. Ако си оставиш една нощувка в Токио преди полета, можеш да направиш едно спиране на път от Които или Осака до Фуджи. 1
Костов Публикувано: 5 февруари Автор Публикувано: 5 февруари преди 19 минути , Captain45 каза: Относно въпросите ти за разделянето на нощувките между Които и Осака, аз бих ти препоръчал да си само в Киото и от там да пътуваш до Осака, Нара или Кобе ако решиш да го посетиш, макар, че ако е само заради стека, има много ресторанти дори и в Токио където можеш да го опиташ. Можеш да съчетаеш от Които на път за Нара и храма с вратите, ако тръгнеш по-рано. В Токио нощувките си ги бях букнал до една от гарите на която спира експреса за Нарита, защото и моят полет на връщане беше от Нарита. Беше на пешеходно разстояние от кулата в Токио. А и лесно стигнах от Ханеда до там. Ако искаш да усетиш повече Япония мога да ти препоръчам да се разходиш сутринта до Цуджико маркет. И да хапнеш едно суши в някое от ресторантчетата на пазара. Аз в същият ден следобед обиколих Нико. Имаше по-малко тълпи. Доста от хората се връщаха когато отивах натам. В Токио има много ресторанти със звезди Мишлен, посети някой , особено за рамен. В Токио е удобно да се придвижваш с метрото. Ако си оставиш една нощувка в Токио преди полета, можеш да направиш едно спиране на път от Които или Осака до Фуджи. Относно Киото нощувките съм ги направил - четири в Киото и една ( последната) в Осака. Предвидил съм и спиране между Токио и Киото. В момента нямам време, но утре ще пусна пълния план на японското ми приключение. 2
Костов Публикувано: 6 февруари Автор Публикувано: 6 февруари Япония 04.05 - 15.05 план 04.05 пристигане на летище Нарита в 13:35 (първоначално трябваше да кацна около полунощ 23:55 на 04.05 на летище Ханеда, но Qatar Airways ми отмениха полета от SAW до DOH и се очертаваше голям престой в Доха около 16 часа. Реших, че не ми се стои толкова време в Доха и поисках смяна на летищата от Ханеда на Нарита. Смениха ги и сега ще кацна на Нарита) Пристигане на летището вземане чекирания багаж граничен и митнически контрол ( ще си извадя QR код). Влизане официално в Япония. Обмяната на пари. От България да купувам ли йени или всичко от Токио? Купуваме на Suica и зареждане 5000 йени добре ли е? Изпращане на чекирания багаж до втория хотел в който ще отседна - APA Hotel Asakusa eki mae. Който бях резервирал предварително за 05.05 - 08.05. Сигурно се питате защо не добавих и нощувката на 04.05? Защото когато пробвах да променя датите от 05.05 - 08.05 на 04.05 - 08.05 цената от около 260 лв. стана на 500 за същата стая. Единственото ми обяснение за този скок е че тогава е златната седмица. И за една нощувка резервирах стая близо до гара Нипори (400 м.) От Нарита има директна връзка до гара Нипори. Настаняване, малка почивка и на обиколка до Yanaka Ginza разположена на около 800 м. от стаята. Вечеря, сън 05.05 - Освобождаване на стаята може би около 9 - 9:30. От там с метрото до ueno park. Мотане из парка Метро до Senso ji. Разглеждане на храма. Намиране ресторант за обяд. Разходка из търговската улица Nakamis и с бавна скорост към хотела. Настаняване след 15. Малка почивка и към Tokyo Skytree за гледки от високо по време на залеза. Може би около 17 трябва да съм горе? Връщане към хотела, посещаване на близкия Комбини и вземане нещо за вечеря 06.05 - Целия ден Нико. Тук мисля да ползвам организиран тур. 07.05 Храм Мейджи Shibuya - Кръстовището, Хачико, разходка Обяд Императорския дворец? Под въпрос Shinjuku. - 3D котката разходка, вечеря Прибиране към хотела, преди да се прибера посещение на Senso ji по тъмно 08.05. - събирам багажа и с Willer се отправям към Шимидзу префектура Шидзуока. Пристигам около обяд разходка в района - Miho no Matsubara, гледка към Фуджи 09.05 - Shiraito falls цял ден. Заради тия водопади избрах нощувки в Шимидзу 10.05 - Шинкансен от Шидзуока към Киото. Настаняване в Kyoto u-bel hotel - разположен на около 1.5 км от Фушими Инари. Разходка из района, може да отида и до Фушими Инари 11.05 - цял ден в Нара 12.05 - Рано сутринта Арашияма и района парка с маймуните, Otagi Nenbutsuji Temple, златния павилион 13.05 - Рано сутринта Фушими Инари, после Гион и мотане из Киото. Изпращане на багажа директно до Нарита 14.05 - Освобождаване на хотела и влак до Осака. Осака - замъкът, вечерта Дотонбори 15.05 - около обяд Шинкансен към Токио. 22:50 полет към Доха
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега