ivailo_radev Публикувано: 6 февруари Публикувано: 6 февруари Погледни в Интернет дали това от клипа още работи с Welcome Suica. За мен е оптималният вариант - кацаш, взимаш Welcome Suica, зареждаш директно максимума (май 10 000 йени) с кредитната карта. Бързо, лесно и удобно. 2
Дани Магелани Публикувано: 6 февруари Публикувано: 6 февруари преди 49 минути , Костов каза: Япония 04.05 - 15.05 план 04.05 пристигане на летище Нарита в 13:35 (първоначално трябваше да кацна около полунощ 23:55 на 04.05 на летище Ханеда, но Qatar Airways ми отмениха полета от SAW до DOH и се очертаваше голям престой в Доха около 16 часа. Реших, че не ми се стои толкова време в Доха и поисках смяна на летищата от Ханеда на Нарита. Смениха ги и сега ще кацна на Нарита) Пристигане на летището вземане чекирания багаж граничен и митнически контрол ( ще си извадя QR код). Влизане официално в Япония. Обмяната на пари. От България да купувам ли йени или всичко от Токио? Купуваме на Suica и зареждане 5000 йени добре ли е? Изпращане на чекирания багаж до втория хотел в който ще отседна - APA Hotel Asakusa eki mae. Който бях резервирал предварително за 05.05 - 08.05. Сигурно се питате защо не добавих и нощувката на 04.05? Защото когато пробвах да променя датите от 05.05 - 08.05 на 04.05 - 08.05 цената от около 260 лв. стана на 500 за същата стая. Единственото ми обяснение за този скок е че тогава е златната седмица. И за една нощувка резервирах стая близо до гара Нипори (400 м.) От Нарита има директна връзка до гара Нипори. Настаняване, малка почивка и на обиколка до Yanaka Ginza разположена на около 800 м. от стаята. Вечеря, сън 05.05 - Освобождаване на стаята може би около 9 - 9:30. От там с метрото до ueno park. Мотане из парка Метро до Senso ji. Разглеждане на храма. Намиране ресторант за обяд. Разходка из търговската улица Nakamis и с бавна скорост към хотела. Настаняване след 15. Малка почивка и към Tokyo Skytree за гледки от високо по време на залеза. Може би около 17 трябва да съм горе? Връщане към хотела, посещаване на близкия Комбини и вземане нещо за вечеря 06.05 - Целия ден Нико. Тук мисля да ползвам организиран тур. 07.05 Храм Мейджи Shibuya - Кръстовището, Хачико, разходка Обяд Императорския дворец? Под въпрос Shinjuku. - 3D котката разходка, вечеря Прибиране към хотела, преди да се прибера посещение на Senso ji по тъмно 08.05. - събирам багажа и с Willer се отправям към Шимидзу префектура Шидзуока. Пристигам около обяд разходка в района - Miho no Matsubara, гледка към Фуджи 09.05 - Shiraito falls цял ден. Заради тия водопади избрах нощувки в Шимидзу 10.05 - Шинкансен от Шидзуока към Киото. Настаняване в Kyoto u-bel hotel - разположен на около 1.5 км от Фушими Инари. Разходка из района, може да отида и до Фушими Инари 11.05 - цял ден в Нара 12.05 - Рано сутринта Арашияма и района парка с маймуните, Otagi Nenbutsuji Temple, златния павилион 13.05 - Рано сутринта Фушими Инари, после Гион и мотане из Киото. Изпращане на багажа директно до Нарита 14.05 - Освобождаване на хотела и влак до Осака. Осака - замъкът, вечерта Дотонбори 15.05 - около обяд Шинкансен към Токио. 22:50 полет към Доха Одайба? С корабче от порт до гарата за Нико. Има и метро с отделна дневна карта. Аз взех също еднодневен Хоп он хоп оф от спирката им в Асакуса, за да получа общ изглед върху града, че от метрото не става. А и покрива важните забележителности. Накрая оставаш някъде, където искаш нощна гледка и се връщаш с метрото в Асакуса.
Костов Публикувано: 6 февруари Автор Публикувано: 6 февруари преди 39 минути , Дани Магелани каза: Одайба? С корабче от порт до гарата за Нико. Има и метро с отделна дневна карта. Аз взех също еднодневен Хоп он хоп оф от спирката им в Асакуса, за да получа общ изглед върху града, че от метрото не става. А и покрива важните забележителности. Накрая оставаш някъде, където искаш нощна гледка и се връщаш с метрото в Асакуса. Одайба мисля да пропусна. За хоп он хоп оф ще помисля
jul Публикувано: 7 март Публикувано: 7 март Понеже се включих в темата на Костов, продължавам да пиша тук. Билетите са на China southern, купени през booking или по-точно gotogate, както се оказа в чатовете. Авиокомпанията дава възможност за безплатна анулация за билети, купени преди януари 2026 /като моите/ заради проблема Китай- Япония. Обаче посредникът ми удържа минимум 204лв. /не знам защо в лева/ на човек, т .е. по 4 за нас. Полетите са Истанбул- Гуанджоу- Токио и връщане Осака- Гуанджоу- Истанбул. В момента рискови са двете отсечки Китай-Япония, като от Осака полетите са паднали на под 40%. Посредникът ми предлага да пребукне полетите срещу скромната сума от около 9000лв. на човек 🫣 Вариант 1 - отненям всичко /мога ли да претендирам full refund, таксите от над 100 евро на посредника са малко не наред/ Вариант 2 - чакам да променят нещо в някой от полетите и тогава отменям или искам пренасочване през Токио, вместо Осака Вариант 3 - тръгваме на късмет, ама разходите за 4 човека могат да са неприятни, ако се окаже особено третата отсечка под въпрос. Резервациите мога да отменя за настаняване до 22 март. Полетите са 30 март- 12 април. АК казаха само през посредника всичко. Моля за свежи идеи, съвети и препоръки 🙏
ivailo_radev Публикувано: 7 март Публикувано: 7 март преди 1 минута , jul каза: Понеже се включих в темата на Костов, продължавам да пиша тук. Билетите са на China southern, купени през booking или по-точно gotogate, както се оказа в чатовете. Авиокомпанията дава възможност за безплатна анулация за билети, купени преди януари 2026 /като моите/ заради проблема Китай- Япония. Обаче посредникът ми удържа минимум 204лв. /не знам защо в лева/ на човек, т .е. по 4 за нас. Полетите са Истанбул- Гуанджоу- Токио и връщане Осака- Гуанджоу- Истанбул. В момента рискови са двете отсечки Китай-Япония, като от Осака полетите са паднали на под 40%. Посредникът ми предлага да пребукне полетите срещу скромната сума от около 9000лв. на човек 🫣 Вариант 1 - отненям всичко /мога ли да претендирам full refund, таксите от над 200 евро на посредника са малко не наред/ Вариант 2 - чакам да променят нещо в някой от полетите и тогава отменям или искам пренасочване през Токио, вместо Осака Вариант 3 - тръгваме на късмет, ама разходите за 4 човека могат да са неприятни, ако се окаже особено третата отсечка под въпрос. Резервациите мога да отменя за настаняване до 22 март. Полетите са 30 март- 12 април. АК казаха само през посредника всичко. Моля за свежи идеи, съвети и препоръки 🙏 Препоръка не мога да ти дам, ама да споделя, че gotogate са голяма мъка и след последното ми фиаско с тях, което за моя радост ни излезе само 180 евро загуби, директно съм ги зачертал. 1
travelss Публикувано: 7 март Публикувано: 7 март 10 minutes ago, jul said: Понеже се включих в темата на Костов, продължавам да пиша тук. Билетите са на China southern, купени през booking или по-точно gotogate, както се оказа в чатовете. Авиокомпанията дава възможност за безплатна анулация за билети, купени преди януари 2026 /като моите/ заради проблема Китай- Япония. Обаче посредникът ми удържа минимум 204лв. /не знам защо в лева/ на човек, т .е. по 4 за нас. Полетите са Истанбул- Гуанджоу- Токио и връщане Осака- Гуанджоу- Истанбул. В момента рискови са двете отсечки Китай-Япония, като от Осака полетите са паднали на под 40%. Посредникът ми предлага да пребукне полетите срещу скромната сума от около 9000лв. на човек 🫣 Вариант 1 - отненям всичко /мога ли да претендирам full refund, таксите от над 100 евро на посредника са малко не наред/ Вариант 2 - чакам да променят нещо в някой от полетите и тогава отменям или искам пренасочване през Токио, вместо Осака Вариант 3 - тръгваме на късмет, ама разходите за 4 човека могат да са неприятни, ако се окаже особено третата отсечка под въпрос. Резервациите мога да отменя за настаняване до 22 март. Полетите са 30 март- 12 април. АК казаха само през посредника всичко. Моля за свежи идеи, съвети и препоръки 🙏 Има ли някъде в условията на Г2Г, че дължиш тия такси при отмяна. Ако да, гориш - все пак си взела по-евтино билета от колкото през ЧС. Ако не, и решиш да отмениш, след като те изтаксуват от Г2Г, директно им пишеш един мейл "върнете ми парите, вие ми ги откраднахте". Като откажат пускай клейм към кредитната карта (аз съм фен на това друг да се разправя за парите ми). Клейм винаги, дори и при "да" по-горе, но тогава шанса е малък. 1 1
neuromancer Публикувано: 7 март Публикувано: 7 март Аз нещо изпуснах, заради напрежението Китай - Япония ли е цялата работа и как това преди 21 минути , jul каза: искам пренасочване през Токио, вместо Осака помага? Ако това ти е дерта не го виждам като болка за умиране...
jul Публикувано: 7 март Публикувано: 7 март преди 6 минути , neuromancer каза: Аз нещо изпуснах, заради напрежението Китай - Япония ли е цялата работа и как това помага? Ако това ти е дерта не го виждам като болка за умиране... Дерта ми е, че от Токио има много по-малък шанс да отменят третата отсечка, сравнено с Осака. Или изобщо да отменя пътуването, вместо да се насадя на пачи яйца.
Костов Публикувано: 8 март Автор Публикувано: 8 март Аз се надявам до май безумието в залива ако не свършило то поне полетите на Катарците да се възстановят и да летя до Япония. Иначе и аз започнах да гледам за алтернативни маршрути. Но ще изчакам, все пак има време 2
Doctor Who Публикувано: 8 март Публикувано: 8 март На 7.03.2026 г. в 12:39, jul каза: Дерта ми е, че от Токио има много по-малък шанс да отменят третата отсечка, сравнено с Осака. Или изобщо да отменя пътуването, вместо да се насадя на пачи яйца. Има ли конкретна причина за безпокойството ти и ако да, може ли повече информация или линк. Имаме пътуване в същия период.
jul Публикувано: 8 март Публикувано: 8 март @Doctor Who примерно - https://www.channelnewsasia.com/east-asia/china-japan-flights-travel-routes-cancelled-5887786 Има много информация навсякъде. Можеш да провериш и статуса на извършваните полети след януари - силно орязани. За Осака са под 35% от предходния брой. Прогнозите са, че вероятността Осака да увисне, е много по-голяма от Токио, защото Токио е дипломатическа и търговска линия, а Осака изцяло туристическа. 1
Костов Публикувано: 22 март Автор Публикувано: 22 март Тъй като има немалка вероятност полетът ми с катарците до Япония да не се състои, взех да гледам други варианти и се спрях на полет на LOT София-Сеул. И тук имам една чуденка - Дали само Корея (дните са 9 или 11) или комбинация Корея (Сеул) и Япония (Кансай). 2
ДиянаВ Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март преди 26 минути , Костов каза: Тъй като има немалка вероятност полетът ми с катарците до Япония да не се състои, взех да гледам други варианти и се спрях на полет на LOT София-Сеул. И тук имам една чуденка - Дали само Корея (дните са 9 или 11) или комбинация Корея (Сеул) и Япония (Кансай). Корея с Япония 1 1
Роца Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Ако мислите изобщо да не се връщате към онази част на света в бъдеще - Корея с Япония. Ако мислите, че ще имате възможност да се върнете - Корея и след време Япония 😀. 3 1
horus92 Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Ако не смятате да се връщате, аз бих отделил всичко за Япония, а Сеул оставил за трансфер. За мен разликата е прекалено голяма. Но пък ако отидете първо в Япония, а след години разгледате Корея, няма да сте особено впечатлени. 5 1
Костов Публикувано: 23 март Автор Публикувано: 23 март преди 53 минути , Роца каза: Ако мислите изобщо да не се връщате към онази част на света в бъдеще - Корея с Япония. Ако мислите, че ще имате възможност да се върнете - Корея и след време Япония 😀. Вероятността да не се върна е доста по-голяма. Макар че нищо не се знае преди 18 минути , horus92 каза: Ако не смятате да се връщате, аз бих отделил всичко за Япония, а Сеул оставил за трансфер. За мен разликата е прекалено голяма. Но пък ако отидете първо в Япония, а след години разгледате Корея, няма да сте особено впечатлени. Това е интересна идея, но на мен все пак ми се иска, така и така, кацам в Корея да отделя поне 2-3 дни за Сеул. Последният ден задължително ще съм в Сеул защото полета ми е в 8 сутринта Към момента целия план си е чисто хипотетичен. За сега изчаквам какво ще направят Катарците, но няма да ги чакам още много дълго. 2
jul Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Аз малко наперих гребена, че ще пътуваме по план, даже отпуска си пуснах @Костов, щом последната вечер ще спиш в Сеул - не е ли добра идея да планираш все пак по първоначалния план /Япония/, пък на връщане да останеш 2 нощувки /вместо 1 в Сеул/? 5
Костов Публикувано: 23 март Автор Публикувано: 23 март преди 17 минути , jul каза: Аз малко наперих гребена, че ще пътуваме по план, даже отпуска си пуснах @Костов, щом последната вечер ще спиш в Сеул - не е ли добра идея да планираш все пак по първоначалния план /Япония/, пък на връщане да останеш 2 нощувки /вместо 1 в Сеул/? @jul първо радвам се, че ще пътувате 🥳 Ще чакам снимки от Япония. И второточно такъв вариант ми се върти в главата и на мен - От Сеул директно в Япония и последните два или три дни Сеул. Първоначалният ми план ще претърпи значителни съкращения Токио и Шимидзу ще отпаднат, ще се съсредоточа основно върху Кансай и/или Хирошима (зависи дали ще избера 9 или 11 дневния вариант) 3
ДиянаВ Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март За Сеул ден и половина - два стигат. Плюс това останах с впечатление, че нощувките там са по-скъпи, както и като цяло цените. Изключение е козметиката, но на Костов едва ли ще му представляват интерес маските за лице 😜. Много китайско - народ и стока, ми лъхаше в Сеул. Иначе да, хубаво е да се види, щом така и така се пътува 11+ часа. Около Киото, Нара и Осака ще намериш всичко, което има и в Токио - храмове, замъци, крепости, градини, модерни квартали... Като насочиш планирането в тази посока, ще видиш, че от дефекта излиза ефект😉 4
Тони Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Аз съвсем не разбирам как ви стигат по ден два в такива интересни и големи градове. В Токио съм била два пъти по 5 дни и бих отишла пак, в Осака и района дори повече , в Сеул 5 дни и не разбирам как ще се види повечето за по-малко от два. 3
Костов Публикувано: 23 март Автор Публикувано: 23 март @ДиянаВ, ама как без маска за лице бе?!? Аз без маска за лице но лягам, ни ставам! 😂 @Тони ти на кой вариант би се спряла ако имаш 9 дни - Само Корея, само Япония или комбинация? 5
horus92 Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Всичко е въпрос на приоритети. Аз ходих в Корея след Япония и ми се стори просто една мега хайпната държава, където хората се интересуват основно от социалния си статус, не я усетих. Храната не мога да отрека, че е много добра, там само заради барбекютата бих се върнал. Едни от най крехките меса, които съм ял. Сеул въобще не може да се сравни с Токио, Осака и Киото. А в случая щом времето е ограничен ресурс, като стойност, която би се получила, според мен Япония би предложила повече. Дори козметиката на корейците е хайпната, да имат мега добра, която е много скъпа, но масовата по малките магазинчета, където те привикват е пълна с алкохол денат и други съставки, които бих избягвал. 4
Цвете Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Абсолютно подкрепям горното мнение. Остани в Сеул 1 ден на отиване, остонолити днш в Япония, последния ден ще ти стигне да видиш още нещо в Сеул. Аз на времето за 9 дни бях на много места в Япония цък. Южна Корея въобще не ме е впечатлила и наистина трябва да се види преди Япония. 3
Тони Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Според мен имат доста общи неща и Япония е оставила доста от себе си в района. Но ако решиш да правиш двете, което е разумното в случая, тъй като знам, че ти не пътуваш често на далечни дестинации, аз бих видяла Сеул първо. Иначе доста ще ти бледнее ако е след Япония. Но хората сме различни- за мен тичане от едно място на друго не е моето и искам да усетя мястото, а не да пропускам от забележителност на друга и накрая в главата ми да остане почти нищо. 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега