Роца Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Аз пък съм от редките птици, които много харесват и двете (като първо бях в Япония и 2 години по-късно в Корея), и в момента имам програма и за двете държави за още поне по 3 седмици във всяка от тях 😄. Но, ако наистина няма вероятност в близките години да се върнете в този край на света и сте ограничени във времето, по-добре първо за малко в Сеул и после Кансай. 4
Костов Публикувано: 10 април Автор Публикувано: 10 април Както и очаквах Qatar Airways отмениха полетите ми до/от Япония. Даже вчера получих мейл, че са изпратили парите, надявам се след празниците да са в сметката ми. В крайна сметка ще действам по план Б. Като усетих на къде вървят нещата купих билети София - Сеул на LOT, и от Сеул до Осака на Busan air. Лошото е че докато се чудих дали да купувам билети до Сеул хубавите дати с евтини (650 - 700€) лека по лека се изчерпваха и накрая купих билети 12.05 - 22.05 за 680€ с дълъг престой и нощувка във Варшава на отиване и две смени на връщане - Вроцлав и Варшава. Ето го и новият план: 14.05 в 6:20 кацане в Сеул, резервирал съм хотел в Инчхон близо до летището. За колко време ще успея да мина митнически и граничен контрол и да вляза в Корея? Разбирам, че K-eta вече не е нужна След влизане в Корея минавам през хотела оставям големия си ръчен багаж и отивам да разглеждам Сеул - дворецът Кьонбоккун и Букчон ханок селото. Ако има време ще видя да разгледам още нещо. Връщане в хотела, настаняване, разходка из района. Някой може ли да предложи заведение в близост до двореца и селото предлагащо K-bbq? 15.05 - полет до Осака. Кацам в 17:00 15.05 - 21.05 6 нощувки в Осака или 5 пълни дни през които мисля да посетя: Нара, два последователни дни Киото Химеджи и Кобе Хирошима На 21.05 летя обратно към Сеул нощувка в капсулен хотел на летището. 22.05 полет към София и кацане в 1:55 на 23.05 7
Argentique Публикувано: 10 април Публикувано: 10 април преди 4 часа, Костов каза: Както и очаквах Qatar Airways отмениха полетите ми до/от Япония. От Сабихата ли отмениха или дългия от Катар? Или и двата? За останалото - стискам палци, ще се нареди всичко по конец Пък и на такава хубава дата тръгваш 😃 1
Роца Публикувано: 10 април Публикувано: 10 април преди 4 часа, Костов каза: 14.05 в 6:20 кацане в Сеул, резервирал съм хотел в Инчхон близо до летището. За колко време ще успея да мина митнически и граничен контрол и да вляза в Корея? Разбирам, че K-eta вече не е нужна След влизане в Корея минавам през хотела оставям големия си ръчен багаж и отивам да разглеждам Сеул - дворецът Кьонбоккун и Букчон ханок селото. Ако има време ще видя да разгледам още нещо. Връщане в хотела, настаняване, разходка из района. Стискам палци План Б да мине безпроблемно! През октомври, при кацане към 16ч, успях да изляза от летището за около 45 минути, като в тях имаше и прибиране на чекиран багаж и минаване за едно "напудряне на нос". Имай предвид, че от Инчон (зависи къде си) до двореца ще е около 1 час с метрото. 1
chandni Публикувано: 10 април Публикувано: 10 април преди 4 часа, Костов каза: Както и очаквах Qatar Airways отмениха полетите ми до/от Япония. Точно тази несигурност ме отказа от Виетнам. Хубаво е, че си бил подготвен с план Б. Япония заслужава всички тези усилия. 1 1
stanimir Публикувано: 10 април Публикувано: 10 април Натоварена , но постижима програма.Предполагам си включил и Мияджима в деня за Хирошима ? Умно си постъпил с резервния план.За мен Заливът не съществува поне до късната есен.Не си струва риска и притесненията на близките. 1
Костов Публикувано: 10 април Автор Публикувано: 10 април Преди 1 час, Argentique каза: От Сабихата ли отмениха или дългия от Катар? Или и двата? За останалото - стискам палци, ще се нареди всичко по конец Пък и на такава хубава дата тръгваш 😃 @Argentique, всичко отмениха ,първо полета от Сабиха през Доха до Токио. След няколко дни и полета от Токио до Истанбул. Пък и на 12.05 хубави хора са родени 😏☺️ 2
Костов Публикувано: 10 април Автор Публикувано: 10 април преди 37 минути , stanimir каза: Натоварена , но постижима програма.Предполагам си включил и Мияджима в деня за Хирошима ? Умно си постъпил с резервния план.За мен Заливът не съществува поне до късната есен.Не си струва риска и притесненията на близките. Е как без Мияджима? Мияджима с тората, елените и другите неща е задължителен. Абсолютно си прав, че не си струва риска и притесненията на близките. Вярно, че LOT не е Qatar Airways ама ще ме закарат и върнат хората. Пък за човек като мен на когото това ще е първи трансконтинентален полет с широкофюзелажен самолет всичко ще ми е интересно 😄 И аз винаги се старая да имам План Б. Щото както казва една позната - " Няма план неосран" 3 1
stanimir Публикувано: 10 април Публикувано: 10 април Да , сега нека се притесняват единствено заради полякините. 1 4
ДиянаВ Публикувано: 10 април Публикувано: 10 април Костов, Полша бонус ли ще се окаже в трансконтиненталния полет? Бил ли си там и ще имаш ли време в някой от градовете? Стискам палци и морално те подкрепям как от осира…то трябва да се извлича каквото може 😆 2
jul Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април @КостовСамо да кажа за Киото, че нямахме търпение да си тръгнем. Толкова ужасно много туристи, неспазване на никакви правила /тумби крещящи италианци и индийци/ никъде по трасето не видяхме. И транспортът е ужасен - пълни автобуси, стоиш прав 40-50 мин, бутаница и едва стигаш до изхода. В момента в Осака ми се вижда направо рай - широко, удобен транспорт. Не че няма туристи. Но просто Киото е толкова превзето от гмеж, че не може почти нищо местно да се усети. Цялото това го пиша, за да ти дам жокер, че като видиш първия ден Гион може изобщо да се откажеш от втори и да го освободиш за нещо друго. От Кобе се отказахме. За Нара тръгваме сега. Жалко за Токио, но съм сигурна, че Осака и околностите ще ти харесат много. Пък имаш бонус Полша и Корея 😀 3 1 1
HUNT Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Предното все едно аз съм го писал. От това което видях в Япония (Токио,Хаконе,Нара,Осака) и Сеул в момента, само Киото беше тотално разочарование, че и 5 нощувки стоях. Много зле организиран транспорт, блъсканица и честно казано нищо особено интересно, разбира се това е мое мнение. От Инчеон до двореца минимум 1.30 часа. От летището се излиза за около 25-30 мин без чекиран багаж. В Осака кулата Абено Харукас 300, е страхотна. 1 1
Костов Публикувано: 11 април Автор Публикувано: 11 април @jul, първия ден в Киото мисля да посетя бамбуковата гора в Арашияма рано сутринта (ще тръгна около 6 от Осака) за да избегна тълпите, парка с маймуните и някой друг храм в Арашияма. След това ще си хвана влак до Кинкаку Джи, от там Гион. Ще видя как е и нищо чудно втори ден в Киото да няма. @ДиянаВ Полша се оказва бонус, но ще имам само една нощ във Варшава и едва ли ще видя нещо. На връщане имам по 4 часа престой във Вроцлав и Варшава, и ще ги изкарам по летищата. В Полша съм бил през много далечната 1984. Посетихме Краков, Освиенцим, Вроцлав и родното градче на тогавашния Папа Йоан Павел втори - Вадовице. Даже и къщата му видяхме. Тогава бях тотално разочарован от Полша. Беше времето на военното положение и управлението на генерал Войчех Ярузелски. Полша по обстойно ще я разгледам някой друг път и вярвам, че ще изтрие предното ми разочарование. 2
stanimir Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април 44 minutes ago, Костов said: @jul, първия ден в Киото мисля да посетя бамбуковата гора в Арашияма рано сутринта (ще тръгна около 6 от Осака) за да избегна тълпите, парка с маймуните и някой друг храм в Арашияма. След това ще си хвана влак до Кинкаку Джи, от там Гион. Ще видя как е и нищо чудно втори ден в Киото да няма. @ДиянаВ Полша се оказва бонус, но ще имам само една нощ във Варшава и едва ли ще видя нещо. На връщане имам по 4 часа престой във Вроцлав и Варшава, и ще ги изкарам по летищата. В Полша съм бил през много далечната 1984. Посетихме Краков, Освиенцим, Вроцлав и родното градче на тогавашния Папа Йоан Павел втори - Вадовице. Даже и къщата му видяхме. Тогава бях тотално разочарован от Полша. Беше времето на военното положение и управлението на генерал Войчех Ярузелски. Полша по обстойно ще я разгледам някой друг път и вярвам, че ще изтрие предното ми разочарование. Какво да и гледаш.Стария град за 2-3 часа и другото е съвременно. И той е фейк , но е направено приятно.Камък върху камък не е останал от Варшава в края на ВСВ. 1
jul Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април @Костов, паркът с маймуните не отваря рано и е само кеш. Честно казано и не беше кой знае какво. Малко като зоологическа градина на открито, катериш 25 минути здраво, виждаш някоя маймуна около хранилките и слизаш обратно. Не беше и много натоварено. Виж, реката около входа беше много приятна за разходка, не беше навалица. Обаче бамбуковата гора....ужасТ! Иди рано, изкарай си деня, и ще прецениш дали искаш втори път. 1
jorocontrola Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април преди 9 минути , stanimir каза: Какво да и гледаш.Стария град за 2-3 часа и другото е съвременно. И той е фейк , но е направено приятно.Камък върху камък не е останал от Варшава в края на ВСВ. Жалко, че ЮНЕСКО са били подведени и не са почерпили от мъдроста ти… 😉
MayaS Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Малко страничен въпрос. Заради 100те волта как да си стопля вода за кафето? Ходя с бързовар. Ама там няма да рабити.
jorocontrola Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април преди 1 минута , MayaS каза: Малко страничен въпрос. Заради 100те волта как да си стопля вода за кафето? Бавно? Що да не работи 😉 1
jul Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април преди 16 минути , MayaS каза: Малко страничен въпрос. Заради 100те волта как да си стопля вода за кафето? Ходя с бързовар. Ама там няма да рабити. Не съм сигурна, че разбрах въпроса. Всичко работи нормално с адаптер. А иначе във всички настанявания сме имали кана.
swimmer Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април На мен в Сеул ми отне над час и половина да изляза от летището преди 3 седмици.Тромава процедура със само 2 работещи гишета.Киото въобще не ми хареса за разлика от Осака.Ама аз предпочитам да пия бира и да гледам хората. 2
Дани Магелани Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април преди 3 часа, HUNT каза: Предното все едно аз съм го писал. От това което видях в Япония (Токио,Хаконе,Нара,Осака) и Сеул в момента, само Киото беше тотално разочарование, че и 5 нощувки стоях. Много зле организиран транспорт, блъсканица и честно казано нищо особено интересно, разбира се това е мое мнение. И за мен. Първият път беше много набързо. Дадох му шанс при второто пътуване с 3 нощувки. Дори единият ден обикалях с Хоп он, че беше студено и дъждовно - пълна загуба. Спира далеч от забележителностите. По-добре си вземи еднодневна карта за транспорта. Не е моето място. Нара и Осака ми харесаха много повече. 2
the7endless Публикувано: 13 април Публикувано: 13 април На 11.04.2026 г. в 6:47, Костов каза: @jul, първия ден в Киото мисля да посетя бамбуковата гора в Арашияма рано сутринта (ще тръгна около 6 от Осака) за да избегна тълпите, парка с маймуните и някой друг храм в Арашияма. След това ще си хвана влак до Кинкаку Джи, от там Гион. Ще видя как е и нищо чудно втори ден в Киото да няма. И на мен ми се стори, че в Киото навалицата от туристи най-много се усеща, защото уличките са много тесни и потокът от хора се уплътнява до едни много неприятни нива 😕 въпреки това си намерихме няколко места, които бяха почти празни (през октомври) и може да се посетят, ако на човек му писне от тълпи: едното е Кодай-джи с алтернативната на Арашияма бамбукова горичка, за която вече е писано във форума - много по-мъничка, но и много по-непосещавана от Арашияма, където си беше бутаница. Останалата част на храма също е много готина, а и е близо до Гион и улеснява бягството от колегите туристи 🙂 Друг храмов комплекс, който на мен много ми допадна и в който имаше точно 5 други посетители (през октомври), е Shimogamo shrine и прилежащия му парк. В този храм обичайните храмови 'късметчета' се разкриват само ако ги потопи човек в близкото поточе - мастилото им се появява, като се намокрят, и като изсъхнат, пак се скрива 🙂 Самият храмов комплекс също е много красив, а в парка има и няколко други shrines, включително един, в който девойките идват да се молят за красота и таблетките ema са едни личица, които молителките рисуват така, както искат да изглеждат 🙂 мисля, че се казваше Kawai shrine, на входа на парка е преди Шимогамо. В парка имаше и една-две приятни ... чайни? кафенета? абе места, където човек може да седне малко на спокойствие и да изяде някоя сладка с боб 🙂 Стискам палци пътуването да мине безпроблемно! 2 1
Костов Публикувано: 16 април Автор Публикувано: 16 април Имам питане - Тъй като за седем дни два пъти ще влизам в Корея (единия път от Полша, втория от Япония) кой вариант е по-добър - да си извадя K-ETA, знам, че за български граждани няма нужда от K-ETA или да си вадя два пъти e-Arival Card?
HUNT Публикувано: 16 април Публикувано: 16 април преди 3 часа, Костов каза: Имам питане - Тъй като за седем дни два пъти ще влизам в Корея (единия път от Полша, втория от Япония) кой вариант е по-добър - да си извадя K-ETA, знам, че за български граждани няма нужда от K-ETA или да си вадя два пъти e-Arival Card? Аз също влязох/излязох 2 пъти. Няма нужда от К-ЕТА. Направи си за всеки случай arrival card, може и в самолета да попълниш на хартия, но и нея никъде не я поискаха. 1
swimmer Публикувано: 16 април Публикувано: 16 април 1 hour ago, HUNT said: Аз също влязох/излязох 2 пъти. Няма нужда от К-ЕТА. Направи си за всеки случай arrival card, може и в самолета да попълниш на хартия, но и нея никъде не я поискаха. Тя им излиза в системата.Един преди мен го върнаха да попълва на хартия.Пък опашката беше бая дълга и работеха само 2 гишета. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега