Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2025

Mary

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз само да кажа, че мечтания списък на Мари е много вдъхноваващ. Аз дори да помоля, ако се организират Бутан и Сокорта, да ме добавят в списъка на пътуващите. Много искам да видя тези места и бих се включила веднага. 

@Mary благодаря отново за емоцията, която създаваш за всички нас! Правиш това време толкова очаквано във форума и направо осмисляш чакането на светлия празник!

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 часа, Marusinka каза:

Една паниир тикка-масала да изядеш за мен в Индия 🙂, защото аз ще ходя първо с @marycap до Папуа Нова Гвинея и, само ако оцелеем местните там, ще се престраша за Индия 🤩

Aaaaa, @Marusinka, аз сериозно и отдалече започвам подготовката😉! Много страшни са тези, бре!...:dntknw:😍

20251223_124114.jpg.1cb45540208a7382f864677778e260c3.jpg

20251223_124304.jpg.05b95f2138ca82feb74db7739a5a9a37.jpg

20251223_124458.jpg.23f0413e609dca96342a963f279a3d9a.jpg

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 2
Публикувано:
На 21.12.2025 г. в 14:52, zvezda9001 каза:

Ехаа Мадагаскар и Монголия, висша ексзотика да ви кажа! Но със сигурност искам да ги посетя, не знам дали ще е следващата година ,защотооо не е много читаво положението в Мадагаскар в момента, ноо със сигурност да сме здрави ще! Другарчетата ми не ги познавам на живо, но с радост ще се запозная с тях!

Страхотни късметчета! Благодаря!

О, да, за Монголия сме заедно. Там може и коне да ни се наложи да яздим 🙂 А другата ми дестинация също е екзотична - Чили.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, iabulka каза:

О, да, за Монголия сме заедно. Там може и коне да ни се наложи да яздим 🙂 А другата ми дестинация също е екзотична - Чили.

За конете съъъм 🙂

• Харесвам 1
  • Браво 2
Публикувано:

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! 

Във вторник получих магелански подарък изненада. 

Миналогодишното ми другарче @ДиянаВ се е погрижило отново да ме зарадва.

Получавам перфектно опакован подарък.

IMG_20251223_171203.jpg.d357c367426cad928efd425da25cbfc9.jpg

Веселяшка кутия.

IMG_20251223_171416.jpg.f6b8492b19c09f43f022666c73251487.jpg

А вътре чудесни подаръци. 

IMG_20251223_171628.jpg.da3298ffb979492d018e4a19fd73b80b.jpg

IMG_20251223_172356.jpg

Книга,за която четох,че е много интересна и нашумяла.

IMG_20251223_172547.jpg

Турон,разбира се.

IMG_20251223_181728.jpg

Това десертче вече го изядох,много е вкусно.

IMG_20251223_181754.jpg

Голяма мида.Добавям я веднага в колекцията ми.

IMG_20251223_182702.jpg

Камъчета, @ДиянаВ от къде са? И тях добавям в кутиийката.

И чай.Напитката,която обожавам, а в комплект с хубавата книга е перфектна комбинация. 

IMG_20251224_085200.jpg

Много,много хубави подаръци от усхмихнатото и позитивно другарче, с което се чуваме редовно по телефона и дано догодина да се видим.

И да се похваля,чак днес отворих подаръка.

Мила Диянче,много ти благодаря за готината изненада. 

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО Христово! 

На всички пожелавам крепко здраве,сили и късмет. 

Благодаря на @Mary за организацията на размяната и на всички джуджета за чудесното коледно настроение. 

IMG_20251223_172541.jpg

• Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 6
Публикувано:

Весела Коледа, Магеланци! Разкошни подаръци получих и наистина това, че изчаках до Коледа направи всичко още по-вълшебно ! Благодаря от сърце @Vanille, всичко е прекрасно, но особено много ми хареса, че сякаш с подаръка усещам частички от теб, твоята енергия и живот ❤️🎄 Много пътешественички подарък, имах нужда от повече вдъхновение, и много вълшебни коледни неща, както и вкусотии.

Прекрасната кутия, която ми краси елхата няколко дни. Направих няколко снимки с надеждата да се види всичко , защото са наистина много неща - много красива елхичка свещ, коледни светещи къщички, вече закачени зад елхата, няколко магнити, тапа за вино и огледалце от много дестинации, фурми, бурканче с домашни печени плодове , лешников крем , уникален пътешественически дневник албум, специален чай, калъф за паспорт ,картичка от Рио .....

Бъдете щастливи и благословени ❤️❤️❤️

IMG_20251225_012403.jpg.c52ae59cf6dbec46900ec8ace937f351.jpg

IMG_20251225_014048.jpg.51363ce91f3c5bc73b8905a8e873acc4.jpgIMG_20251225_014117.jpg.efa942491e26b0ed502c3b5a155c1087.jpgIMG_20251225_014136.jpg.c03f57d0a979f38c80da04dcd03c1cd4.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 8
Публикувано:
преди 40 минути , jungfraujoch каза:

Голяма мида.Добавям я веднага в колекцията ми.

IMG_20251223_182702.jpg

Камъчета, @ДиянаВ от къде са? И тях добавям в кутиийката.

Мидата е от един от плажовете в Ла Линеа в близост до Гибралтар - Playa de Poniente, който уж го наричат за залези, но става и за изгреви на фона на скалата. Там видях за първи път жива морска звезда.

IMG_1298.jpeg.2f8775fd89003a26683f248e0155c3d7.jpeg

Камъчетата са от Кадис, където наред с многобройните камъни под формата на розички намерих една единствена пуканка 😄

IMG_0641.jpeg.81663b8c90678d3f8af4e80fad2bcae2.jpeg

IMG_0635.jpeg.abb7cf0f0f8b578137f64d1013201064.jpeg

… а сега да си стопля ръцете, за да мога да пиша и ще продължа със зимно-коледната тематика 😃

IMG_1994.jpeg.780a608f4b7dbd8bb76710fe298cd87c.jpeg

*освен това съм на обяд при свекито 😂

• Харесвам 14
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Мидата е от един от плажовете в Ла Линеа в близост до Гибралтар - Playa de Poniente

*освен това съм на обяд при свекито 😂

Значи моята свекърва ми пасва по дестинации, но разминаването ни идва от това, че тя е предимно турист и то в организирана група 🙂 
Заговорих се за плаж, звездички и мидички и хоп попадам на семеен коледен обяд със съответната подложка за хранене 😆

Ето го плажът с мидите преди скалата на Гибралтар,

IMG_1997.jpeg.8f337d5e0787c33e981dfb8502ea9f33.jpeg

а от долната страна любимите ми маймуни 🐒

IMG_1999.jpeg.5eb4692fea41fa4ccb90df9f43abea8e.jpeg

Еее, харесвам си я моята свекърва 😃… понякога повече от отрочето й 😂

• Харесвам 9
  • Смея се 10
Публикувано:

С какво свързвате Коледа? На мен ми навява мисли за зима, сняг, емоции (от нервни до усмихнати🤪) и разбира се подаръци - изненади🎁

Ето ги всичките в една снимка в днешния ден на Коледата

IMG_1989.jpeg.dd3a64b9c052f9f4cd6ab0b8a9d7a8e9.jpeg

Истински магелански ценител на Коледа ми изпрати подарък, който запазих като изненада за празника. 
Правилно решение, защото даже и първи сняг си имаме тук в Русе ❄️

@jungfraujoch, от сърце благодаря за емоцията 🤗 Светли празници ти пожелавам🎄

Уважих с доза сняг, докато го има😉, изненадките - рамка за снимки, бележник за пътешествия, дядо коледен химикал, зимни салфетки, странна играчка /подобна на Лего или?…), дървена висулка-ангелче с късметче, още една за ключодържател с ботушче и символ за прегръдка, мъдрост от Наполеон, млечни карамел-му бонбонки, картичка с мили пожелания ииии

IMG_1991.jpeg.9da31cc65da3932941dafefddc9703da.jpeg

супер готиния не опитван досега шоколадов Дядо Коледа на Кит-Кат (снимка - открийте къде е 😆)

IMG_1995.jpeg.d47d8e427b3fc93eb5aa37d80f5a0c1a.jpeg
Значи по принцип съм мирен и разбран човек, обаче странно необяснимо удоволствие изпитвам от обезглавяването на Дядо Коледа в шоколадовите му форми 🤣

Правото ми да снимам трая секунди, защото в Русе не важи песничката “Тихо се сипе първият сняг …” Ха да наредя нещата, един кадър да направя и задуха, всичко се обърна 🙃

Но пък имам кашонче за усмивки и иеее, сняг 😃

IMG_1993.jpeg.f08d314ee16724c4d8cfa8ba04ec800a.jpeg

• Харесвам 14
  • Браво 8
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

странна играчка /подобна на Лего или?…),

Това е книгоразделител тип лего,една позната ги изработва.

Радвам се,че съм те усмихнала.:santa2:

Карамеловите бонбонки са ми любими.

Ако искаш, сподели тайничко какво е късметчето.😍

И при нас има сняг,истинска коледна магия.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Весела Коледа! :santa2:

Пожелавам на всички участници и семействата им, здраве, смели мечти и много нови дестинации.

Нека имате още повече пътища, нови хоризонти и незабравими срещи у нас и по света.

В която и посока да се отправите, винаги да се връщате у дома с пълно сърце и красиви спомени.

Темата за Коледната размяна на подаръци 2025 не я затварям, чакаме да се получи още един подарък в началото на Новата година.

02.JPG

• Харесвам 12
  • Благодаря 16
Публикувано:
На 23.12.2025 г. в 8:56, Роми каза:

Аз само да кажа, че мечтания списък на Мари е много вдъхноваващ. Аз дори да помоля, ако се организират Бутан и Сокорта, да ме добавят в списъка на пътуващите. Много искам да видя тези места и бих се включила веднага. 

@Mary благодаря отново за емоцията, която създаваш за всички нас! Правиш това време толкова очаквано във форума и направо осмисляш чакането на светлия празник!

За Сокотра и Бутан и аз съм за, ако се организира група пишете ни и нас

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 4 часа, Miladina каза:

В случай, че се нуждаете от помощ при организацията - мога да помогна.

Първи ден сме тук, но вече сме омагьосани. 

IMG-5d05eda84130f62a73e46282107d9c77-V.jpg

Давай! Сами ли го организирахте или през някоя от местните фирми? За този полет от Абу Даби е малко проблемно да се вземат билети 

Публикувано:
На 21.12.2025 г. в 21:43, Zdravko Nestorov каза:

Лелееее - невероятно. @Crazy Horse - само казваш и буквално тръгваме към Нова Зеландия... и без багаж бихме тръгнали за там 😄 Бихме я повторили с @Madlen Ivanova още 100000 пъти!!!

Гренландия ни се изпълзва последните години заради скъпи билети, трудно плануване и какво ли още не... @Vanille - няма да откажем помощ и хубава компания 😄 

Да добавим и здраве към късметите на всички и с пожелание на всички да се сбъднат!!! 

Нова Зеландия определено ми е в списъка за посещение, но да видим кога ще стане, 2027 или 2028 най-късно. За 2026 г. ми е рано.

• Харесвам 3
Публикувано:

Честита Нова година! 

С пожелания за много здраве и щастие през Новата година.

Бъдете винаги с желание за забавление, включително и при участието в размяната на подаръци.

Все още един подарък не е получен, но се надявам в близката седмица и това да стане.

0-1.jpg

• Харесвам 17
  • Благодаря 4
Публикувано:

Честита Нова Година на всички! За 2026-та ви пожелавам най-вече здраве, здраве и отново здраве - да не може да се отървете от него!!! А след него - по-малко драми, повече яки моменти, смях без причина и успехи, които идват навреме, а не "догодина". Нека плановете ви се случват с лекота, да обиколите света, кафето да е силно, а късметът - винаги на ваша страна. 🥂🍀

Честита Нова 2026-та Година!!!

• Харесвам 16
  • Благодаря 3
Публикувано:

Честита Нова година! 

Пожелавам ви здраве, за да правите планове за пътувания, пари за да реализирате планираните си пътувания и сили за да издържате на всичко планирано 😉

• Харесвам 10
  • Благодаря 6
Публикувано:

Традиционно, всяка година украсявам вкъщи и на работа на 6-ти декември Никулден  с голяма радост и на 6-ти януари Богоявление  махам коледните красоти с малко тъга,но и с много благодарност.За прекрасните моменти и подаръци.

И нека всички пожелания за здраве,късмет,незабравими пътешествия и сбъднати мечти,които отправихме към семействата и приятелите си, към,колеги,познати и другарчета магеланци, да бъдат красива реалност.Да запазим положителните емоции в тайно кътче в сърцата си и с тях да си създаваме настроение винаги,когато се почувстваме уморени и тъжни.Защото каквото и да ни поднесе ежедневието трябва да имаме сили и енергия да се справяме и да живеем пълноценно,с достойнство.

Пожелавам на всички топли и уютни зимни празници,срещи с готини хора и нови приключения по света и в красивата ни България!

И не забравяйте-пак ще се забавляваме в размяната на коледни подаръци,пак ще звънят коледни звънчета,нашата Снежанка @Mary пак ще съдейства на Дядо Коледа за веселото ни настроение и щастливи усмивки!

До нови срещи,магелански другарчета!

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Най-накрая дойде и моята Коледа.

Официално обявявам края на размяната на подаръци - датата е 14 януари. Не е нормално да приключваме сега, защото всеки от останалите участници отдавна забрави, че е имало размяна, с изключение на мен и двете останали дами.

Ако ви е любопитно как ми минаха тези дни, ще ви кажа накратко. Мина крайният срок за размяната на подаъци на 17.12.2025г. и аз съм настроена вече да обърна внимание на семейството си, без да отмятам изпратени, получени подаръци, да си посрещна спокойно децата от чужбина, да се насладя на истинска семейна Коледа с любимите ми. Да, ама не. 

Последният подарък беше изпратен от грешен куриер на адрес на конкурентия такъв - вместо със Спиди, беше пуснат с Еконт. Еконт не доставиха пратката в офис на Спиди, а се обадиха на получателя да даде адрес/офис, където да му оставят пратката. Получателет отказа да се занимава с Еконт, защото не е давал такава опция за получаване с тях и му предстоеше пътуване. След повторен опит да доставет пратката, тя беше върната на изпращача. 

Получателят замина за чужбина, подателят си плати отново за връщането на пратката при него. 

Дойде Новата година, с известно забавяне получателят на последния подарък се завърна в България и вече му беше удобно да си получи подаръка. Добре, пиша на изпращача, давам и нов адрес по желание на получателя - автомат на Еконт този път. Изпращачът каза, че вече е пратил подаръка, той е отказан за получаване и повече с куриери няма да се разправя. Дали е правилно, или не, не се наемам да кажа - безпристрастно споделям с вас цялата история. Лично се видях с изпращача, взех подаръка и аз го изпратих на получателя. Защото никой участващ не може да остане без получен подарък.

Какво ми струваше това ли?! 

Разочарование.

Не от платените няколко левчета, а от липсата на разбиране и желание да се поставиш на мястото на някой друг. 

И непрекъснато една мисъл ме преследва?! Ами ако аз някъде сбъркам в адреси или дублирам, или просто по невнимание объркам нещо, такова ли ще е разбирането и към моята грешка?! 

За мен не е това смисъла за участие в "Размяната на коредни подаръци" тук. Участието е доброволно, никога не съм апелирала "моля, записвайте се". 

И сега не го правя. Иска ми се да участват само хора, които имат желание и време. 

Силно се надявам следващата година да участват само хора, които подхождат с разбиране и размяната на подаръци да приключи в определения срок, а не почти месец по-късно. 

Благодаря, че ме изчетохте.

Пожелавам весела и щастлива Нова година! 

• Харесвам 23
  • Шок 2
  • Благодаря 5
  • Браво 6
  • Замислям се 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 9 минути , Mary каза:

Официално обявявам края на размяната на подаръци - датата е 14 януари. Не е нормално да приключваме сега, защото всеки от останалите участници отдавна забрави, че е имало размяна, с изключение на мен и двете останали дами.

Ако ви е любопитно как ми минаха тези дни, ще ви кажа накратко. Мина крайният срок за размяната на подаъци на 17.12.2025г. и аз съм настроена вече да обърна внимание на семейството си, без да отмятам изпратени, получени подаръци, да си посрещна спокойно децата от чужбина, да се насладя на истинска семейна Коледа с любимите ми. Да, ама не. 

Последният подарък беше изпратен от грешен куриер на адрес на конкурентия такъв - вместо със Спиди, беше пуснат с Еконт. Еконт не доставиха пратката в офис на Спиди, а се обадиха на получателя да даде адрес/офис, където да му оставят пратката. Получателет отказа да се занимава с Еконт, защото не е давал такава опция за получаване с тях и му предстоеше пътуване. След повторен опит да доставет пратката, тя беше върната на изпращача. 

Получателят замина за чужбина, подателят си плати отново за връщането на пратката при него. 

Дойде Новата година, с известно забавяне получателят на последния подарък се завърна в България и вече му беше удобно да си получи подаръка. Добре, пиша на изпращача, давам и нов адрес по желание на получателя - автомат на Еконт този път. Изпращачът каза, че вече е пратил подаръка, той е отказан за получаване и повече с куриери няма да се разправя. Дали е правилно, или не, не се наемам да кажа - безпристрастно споделям с вас цялата история. Лично се видях с изпращача, взех подаръка и аз го изпратих на получателя. Защото никой участващ не може да остане без получен подарък.

Разочарование.

Не от платените няколко левчета, а от липсата на разбиране и желание да се поставиш на мястото на някой друг. 

И непрекъснато една мисъл ме преследва?! Ами ако аз някъде сбъркам в адреси или дублирам, или просто по невнимание объркам нещо, такова ли ще е разбирането и към моята грешка?! 

За мен не е това смисъла за участие в "Размяната на коредни подаръци" тук. Участието е доброволно, никога не съм апелирала "моля, записвайте се". 

И сега не го правя. Иска ми се да участват само хора, които имат желание и време. 

Силно се надявам следващата година да участват само хора, които подхождат с разбиране и размяната на подаръци да приключи в определения срок, а не почти месец по-късно. 

Искрено ти съчувствам! Адмирации за нервите ти! Аз не бих изтърпяла това.

Донякъде съчувствам и на изпращача, който е проспал изискванията и си е платил за грешката. Аз бих занесла лично в този офис, с извинение, в момента в който разбера грешката си.

Не разбирам инатите преди празник, но коя съм аз да съдя хората!

Сигурна, че всеки си е научил урока, ви пожелавам спокойна година!

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 53 минути , Mary каза:

Разочарование.

@Mary - ти си уникален човек (познавайки те само онлайн, разбира се) и мога само да изкажа едни огромни поздравления за търпението и отговорността към цялата ситуация. Не всеки би успял да координира нещата и да се справи по толкова добър начин!

За жалост хората сме различни и всеки си има своите добри и лоши моменти... Винаги в такива ситуации си казвам, че човек е по-добре да се фокусира върху хубавото, защото сме така устроени и лошото, дори и малко, винаги надделява. И дори при 100 хубави и 1 лошо нещо, винаги накрая остава малко или много лошия привкус. А в това цялото начинание не е като да нямаше страшно много позитивни неща (да не кажа всичко) 🙂 

На мен ми беше за първа година, но мога да кажа, че беше страшно забавно и в къщи сме се вълнували все едно наистина чакаме дядо Коледа 🙂 Благодар ти, за което!!!

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Пиша наистина за последен път в темата. 

Не мисля, че имам някаква вина - като изпращач спазих срока, а при мен не се спазиха срока и куриерите. Това не ми е проблем, че ще остана без подарък. Сигурно имам вина, че оставих подготовката за моето пътуване след 17 декември и не пренебрегнах служебните си задължения и не предвидих по около час на ден, за да преследвам куриерите. Извинявам се, че не си взех отпуск, за да очаквам подаръка или пък да отложа пътуването си.

Никой не знае кой какви задължения има пред празници, за да коментира за инат, да апелира за спокойствие и т.н.

В крайна сметка изпращаме адрес, на който ни е удобно. Вярно е, че не успях да реагирам адекватно,  когато ми се обади куриера - бях на работа и не се сетих за офис на Еконт, не ги ползвам и не им знам офисите наизуст. На следващия ден се свързах с куриера, но той беше по еконтски любезен и каза, че нищо не може да се направи.  Бях готова да остана без подарък, за да пощадя @Mary.

Извинявам се за кой ли път на @Mary  и въпреки гореописаните ситуации, благодарение на нея имаше много коледна магия в темата.

Това е от мен.

Бъдете щастливи и успешни през 2026!

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.