Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2025

Mary

Препоръчани мнения

Публикувано:

@EmoKrastev, благодаря за хубавите думи.

Сама се изненадах, че ще подарявам на мъж тази година, а събираните разни подаръчета по света някак женски ми идваха, затова се заех да измисля нещо по-мъжко и малко се забавих с получаването на портфейла. Леко отворих кутийката му, за да пъхна в него няколко монети - чувала съм, че не се подарява празен портфейл, а да има монета вътре, за да бъде притежателят здрав като желязото. Не помня от кои дестинации са монетите, но ако не си бил в тях,  да отидеш.

Видях, че си получил подаръка, но не споделяш тук и взех да се притеснявам в какъв вид е стигнал, че и кутията му беше мекичка, бутилката без защитни балончета - мисля си ... ще бера срам и то в края на размяната на подаръци. 

Радвам се, че всичко е оцеляло.

На теб и семейството ти пожелавам уютни празници, на Маца да царува спокойно, да сте здрави, за да сбъдвате мечтите си.

Удоволствие беше за мен да избирам подарък за непознат човек и се радвам поне малко да съм уцелила и да съм донесла усмивки в дома ви. :santa2:

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Браво 10
Публикувано:

@Mary изпълнявам:

IMG_20251220_111135_MP.jpg.4891c03f26341f194702099f35cab844.jpg

IMG_20251220_111719_MP.jpg

IMG_20251220_112219_MP.jpg

IMG_20251220_111834_MP.jpg

IMG_20251220_112703_MP.jpg

@CarpeDiem

Сърдечно благодаря за хубавия подарък!

Пожелавам на семейството и всички твои близки здраве и много пътешествия по прекрасни нови земи!

Много е приятно да получиш книга, още повече с коледни истории!

Списъкът е дълъг: картичка с мили пожелания, фин дъждобран, торба за пазар с географски принт, билки за сладък сън в релаксираща възглавничка,  много луксозна музикална кутийка със сапун, друга красива кутийка със снежинка и късметче, шоколади и магнит от Виетнам. Тази страна липсва в азиатския ми списък. Приемам го като подканяне да посетя страната.

@Mary  специални благодарности за доброто отношение, вниманието, търпението към мен и всички Магеланци!

А на вас Магеланци пожелавам за 2026 година здраве и сили да покорите всички места от мечтите ви, големи отпуски и разбрани шефове, и достатъчно пари, за да го сбъднете!

• Харесвам 21
  • Браво 7
Публикувано:

Два подаръка все още не са показани, като единия от тях не е и получен.

Получаването му ще стане след Нова година, може би в лична среща. Ако има и други мераклии, може да се включат.

@CarpeDiem ти получи ли подаръка си? 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

След като плаках  и се смях,веднага споделям емоциите си.

Моето джудженце @zvezda9001 е невероятно момиче.

Загадката в подарък номер 1 беше написана на картичката,касичката заключена с катинарче.

С помощта на Google разбрах,че The Mother Road -US 666 е създаден като част от първата федерална система от магистрали в САЩ на 11 ноември 1926 година и с помощниците ми предположихме,че кодът за отваряне на касичката е 1926.

И ето-загадката е решена и касичката е отворена. 

А вътре има парченца от чудесен пъзел.

IMG_20251218_175053.jpg.ea556ee79e20fb5b9a0d8b39a4ac4771.jpg

При сглобяване на парченцата се получиха три писма,в които @zvezda9001 е описала пътешествията си през годината и купила от всяко място нещо за магеланското си другарче.

Днес залепих на листове писмата и седнала спокойно,с чаша чай в ръка, прочетох с голям интерес така хубаво описаните  посетени места и съответно историята на купуването на подаръците.

0-1.jpg

0-2.jpg

Ще оставя написаното с много грижа и внимание към всеки компонент от подаръка за мен.

И чак днес видях,че в едно от пликчетата има и дантелен коминочистач за щастие.

0-3.jpg

Мила @zvezda9001,нямам думи да изразя щастието си.

Благодаря ти отново,че ме усмихна,разплака и вдъхнови!

Благодаря ти за щедрото ти сърце и широката ти душа.

Бъди винаги това,което си!

Обичам да общувам с креативни и интересни хора като теб и се радвам, че те познавам. 

П.П.Поздрави на комшийката ти -пандичката @D_Ivanova.

Благодаря на @Mary за организацията на размяната. 

На всички магеланци пожелавам крепко здраве!

Другото се прави,купува,извоюва,решава.

Редактирано от Mary
  • Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 14
Публикувано:
преди 2 часа, jungfraujoch каза:

След като плаках  и се смях,веднага споделям емоциите си.

Моето джудженце @zvezda9001 е невероятно момиче.

Загадката в подарък номер 1 беше написана на картичката,касичката заключена с катинарче.

С помощта на Google разбрах,че The Mother Road -US 666 е създаден като част от първата федерална система от магистрали в САЩ на 11 ноември 1926 година и с помощниците ми предположихме,че кодът за отваряне на касичката е 1926.

И ето-загадката е решена и касичката е отворена. 

А вътре има парченца от чудесен пъзел.

IMG_20251218_175053.jpg.ea556ee79e20fb5b9a0d8b39a4ac4771.jpg

При сглобяване на парченцата се получиха три писма,в които @zvezda9001 е описала пътешествията си през годината и купила от всяко място нещо за магеланското си другарче.

Днес залепих на листове писмата и седнала спокойно,с чаша чай в ръка, прочетох с голям интерес така хубаво описаните  посетени места и съответно историята на купуването на подаръците.

0-1.jpg

0-2.jpg

Ще оставя написаното с много грижа и внимание към всеки компонент от подаръка за мен.

И чак днес видях,че в едно от пликчетата има и дантелен коминочистач за щастие.

0-3.jpg

Мила @zvezda9001,нямам думи да изразя щастието си.

Благодаря ти отново,че ме усмихна,разплака и вдъхнови!

Благодаря ти за щедрото ти сърце и широката ти душа.

Бъди винаги това,което си!

Обичам да общувам с креативни и интересни хора като теб и се радвам, че те познавам. 

П.П.Поздрави на комшийката ти -пандичката @D_Ivanova.

Благодаря на @Mary за организацията на размяната. 

На всички магеланци пожелавам крепко здраве!

Другото се прави,купува,извоюва,решава.

Много съм щастлива, че съм успяла да те зарадвам! Ии огромно благодаря, че се чухме донесе ми много голяма позитивна енергия! 

П.п. огледай добре всичко ли намери 😜 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 14 минути , zvezda9001 каза:

Много съм щастлива, че съм успяла да те зарадвам! Ии огромно благодаря, че се чухме донесе ми много голяма позитивна енергия! 

П.п. огледай добре всичко ли намери 😜 

Всичко намерих.🤩

Писмата ще си ги пазя в кутията за вълшебства.

Бонбоните са изядени,само кръглия остана.

Играчките са на елхата,включително коминочистача.

В касичката ще слагам евро.🙂

Медът е чудесен,зехтина също.

Още в петък се накиприх с медальончето,обожавам Венеция и Мурано. 

Капанът за сънища е вързан на леглото.И аз като теб обожавам животните, тюленчето засега ми е на нощното шкафче,защото твоята емоция на брега е била много вълнуваща  и предаваш позитивна енергия. 

Всичко е подредено и се използва по предназначение. 

Благодаря, да прегърнеш Опашатко от мен.

• Харесвам 11
  • Браво 4
Публикувано:
преди 10 часа, Дани Магелани каза:

@Mary изпълнявам:

IMG_20251220_111135_MP.jpg.4891c03f26341f194702099f35cab844.jpg

IMG_20251220_111719_MP.jpg

IMG_20251220_112219_MP.jpg

IMG_20251220_111834_MP.jpg

IMG_20251220_112703_MP.jpg

@CarpeDiem

Сърдечно благодаря за хубавия подарък!

Пожелавам на семейството и всички твои близки здраве и много пътешествия по прекрасни нови земи!

Много е приятно да получиш книга, още повече с коледни истории!

Списъкът е дълъг: картичка с мили пожелания, фин дъждобран, торба за пазар с географски принт, билки за сладък сън в релаксираща възглавничка,  много луксозна музикална кутийка със сапун, друга красива кутийка със снежинка и късметче, шоколади и магнит от Виетнам. Тази страна липсва в азиатския ми списък. Приемам го като подканяне да посетя страната.

@Mary  специални благодарности за доброто отношение, вниманието, търпението към мен и всички Магеланци!

А на вас Магеланци пожелавам за 2026 година здраве и сили да покорите всички места от мечтите ви, големи отпуски и разбрани шефове, и достатъчно пари, за да го сбъднете!

Благодаря @Дани Магелани за милото обаждане и емоция, която ми създаде ❤️ Винаги е малко по-голямо удоволствието да зарадваш някого с подарък от колкото да получиш ти.

Благодаря на @Mary за организацията и търпението, страхотна идея и за държавите - търся си вдъхновение за следващата година.

Чак днес стигнах до украсяването на елхата след безброй задачи. Хиляди благодарности на моя изпращач, ще се включа отново по традиция на 25ти, когато ще го отворя и ще ви покажа всичко. 

IMG_20251220_204531.jpg.7f302842e4097d7ca93b6d32bc10955a.jpg

• Харесвам 8
  • Шок 4
  • Браво 2
Публикувано:
преди 1 минута , CarpeDiem каза:

Чак днес стигнах до украсяването на елхата след безброй задачи. Хиляди благодарности на моя изпращач, ще се включа отново по традиция на 25ти, когато ще го отворя и ще ви покажа всичко. 

Бях забравила, че си от нечовеците. :laugh:

Тази година няма да си последна в показването, което не е похвално за мен, но това е положението с органицазията. :ph34r:

• Харесвам 2
  • Смея се 9
Публикувано:
Преди 1 час, Mary каза:

Бях забравила, че си от нечовеците. :laugh:

Тази година няма да си последна в показването, което не е похвално за мен, но това е положението с органицазията. :ph34r:

Е нищо толкова драматично не е станало … според мен, но така изглежда в моите очи. Какво се очаква - да дисквалифицираш участници, да им даваш червени картони или да налагаш неустойки за неспазен срок 🫢 

Не знам какво би ме отказало от тази тема - със сигурност не е нито на кого изпращам падарък, нито от кого получавам. Не съм обидчива и даже приемам извънредни🙃

Ха да видим кой ли ме провокира и аз да отварям “нелегален” магелански подарък на 25 декември 🤩

• Харесвам 8
  • Шок 3
  • Браво 1
Публикувано:

Звезде, Звездичке, @zvezda9001, сега  не се шокирай и подкокоросвай 😆 Нали не си отворила фабрика за касички 😂 Блестящо си се представила с тазгодишния подарък, а ако имаш излишни касички, събирай пари за САЩ или идеи за догодина 😘🤗

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, ДиянаВ каза:

Е нищо толкова драматично не е станало … според мен, но така изглежда в моите очи. Какво се очаква - да дисквалифицираш участници, да им даваш червени картони или да налагаш неустойки за неспазен срок 🫢 

Не знам какво би ме отказало от тази тема - със сигурност не е нито на кого изпращам падарък, нито от кого получавам. Не съм обидчива и даже приемам извънредни🙃

Ха да видим кой ли ме провокира и аз да отварям “нелегален” магелански подарък на 25 декември 🤩

И аз така мисля.

В забързаното ни ежедневие всичко се случва,но наистина трябва да участват магеланци,които са сигурни,че ще изпратят подарък,дори и с ден-два закъснение.И нямат пътуване по това време.

Моето джудженце  @zvezda9001цяла нощ е пътувало и се е лишило от сън и свободно време за почивка,за да може да ми изпрати подаръци от всички страни,което е посетило.Дори и в писмото ми се извинява за това.А пък аз съм толкова щастлива,че никога няма да обърна внимание на този ден закъснение,а се отнасям с респект към Звездето.Идват ми приятелки на гости да пием горещ шоколад,показвам първия си коледен-магелански подарък и четем отново трите писма,в които тооолкова красиво са описани пътешествията на Звездето.❤️

И тук е момента да благодаря на @Mary,която както всяка година ни събира в тази най-хубава тема във форума!

Лично БЛАГОДАРЯ,за всичко-за обръщането на някои от снимките ми,за търпението към всеки един от нас,за доброто настроение❤️

• Харесвам 13
  • Благодаря 2
Публикувано:

Онзи ден бях на крачка да кажа:

- Край, уж 13-та тема нямаше да е фатална, но приключвам с организацията. Защото се чувствам безсилна.

Като мина малко време, реших заради някакви дребни неща, да не се лишавам от толкова позитивни емоции тук. Но наистина ми е трудно да внимавам за всичко и едновременно с това да приготвям празнично дома си, да посрещна децата си от чужбина и да им създам това настоение, което да бъде запомнящо се, да усетят домашния уют и майчините грижи.

Всяка мой ден започва с отваряне на списъка, следене на дати, броене на дните от изпращането до получаването.

Осъзнавам, че съм досадна с непрекъснатото търсене и напомняне за подаръци, но и аз съм човек - и аз искам да приключа с размяната и да се отдам напълно на личното ми коледно време.

За тази размяна няма повече какво да направя - остана неполучен един подарък, който сега чакам да се върне при изпращача и в началото на новата година да се предаде лично или отново да се изпрати.

Днес ще пусна и коледните ми късметчета за развихряне на мечтите. И понеже Вашите мечти за нови дестинации не ги знам, реално ще видите моите в 42 посоки.

Здрави да сме само, другата година пак ще се съберем. 

389692949.gif

• Харесвам 7
  • Благодаря 21
  • Браво 1
Публикувано:

Хайде да разджуркаме света. :santa2:

В първата колона са имената по ред на записването.

Във втората колона е дестинация, която съм избрала, но Ви се е паднала на случаен принцип.

В третата колона е друг участник в размяната, отново паднал Ви се на случаен принцип.

Специално за @traveler завъртях колелото и му се падна Япония. Нямаше май друг мераклия за късметче извън участващите в размяната, затова той може да си избере компания или да се присъедини към другите с късмет Япония. 

Нека не забравяме, че това е просто забавление. Няма задължаващ характер или организация. Все пак в годините се е случвало след такива реални късметчета, които съм правила за коледна сбирка, да стане реалност нареченото.

Друго за отбелязване - в колоната с държавите са моите предпочитания, а в третата колона ми идваше навсякъде да напиша Mary, ама нека да съм бяла и добра днес, дадох ви и други шансове. :laugh: 

По този начин, всеки има наречени по две дестинации.

Дали ще отидете или просто ще помечтаета да отидете, ще ви донесе положителни мисли и ще направи денят усмихнат. Надявам се поне.

Име 

Държава 

Компания

r_nikolov1 Фарьорски острови Bozhidar1978  
DaBo Бутан  Mary  
D_Ivanova Фиджи  CarpeDiem  
jungfraujoch Сингапур silvia_b  
zvezda9001 Мадагаскар  kali  
Marisha Китай jungfraujoch  
DryGuy Чили  iabulka  
saved_ Виетнам  savagejo  
Bozhidar1978 Колумбия Crazy Horse  
ДиянаВ Перу  Ивайла  
new one Индонезия  Miladina  
Vanille Боливия crazyhorse  
Marusinka Папуа Нова Гвинея marycap  
Дани Магелани Еквадор  Lyubina  
Иван Попов Аржентина DryGuy  
Zdravko Nestorov Гренландия Vanille  
CarpeDiem Андора new one  
Моника Мексико  ДиянаВ  
Ивайла  Непал  Kalina Ivanova  
Роми  Япония DaBo  
bibi  Барбадос  milen_40  
silvia_b Алжир Leo  
Kalina Ivanova Сокотра Дани Магелани  
antony2001 Танзания   tany  
crazyhorse Индия Marusinka  
Miladina Белиз bibi   
Olianata Бразилия r_nikolov1  
patilana Мианмар Funch  
tany Доминиканска република patilana  
iabulka Монголия zvezda9001  
funny Ботсвана  antony2001  
Crazy Horse Нова Зеландия  Zdravko Nestorov  
Stryper Антарктида Иван Попов  
Lyubina Етиопия  Olianata  
savagejo Кения Marisha  
marycap Канада saved_  
kali Австралия D_Ivanova  
EmoKrastev Тайланд  funny  
Funch Филипини  Stryper  
Leo Намибия  Моника  
milen_40 Оман  EmoKrastev  
Mary   Френска Полинезия Роми

• Харесвам 8
  • Благодаря 4
  • Браво 12
  • Замислям се 1
Публикувано:

Сингапур е чудесно попадение и това е една от малкото дестинации извън Европа,които искам да посетя.

Разказвали са ми за строгите и правилни закони, за Марина Бей,за ботаническата градина,както и за много други неща,които ще ми харесат.Заедно със @silvia_b.

А при пандите в Китай ще стегнем куфарите с @Marisha.

Чудесен късмет !

• Харесвам 6
  • Браво 3
Публикувано:

Ха, ха - паднали са ми се Роми и Мари! Супер! В Японията вече бях, но пак ми се ходи, а Бутан си е от всякъде супер екзотика. Там и кацането е приключение. 

• Харесвам 4
  • Браво 4
Публикувано:

Колелото на Съдбата / Мари е благосклонно към мен  - супер са ми и дестинациите, и компанията! И двете държави, Перу и Непал (плюс Бутан) са ми в плановете от поне две години, така че няма случайни неща.  Отварям да видя офертите...:)

• Харесвам 4
  • Браво 4
Публикувано:

Аз съм най-голямата късметлийка - в Перу с @Ивайла … йеее, професионална работа 😍 Супер съм навита без значение летището, какви оферти, направо стягам багажа 😄

@Моника в Мексико с мен може да е спокойно щастлива - обичам древни цивилизации, природа и не на последно място нося на текила🤪

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

@Моника в Мексико с мен може да е спокойно щастлива - обичам древни цивилизации, природа и не на последно място нося на текила🤪

Ей, най-накрая да опиташ истински чурроси, не кат' онези пържени мекици в Испания, хаха

• Смея се 10
Публикувано:
преди 8 минути , ДиянаВ каза:

Аз съм най-голямата късметлийка - в Перу с @Ивайла … йеее, професионална работа 😍 Супер съм навита без значение летището, какви оферти, направо стягам багажа 😄

На теория уча и испански пара мис виахес ин Америка Латина, ама на практика е някак по - различно..:)

• Харесвам 1
  • Браво 2
  • Смея се 5
Публикувано:

Ехаа Мадагаскар и Монголия, висша ексзотика да ви кажа! Но със сигурност искам да ги посетя, не знам дали ще е следващата година ,защотооо не е много читаво положението в Мадагаскар в момента, ноо със сигурност да сме здрави ще! Другарчетата ми не ги познавам на живо, но с радост ще се запозная с тях!

Страхотни късметчета! Благодаря!

• Харесвам 5
  • Браво 3
Публикувано:
преди 15 часа, ДиянаВ каза:

Звезде, Звездичке, @zvezda9001, сега  не се шокирай и подкокоросвай 😆 Нали не си отворила фабрика за касички 😂 Блестящо си се представила с тазгодишния подарък, а ако имаш излишни касички, събирай пари за САЩ или идеи за догодина 😘🤗

Билетите  за Сащ вече са на линия, тааа събирам в касичката 😜  Само една ми е нямам излишъци сори 😜 

Касичка горе долу лесно намерих, нооо този катинар за куфари...разказа ми се играта ту много големи, ту дебели закачалки,  само с три цифри не ми пасва на гатанката,  3 седмици катинар търся 😀 накрая го поръчах по интернет и дойде от Варна хахахаха, от целия подарък препъни камъчето е катинара 😀  Ама така е, като измисля нещо и се заинатя като типичен Водолей!

П.с. Ама не ти ли е много скучен декември без Коледен календар 😜 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:

И понеже Варна се пръска по шевовете преди Коледа, на 23 идвам само за една вечер до София на концерт на Hauser, ако случайно някой има билети може да спретнем магеланска сбирка на входа на Арена8888 😜 

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:

Ха-ха, за Алжир и Намибия не съм си и мечтала, честно! Нооо, с удоволствие бих ги посетила в компанията на @silvia_b и @Моника . 

Благодаря @Mary за прекрасните емоции, които създаваш за всички тук!

• Харесвам 6
  • Браво 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.