Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2025

Mary

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз се опитвах нищо да не пиша по темата,  но съм провокирана от липсата на чувство за отговорност в поста преди мен.

Грешки правим всички. Както и ако човек иска да направи нещо, намира време. Изпращача е направил грешка, получателя не е реагирал адекватно и това рефлектира върху трети човек, който не е длъжен да събира негативите от фасоните на другите.

И накрая видяхме  една снимка на подаръка, с едно изречение, колкото нещо да се напише, което пък е тотално неуважение към изпращача. 

Може  би ако сме малко по - отговорни и не търсим кусурите само в другите, а се опитваме  да помогнем една ситуация да се разреши без усложнения, на когото и да е грешката, защото наистина в края на годината е истерия, ама за всички, не само за един, това нямаше да доведе до този толкова грозен край на размяната на подаръци. 

Благодаря на Мари и искрено и  се възхищавам на търпението, аз със сигурност нямаше да се занимавам с последния подарък. Сърдитко Петко - празна му торбичката. 

Успешна година на всички, дано си научим уроците за да не се повтарят пак! 

• Харесвам 17
  • Браво 2
Публикувано:

Да не мислите, че Мари се е главоболила само с този подарък. Далеч “занимавките” й не се сведоха само до комуникация и посредничество с тези две участнички. Аз и моето другарче също допринесохме да има “тръпка в играта” 😃

Получавам ника на получателя си със забележка Внимание! В София ще е до 19.12

Аз си викам супер, то това няма голямо значение, след като крайният срок е до 17.12. Само дето магеланката е пропуснала да отбележи, че ще е в София от 12.12 до 19.12. Не сме гадатели, че в срока имало от … и защо въобще се включваш в играта като си на разположение само 3-4 дни? Аз съответно си пуснах подаръка на 4.12., съобразявайки се със сроковете и моето пътуване през последната седмица от играта. Даже и се похвалих тук с изпращането 🙊 Да се получи - няма, след няколко дни взе да ми става обидно, че старанието и вниманието, проявени от мен и събрани в подаръка, стоят в един прашен и безличен куриерски офис …

като почнах да получавам и съобщения от куриера за връщането му, взех да се притеснявам, че внезапен здравословен проблем е застигнал другарчето ми … с Мари почнахме да мислим алтернативни схеми, да си пишем посред нощите, за да се случат нещата, подхванах издирване чрез телефон и други средства за комуникация, извън форума🙈 и защо, за да прекарва времето си в чужбина, докато ние се главоболим. Все пак получаването на подаръка се случи успешно в последните 1-2 дни преди да го върнат и на мен ми мина - случват се и грешки, майната му, не си струват и подобни успокоения 🙂

Обратната страна - да получа подарък точно в деня преди да тръгна на път, когато стягам багаж и ме вълнуват други неща, също не беше най-подходящият момент, но това си беше мой проблем, по правилата е и се справих със спазването им. Подобни неволи след 1-2-3 дни ми се струват супер дребни, камо ли да ме отказват от участие за догодина 🙃

Признавам си, че не съм никоя да го казвам и не е задължително всички участници да са много ентусиазирани от магеланската размяна на подаръци, но моля да не се участва между другото, без съпричастност и отговорност.

След тирадата ми да кажа, че много ме кефите (100-те % не винаги са необходими за удовлетворение 😜) 

@Mary 🤗😘 и до нови изненади 😄

• Харесвам 13
Публикувано:

Като редовен участник от 2016 година в Размяната на коледни подаръци ще си дам мнението без да ми го искате.

Абсолютно съм съгласна с  @Ивайла,която казва,че човек, ако иска да направи нещо,винаги ще намери време.Добавям и  начин.

Ясно е,че много хора пътуват точно тогава по коледни базари.

Имаме и един куп приготовления за празниците, купуваме подаръци и т.н.

Грешки всеки може да направи,но защо трябва да има потърпевши,които в повечето случаи нямат вина?

Знае се,че в началото на ноември @Mary пуска темата и дава подробно описание на условията в нея.Дава линк на куриерските фирми,както и на предишните теми през годините.Много ясно е уточнено.И смятам,че от уважение към участниците и Снежанка,сме длъжни да направим всичко възможно да изпратим подаръкът си навреме. Дава се достатъчно такова.

И още нещо.Някои от подаръците изобщо не се виждат от елхи,клавиатури и бюра.По-добре няколко изчистени и семпли  снимки,отколкото една,на която нищо не се вижда.Това също е проява на уважение към изпращача и всички участници.

Моето джудженце @zvezda9001не беше спала цяла нощ,за да може да ми изпрати подаръка.И то при условие,че нямам никакви пътувания през декември. 

Това е то-има ли желание, има и начин.

Нека не забравяме,че идеята на играта е да носи радост и весели емоции.И ние сме тези,които си ги правим.

Благодаря на @Mary за организацията, търпението и желанието да ни събира за най-готината тема в най-чаканото и същевременно най-натоварено откъм свободно време,пътешествия ангажименти през годината.

Нека сме по експедитивни и отговорни,за да има радост и коледно настроение в точното време. 

Бъдете здрави! 

• Харесвам 13
Публикувано:

@Ивайла, не очаквах толкова грозен и изпълнен със злоба пост! 

Не мога да разбера,  откога да кажеш благодаря е неуважение? На снимката се виждат всички изпратени неща. Какво още трябва да се направи?

Ето какво ще ви кажа- преди да раздавате правосъдие и да пишете обиди по нечий адрес се убедете, че знаете цялата истина или замълчете.

Ето ви я цялата истина- няколко часа преди обаждането на куриера ме бяха изписали от болница. Беше на път  да пропадне пътуване за много пари и предстоеше голямо пазаруване за него. Освен това имах изключително неприятен разговор с шефа ми и поставени куп условия за изпълнение на разни задачи преди празниците, точно на излизане от кабинета ми звъни куриерът. Аз не знаех на кой свят съм, а какво остава да се сетя за офис на Еконт. 

Хайде сега се поставете се на мое място.

Както в поста на @Mary, така и в моя има само факти, не лични нападки.

@ДиянаВ, извинявам се и на теб, че не съобразих, че няма да ти е удобно в последния ден /10 декември/ преди заминаването ти. Не беше упоменато, бих се съобразила, но  след 7 декември бях на автопилот поради здравословните си проблеми.

Не разбирам защо трябва да  коментират участници, които не са пряко засегнати? И защо трябва всички да ме нападате? Вината не е моя, че някой изпраща пратка от Еконт в офис на Спиди. За сведение не живея  в този офис и се намирах на час път от там. Изобщо не се сетих за начин как да се телепортирам. Вие на мое място сигурно щяхте да го направите, аз не успях. Изтърпях безумния тон на куриера и не получих дори извинение от изпращача, а сега обирам всички негативи и лични обиди.  И дори натяквания и за моята пратка, че съм нарушила нечие спокойствие да си получи подаръка.

Не се чувствайте длъжни да коментирате всичко и всички, да нападате и обиждате. 

В крайна сметка всеки е отговорен за думите и делата си.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Miladina каза:

Хайде сега се поставете се на мое място.

Аз през цялото време се поставям на мястото на всеки.

Съжалявам за всичко, през което сте преминала, но аз затова съм тук, за да мога да помагам.

Дори и при започнало раздаване, ако има непреодолими трудности, редно е да ме информирате, а аз ще измисля какво да направя.

Мисля да приключим разискването на случая и да гледаме позитивно напред. 

• Харесвам 11
  • Браво 2
Публикувано:

Ааа как ще се приключва случая?

Аз цяла нощ ще се чудя как в офис на Еконт ще приемат пратка за доставяне до офис на Спиди и няма да го споменат пред изпращача 😂

• Смея се 4
Публикувано:
преди 17 минути , ДиянаВ каза:

Ааа как ще се приключва случая?

Аз цяла нощ ще се чудя как в офис на Еконт ще приемат пратка за доставяне до офис на Спиди и няма да го споменат пред изпращача 😂

Мислиш ли, че служителите на Еконт знаят наизуст адресите на офисите на Спиди. Те на собствените стотици офиси не знаят адресите, камо ли на чужди. За тях това е просто доставка офис Еконт - адрес. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз като кажа искам да изпратя пратка до офис и продиктувам тел. номер на получателя, той обикновено се оказва вече ползвал услугите им и излиза в базата данни. Явно в случая Еконт третират пратката до обект на Спиди като такава за получаване на адрес и ако не са обърнали внимание на изпращача, че това е невъзможно, е много малоумно…

Аз май промених мнението си и вече искам да приключим разискванията на случая, за да не излязат още тъпотии 😜

• Харесвам 5
  • 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Посред лЕто мисля за коледни подаръци. 

Днес във Фантастико си купих две напитки Somersby  и изтеглих от търкащо се късметче термо чанта.

Понеже имам 5 броя различни размери и цветове,ще я подаря на другарчето, което ми се падне на тазгодишната размяна на коледни подаръци. 

Пожелавам на всички щастливо лято и вълнуващи пътешествия. 

IMG_20260703_183553.jpg.c6adba34dddcb5803927ea3241094b12.jpg

• Харесвам 11
  • Браво 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.