Прескочи до съдържание

Избор на балансирана карта за салони и кешбек

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз днес кандидатствах за World Mastercard на ЦКБ, без да съм техен клиент.
Мисля, че е доста добре с 16 посещения на салони годишно за 77 евро годишна такса, която отпада при оборот над 15 000 евро.

Дори да не се ползва активно, се връзва 5 евро на посещение.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 15.03.2026 г. в 11:26, Oshko каза:

Изчетох доста в големите 3 теми за български банки, салони и Револют и се загубих 😁

Доста от вас имат DSK WIzz, Master world и Revolut едновременно, а аз нямам нито една от мързел, консерватизъм или тъпота, още се уточнява 😁.

Крайно време е да се започне от някъде.

Условията по картите са динамични и предполагам за това никой не си е играл да ги обобщи.

Доколкото съм разбрал:

- най-висок кешбек 2% има DSK Wizz, но можеш да ги харчиш само за полети на WIzz (и евентуално някакви car hire). Ако превърташ целия семеен бюджет има вероятност да не можеш да изхарчих точките, а и няма безплатни салони. 

- масово Platinum картите имат по 1% кешбек и някакви салони

- дебитните висока категория като Master World имат най-добрите условия за салони, но нямат кешбек. Има ли дебитни карти с кешбек?

- Revolut - добър кешбек RevPoints, обаче обмяната за мили нещо там никога не съм имал успех. Това ли е най-изгодния начин за харчене на RevPoints? Ако вземем за пример Metal plan (по-скъпа такса от Platinum картите, точките много грубo ми изглеждат на 0.5% кешбек). Ако точките се използват за хотели, но само до първите 20% отсъпка(Up to 20% off: ~50 points per EUR) и ако предположим, че цента не е по-висока отколкото през други сайтове, това вече прилича на 1% с всички условности. Ясно, че има други предимства с теглене, превалутиране(и тук е сложно), за салони има само някакви отстъпки при Metal plan.

Ще съм много благодарен ако някой може да ми го смели за моя случай и да ме посъветва каква карта да избера:

- 3-4 салона за двама годишно са ми достатъчни, доплащания по 30Е не бих дал, салона в София не ми е плюс, ходим на летището максимално късно.

- максимум кешбек, ако минават всички харчове на семейството през тази карта трябва и да има голям лимит на кешбека, трудно ми е да го сметна, но примерно 500Е за годината.

- ако може да е дебитна ще ми е по-спокойно откъм източване, защото при кредитна ще трябва да е и с някакъе доста голям лимит, но тук май няма да ме огрее (не открих дебитни с кешбек, освен Revolut)

- имаме сметки в ПИБ, Алианц и ОББ и при равни условия би било по-лесно организационно да е някоя от тях (а те за съжаление не са най-често цитираните в темите тук, вероятно други са по-изгодни).

- превалутирането ми е доста трудно да сметна каква му е тежестта в общата картинка

- други предимства:

- subscriptions на Revolut не ме блазнят много

- застраховката на Excess-a вероятно си струва, но ми е трудно да се пречупя и да взимам кола без застраховка 

- тегленето от банкомати в чужбина го избягвам и да е 2-3 пъти годишно, т.е. около 20Е разход за комисионни при стандартна банка

- преводи не изпращам по принцип

Втора година ползвам дебитна MasterCard Platinum  на ПИБ. Дава ми право на 6 посещения в рамките на срока й на валидност. Относно придружител не съм 100% сигурна, само веднъж имах такъв в лицето на @Kristiyan Desev, увериха ме, че сякаш не е платено, бидейки въпрос на банката; наистина след това нямаше задължаване на сметката ми. Отделно, че Той не си взе почти нищо..

Трудно ми е при честите полети да изброявам посещенията на салони, с приложението и сайта на мастеркард продължавам да не се справям.., но когато в главата ми са останали по-малко от половината до шест, се снабдявам със следващата пластика и първо проверявам Старата на рецепцията на салона, докато ми кажат, че посещенията са изчерпани, и тогава изваждам новата и закривам предходната, щом се върна. Месечната такса е 2,50€.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 минути , Anna Kalinovska каза:

Трудно ми е при честите полети да изброявам посещенията на салони, с приложението и сайта на мастеркард продължавам да не се справям.., но когато в главата ми са останали по-малко от половината до шест, се снабдявам със следващата пластика и първо проверявам Старата на рецепцията на салона, докато ми кажат, че посещенията са изчерпани, и тогава изваждам новата и закривам предходната, щом се върна. Месечната такса е 2,50€.

И друг път си споделяла този "трик", но подобни практики всъщност рано или късно отказват банките да предоставят безплатни премиум услуги от този тип. Не ме разбирай погрешно, но като потребители на услугата, ние също би следвало да се отнасяме отговорно без да злоупотребяваме с предоставената възможност...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 32 минути , Duke каза:

И друг път си споделяла този "трик", но подобни практики всъщност рано или късно отказват банките да предоставят безплатни премиум услуги от този тип. Не ме разбирай погрешно, но като потребители на услугата, ние също би следвало да се отнасяме отговорно без да злоупотребяваме с предоставената възможност...

Трик? Български?? Шопски??? Това е политиката на моята банка спрямо дългогодишен лоялен клиент мейби, един от първите физически лица, от времето, когато офисът беше на ул. "Ст. Караджа" и опознах работата й най-напред служебно, като асистент в Понс, изд. Клет. Или може би така се е разпоредил the King, онзи от Anna and the King...

По-късно ПИБ ми предложи едновременно КК Visa Classic и Diner's, когато Кеш Бек бонусът и по двете беше 1%, а обектите, приемащи екзотичната DC First lady,  се търсеха с фенерче, или по-скоро с помощта на половингодишен луксозен каталог, който връчваха периодично от фронт офиса, оборота си правех преимуществено от... цигари, ОМВ до банковата централа познаваше розовата КК.. вЕрно, тогава бях човекът-фирма, както се изразяваше синът ми. Демек, има си крушка опашка...

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз също съм клиент на въпросната банка от 1997 г., но това няма нищо общо с написаното от мен. Както и да е...

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, Anna Kalinovska said:

но когато в главата ми са останали по-малко от половината до шест, се снабдявам със следващата пластика и първо проверявам Старата на рецепцията на салона, докато ми кажат, че посещенията са изчерпани, и тогава изваждам новата и закривам предходната, щом се върна. Месечната такса е 2,50€.

В прав текст те питам, ПИБ верно ли са толкова смотани, че посещенията се броят на пластика, а не на клиент. 

Ако да, еееехей всички сме там?

Има ли такса преиздаване на карта и колко е?

• Смея се 1
Публикувано:
преди 11 минути , travelss каза:

В прав текст те питам, ПИБ верно ли са толкова смотани, че посещенията се броят на пластика, а не на клиент. 

Ако да, еееехей всички сме там?

НеАм идея, отнасят се добре с мен, всички служители, в различни офиси, които са ми напът или удобни за заяваване, респективно получаване. 

Освен това Стори ми се, че през декември И януари сякаш се отброяваха по една е съща пластика 2х6 посещения, един вид по шест за година...

Малко разбирам от банки и банкер(к)и,🙃. Също не мисля да съм единственият гениален клиент, пристрастен към летищни салони, особено при продължителни свързващи  полети и престои 😎

Публикувано:
На 15.03.2026 г. в 11:46, Captain45 каза:

Платинена Мастер кард от ПИБ ти дава 6 салона годишно, 1% кешбек и 10% кешбек за заведения във вторник. Общия годишен кешбек е 254 евро, дава се на всеки 6 месеца ако имаш оборот от 15000 евро за този период. Хубавото е, че нямаш такса за първата година и ако за година направиш оборот от 20000 евро нямаш пак такса. Ако изкараш допълнителна карта на жена си към основната ще имате още 6 салона годишно, това към днешна дата.

За кешбека оборотът не е ли 10 000 евро за 6 месеца? Сега чета в сайта им:
"При плащане с кредитна карта в търговски обект в България или в чужбина, при достигнат оборот мин. 10 000 EUR за 6 месеца, получавате 1% от оборота, максимум 130 EUR."

Също така, минималният годишен оборот за отпадане на годишната такса е 15 000 евро, освен ако не са променили нещо, но току-що го прочетох в сайта им.

• Харесвам 3
Публикувано:

Щом ОББ ти е вариант, виж МС Gold Premium. Таксата е 49 евро, има 4 посещения в салони, има и кеш бек. 1 изхарчен лев и 1 точка, 100 точки са 1 евро.

Единствено въпроса с максималния кеш бек е малко мистериозен, зависи от лимита на самата карта. Според изчисленията, които ми направиха в клона, в който кандидатствах за картата, с лимит от 5000 евро, би трябвало максималният кеш бек за 1 година да е 600 евро. Обаче докато не го видя, че се е случило, съм малко скептична.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 часа, kali каза:

Щом ОББ ти е вариант, виж МС Gold Premium

Имат ли изискване за оборот, за да влезеш в салона?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.