Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Преди малко получих това съобщение от ОББ:

"Здравейте,
Поради технически причини извън контрола на ОББ, временно е ограничен достъпът до бизнес салон Primeclass Lounge на летище София за картодържатели с карти Mastercard Gold, Mastercard Gold Premium, Mastercard World Debit, издадени от ОББ.

Mastercard активно работи по възстановяване на достъпа, като ограничението засяга карти Mastercard, издадени от всички издатели.

Другите салони по програмата LoungeKey са на Ваше разположение.

С уважение,
Екипът на ОББ"

• Шок 3
Публикувано:

Здравейте,

Като наш клиент с премиум карта Mastercard, имахте възможност да ползвате безплатен достъп до бизнес салон „Aspire“ на летище Васил Левски – София. Моля да имате предвид, че от 31.03.2026 г. бизнес салон „Aspire“ преустанови своята дейност.

Новият бизнес салон ‘’Primeclass Lounge’’ в момента няма опция за безплатен достъп за премиум карти Mastercard и влизането става чрез заплащане за всеки гост. Въпреки това, като значим за нас клиент, ние автоматично ще възстановим заплатените с премиум картата Ви разходи за достъп до салона в месеца, следващ ползването му. Ще Ви информираме своевременно при промяна и наличие на опцията за директен безплатен достъп.

Благодарим Ви за разбирането!

Поздрави,
Екипът на УниКредит Булбанк

• Харесвам 8
Публикувано:

Към днешна дата, новия бизнес салон няма сключен договор с България Еър за бизнес класа пътници, и те не могат да използват салона.

• Харесвам 3
Публикувано:

Тоест може да се влиза само с Виза и кои други авиокомпании (статус и/или бизнес класа)? ЛОТ четох и Air Baltic, LH групата важи ли? ТК? 

Публикувано:

Не съм наясно за другите авиокомпании. Само казаха че с БГ Еър нямат договор все още.

Както и не може Виза Платинум, но можело Голд !?!?!?!?

• Шок 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
Преди 1 час, Loverboy каза:

Тоест може да се влиза само с Виза и кои други авиокомпании (статус и/или бизнес класа)? ЛОТ четох и Air Baltic, LH групата важи ли? ТК? 

LH групата поне за момента го нямат в списъка си. Което значи точно нищо де.

Публикувано:
Преди 1 час, funny каза:

Не съм наясно за другите авиокомпании. Само казаха че с БГ Еър нямат договор все още.

На сайта на Пощенска за Виза Премиум си пише безплатно + 1 гост…

Публикувано:

Не знам кой има достъп и кой няма, но в някои часове салона е прилично пълен. Иначе приветствам избора им да предлагат Glenlivet 12.

• Харесвам 2
Публикувано:

Към момента са:

IMG_20260407_195131.jpg.20ca06634ed2db21bbe31bab148b0607.jpg

С VISA Infinite е +3.

С картите общо взето тестват на ПОС терминала и казват с колко придружителя дава.

LH групата са се отказали заради цена и неудобството с качването пеша, като София вече е изключена от списъка с дестинации с достъпен салон.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , adreno каза:

LH групата са се отказали заради цена и неудобството с качването пеша, като София вече е изключена от списъка с дестинации с достъпен салон.

Златна карта с 50лв годишна такса ти дава неограничен достъп за двама. Колко да е скъпо…

Самолетен билет за 500Е до Мюнхен не.
Както би казал един човек: “О времена, о нрави”… 😉

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 46 минути , adreno каза:

Към момента са:

IMG_20260407_195131.jpg.20ca06634ed2db21bbe31bab148b0607.jpg

С VISA Infinite е +3.

С картите общо взето тестват на ПОС терминала и казват с колко придружителя дава.

Съмнявам се това да е постоянно за Луфтханза, същото важи и за Търкиш - и двете компании имат много бизнес пътници. Ще е интересно и Мастъркард колко време ще се забавят, преди да се включат. 

• Харесвам 4
Георги Матеев
Публикувано:
преди 37 минути , Loverboy каза:

Съмнявам се това да е постоянно за Луфтханза, същото важи и за Търкиш - и двете компании имат много бизнес пътници. Ще е интересно и Мастъркард колко време ще се забавят, преди да се включат. 

Луфтханза са циции и хич няма да се изненадам да остане така за постоянно. Стълбите им били проблема, сериозно? За Търкиш има доста по-голям шанс.

Мастъркард работят с Lounge Key и докато Collinson International (глобален оператор на Priority Pass и Lounge Key) не сключи договор със салона не очаквам да имат включване.

Интересно ми е доколко са по-неизгодни условията на Primeclass, че още да не могат да се разберат. Вероятно тестват дали ще се справят и без масовката от Priority Pass/Lounge Key, но според мен няма да им излезне сметката без тях и скоро ще клекнат.

• Харесвам 2
Йосиф Милчов
Публикувано:

Аз съм с Dragonpass от Револют и имам достъп до този салон. Реално ако някой е на план Ultra, няма проблем да влезе безплатно в салона.

• Харесвам 1
Публикувано:

Според мен пък не е реално да няма достъп с асансьор. Такова нещо не бива да се позволява на европейско летище. Дори да не им е това истинският проблем на Луфтханза, евала че са повдигнали въпроса. Просто не бива така да се изключват хора. Срамно е.
Останалата част от салона е прекрасна, но това е безобразно недомислено.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 12 часа, funny каза:

В понеделник влязох с Виза Платинум без проблем. Бях заедно с гост. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 часа, Aureliano каза:

Според мен пък не е реално да няма достъп с асансьор. Такова нещо не бива да се позволява на европейско летище. Дори да не им е това истинският проблем на Луфтханза, евала че са повдигнали въпроса. Просто не бива така да се изключват хора. Срамно е.
Останалата част от салона е прекрасна, но това е безобразно недомислено.

Има достъп и с асансьор, на хора до нас с куфари предложиха да ги заведат и използват, но предположих, че е само с достъп с карта на служител (не съм го използвала и не съм сигурна как точно се използва, ние се качихме по стълбите и понеже бяхме само с малки ранички, не са ни предлагали). Предполагам, че ще го предложат и на хора с детски и инвалидни колички, както и други по-трудно подвижни, но не ми е ясно и на мен защо просто не е лесно достъпно за всички.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 7 часа, yordanov каза:

В понеделник влязох с Виза Платинум без проблем. Бях заедно с гост. 

На нас ни отказаха. Не беше карта на българска банка

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, funny каза:

На нас ни отказаха. Не беше карта на българска банка

Това, че картата не е от българска банка обяснява отказа. Достъпа до салона се осигурява от локалната Visa и се отнася до картите, издадени през нашите банки.  

• Харесвам 6
Публикувано:

Ползвах салона и като цяло впечатленията са доста добри.

Салонът е много приятен – просторен, чист и добре поддържан.
Храната е по-скоро средна (има избор, но не е нещо уау), за сметка на това напитките са на много добро ниво.

Най-силното нещо е терасата – наистина топ! Има супер гледка (над гейт C1), може спокойно да се пуши, както и да се консумират храна и напитки навън, което рядко се среща.

Важно: към момента Lufthansa Group все още нямат договор за достъп до този салон (по информация от място – казаха, че се очаква скоро).

Влязох с Visa Gold от FiBank – мина без проблем, включително с придружител.

Допълнително: получих информация и от UniCredit Bulbank, че с Mastercard Gold също има опции за достъп (добре е да се провери конкретното покритие според картата).

image.png.2c7cc2d839d31e18419e830eef908431.png

image.png.c6a22f310bf57ed8e017f15d3d5b4068.png

image.png.349b377c28b01cc82f85f74905571cb1.png

• Харесвам 10
Публикувано:

За хора с детски колички също няма проблем. Служител те води до асансьора и те качва/сваля. 

На рецепция казаха, че деца до 6 години са без такса. 

Терасата е топ и за деца 🙂 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.