Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Всъщност, и аз не останах много впечатлена от новия салон. Служителите долу на рецепция бяха топ, много любезни и приветливи. Горе обаче - бяха се събрали на група (бях там в 8:30) на бара и говореха на висок глас. Не знаеха имат ли безкофеиново кафе, накрая установиха, че имат на бара, но не знаеха как се работи с машината и как се пуска. Отказах се и си направих с кофеин на автомата. Храната беше доста бедна, може би, защото беше рано сутрин, но освен някакви теста и малко нарязани колбаси, друг избор нямаше. А бях предвидила да закуся там, защото преди да отида на летището ми беше доста рано. Креслата/фотьойлите ми бяха по-неудобни в сравнение със стария, а там голям плюс ми беше, че в зоната за пушачи имаше контакти - можех да работя. Тук на терасата няма как да стане. Надявам се да сложат някакти перголи или чадъри поне за лятото (може и да са сложили вече). Когато аз го посетих беше 1 градус и дори в стъклената кабина металните столове си бяха бая "хладни". Лятото като ги напече, не ми се мисли. 

• Харесвам 7
  • Браво 1
Георги Матеев
Публикувано:

Алтернативата на Primeclass лаунджа - Бар 09/27 до гейт C1 - изглежда доста приятно.

Кредитът от €24, който получавате при ползване на Приорити Пас или Лаундж Кий, е достатъчен за 1 основно и десерт.

Взех си пица - вкусна е, приготвя се на място и не е със замразено тесто. Бургерите на съседната маса също изглеждат добре.

20260503_140925.jpg

20260503_140752.jpg

20260503_140803.jpg

20260503_141434.jpg.52447ab52d33284f6876543ff56f0cde.jpg

Между другото в момента Primeclass има -50% промоция за плащащите си на място. Нямам идея какво е Treva.

20260503_144015.jpg

• Харесвам 10
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Алтернативата на Primeclass лаунджа - Бар 09/27 до гейт C1 - изглежда доста приятно.

Кредитът от €24, който получавате при ползване на Приорити Пас или Лаундж Кий, е достатъчен за 1 основно и десерт.

Взех си пица - вкусна е, приготвя се на място и не е със замразено тесто. Бургерите на съседната маса също изглеждат добре.

20260503_140925.jpg

20260503_140752.jpg

20260503_140803.jpg

Между другото в момента Primeclass има -50% промоция за плащащите си на място. Нямам идея какво е Treva.

20260503_144015.jpg

преди 13 минути , Фил каза:

И аз нямам, но звучи обещаващо! :biggrin:

Treva App  е „супер приложение“ (super app), разработено от TAV Operation Services. То е създадено да улесни престоя ви на летището.  Служи за резервация на достъп до VIP салони (lounges), услуги за бързо преминаване (Fast Track), частни трансфери и коли под наем. Предварителна поръчка на храна, напитки и стоки от Duty Free магазини. Може да се изтегли от Google Play и App Store.
  • Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 7 часа, Георги Матеев каза:

20260503_140925.jpg

20260503_140752.jpg

20260503_140803.jpg

20260503_144015.jpg

А какви храни има? И на какви цени, че софийското летище обикновено са с брутални цени.

Аз имам право на +2 госта и така ще се получи доста симпатична отстъпка. По света съм ползвал винаги и даже е по-добре от лаундж, защото обикновено храната е по-хубава. В София планирам да карам по схемата хапване в ресторанта и после допиване в лаунджа. 😂

• Харесвам 1
Публикувано:

Как доказваш гости, ако искат бордна карта за всеки? 
Иначе е написано. - за едно основно и десерт стигат 24Е…

Публикувано:
преди 26 минути , Loverboy каза:

А какви храни има? И на какви цени, че софийското летище обикновено са с брутални цени.

Аз имам право на +2 госта и така ще се получи доста симпатична отстъпка. По света съм ползвал винаги и даже е по-добре от лаундж, защото обикновено храната е по-хубава. В София планирам да карам по схемата хапване в ресторанта и после допиване в лаунджа. 😂

Къде имаш два госта през лаунджкей?

Публикувано:
32 minutes ago, jorocontrola said:

Как доказваш гости, ако искат бордна карта за всеки? 
Иначе е написано. - за едно основно и десерт стигат 24Е…

Ще ядат от твоето  , не е като в салон да не пускат други хора.Все едно по пица на парче.

• Шок 1
  • Браво 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 часа, Loverboy каза:

Салати (€8-12), пици (€15-17), бургери (€16-18), десерти (€7-8) и напитки. Менюто не е много богато.

Отказват да чекират повече хора, освен ако не присъстват и имат бордна карта. Бях сам и исках да ме чекират с +1 гост, но не стана.

Иначе аз точно това направих - хапнах в бара и пийнах в лаунджа 🙂

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Публикувано:

Никога досега не са ми искали бординг пасове на другите хора в ресторант, само в лаундж. Винаги казвам +2 и няма проблем. Да не говорим, че имам и втора карта и съм минавал два пъти в един ресторант с двете карти +2 госта. 

Ще е доста тъпо, ако в София държат на бордна карта на останалите пътници, след като няма такова изискване от ПП. 

Иначе картата е Mastercard Debit World Elite от Уникредит, споменавал съм я преди това в темата. 

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 6 часа, Loverboy каза:

Иначе картата е Mastercard Debit World Elite от Уникредит, споменавал съм я преди това в темата. 

Търся си карта с достъп до салони. Какви са условията за посещение при тази? В сайта на Пощенска банка откривам годишна такса от 450 евро и 35 евро за гост. Има ли начин за намаляне на годишната такса?

Публикувано:
преди 41 минути , Stryper каза:

Търся си карта с достъп до салони. Какви са условията за посещение при тази? В сайта на Пощенска банка откривам годишна такса от 450 евро и 35 евро за гост. Има ли начин за намаляне на годишната такса?

Най-добри са условията при ЦКБ - 16 посещения за 120 лв. Мастъркард. 

Тази на Уникредит се предлага само в пакет Прайвит, който струва 45 евро на месец и има изисквания за доходи. То и заради това дава неограничени посещения. 

Публикувано:
преди 3 часа, Loverboy каза:

Тази на Уникредит се предлага само в пакет Прайвит, който струва 45 евро на месец и има изисквания за доходи. То и заради това дава неограничени посещения. 

Благодаря!

Публикувано:
преди 15 часа, Loverboy каза:

Никога досега не са ми искали бординг пасове на другите хора в ресторант, само в лаундж. Винаги казвам +2 и няма проблем. Да не говорим, че имам и втора карта и съм минавал два пъти в един ресторант с двете карти +2 госта. 

Ще е доста тъпо, ако в София държат на бордна карта на останалите пътници, след като няма такова изискване от ПП. 

Винаги са искали да видят бордните карти на другите, все пак системата е същата и ги сканират с четци.

Взимал съм над 20 крафт бири в кенове от Лутън, ама хората бяха с мен.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 часа, Loverboy каза:

Коя е тази карта?

World Mastercard КК има 16 посещения по линия на ЛК, но таксата е 77.00 EUR.

Но пък с Priority Pass дава свободен достъп до доста салони включително софийският (+ Бургас и Варна), така че посещенията ще са доста повече, ако се тръгва от БГ...

Публикувано:

Мога ли да влезна с 4 придружители в салона? Притежавам КК Виза платинум и ДБ Виза платинум на ДСК.

В сайта на Виза пише, че влиза картодържателя + 2 придружители. Това важи ли и за двете карти или само за КК?

Публикувано:
преди 1 минута , Адриан ХН каза:

Мога ли да влезна с 4 придружители в салона? Притежавам КК Виза платинум и ДБ Виза платинум на ДСК.

В сайта на Виза пише, че влиза картодържателя + 2 придружители. Това важи ли и за двете карти или само за КК?

99% важи и за двете. След като и самите Виза не правят разделение на картите си в описанието на сайта им 😉

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 минути , jorocontrola каза:

Коя е тази карта?

World Mastercard КК има 16 посещения по линия на ЛК, но таксата е 77.00 EUR.

Но пък с Priority Pass дава свободен достъп до доста салони включително софийският (+ Бургас и Варна), така че посещенията ще са доста повече, ако се тръгва от БГ...

Кажете малко повече за ЛК и ПП, не разбирам условията.

Например имам КК Мастер Платинум от ПИБ, пише че има 6 безплатни посещения, не знам по линия на коя от двете програми, но са 6 общо.

Има допълнителна карта ПП към КК и с нея мисля, че пак взима от същите 6.

Има ли такива допълнителни - свободен достъп до софийския салон с тази ПП, които не се броят?

Публикувано:

Всяка банка има различни условия. Виж си банката и картата за подробности. Освен това се изменят.

На ПИБ и то само някои имаха по едно време още 2 входа с ПП

Някои имат за 2-3-4 летища.

Публикувано:

Тук са ословията за ПП на ЦКБ:

https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/kreditni-karti/programa-priority-pass

Имаш ли определен брой посещения на много салони с ЛК и неограничен брой на лимитиран брой салони с ПП (но включва София, Варна и Бургас).

Реално ако имаме 16 посещения, то може да се направят 8 пътувания от БГ за двама за година и да се направят 32 единични посещения за 150лв. За тия пари вода само не може си купиш, освен в Гърция, където е с фиксирани цени... 😉

От БГ банките може би това е оптималният продукт за пътуващи (според мен)...

Публикувано:
Преди 1 час, jorocontrola каза:

Тук са ословията за ПП на ЦКБ:

https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/kreditni-karti/programa-priority-pass

Имаш ли определен брой посещения на много салони с ЛК и неограничен брой на лимитиран брой салони с ПП (но включва София, Варна и Бургас).

Реално ако имаме 16 посещения, то може да се направят 8 пътувания от БГ за двама за година и да се направят 32 единични посещения за 150лв. За тия пари вода само не може си купиш, освен в Гърция, където е с фиксирани цени... 😉

От БГ банките може би това е оптималният продукт за пътуващи (според мен)...

И само да допълня, че при оборот над 15 х. Е за текущата година за следващата година такса няма 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 минути , Eva eva каза:

И само да допълня, че при оборот над 15 х. Е за текущата година за следващата година такса няма 🙂 

Въртя едни кешбеци през Пощенска и реално докарвам към 170-180Е за изхарчени 15К Е. Иначе изобщо нямаше да се замисля да сменя банката...

Ама там пък плащам такси. Май ще трябва да седна да смятам къде се пада повече аванта 🙂

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Новият салон достъпен ли е вече и за пътници на Луфтханза групата? Онова изкуствено умното ми казва ДА, в списъка на Луфтханза не го виждам обаче салона.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Има го от първи юни в приложението на Стар Алайънс и би трябвало да работи и с Луфти. Във флайерток казаха, че вече имат договор. 

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , Loverboy каза:

Има го от първи юни в приложението на Стар Алайънс и би трябвало да работи и с Луфти. Във флайерток казаха, че вече имат договор. 

Нали знаеш "Чукча писател ..." - бях гледал последно миналия месец и не съм поглеждал преди да питам. То си пише и в търсачката за салони на Луфти.

image.png.7b2c1b41182aef1e2cff52b643d9480c.png

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.