Loverboy Публикувано: 19 април Публикувано: 19 април Посетихме го този салон онзи ден. Казаха, че договор с Луфти още нямат, но влязохме с Виза, Мастър също работи. Обстановка: много модерна, очаквах да е малко по-голям от снимките, но става. Терасата е супер. Храна: има лек ъпгрейд спрямо преди, вкусно е, но не бих казал, че е нещо невероятно - две основни, малко банички и два десерта. Напитки: тук е най-големият ъпгрейд - има бар, включително безплатни коктейли. Проблемът е, че персоналът не знае къде се намира, няма истински барман и двете жени , макар и добронамерени, се държаха меко казано неадекватно онзи ден. Мрънкаха на всеки, че не са яли цял ден, не са сядали, не можели до тоалетна да идат - пътниците бяха в ступор (чужденците особено). На мен едната ми каза, че не е барман и не разбира нищо - не знаеше как се прави коктейла Prime Fly, който беше на рекламната брошура до нея. Извади една книга с рецепти за коктейли - видях, че има Маргарита, Аперол и още някакви. Не знаеше какво е Коантро, какво е трипъл сек, което ОК - не си барман, но не разбирам защо са сложили обслужващите топлата витрина жени на бара. Но такова мрънкане от тяхна страна не бях виждал и си помислих, че и най-луксозния лаундж да направят, няма как да избягаме от българщината. Накрая направи някакъв коктейл, който й отне 15 минути. Пак казвам - не бяха зли, но бяха абсолютно неадекватен и разказваха на всеки как не са яли и не са сядали от сутринта, което е крайно непрофесионално. Мисля да им пиша официално оплакване - за 60 евро мисля, че могат да си позволят един барман, абсурдно е. Или поне да си обучат съществуващия персонал. съжалявам ги, ако наистина не са яли и не са сядали, но това не е моя работа. Не съм чул продавачката в Лидл да каже, че не е спала от вчера и имала много работа. В крайна сметка дошла си да работиш, не си на затвор. В общи линии - хубава работа, ама българска. 🙂 понякога си мисля, че проблемите не са ни корупцията и другите, а ние просто толкова си можем, просто нямаме капацитет за нещо повече от безкрайно мрънкане и мързел. 14 1 2
Фил Публикувано: 19 април Публикувано: 19 април преди 30 минути , Loverboy каза: Мрънкаха на всеки, че не са яли цял ден, не са сядали, не можели до тоалетна да идат Не може да бъде ??? 3
stanimir Публикувано: 19 април Публикувано: 19 април Може би още навлизат в работата , но относно 60-те евро съм сигурен , че нито Visa , Mastercard или друг им дава дори и 30€. Едва ли има и клиенти да плащат , така че е някаква формална цена , ако някой случайно много напира да влезе в салона. 3
Loverboy Публикувано: 19 април Публикувано: 19 април преди 10 минути , stanimir каза: Може би още навлизат в работата , но относно 60-те евро съм сигурен , че нито Visa , Mastercard или друг им дава дори и 30€. Едва ли има и клиенти да плащат , така че е някаква формална цена , ако някой случайно много напира да влезе в салона. Абсолютно наясно съм, че никой реално не плаща 60 евро, но такава им е таксата за walk-ins. Иначе ясно, че навлизат, но доколкото разбрах, жените не са “планирани” за бармани и не познават нито алкохолите, нито етикета. Чужденците бяха много изненадани от поведението им като гледаха как се суетяха. Да не коментираме, че не знаят три думи на английски. Да видим следващото посещение дали ще е по-добре. Салонът наистина е ъпгрейд спрямо предния, просто ме дразнят оплакващи се без причина хора. 1 2
makler Публикувано: 19 април Публикувано: 19 април На мен салона ми хареса - дизайн и храна за сега са топ! 3те етажа стълби не са проблем, но като цяло е голяма недомислица. Относно персонала наистина ги съжалете, защото това което ви казват най-вероятно е така. Без да влизам в подробности от кухнята ще кажа само, че са предложили на персонала на стария салон и при условия всички са се отказали. Другото което разбрах - уви на Т1 няма да има салон 😞 Нека мине 1/2 година и ще видим какво ще стане. 9 3
Георги Матеев Публикувано: 21 април Публикувано: 21 април Днес най-накрая летя от София и сколасах да посетя новия салон. Накратко - топ и то не само за България. Лаунджът е на доста високо ниво и определено е по-добър от салоните в поне половин Европа. Най-сетне с чиста съвест ще водя гости без да ме е леко срам и да се извинявам. Храната е чудесна - в момента има 2 супи, 5 вида готвено, богат салатен бар, 5 десерта + плодове и печива. Предостатъчно за добър обяд без никакъв компромис. И е вкусно. Напитки има всякакви, а персоналът е почнал да влиза в час с коктейлите. И са адски любезни без капка киселост. Както очаквах проблемът със стълбищата е силно преувеличен, а и асансьорът често се ползва. Плюсът на терасата е очевиден. Интериорът е уютен, а фоновата музика - релаксираща и добре подбрана. Салонът наистина си заслужава отиване 2 часа преди полета. Чувствам се супер комфортно и даже успях да поработя. Голямо браво от мен - стъпка в правилната посока! П.С. Варна и Бургас да вземат пример, моля. 25 1
Borian Aykov Публикувано: 21 април Публикувано: 21 април Новият лаундж на летище София За съжаление след масивната реклама на това какво велико постижение имаме на летище София, нов лаундж със световно известни проектанти, дизайнери и изпълнение…. Следва да призная дълбокото си разочарование при посещението в него. Но по реда си. След като ви чекират на рецепцията, която всъщност е единствената луксозна зона, принадлежаща към лаунджа, следва едно доста дълго изкачване по стълби, общо около четири полуетажа. След което влизате в една неголяма зала и се озовавате пред един кръгъл бар, който заема приблизително половината от пространството й. Впечатлението е сякаш посещавате закусвалнята на местното училище, малки масички и четирикраки столчета, трябва да представят лукса на първокласното убежище от тълпите на летището. Следват три зони с малки столчета за работа на компютър и никакви удобства за сядане, сравнително неудобните кресла за отпускане са не повече от десетина и са доста тесни и хаотично разположени, външната част представлява неголяма тераса лишена от комфортни места за сядане, има и доста разпръснати масички. Всички места за сядане са сякаш нахвърляни едно върху друго. Други десетина работни станции са като за квартален интернет клуб, извинете, но това е лаундж за висока категория пътници, а не интернет кафе. Храната е стандартната безвкусна кухня с малки щандчета, които посетителите обикалят и не могат да се престрашат да опитат. Санитарните помещения към лаунджа са в добро състояние. Със своята неголяма площ лаунджа създава впечатление на пълен, без в него да има много пътници. Обслужването е катастрофално, сякаш никой не е обяснил на обслужващия персонал, че не трябва да говори без това да е крайно наложително, дразнеща е липсата на елементарни маниери за поведение в място като това. Смешки, закачки, говорене на висок тон, което впрочем се забелязва и у гостите: клиенти облечени с анцунг или даващи уроци по руски и унгарски по телефона, като крещят, така че да ги чуе целият лаундж. Сякаш всички се интересуват как се нарича “крава” на руски. И че има рога… Засега мизерна атмосфера и липса на стил във всяко отношение, особено при сравнението с предишните лаунджове на това летище. Много жалко, че френските собственици/концесионери не успяват да донесат лукс и изисканост, да направят приятен престоя тук. За тинейджъри и деца това място може и да представлява някаква стойност и до тук. Нищо повече. Следва дългото слизане по стълбите до входа, всъщност струваше ли си посещението, за мен по-скоро не. 1 1 5
stanimir Публикувано: 21 април Публикувано: 21 април Копи/пейст от къде ? Интересно включване като за първи пост във форума. 10 1
Oshko Публикувано: 21 април Публикувано: 21 април преди 2 минути , stanimir каза: Копи/пейст от къде ? Интересно включване като за първи пост във форума. Взе ми го от устата, точно щях да изкоментирам 4 1
Георги Матеев Публикувано: 21 април Публикувано: 21 април преди 33 минути , Borian Aykov каза: Новият лаундж на летище София За съжаление след масивната реклама на това какво велико постижение имаме на летище София, нов лаундж със световно известни проектанти, дизайнери и изпълнение…. Следва да призная дълбокото си разочарование при посещението в него. Но по реда си. След като ви чекират на рецепцията, която всъщност е единствената луксозна зона, принадлежаща към лаунджа, следва едно доста дълго изкачване по стълби, общо около четири полуетажа. След което влизате в една неголяма зала и се озовавате пред един кръгъл бар, който заема приблизително половината от пространството й. Впечатлението е сякаш посещавате закусвалнята на местното училище, малки масички и четирикраки столчета, трябва да представят лукса на първокласното убежище от тълпите на летището. Следват три зони с малки столчета за работа на компютър и никакви удобства за сядане, сравнително неудобните кресла за отпускане са не повече от десетина и са доста тесни и хаотично разположени, външната част представлява неголяма тераса лишена от комфортни места за сядане, има и доста разпръснати масички. Всички места за сядане са сякаш нахвърляни едно върху друго. Други десетина работни станции са като за квартален интернет клуб, извинете, но това е лаундж за висока категория пътници, а не интернет кафе. Храната е стандартната безвкусна кухня с малки щандчета, които посетителите обикалят и не могат да се престрашат да опитат. Санитарните помещения към лаунджа са в добро състояние. Със своята неголяма площ лаунджа създава впечатление на пълен, без в него да има много пътници. Обслужването е катастрофално, сякаш никой не е обяснил на обслужващия персонал, че не трябва да говори без това да е крайно наложително, дразнеща е липсата на елементарни маниери за поведение в място като това. Смешки, закачки, говорене на висок тон, което впрочем се забелязва и у гостите: клиенти облечени с анцунг или даващи уроци по руски и унгарски по телефона, като крещят, така че да ги чуе целият лаундж. Сякаш всички се интересуват как се нарича “крава” на руски. И че има рога… Засега мизерна атмосфера и липса на стил във всяко отношение, особено при сравнението с предишните лаунджове на това летище. Много жалко, че френските собственици/концесионери не успяват да донесат лукс и изисканост, да направят приятен престоя тук. За тинейджъри и деца това място може и да представлява някаква стойност и до тук. Нищо повече. Следва дългото слизане по стълбите до входа, всъщност струваше ли си посещението, за мен по-скоро не. Приятелю, не знам каква ти е играта, но определено си сбъркал форума. За момент дори помислих, че е реално мнение, но ме изпусна когато обясни как предните салони са били по-добри. 14
stanimir Публикувано: 21 април Публикувано: 21 април 14 minutes ago, Георги Матеев said: Приятелю, не знам каква ти е играта, но определено си сбъркал форума. За момент дори помислих, че е реално мнение, но ме изпусна когато обясни как предните салони са били по-добри. Залагам на бивш служител (или негов близък).Точно с предните салони се издаде. 6
Duke Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април В цялото мнение обаче има една истина... преди 11 часа, Borian Aykov каза: извинете, но това е лаундж за висока категория пътници, а не интернет кафе. Имам чувството, че все още битува подобно мнение и лаунджовете се възприемат като луксозни места за отбрани пътници, а всички много добре знаем, че това въобще не отговаря на истината и достъп до лаунджовете имат хора от различни слоеве на обществото, които просто се възползват от бонусни програми на своите обслужващи банки... 10
jorocontrola Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април преди 26 минути , Duke каза: и достъп до лаунджовете имат хора от различни слоеве на обществото, които просто се възползват от бонусни програми на своите обслужващи банки... Или летиш с ЛХ през Мюнхен и Франкфурт като теб и там салоните са много-много, но достъп през бонус програмите на банките е крайно ограничен с някой леки изключения 😉 2
ivailo_radev Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април преди 39 минути , jorocontrola каза: Или летиш с ЛХ през Мюнхен и Франкфурт като теб и там салоните са много-много, но достъп през бонус програмите на банките е крайно ограничен с някой леки изключения 😉 И за онези салони е същото мрънкане по немските форуми. Бай Ганьо Немецът събирал цял живот Payback точки (като мен), взел си бизнес клас полет Франкфурт-Мюнхен и после една година мрънка, че имало само две яденета на закуска, ама че каква била тази бизнес класа, то само седалката до него била свободна. Абе особености на човешката раса 🙂 5 1 1
iMari Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април преди 13 часа, Borian Aykov каза: Засега мизерна атмосфера и липса на стил във всяко отношение, особено при сравнението с предишните лаунджове на това летище. Ееее, друго си беше, даже в по-предишните салони на летището. Сядаш в прокъсания масажен стол, отваряш си консерва с шкембе чорба и директно се потапяш в лукса. Ах, спомени, спомени! 😂 1 1 13
stanimir Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април Може да помислят наистина за шкембе чорба , но топла в супници , не от консерва.Ако може и свински ушички ...обещавам да ходя 3 часа преди полет. 3 8
Георги Матеев Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април преди 2 часа, iMari каза: Ееее, друго си беше, даже в по-предишните салони на летището. Сядаш в прокъсания масажен стол, отваряш си консерва с шкембе чорба и директно се потапяш в лукса. Ах, спомени, спомени! 😂 Ти остави шкембето, но ако станеше малко по-симпатичен на салонаджийката ти вадеше от склада ексклузивна консерва с мусака. Специално и само за теб. Ето какви истински випове имаше едно време! 🤣 Ех къде ме върна, сега си спомних и 40-стотинковите кроасанчета и чипсчета на Т1... Иначе мрънкащи и недоволни винаги ще има. Летището ни си има доста трески за дялане, но поне лаунджът (вече) определено не е една от тях. 4 2 7
vorbis Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април преди 2 часа, stanimir каза: Може да помислят наистина за шкембе чорба , но топла в супници , не от консерва.Ако може и свински ушички ...обещавам да ходя 3 часа преди полет. И да не забравяме чесъна. Как шкембе чорба без чесън?! След това полетът ще бъде наистина ВИП. 🤣 2 5
ivailo_radev Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април Направо дайте да пишем петиция до Primeclass за "introducing shkembe chorba in your lounge in Sofia" 😄 1 5
logist13 Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април И аз не се вписвам в общия оптимистичен тон:) Нямам идея дали впечатленията от новия салон зависят от времето когато се посещава, но засега не бих го отбелязъл като нещо повече от средна хубост. Да, новичко и освежено, но дотук, ясно е, че в това отношение е по-добре от стария салон. Като човек, ползващ софийския салон основно след късен вечерен полет и преди сутрешен полет за Варна, не можах да си намера удобно местенце за отпускане, в стария като че ли ми беше по-комфортно в това отношение. И терасата бива, но не й се възхитих засега, хем ръмеше, хем стъклата бяха запотени, гледка йок 🙂 Поне сутринта храната не беше с нищо по-хубава от тази в стария салон, вкл. нарязания кашкавал имаше доста неугледен вид като престоял, или примерно обичам моцарела, но тази която имаше никак не ми хареса, имаше само един вид сандвич. Нямаше базово нещо като сокове (в стария имаше), все пак рано сутрин не ми трябват нито коктейли, нито бира, нито газирани напитки. Имаше машина за сокове каквато имаше и в стария салон, но не работеше и вместо сокове пускаше вода, девойката рече, това е положението. Идеята за кафе-машината на бара не е лоша (отделно има и кафе-автомат), но пък се оказа тясно място когато се появи група от 6-7 човека. Нямаше елементарно нещо като кафява захар за кафето, пробвах сладките (доста ограничен избор) и мини-кроасанчетата (само един вид), ами за мен си бяха безвкусни, в стария салон определено имаше по-вкусни сладки. От написането може и да не изглежда така, но се смятам за доста непретенциозен по отношение на храната, в малко други салони ми се е случвало толкова да не си харесам нещо. Персонала изглежда по-скоро още да е в хаос, но пък примерно почистваха доста бързо. 4
Георги Матеев Публикувано: 24 април Публикувано: 24 април За всички недоволни от новия лаундж вече има нелоша алтернатива: Бар 09-27 се намира до гейт C1 и влизане с Lounge Key или Priority Pass дава €24 отстъпка от сметката. Ако сте с гост - €48. Конкуренцията е чудесно нещо, тъкмо Primeclass няма да се отпускат. 12
Гост Публикувано: 24 април Публикувано: 24 април На 19.04.2026 г. в 14:48, Loverboy каза: просто ме дразнят оплакващи се без причина хора. Само аз ли виждам тежката ирония в мнението ти ... 🙂
Гост Публикувано: 24 април Публикувано: 24 април На 22.04.2026 г. в 10:20, stanimir каза: Може да помислят наистина за шкембе чорба , но топла в супници , не от консерва.Ако може и свински ушички ...обещавам да ходя 3 часа преди полет. Бай Ганю влиза бадева в салоните и вече стана голямата работа: брои колко вида наденички и курабийки има и под какъв ъгъл са стълбите и как губи минута е много. И иска да пие коктейли и се цупи когато някакви служителки се оплакват и чак се гласи да пуска оплаквания. Понякога наистина ми се иска България да се върне в 90те, когато недоволните цупли бяха по автогарите, а не по летищата ...
stanimir Публикувано: 24 април Публикувано: 24 април Тая вечер за пръв път от доста години гледах "Панорама" и за късмет гост беше Веско Маринов.Много истини каза 😉 Признавам ,че имам странен вкус - обичам шкембе чорба , но не и чесън. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега