Прескочи до съдържание

World Cup 2026 - Игра

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Георги каза:

На финала на ШЛ един колега преди дузпите отиде да се преоблече (да махне тениската на Арсенал) и целите дузпи минаха с гръб към телевизора. Не му помогна особено.

Бе то и заради играчите на този отбор решиха да въвеждат подобни правила за бавене. По над една минута се изпълнява тъч или корнер. Представям си на стадиона колко бавно се усеща. Айде по ТВ някой интересен кадър или повторение може да пуснат. 
Иначе и аз следя уж колоезденето, ама не съм разбрал за полемики с рекламите. То там си е едни 3-4 часа реклама от всички страни 🙂

Публикувано:
преди 2 часа, Zlia каза:

Иначе и аз следя уж колоезденето, ама не съм разбрал за полемики с рекламите. То там си е едни 3-4 часа реклама от всички страни 🙂

Да не отвличаме темата, но казусът е интересен. Има компания основана от повечето отбори, която поставя тракери на колелата - камерки, гпс, мери показатели във всеки един момент и т.н. Velon се казва, пускат във фейса чат-пат интересни клипчета от гледна точка на пелотона или картинки с разни мощности и т.н. Федерацията изведнъж се загрижиха за сигурността на състезателите и искат да сложат техни тракери, които по гпс да могат да кажат във всеки един момент къде е всеки един състезател. Може да звучи абсурдно, но наистина е трудно да се следят всички и има случаи, когато състезатал паднал някъде около пътя не е намерен доста време, така че проблемът е реален. 

Но трябва да се чете между редовете, федерацията искат да поставят техните устройства точно там, където в момента са устройствата на Velon, то по колелата няма много други възможнисти. Съответно циниците твърдят, че битката не е толкова за безопасността на състезателите, колкото да се елиминират Velon от събирането на данни, записи от камери и подобни, които са ценни и предлагат възможност за монетизиране (те и отборите нямаше да правят Велон, ако не бяха наясно с това).

Миналата година имаше едно от женските състезания няколко отбора дисквалифицирани по някаква причина, повечето бяха именно велон-ски отбори. 

И така, не ти давам много информация, може и да съм неточен тук там, но ако ти е интересно може да се разровиш допълнително. 

Публикувано:

Предимството да живееш в град домакин - мъжът ми реши, че иска да ходи на мача Австралия - Турция и вчера беше там. Харесало му е, атмосферата е била супер. Някакви австралийци, от радост при един от головете, за малко да го залеят с бира. Стадионът е бил пълен. 

Дали има и други Магеланци, които ще ходят на живо на мачове?

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Тази година няма да участвам за съжаление, но за първи път от 2018-та насам не прогнозирам, че Англия ще вземат купата 😞 Това включва и световни и европейски първенства. Отмина им момента, позагубиха се основни играчи, младите не стават за нищо, а Тухел е скандален, НО въпреки всичко - дано да се върне вкъщи на 60-тата годишнина от 66-та 😄 Ще разчитаме на бесен късмет и Хари Кейн..

Иначе мисля, че топ-фаворита Франция този път ще се спъне подобно на онзи Х с Швейцария на Евро 2020, а испанците въпреки бруталното европейско не ги броя за фаворити.. 

Португалия или Бразилия са моите залози за това първенство. Португалия - топ отбор на много позиции, Бруно ако ги раздава както го правеше във ВЛ ще има достатъчно за Роналдо какво да завършва, а Бразилия, въпреки че нямат кьорав нападател, вратар/защита/халфове са доста добра смеска от опит, класа и младост, а това нещо съчетано с татко Карло може да значи много.. Разочаровах се малко от първия им мач, но да кажем, че им е простено, Мароко са много солидни и като за първи мач дори Х-а си е добър резултат..

Също така бях прогнозирал победа за японците в първия мач срещу Холандия и дори да си вземат групата, в последствие контузии на Ендо и Митома, но дори и с тях вчера много ми харесаха как играха, стискам им палци да добутат по-напред.. 

Белгийците са в най-слабия си период на "златното поколение", което вече на 70% го няма, но са с нов треньор и в безумно слаб поток до 1/4 финал, където ако играят с Испания, мисля че ще ги излъжат. 

Аржентинците не знам защо всички се хвърлят да ги слагат фаворити, те и предното световно не бяха не сред тях, максимум 1/4 финал (ако си вземат групата, защото малко ме съмнява) и гълтат вода при сблъсъка, който всички цял живот чакат - Меси срещу Роналдо на световни финали 🙂 

Това са моите 2 евро цента прогнози по темата 😄 Успех на всички в играта и дано стане хубаво първенство, въпреки бруталното му и тотално ненужно американизиране.

Публикувано:

Нещо се отплеснах тази година с темата и се регистрах чак сега, с голямо закъснение, колкото да следя какво се случва в групата 😄 
За мен фаворите са Франция/Испания/Португалия тази година, друг шампион би бил изненада. Бразилия и Германия изглеждат доста по-слабички, на фона на останалите три отбора. 

Иначе, за изненади, предвиждам едно лудо американско лято за Босна и Херцеговина, минимум 1/8 финал 😄 

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди малко гледахме - испански резил. Не може да влизаш в световното като един от тримата фаворити за спечелването му и да не можеш да вкараш гол на скромния отбор на Кабо Верде. И то не само да не можеш да вкараш гол, ами в 80 минута да играеш така все едно водиш с поне 3:0. Браво на Кабо Верде!!! А испанците ако си мислят, че срещу Саудитска Арабия ще е по различно и лесно жестоко се лъжат;

• Харесвам 6
Публикувано:

Това което ми направи впечатление от малкото мачове които гледах, е че топката не "залепва" на крака на получаващия паса дори при най-добрите отбори. 

На какво се дължи това нямам идея.

Публикувано:

След първите мачове в групите, ето и моите впечатления от световното. Успях да гледам на живо и на запис общо 18 от изиграните 24 двубоя. Нововъведенията от съдийска гледна точка се оказаха по-скоро положителни отколкото отрицателни. Определено играта се динамизира чрез отброяването на 5 секунди при изпълнение на тъчове и удари от вратата. Правилото за отмяна на погрешно присъден ъглов удар е удар в десятката и ми се струва, че няма да е далеч времето в което съдиите дори и при спорни ситуации ще започнат да отсъждат директно ъглов удар с надеждата ВАР да ги поправи ако грешат. Това, разбира се, с цел да се предотврати несъвършенството на правилото, което понастоящем не позволява преглед на ситуация в обратна посока, а именно при отсъден аут вместо ъглов удар. Естествено, паузите в средата на полувремената са изключително дразнещи и поне от моя гледна точка извън досадни за нас зрителите са вредни и за функционалното състояние на играчите. Иначе отборите се представят прилично на фона на изключително тежките сезони и климатични особености...

Група А

Мексико е абсолютен фаворит тук, като лично аз очаквах повече от чехите. Все пак предвиждам и двата отбора, заедно с този на Южна Корея да се класират напред. Южна Африка ще остане извън борда само защото поне един отбор от всяка група трябва да отпадне. Ако бяха в друга група със сигурност продължаваха.

Група В

Тук въпреки грешната стъпка на старта очаквам Швейцария да вземе своето, а за второто и трето място да има сериозна борба между останалите три отбора, като накрая изпадащ да се окаже отбора на Катар.

Група С

Бразилия не впечатли срещу Мароко, но не вярвам да поднесат изненада и ще спечелят групата. Предвиждам класиране напред още и за Мароко и Шотландия.

Група D

САЩ ме изненадаха с превъзходен футбол и няма съмнение, че при благоприятен развой на събитията ще стигнат далеч в турнира. Австралия също показа много грамотен футбол, а Турция определено разочарова и ще се бори за оставане в турнира с Парагвай.

Група Е

Германия, Кот д'Ивоар и Еквадор напред, симпатягите от Кюрасао у дома.

Група F

Нидерландия и Япония направиха истинско зрелище и със сигурност ще заемат първите две места в групата - третото ще остане за Швеция.

Група G

Въобще не съм изненадан от колебливото начало за Белгия. Откакто се помня, на големи първенства белгийците идват с изключително класни футболисти, но така и не успяват да направят отбор. Египет и Иран ще се борят за второ и трето място, кивитата за съжаление отпадат.

Група Н

Испания допусна позволената грешка, но няма да има никакви проблеми с първото място в групата. Всеки един от останалите три отбора имат шансове за класиране напред, но моите очаквания са това да стори Уругвай за сметка на Саудитска Арабия, а Кабо Верде да отпадне.

Група I

Франция и Норвегия са безспорни фаворити тук, а любимите ми Сенегал ще трябва да се надяват на излизане от групата като един от осемте най-добри трети отбора.

Група J

Аржентина е напред, като очаквам много оспорвана битка за второто място между Австрия и Алжир. По-възрастните сигурно помнят случилото се по време на Испания '82. Навремето алжирците имаха Белуми и Маджер, докато сега състава е пълен със звезди и затова залагам на тях в "сладкото отмъщение", което предстои.

Група К

Ако Роналдо седне на пейката Португалия ще заиграе по-добре. Колумбийци и конгоанци ще спретнат кървав мач по между си за определяне на втория отбор от групата.

Група L

Суеверен съм и няма да кажа нищо за представянето на Англия снощи. Хърватска продължава да е световна сила и въобще не се съмнявам в спечелване на второто място в групата. Гана ще се бори за класиране през третото място.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Duke каза:

След първите мачове в групите, ето и моите впечатления от световното. Успях да гледам на живо и на запис общо 18 от изиграните 24 двубоя. Нововъведенията от съдийска гледна точка се оказаха по-скоро положителни отколкото отрицателни. Определено играта се динамизира чрез отброяването на 5 секунди при изпълнение на тъчове и удари от вратата. Правилото за отмяна на погрешно присъден ъглов удар е удар в десятката и ми се струва, че няма да е далеч времето в което съдиите дори и при спорни ситуации ще започнат да отсъждат директно ъглов удар с надеждата ВАР да ги поправи ако грешат. Това, разбира се, с цел да се предотврати несъвършенството на правилото, което понастоящем не позволява преглед на ситуация в обратна посока, а именно при отсъден аут вместо ъглов удар. Естествено, паузите в средата на полувремената са изключително дразнещи и поне от моя гледна точка извън досадни за нас зрителите са вредни и за функционалното състояние на играчите. Иначе отборите се представят прилично на фона на изключително тежките сезони и климатични особености...

Група А

Мексико е абсолютен фаворит тук, като лично аз очаквах повече от чехите. Все пак предвиждам и двата отбора, заедно с този на Южна Корея да се класират напред. Южна Африка ще остане извън борда само защото поне един отбор от всяка група трябва да отпадне. Ако бяха в друга група със сигурност продължаваха.

Група В

Тук въпреки грешната стъпка на старта очаквам Швейцария да вземе своето, а за второто и трето място да има сериозна борба между останалите три отбора, като накрая изпадащ да се окаже отбора на Катар.

Група С

Бразилия не впечатли срещу Мароко, но не вярвам да поднесат изненада и ще спечелят групата. Предвиждам класиране напред още и за Мароко и Шотландия.

Група D

САЩ ме изненадаха с превъзходен футбол и няма съмнение, че при благоприятен развой на събитията ще стигнат далеч в турнира. Австралия също показа много грамотен футбол, а Турция определено разочарова и ще се бори за оставане в турнира с Парагвай.

Група Е

Германия, Кот д'Ивоар и Еквадор напред, симпатягите от Кюрасао у дома.

Група F

Нидерландия и Япония направиха истинско зрелище и със сигурност ще заемат първите две места в групата - третото ще остане за Швеция.

Група G

Въобще не съм изненадан от колебливото начало за Белгия. Откакто се помня, на големи първенства белгийците идват с изключително класни футболисти, но така и не успяват да направят отбор. Египет и Иран ще се борят за второ и трето място, кивитата за съжаление отпадат.

Група Н

Испания допусна позволената грешка, но няма да има никакви проблеми с първото място в групата. Всеки един от останалите три отбора имат шансове за класиране напред, но моите очаквания са това да стори Уругвай за сметка на Саудитска Арабия, а Кабо Верде да отпадне.

Група I

Франция и Норвегия са безспорни фаворити тук, а любимите ми Сенегал ще трябва да се надяват на излизане от групата като един от осемте най-добри трети отбора.

Група J

Аржентина е напред, като очаквам много оспорвана битка за второто място между Австрия и Алжир. По-възрастните сигурно помнят случилото се по време на Испания '82. Навремето алжирците имаха Белуми и Маджер, докато сега състава е пълен със звезди и затова залагам на тях в "сладкото отмъщение", което предстои.

Група К

Ако Роналдо седне на пейката Португалия ще заиграе по-добре. Колумбийци и конгоанци ще спретнат кървав мач по между си за определяне на втория отбор от групата.

Група L

Суеверен съм и няма да кажа нищо за представянето на Англия снощи. Хърватска продължава да е световна сила и въобще не се съмнявам в спечелване на второто място в групата. Гана ще се бори за класиране през третото място.

Доста ни се разминават впечатленията след първите мачове в групите, но аз гледах много малко от тях. 

Публикувано:

Психологическата бариера за Англия са дузпите - там нещата са ясни. Иначе противно на моите очаквания, не играха никак зле, даже показаха хубав футбол, в сравнение с обичайните опити да направят топката квадратна от последните години. 

Нямам възможност да гледам много мачове, но ме радват резутати, които по-слаби отбори постигат срещу изявените фаворити. 

Опечалената физиономия на мистър Гел беше нещо хубаво от вчера.

Прекъсването за реклама (не за вода - вчера на единия мач беше 21 градуса) е дразнещо и дано никога не се повтори в следващи турнири.

Ние сме представени на първенството чрез Игор Тиаго, който има български паспорт, и участието на олимпийски принцип на Кюрасао.

Публикувано:
преди 3 минути , Zaro каза:

Психологическата бариера за Англия са дузпите - там нещата са ясни.

Всъщност, поне с това се пребориха през последните години...

Проблемът на сегашния състав на Англия е по-скоро неминуемата умора, която ще настъпи в хода на турнира. Иначе, Тухел започва да ми става адски симпатичен с ината си. Въпреки контузията на Ливраменто, германецът отново не извика Трент Александър-Арнолд. Лично аз адмирирам това решение, защото Трент направи определено слаб сезон след бягството при балерините от Мадрид. А, както всеки фен на Ливърпул много добре знае, който е напуснал тази футболна институция със скандал или неподобаващо за установените традиции, обикновено се сбогува с големия футбол. Все още не намирам основателна причина за липсата на Коул Палмър в състава, но дано Тухел опровергае това мое притеснение...

Come on England!

Публикувано:
преди 4 часа, Zaro каза:

Игор Тиаго

Нещо не те разбрах за Кюрасао, Тиаго дори беше титуляр , но за Бразилия. 

преди 4 часа, Duke каза:

Все още не намирам основателна причина за липсата на Коул Палмър в състава

За мен и неговият сезон беше слаб. Виж за Гибс Уайт не разбирам защо Тухел не го взе. 

Публикувано:
преди 48 минути , Zlia каза:

Нещо не те разбрах за Кюрасао, Тиаго дори беше титуляр , но за Бразилия. 

Има и български паспорт 😁

Кюрасао - ами ние сме кажи-речи от тяхната категория. 

Публикувано:
преди 5 часа, Duke каза:

Палмър имаше слаб сезон, подкрепям решението тук, както и това за Трент. Обаче да не викнеш поне за резерва Шоу, който ти е бил най-стабилния играч предните големи форуми и е изиграл всичките мачове от сезона за Юнайтед е странно. А още по-странно, идващо от мен, е отсъствието на Магуайър, който направи изключително стабилен сезон, особено втората част. 

Снощи като видях стартовия състав - Рийс Джеймс, който сигурно 90% от времето е контузен, Белингам и той връщащ се от тежък сезон с контузии, Гордън и НОНИ МАДУЕКЕ директно си промених прогнозата от победа на Х. Просто е несериозно, но Тухел ме изненада, играха учудващо добре, търсеха победата, а не стояха глътнали бастуните като в предишния участия когато поведат с 1:0. Явно трябват подобни млади, необременени все още със звезден статус и играещи с хъс момчета и Хари Кейн за бонус.. 

Публикувано:

Аз понеже от футбол не разбирам, слушам какво говорят по-знаещите. И тъй като не мога да допринеса с нещо към дискусията, пускам един подкаст, който днес съм си пуснал на фонов режим:

Публикувано:
преди 8 часа, Zaro каза:

Опечалената физиономия на мистър Гел беше нещо хубаво от вчера.

Just the four best players in the World Cup taking a selfie…

FB_IMG_1781799844108.jpg.adc188bb7b2cba727ae490daa268bb00.jpg

Публикувано:

Загледах няколко мача последните дни и вече съм разочарован от качеството на играта при толкова много отбори. Шотландия да не могат да отправят точен удар за цял мач, доказаха, че винаги са били дървари. На този фон още по- ясно се вижда нашето пропадане и невъзможността да се класираме дори и в този широк формат. Дори и да пробваме да се прехвърлим към друга федерация(Азия или Океания) пак едва ли ще успеем 🙂 

Попаднах на лайв нареждане за след групите. Интересно ще е да се види на кой сметките ще са криви 🙂

https://www.bbc.com/sport/football/world-cup/schedule#GroupStage

Публикувано:
На 8.06.2026 г. в 19:01, stormbringer каза:

Дали не е по-добре мачовете от елиминациите да ги познаваме в редовното време, а не след дузпи? Така както е се изключва равен като прогноза. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, Zlia каза:

Дали не е по-добре мачовете от елиминациите да ги познаваме в редовното време, а не след дузпи? Така както е се изключва равен като прогноза. 

По принцип така е правилно - при залагания се гледа резултатът в редовното време. 

Моят "любимец"

image.png.c8dd5cfeb0f780ac10e1c44a1e7d29b9.png

Публикувано:
На 23.06.2026 г. в 9:23, Zaro каза:

По принцип така е правилно - при залагания се гледа резултатът в редовното време. 

Моят "любимец"

image.png.c8dd5cfeb0f780ac10e1c44a1e7d29b9.png

Да, ама в този app по принцип се гледа точен резултат (от дузпите).  

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.