Гост Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 преди 2 минути , Георги Матеев каза: Принципно можеш, тъй като и двете авиокомпании са в един и същи alliance. Както и с катарски мили може да се вземе бритиш билет. Не съм убеден обаче, че това би могло да стане автоматично през системата им, но все пак се логни в акаунта си и пробвай. Силно вероятно е да се наложи да говориш с авиокомпанията по телефона, като уви точно в момента свързването с BA е почти мисия невъзможна. Ако милите ти не изтичат скоро - задръж седмица/две докато се поуспокоят страстите около хилядите отменени полети от/до Великобритания. Тоест, трябва да говоря с ВА, а не с катарците? Говори ми, говори ми как се свързва човек с тях... Не ми е спешно (но и не искам да отлагам много), просто не намерих начин в платформите. Благодаря ти!
stanislavpp Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 Можеш , да . Освен с тях , може да ги ползваш за билети из всички континенти с Oneworld Partners American Airlines Qantas British Airways Qatar Airways Cathay Pacific Royal Air Maroc Finnair Royal Jordanian Iberia S7 Airlines Japan Airlines SriLankan Airlines Malaysia Airlines
Гост Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 В момента, stanislavpp каза: Можеш , да . Освен с тях , може да ги ползваш за билети из всички континенти с ... Не намерих никакъв начин за тази операция през платформите им. Ако е възможно, явно не правя както трябва нещата. Благодаря ти!
stanislavpp Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 + air Lingus. Основният въпрос е дали си заслужава да ги похарчиш с Катарците ? Авиос може да ползваш навсякъде из света, но трябва да намериш най-добрата стойност с тях. Qantas, JAL, Cathay Pacific, Finnair, Qatar и т.н. Като за начало виж тази статия - https://upgradedpoints.com/how-to-redeem-british-airways-avios/#The-36-Best-Ways-to-Redeem-Your-British-Airways-Avios по-късно ще пусна още инфо ...
Гост Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 В момента, stanislavpp каза: + air Lingus. Основният въпрос е дали си заслужава да ги похарчиш с Катарците ? Авиос може да ползваш навсякъде из света, но трябва да намериш най-добрата стойност с тях. Qantas, JAL, Cathay Pacific, Finnair, Qatar и т.н. Като за начало виж тази статия - https://upgradedpoints.com/how-to-redeem-british-airways-avios/#The-36-Best-Ways-to-Redeem-Your-British-Airways-Avios по-късно ще пусна още инфо ... Ясно... Не че ми е ясно, но разбрах да не бързам 🙂 Просто се чудех как да ги оползотворя тази година (не че изтичат) и планирам един полет с катарците. Благодаря ти!
stanislavpp Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 https://www.flyertalk.com/forum/british-airways-executive-club/2002749-your-guide-spending-avios-2020-edition.html Тук е синтезирано всичкото инфо за Бритиш Авиос, отнема малко време за пълноценно усвояване , но ще може да изградиш стратегия... Ще си позволя един съвет, никога, ама никога не ползвай много мили ( повече от 10000) за икономи билет. Стойността на милите при икономи билети е доста ниска, докато при бизнес и първа класа може да достигне 10-20 пъти!!! по-висока стойност. Голямо доволство е да купиш междуконтинентален двупосочен билет за първа класа, струващ между 10000$ и 20 000$ за 100 000 мили, вместо икономи за 60 000 мили , струващ 700$. Икономи билет си заслужава единствено по някои вътрешни линии ( САЩ, Япония, Авл), където кеш цените често са неколкратно по-високи. 2
Гост Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 преди 4 минути , stanislavpp каза: Тук е синтезирано всичкото инфо за Бритиш Авиос, отнема малко време за пълноценно усвояване , но ще може да изградиш стратегия... Ще го изкълва, благодаря отново! Един генерален въпрос: покупка с мили (на BA) за произволен билет (в рамките на Oneworld) онлайн ли се взима или трябва да се свържеш с някоя от авиокомпаниите - BA или тази, която искаш да използваш? Ако е онлайн, можеш ли да ми покажеш пътя в някоя от платформите?
neuromancer Публикувано: 8 януари, 2021 Автор Публикувано: 8 януари, 2021 преди 22 минути , Rainy каза: Ще го изкълва, благодаря отново! Един генерален въпрос: покупка с мили (на BA) за произволен билет (в рамките на Oneworld) онлайн ли се взима или трябва да се свържеш с някоя от авиокомпаниите - BA или тази, която искаш да използваш? Ако е онлайн, можеш ли да ми покажеш пътя в някоя от платформите? Става си онлайн. Влизаш си в профила, покупка на билет, избираш using avios, не кеш и си ти. Ще си покаже колко иска, колко ще доплащаш за такси... Не помня вече катарците имаха ли големи такси. И можеш да си направиш сметката дали ти е изгодно. Ако идва по-малко от 1 пенс на авиос спрямо цената кеш не се занимавай.
stanislavpp Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 С Авиос може да купуваш билети само от страницата на Бритиш, това важи при всички а/к и техните мили. Отиваш на опцията book with avios, там ще излязат маршрути на всички партньорски а/к. Например: вътрешни полети в САЩ на АА, вътрешни в Япония на JAL и т.н. В мрежата съветват при полети с прекачване, да се търсят отделно билети от точка до точка, в противен случай често не излизат, че изобщо свободни места по маршрута... Да се има предвид , че всички а/к умишлено лимитират броя на билетите на всеки полет, които могат да се купят с мили : 2 броя в Първа класа или 4 броя в бизнес класа . Нормална практика, заради огромните разлики при цените в кеш и мили. По-популярните маршрути ,обикновено билетите с мили изчезват още в първата седмица при зареждането им (330 дни преди полета) . Обикновено билетите с мили винаги са без глоби при анулация ( или съвсем минимална такава), до 90 дни преди полет. 1
neuromancer Публикувано: 8 януари, 2021 Автор Публикувано: 8 януари, 2021 Цената в авиос зависи от разстоянието, така че ако има два пътя и единия е по-къс, ще е по-евтино с него. Тоест ако много обикаляш (примерно Ю.Африка през Катар) ще е по-скъпо. Също някои компании имат много малки такси (американските, ЛАТАМ (не работи онлайн вече, че не са в алианса), Катай пасифик, JAL) 1
stanislavpp Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 За сравнение може да гледаш и в сайта на Иберия , те също ползват Авиос, но за да купиш билет от техният сайт, ще трябва да ги прехвърлиш от твой акаунт в Бритиш на твой акаунт в Иберия .
neuromancer Публикувано: 8 януари, 2021 Автор Публикувано: 8 януари, 2021 Иберия има смисъл само ако се лети с Иберия обаче 1
stanislavpp Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 ЛАТАМ са извън алианса вече , нови са Air Lingus и след два месеца Аляска Еърлайнс.
Гост Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 Много благодаря! 🙂 Намерих! Досега бях ползвала авиосите си само с Бритиш. Само където наистина зависи дали може да се използва в даденото направление. Само Цюрих - Доха за какво ми, когато имам още три отсечки...
neuromancer Публикувано: 8 януари, 2021 Автор Публикувано: 8 януари, 2021 ЛАТАМ си остават партньори, но вече не може да се купува онлайн, трябва да се обаждаш. Не съм ги пробвал оттогава де преди 1 минута , Rainy каза: Много благодаря! 🙂 Намерих! Досега бях ползвала авиосите си само с Бритиш. Само където наистина зависи дали може да се използва в даденото направление. Само Цюрих - Доха за какво ми, когато имам още три отсечки... Ами търсиш Цюрих - Доха, после следващата, осле следващата... После пробваш всички заедно, но може и да не мине. А три почти сигурно наведнъж няма да минат.
Гост Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 преди 7 минути , neuromancer каза: Ами търсиш Цюрих - Доха, после следващата, осле следващата... После пробваш всички заедно, но може и да не мине. А три почти сигурно наведнъж няма да минат. Така направих - след обяснението на @stanislavpp. Преди това нищо не излизаше наистина. Имах предвид, че се губи смисъла от тази покупка, защото не мога да купя целия двупосочен полет от четири отсечки. Плюс висока такса. Явно няма да е с катарците 🙂 Много благодаря за помощта!
neuromancer Публикувано: 8 януари, 2021 Автор Публикувано: 8 януари, 2021 ами тя поотделно цената е същата като заедно, ама стават отделни билети евентуално ако им се обадиш по телефона може да успеят да го направят заедно ако ти е вариант с Катай (през Хонг Конг), таксите са им по-малки, но маршрута е друг и може да е друга цената в мили
stanislavpp Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 Може да се купят четири отделни отсечки в двупосочен на един билет с мили . Всъщност , освен в пъти по-добрата цена при бизнес класа с мили , другата най-ценна екстра е free stopover без ограничение на престоя ( две пътувания на цената на едно). Галя , ако крайната цена не те устройва , запази си милите за някое друго пътуване , където може да извлечеш много по-висока стойност от тях ...
Гост Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 преди 7 минути , stanislavpp каза: Може да се купят четири отделни отсечки в двупосочен на един билет с мили . Всъщност , освен в пъти по-добрата цена при бизнес класа с мили , другата най-ценна екстра е free stopover без ограничение на престоя ( две пътувания на цената на едно). Галя , ако крайната цена не те устройва , запази си милите за някое друго пътуване , където може да извлечеш много по-висока стойност от тях ... Така ще стане явно. Много ти благодаря за хубавите обяснения!
feel_the_rush Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 Не съм сигурна, че всички авиокомпании позваляват да се купуват билети на техни партньори с мили. При Търкиш, примерно, може, но Луфтханза позволява само ъпгрейд с мили. По принцип, в нашата компания се лети многопо работа. Обществена тайна е, че на Търкиш най-бърза се трупат мили. 40000 и ставаш Елит, което се равнява на Star Alliance Gold. Но Търсиш са на светлинни години от Луфтханза като обслужване или поне бяха преди пандемията. Освен това митичните салони на Търкиш на летище Истанбул е само за членове на тяхната програма и никой друг. Star Alliance Gold там не важи. А ако си член, можеш да вкараш цялото си семейство, не само един човек. Единстения недостятък е, че най-ниската бизнес класа на Лефтханза - P, не се брои и не носи никакви мили. Когато ми се наложи да пътувам така, ги трупав в сметката да Лухтфанза и ги ползвам за ъпгрейд после.
neuromancer Публикувано: 8 януари, 2021 Автор Публикувано: 8 януари, 2021 преди 6 минути , feel_the_rush каза: При Търкиш, примерно, може, но Луфтханза позволява само ъпгрейд с мили. Струва ми се че бъркаш, убеден съм, че с мили на Луфтханза може да се купуват билети на партньори, не само ъпгрейд 1
stanislavpp Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 Разбира се , че може щом са в един алианс 🙂 С мили на Луфтханза може да купуваш билети на Юнайтед , Търкиш , Авианка , Еър Канада , Еър Нова Зеландия и т.н.
Mitko Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 преди 2 часа, stanislavpp каза: Може да се купят четири отделни отсечки в двупосочен на един билет с мили . Това ме изненада ! На практика как се случва ? Трябва да им се обадиш или може и сам през сайта , за да са на един билет ?
feel_the_rush Публикувано: 8 януари, 2021 Публикувано: 8 януари, 2021 преди 1 час, neuromancer каза: Струва ми се че бъркаш, убеден съм, че с мили на Луфтханза може да се купуват билети на партньори, не само ъпгрейд Хмм, аз от моя акаунт мога само да ъпгрейдвам. Ще проверя тази работа и ще пиша.
neuromancer Публикувано: 9 януари, 2021 Автор Публикувано: 9 януари, 2021 Нормално си търсиш отиване и връщане, целия маршрут от-до и ще ти даде с прекачване на един билет. Понякога обаче не дава, а отсечките поотделно ги дава налични, тогава трябва да се обадиш, мисля, че няма да стане иначе. За open jaw на един билет например съм се обаждал, иначе не може. Също цената зависи колко компании има на един билет, ако имаш две партньорски компании става друго ценообразуването и може да е по-добре да го разделиш нарочно.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега