Прескочи до съдържание

Снимки Мадагаскар

Kaloyan89

Препоръчани мнения

От летището до града аз ползвах едни бусчета, дето разкарват по хотелите. Намерих ги като оферта в сайта на летището. И бяхме единствените пътници :) Нямах желание да се разправям с таксита.

Една важна поправка. Този уикенд си разрових бележките и намерих договора за наема на джипа с шофьора- цената е била 50 евро на ден.... аз помнех, че е нещо кръгло... ама доста съм го закръглил :rolleyes: Добра цена са ни дали, защото бяхме савсем в началото на сезона и нямахме офф-роуд преходи.

Стандартно обявените по сайтове цени се въртят 60-70 евро.

Кола под наем (нисък клас и без шофьор) също излиза към 50 евро.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Това вече звучи логично, беше ми малко странно как на място в нисък сезон сте пазарили толкова скъпа кола. Нашите преговори са към финала, имаше една неприятна клауза с горивото, която отпадна. Цената е 60Е за дните по  асфалт и 70Е по черен път, за 13 дена 810Е или средно излиза 62Е/ден. За силния сезон е добре по моя преценка. :)

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Това вече звучи логично, беше ми малко странно как на място в нисък сезон сте пазарили толкова скъпа кола. Нашите преговори са към финала, имаше една неприятна клауза с горивото, която отпадна. Цената е 60Е за дните по  асфалт и 70Е по черен път, за 13 дена 810Е или средно излиза 62Е/ден. За силния сезон е добре по моя преценка. :)

Къде планирате да пътувате по черен път ?

Връзка към коментар

Морондава - Белло и парковете Киринди, единия със сигурност, а другия ако има време, ако няма - ще отразим втори залез на баобабите и това е. Като цяло програмата не е много натоварена, защото преходите отнемат време, а и някои градчета и селца също са интересни за разглеждане. 2 или 3 парка за мен са достатъчни.

от Цинги се отказахме. дните ги имаме, но феритата през реките хич не са евтини, а са 4 в двете посоки и накрая го отсвирихме.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

От това, което чета резервата Киринди е по-интересен от нац.парк Киринди. Със сигурност в резервата ще видите фоса, а и нощния трек го дават едва ли не най-интересен за цял Мадагаскар.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

От това, което чета резервата Киринди е по-интересен от нац.парк Киринди. Със сигурност в резервата ще видите фоса, а и нощния трек го дават едва ли не най-интересен за цял Мадагаскар.

Да, четох че Киринди резерв е най-добрия вариант за фоса, но аз не съм толкова голям фен на разглеждането на животни. По принцип планираме го, но не за нощен тур. Като букнем колата започваме настаняването. А другия Киринди ми хареса с красивите пейзажи и комбинацията на дюни, езера и баобаби.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

В резервата Киринди фосата е свикнала с хората и идва между бунгалата. Гида дойде да ни извика от бунгалото, за да я видим.  Нощният трек определено си струва, видяхме няколко вида нощни лемури и разгледахме отблизо змия на пътя. 

За резервата Киринди определено трябва джип, особено с наближаване на дъждовния сезон. Ние бяхме малко преди Коледа и по черния път имаше заседнали камиони.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Маршрут готов, кола резервирана. Капаро не ни искат, имали ни доверие и на място ще се разплащаме. Можем ли да сме сигурни, че няма да има изненади? Букнахме и хотела в Тана 14Е за двойна стая, обещаха ни трансфер за 10Е общо за тримата. Всичко така добре звучи, че чак се замислям. :lol:  Останаха само настаняванията извън столицата.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Малко цени от улицата, кафе 200 /около 12ст./, обяд за двама 2 лв., ром в супера 5500 или малко над 3 лв. Имаме си 3 бутилки различни видове за България. :) Вкусни кексчета към 80 ст. Да видим утре как ще е корема, днес не спрях да тъпча, ама нали лакомийката не трае. :)

Имаме страхотен шофьор, бивш адвокат. :) Перфектен като преводач, гид, а и само той пита за цени, та не ни таксуват двойно. Хлапетата са страхотни, но нямаше време да спираме. Тана - Ранумафана го направихме 12 часа, включително 1 по тъмно. Шофьорът ни са го стреляли при обир по пътя и принципно отказва преходи след залез.

• Харесвам 16
Връзка към коментар

Малко цифри от днес. 4 часов трек в Ранумафана за гид струва 75000, делихме ги на 3. Отделно на човек 55000 за вход и 2000 местна такса. Видяхме 4 вида лемури и един геко. Със снимането само Влади имаше успех, моя дълъг обектив е далеч от нужните мм. Лемурите или са нависоко, или скрити сред листа и клони. В парка е кално и хлъзгаво, туристически обувки са задължителни. Нужна е подготовка и за дъждовно време. След вечеря правихме и нощен тур. Видяхме много хамелеони и едно геко. По тъмно слизат ниско до земята, падна голямо щракане. Платихме 15000 на човек. В малко селце вечеряхме за без пари. Хапнахме и боб чорба, на вкус съвсем като нашенска, само без чубрица. :) Утре поемаме към Манакара.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Хаххаха, лъв е. Влади обърна 1000000 още първия ден. 1 лев е около 1600 ар.

Да кажа и за маларията, днес един комар не видях. Според гида били изядени от жаби и хамелеони. :) Дори не сме се пръскали с репеленти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Оххх, Манакара беше супер!!! На самия Индийски океан, по канала с пирогите.... Как ми се иска д съм при вас сега... И как мирише на прясно уловена риба с ориз... Нямам търпение да се върна там един ден. С влака ли пътувахте или с кола?

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Tedy, тъкмо се чудех не стана ли време някой да размърда тази тема :lol:

Като гледам докладите- кефите се :lol:

А най-якото тепърва предстои! ;)

Безаварийно и вълнуващо пътуване ви пожелавам!

Редактирано от mitkobiker
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Важно за пътуващите в Мадагаскар: най-изгоден курс за евро е в банка BNI на летището след митницата (външния салон) .

Аз обърнах малко пари (около 1 милион) с идеята после да намеря по-изгоден курс от този на летището, НО уви за една седмица нищо :)
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз обърнах малко пари (около 1 милион) с идеята после да намеря по-изгоден курс от този на летището, НО уви за една седмица нищо :)

Ако 1 милион не ви стига и за седмица ......... :P  :P :P  

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

И така вече приключихме обиколката и сме в очакване на обратния полет. Дърпам чертата и си правя някои изводи. Определено Мадагаскар не ме впечатли. Видях лемури, хамелеони и баобаби, но някак усещането ми е за едно безкрайно возене и еднообразни гледки през прозореца. Почти без разходки, това не е моят начин определено. Сега бих направила по-различна програма, с по-малко преходи и повече престой по интересните места. Да не пропусна най-важното, пътувайте само по светло. След залез има много опасни участъци по пътя, където крадци нападат и ограбват пътниците. Има също и случаи на изнасилвания, та имайте го предвид. Особено по път 35 и 7. Ние вчера направихме глупостта да закъснеем и имахме инфарктен 1 час, докато стигнем безопасно място. 1 час тягостна тишина, а двамата фотографи в колата стояха изпънати като глътнали бастун и си представяха как малолетни престъпници им отнасят цялата техника. Сега на един ром ми е смешно, ама снощи хич не беше така. В големите градове също трябва повишено внимание, има голяма престъпност. Корупцията е страшна, всеки ден ни спираха полицаи и шофьора ни им даваше рушвет, за да не ни бавят. Там това е нормално. Засега това се сещам, ако някой има въпроси да пита.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Тоест , ако тепърва избираш ще се насочиш към друга дестинация или просто би променила програмата ?

След месец може да преосмисля впечатленията си, но сега бих казала, че бих избрала друга дестинация.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.