Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Пробвах да видя  какви вътрешни полети в САЩ има с мили, обаче не излиза  нищо или много рядко, за определени дни.

четох в нета, че този проблем е от години и обикновено се решава   със звънене на кол център.

някой има ли опит ?

Публикувано:

Май ги махнаха от сайта американските вътрешни, защото бяха на оферта по 5000 мили и ги направиха по 15 000 - нещо такова. Но най-сигурно е през кол центъра да питаш. 

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте!

Някой имал ли е подобен казус с Търкиш:

с мъжът ми имаме закупени билети (всеки отделно си е правил резервацията) за Малдиви.

Има промяна по един от полетите и двамата съответно сме получили имейли, че може да приемем новия полет или да направим промени в приложението/сайта.

Получихме въпросните имейли края на май, но тъй като все още не бяхме сигурни дали ще осъществим изобщо пътуването решихме да не правим нищо. Сега преценихме, че така или иначе няма да може да отидем на това пътуване и ще се възползваме от промените.

Влязох в моята резервация и имах опцията еднократно и безплатно да променя полета или да канселирам и да получа рефънд, от което се и възползвах.

Но при мъжът ми няма тези опции, на него директно му показва новия полет.

Писа на контактния център и отговориха, че няма какво да направят и промяната била само с 15 минути, едва ли не няма защо да му предлагат промяна или рефънд.

Да не би да имат някаква политика само определен брой билети да подлежат на промяна и рефънд, когато имат такъв случай, но тогава ми е странно защо и двамата имаме имейли, които ни предлагат тази опция...

Публикувано:

Привет, аз съм променял полети по този начин (но два билета на една резервация, не на две отделни) - по принцип ако сте получили веднъж нотификация за такава промяна с опция за смяна на дати или връщане на пари, и ако не сте предприели нищо, не би следвало просто да изчезне; независимо дали са 10 минути или 2 часа. Променял съм билети по този начин буквално седмица преди пътуването. Та моят съвет е - или вижте по-добре в приложението дали има нотификация за променения полет и проверете отново наличните опции, или проверете дали по някаква причина всъщност партньорът ви не е нацъкал нещо по грешка, или отнесете отново правото на промяна към авиокомпанията - служителите от офис Варна са доста отзивчиви. Има телефон в темата.

• Благодаря 1
Публикувано:

Странно е това, ако имате подобна промяна, би трябвало да можете да канселирате. Пишете на мейла на софийския офис директно с молба за рифънд - кажете, че единия билет е рифънднат вече и в приложението е изчезнала опцията на другия полет. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

По-скоро мисля, че мъжът ви неволно е натиснал нещо и е приел промяната. Аз имах такъв случай, имах промяна и ми даваше опция за промяна, рефънд или приемане, аз ровичках нещо, но но не финализах промяната (според мен), след време реших да правя промяна, но не ми даваше вече да направя промяната. Мислех, че е бъг на на ситемата и отидох до офиса, дамата беше много любезна и искаше да ми направи промяната, но каза, че съм я приела в даден момент, даже ми каза кога точно е станало, и няма как да направя втора безплатно. Съветът и беше да следя за нова промяна и тогава ако искам да по-сигурно да не пипам нищо, а да отида направо в офиса да ми я направят. 

• Харесвам 2
Публикувано:

При променено разписанке и същите опции бях пробвала дали мога да сменя за по - удобни полети и изведнъж видях, че съм ги сменила, без да разбера. Със сигурност нямаше надпис confirm the new flights. Така че и аз смятам, че съпруга ви е потвърдил новите полети без да разбере. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Мъжът ми твърди, че не е пипал нищо в приложението и не е цъкал нищо по имейла до сега, когато всъщност видя, че няма никакви опции за промяна.

Като знам колко им е бъгав сайта/приложението не бих се изненадала да е грешка от тяхна страна.

На мен например ми показваше, че изобщо го нямам този полет като се логнах на сайта, трябваше да вляза през линка от имейла, за да видя полета и опциите за промяна.

Но да приемем, че някак е потвърдил, защо не е получил имейл за направената промяна/потвърждение на новите часове 🤔

Ще звънне утре да говори с тях.

В краен случай ще се надява на друга промяна 😀

Публикувано:

А с колко всъщност е променен часът? Специално това си го има документирано. Та не може да каже 15 минути, а да е било 3 часа.

Може да е променен два пъти, примерно 3 часа един път и 2.45 обратно и да реши, че промяната е малка, поне Уиз го правят тоя номер.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 38 минути , neuromancer каза:

А с колко всъщност е променен часът? Специално това си го има документирано. Та не може да каже 15 минути, а да е било 3 часа.

Може да е променен два пъти, примерно 3 часа един път и 2.45 обратно и да реши, че промяната е малка, поне Уиз го правят тоя номер.

Мале - Истанбул вместо да излети в 9:15 е променен да излети в 9:00. Написаха му, че за промяна под 15 минути не предлагат безплатна промяна/рефънд. Но на мен предложиха (реално промяната не е под 15 минути, а точно 15 за излитането и не знам дали се брои и разликата при кацане), а и той има същия имейл като мен, в който му дават възможност за промяна 😀 Възможно е наистина нещо да е натиснал без да иска като се е логнал, но много им е бъгава системата и недоизпипана. Ще видим какво ще обяснят и по телефон. 

Публикувано:
В момента, neuromancer каза:

Ами в такъв случай по-скоро твоето е грешка и не би трябвало да има промяна

Възможен вариант е и това, но вече потвърдиха, че ще има рефънд 😀 Надявам се да не си сменят мнението хаха

• Смея се 1
Публикувано:

Ъпдейт на ситуацията: на мен ми възстановиха сумата, доста бързо действат. Мъжът ми говори с варненския офис и както някои от вас предположиха бил е потвърдил на 1 юни още и то два пъти през някакво време 😆

Не е и разбрал, чак пък и два пъти. Явно си имат някакъв бъг и само да отвориш линка и някак потвърждаваш 😃  

Но при промяната са му изчезнали всички допълнителни услуги, които си беше закупил с точки 😆

Ще чака друга промяна 🤞🏼

Публикувано:

Възможно е да е бъг , а от кога вярвате на половинките си на 100% ? Късметлия 😁

Беше писано и за друг подобен случай , та приемаме че е бъг !

Иначе аз съм стигал многократно до последна стъпка от промяна, но без да потвърждавам и не е ставало нищо .Опциите си стояха активни с месеци , докато наистина смених.От друга страна съм с сблъсквал с други бъгове в сайта на турците.

.

• Харесвам 3
Публикувано:

В чуденка съм. 
Намирам билет тип multi-city: София - Тайпе и Куала Лумпур - София за периода 25 декември - 12 януари за 900 евро. ОК ли е като цена, имайки предвид коледния период? Датите не мога да се мърдат (освен да намаляване на крайната дата, т.е. преди 12ти януари)
п.с. Мислех, че имаше някаква подобна тема, но не я открих.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Граф Вронски каза:

В чуденка съм. 
Намирам билет тип multi-city: София - Тайпе и Куала Лумпур - София за периода 25 декември - 12 януари за 900 евро. ОК ли е като цена, имайки предвид коледния период? Датите не мога да се мърдат (освен да намаляване на крайната дата, т.е. преди 12ти януари)
п.с. Мислех, че имаше някаква подобна тема, но не я открих.

По принцип цената не е прекрасна, но за Коледа е ОК. За коледни празници винаги проверявам съседните страни, където не се празнува тогава - виж Белград и Истанбул. 

Така преди години летях с Катар за 500 евро по Коледа от Белград спрямо 1500 от София. 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Да попитам за маршрута до Екатеринбург, че е малко с връзки. 🙂

Отиване – 11.09.2026:

София – Истанбул с Turkish Airlines
09:35 – 11:05

После имам връзка в IST 3 часа и 20 минути и продължавам:

Истанбул – Баку с AZAL
14:25 – 18:15

В Баку престоят е 2 часа и 5 минути, после:

Баку – Екатеринбург
20:20 – 00:35

Пристигам в Екатеринбург на 12.09 в 00:35.

Връщане – 18.09.2026:

Екатеринбург – Баку
01:20 – 03:40

После 4 часа и 50 минути престой в Баку.

Баку – Истанбул
08:30 – 10:35

В Истанбул имам 3 часа и 10 минути и после:

Истанбул – София
13:45 – 15:00

Притеснява ме основно връзката на отиване в Истанбул — 3 часа и 20 минути между Turkish и AZAL. Според вас достатъчно ли е, особено ако билетите са отделни и трябва да взимам/чекирам багаж наново? Има ли шанс Turkish да чекират багажа директно до Екатеринбург?

• Харесвам 1
Публикувано:

Не виждам как ТК ще изпрати багажа до там, след като дори те не изпълняват последната отсечка. Ако всички полети се изпълняват от ТК, биха се съгласили да чекират до крайната дестинация, но за друга компания, която дори не е Стар Алайънс, не виждам как ще го направят.

На мен лично 3 часа между полети на отделни резервации в Истанбул са ми рискови, много. Само вървенето по пистата отнема половин час, да не говорим, че в летището трябва да минеш сигурно 1-2 км докато излезеш, чекираш багаж отново за Азал и после влизаш пак. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, Loverboy каза:

Не виждам как ТК ще изпрати багажа до там, след като дори те не изпълняват последната отсечка. Ако всички полети се изпълняват от ТК, биха се съгласили да чекират до крайната дестинация, но за друга компания, която дори не е Стар Алайънс, не виждам как ще го направят.

На мен лично 3 часа между полети на отделни резервации в Истанбул са ми рискови, много. Само вървенето по пистата отнема половин час, да не говорим, че в летището трябва да минеш сигурно 1-2 км докато излезеш, чекираш багаж отново за Азал и после влизаш пак. 

Да, точно това ме притесни и мен, след като го обмислих по-внимателно. Първоначално имах 3 часа и 20 минути в Истанбул между Turkish и AZAL, но понеже билетите са отделни и няма гаранция, че Turkish ще чекират багажа до Екатеринбург, реших да не рискувам. По-добре да платя още 70/80 евро, но да не си изпусна връзката. 

Промених билетите София – Истанбул и обратно.

На отиване вече съм:

София – Истанбул с Turkish
10.09.2026, 21:10 – 22:40

На следващия ден продължавам с AZAL:

Истанбул – Баку – Екатеринбург
11.09 / 12.09.2026, 14:25 – 00:35

Така имам цяла нощ и половин ден в Истанбул, вместо да тичам за багаж, нов check-in и гейт.

На връщане също го направих по-спокойно:

Екатеринбург – Баку – Истанбул
18.09.2026, 01:20 – 10:35

Истанбул – София с Turkish
19.09.2026, 07:30 – 08:45

Тоест и на връщане няма да бързам за връзка същия ден, а ще преспя в Истанбул.

Май така е доста по-разумно. Платих малко повече, но поне няма да съм на тръни дали ще успея да изляза, да взема багажа, да чекирам пак за AZAL и да стигна навреме до гейта.

Благодаря за мнението — точно това ме накара да не го оставям на късмет. 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

Ванка, малко екстремално ми идва с тези две нощувки в Истанбул. На отиване кацаш много късно и докато излезеш от летището и се придвижиш до града ще стане никое време. После малко сън, евентуално една много бърза обиколка в стария град и обратно на летището. На връщане пък полетът за София е много рано и практически нощувка в центъра е безпредметна. Огледай се за хотел на летището, но лично аз бих предпочел друга конфигурация на полетите...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 47 минути , Иван Попов каза:

Тоест и на връщане няма да бързам за връзка същия ден, а ще преспя в Истанбул.

На връщане щях да летя до Солун в 17.35 с Aegean, ако бързам. Понеже е петък вечер, човек може да не бърза и да изкара една вечер я в Солун (ама сигурно ти е омръзнало там :wink:), я в Истанбул. 

Обаче полетът ти с Търкиш в събота е ранен за моя вкус, бих летяла с Pegasus в 11.10 от Сабиха. Със сигурност билетът е по-евтин от THY.

*На отиване реално няма време за Истанбул. С оглед късното пристигане и възможното закъснение, щях да спя в Arnavutköy до летището. Ама съм била в града над 20 пъти и ще го преживея.
** Стискам палци за Азал и цялото пътешествие. 
*** Преди няколко месеца също летях с две нощувки през Истанбул, ама аз не бързам, пък и преди/след 12 часа по самолетите не ми се препуска още сума ти часове с автобус недоспала в неугледен вид. А дори и недоспал човек ще си намери по-леко занимание в Истанбул. Ей колко корабчета има. :smile:

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Duke каза:

Ванка, малко екстремално ми идва с тези две нощувки в Истанбул. На отиване кацаш много късно и докато излезеш от летището и се придвижиш до града ще стане никое време. После малко сън, евентуално една много бърза обиколка в стария град и обратно на летището. На връщане пък полетът за София е много рано и практически нощувка в центъра е безпредметна. Огледай се за хотел на летището, но лично аз бих предпочел друга конфигурация на полетите...

Да, напълно те разбирам и благодаря за мнението ти. 🙂
И аз го мислих това с двете нощувки и определено няма да се бутам до центъра на Истанбул, защото няма много смисъл.

По-скоро идеята ми е да спя в хотел близо до летището — колкото да си почина, да не тичам с багажа и да имам спокойствие за следващия полет. На отиване кацам вечерта, отивам в хотел около летището, поспивам и на другия ден спокойно се връщам за полета към Баку.

На връщане също няма да ходя до центъра, защото полетът за София е рано. Пак ще гледам хотел около летището, само за да не вися цяла нощ и да не ми е напрегнато.

Знам, че не е най-идеалната конфигурация, но ми се струва по-сигурна от кратката връзка с отделни билети, багаж, нов check-in и притеснение дали ще успея.

Благодаря ти много за съвета. 🙂

преди 1 час, Argentique каза:

На връщане щях да летя до Солун в 17.35 с Aegean, ако бързам. Понеже е петък вечер, човек може да не бърза и да изкара една вечер я в Солун (ама сигурно ти е омръзнало там :wink:), я в Истанбул. 

Обаче полетът ти с Търкиш в събота е ранен за моя вкус, бих летяла с Pegasus в 11.10 от Сабиха. Със сигурност билетът е по-евтин от THY.

*На отиване реално няма време за Истанбул. С оглед късното пристигане и възможното закъснение, щях да спя в Arnavutköy до летището. Ама съм била в града над 20 пъти и ще го преживея.
** Стискам палци за Азал и цялото пътешествие. 
*** Преди няколко месеца също летях с две нощувки през Истанбул, ама аз не бързам, пък и преди/след 12 часа по самолетите не ми се препуска още сума ти часове с автобус недоспала в неугледен вид. А дори и недоспал човек ще си намери по-леко занимание в Истанбул. Ей колко корабчета има. :smile:

За отиването и аз вече мисля точно така — няма да се бутам до центъра на Истанбул, идеята ми е повече сигурност и буфер, не туризъм.

Честно казано, и на мен ранният Turkish малко ми идва тежък, но пък вече го промених веднъж и не ми се иска съвсем да се омотавам. Вариантът със Солун (но Солун ми беше по-скъпо и то доста) или Pegasus от Сабиха звучи логично, но при Сабиха пак трябва да мисля трансфер от IST към SAW, багаж, нощувка и време, та ще го премеря още веднъж.

Засега най-важното за мен беше да махна онези 3 часа и 20 минути между отделни билети в IST, защото това вече ми се струваше прекалено на късмет. Сега поне няма да съм на тръни дали ще изляза, ще взема багажа и ще успея пак да се чекирам.

Благодаря ти много за палците за AZAL и за цялото пътешествие. 🙂

Дано всичко мине гладко, че маршрутът си е малко приключение — София, Истанбул, Баку, Екатеринбург и обратно. 😄

• Харесвам 3
Публикувано:

Ванка,вземи си спане на отиване в Арнавуткьой. Разходи се из него на следващия ден. Приятно е. И после си хващаш от там метрото до летището. Или пък автобус. Нама бързане и ще се наспиш. Поръчай си на хотела да те вземат вечерта от летището.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Мирослав Василев
    • Eagleman
    • frequent_flyer
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.