Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, Argentique каза:

Преди време купих билет с ТА от Букинг и там съм била и с бащино име, което в билета на Търкиш ми се сля с фамилията. Полетът е минал, а за да ми се отчетат милите на името, с което се водя при тях (име+фамилия), съм подала заявка през фо́рмата в приложението. Над месец мина - ни вопъл, ни стон. Обичайно ли е?
Че наскоро имах сходен случай с Aegean и там отне точно минута упражнението.

Пробвайте с чата в Messenger, на мен ми решиха бързо и лесно подобен проблем.

• Благодаря 1
Публикувано:

Писах през сайта, след час милите бяха заредени. Благодаря за разясненията!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, Argentique каза:

Писах през сайта, след час милите бяха заредени. Благодаря за разясненията!

Аз се опитвам да си заредя  мили от  Авианка  за един полет от Канкун до Меделин на 17 февруари, но  не ми се получава.  Само се визуализира на екран, че заявката ми е получена и нищо. А мина време от първата заявка. Милите от всички останали полети се заредиха успешно (около 10,  на  на турците и на Авианка), при дъщеря ми  и  от този полет се заредиха  успешно, само при мен греда. Писах и аз, пък да видим дали и кога ще ми отговорят нещо различно от стандартните готови съобщения.

Публикувано:

Аз пък пътувах на най-отвратителния полет възможен и не го пожелавам на никой - новата линия Сидни до Истанбул, с не толкова техническия стоп в Куала Лумпур. Първият полет от Сидни до Куала е 8+ часа, следва стоварване в Куала с целия ръчен багаж по средата на нощта. Чакане на дъъъъъълга опашка за секюрити чек (такива били правилата в Малайзия) . Първо работеше един скенер -  в последствие, като видяха, че не върви, отвориха и втори скенер. И накрая, когато вече бордваха полета, а още имаше хора на опашката, отвори и третия скенер, за разкош. Цялата тази безсмислена процедура отнема над 3 часа. Бих препоръчала на всеки пътуващ да си спести чаканете на опашката и да отиде да се поразходи из летището за това време. Иначе, като минете скенера, има просто една празна зала, която не води до никъде (освен до самолета) и там си отвисявате безкрайно. Следва 11+ часа полет до Истанбул и там, ако все още имате сили, изчаквате да се пречаките и на заветния полет за София и да се приберете. Такова кошмарно прибиране не ми се е случвало никога. Не разбирам защо полета за Буенос, който също има технически стоп в Сао, може да не слиза и всичко става супер бързо, а това 24 часово приключение вкюлчва и този невероятен бонус. Отделно, супер съм недоволна от бизнес класата на А350 като цяло. Отпред има само една тоалетна, която е вечно заключена, защото била основно за пилотите. Задните 2 тоалетни се делят с икономи класата и опашката е ехееее, няма изчакване. Като цяло, не знам как мога да дам минус 5 звезди на тоя полет. За капак, стюардесата се появи с комплекта за спане и само ми го връчи, да съм си го постлала сама. Еми, не знам къде е тръгнала бизнес класата на Търкиш, ама не е в правилната посока определено. 

• Харесвам 4
  • Шок 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Това за бизнес класата е подигравка. Ако си била на бизнес пътуване, утехата ти е, че не си платила от джоба си за подигравката. 
А споделеното за стопа в КЛ ми звучи като лоша организация.

Утре тръгваме към Австралия, но си разделихме пътя с нарочен престой в КЛ, защото не искам да го правя това дълго пътуване наведнъж. 

• Харесвам 3
Публикувано:

В КЛ слизат пътници от Сидни и се качват такива от КЛ за Истанбул. Секюрити чекът в КЛ е на самите гейтове, затова карат да слязат всички пътници в КЛ (дори тези, продължаващи за Истанбул) заедно с целия им ръчен багаж и отново ги проверяват. Просто няма как да отсеят кой е минал секюрити чек вече и кой не. Такива са им правилата наистина. Аз съм правила такъв стоп на Голд коуст в Австралия на път за НЗ и беше по абсолютно същия начин. Това че ги мързи да гледат в Малайзия обаче си е точно така. 

За бизнес класата на А350 съм на същото мнение. Освен това е супер тясно. Изглежда супер-дупер фенси, но на мен лично не ми е удобна. Предпочитам старата им бизнес класа в Боинг 777. 

Можеш да пишеш на customer service или под акаунтите в соц.мрежи, но нищо няма да променят, освен стандартното бла-бла. Просто ще го прочетат други пътуващи и може да им помогне в избора.

• Харесвам 7
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 13.04.2026 г. в 20:32, Ognyan каза:

Случва се турците да пратят A330, но поне аз за пръв път виждам А350 до София 

Screenshot_20260413_203025_Flightradar24.jpg

Направи ми впечатление, че в някои дни Търкиш имат 2 обедни полета за София - един в 12ч и един в 14ч. Може да им се е наложило да ги съберат в един самолет, но е голяма изненада определено. 

Публикувано:

Като се чекирах за обедния полет на 3 април Истанбул - София, самолета беше 2+3+2, после на гейта ми смениха бординг паса, защото самолета беше сменен на 2+4+2 и си беше абсолютно пълен. 

• Шок 1
Публикувано:
преди 50 минути , feel_the_rush каза:

Направи ми впечатление, че в някои дни Търкиш имат 2 обедни полета за София - един в 12ч и един в 14ч. Може да им се е наложило да ги съберат в един самолет, но е голяма изненада определено. 

Вече имат 4ти полет дневно в петък и неделя, но не мисля че има връзка с това.

• Харесвам 1
Публикувано:

Нормално е турците да се пукат по шевовете - само те и ФлайДубай предлагат полети на изток, без бектрекинг

Катар не летят до София и реално всички маршрути с тях се удължават с 1 стоп поне. Дори тогава читавата връзка която имат от София е с България Еър до Атина, която пък не е всеки ден.

• Харесвам 1
Публикувано:

Qatar кога спряха директните полети от София или е само заради разреденото разписание в момента ? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 29 минути , stanimir каза:

Qatar кога спряха директните полети от София или е само заради разреденото разписание в момента ? 

Сега заради Залива ги преустановиха, по спомени до 15 юни няма въобще. Сабихата също и още един куп.

https://simpleflying.com/qatar-airways-suspends-flights-to-64-destinations-full-list-map/

• Харесвам 2
Публикувано:

Даже до преди 2 седмици им беше паркирано самолетчето на летище София. Не знам дали са си го прибрали вече.

20260308_221621.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте,

току-що купих билети с Търкиш с едно дълго прекачване в Адис Абеба 9 часа през нощта. Въпросът ми е как човек да поспи на летището. Разбрах, че има хотел там?

Публикувано:
Преди 1 час, milenats каза:

Здравейте,

току-що купих билети с Търкиш с едно дълго прекачване в Адис Абеба 9 часа през нощта. Въпросът ми е как човек да поспи на летището. Разбрах, че има хотел там?

Има хотел, но е много скъп. Спал съм там по столовете, има тихи местенца, не всеки би могъл, но е поне не умираш от студ, като на арабските летища.

• Харесвам 2
Публикувано:

Наскоро, при мое пътуване до Китай, Търкиш имаха закъснение от над 4 часа и половина. След кратка кореспонденция с тях ми предложиха следните варианти на обезщетение: 1/ 51000 мили + още някакви 18000 мили; 2/ ваучер за пътуване на стойност 720 евро; 3/ изплащане на 600 евро. Милите не ме устройват, защото ми се виждат малко. Ваучерът ми е съмнителен, защото при опити да симулирам резервации

май не винаги излиза опция за плащане с ваучер. Поисках да ми предоставят подробности относно условията за ползване на ваучерите, но не получих изчерпателен отговор, а единствено информация относно срока на валидност, доплащането и остатъка при покупка на по-евтин билет. Интересува ме имате ли опит в използването на ваучери, за всякакви полети ли могат да се използват, има ли някакви уловки и т.н. Или най-добре да вземам  600-те евро и да не рискувам заради разликата от 120 евро? Иначе, често летим с тях.

• Харесвам 3
Публикувано:

Мисля , че не винаги може да се ползва ваучер за онлайн резервация.Поне при мен не стана , но знам за случаи когато е  минавал.Може би защото полетът ми беше купен през ОТА, нямам идея.Ваучер ми беше издаден директно от Търкиш и направо скипнах агенцията , въобще не съм я търсил ( едно от най-хубавите неща при турците).В крайна сметка резервирах в офиса в София и таксата мисля беше $20 или 20€.Ваучерите бяха с валидност 2 години.

При всички положения 720€ е по-добре от 600€ , ако ще летиш пак с Търкиш.

• Харесвам 5
Публикувано:

Ние имахме подобен случай. Закъснение почти 5 часа за полет Истанбул-Найроби. Взехме си по 600 евро. На практика пътуването ни излезе без пари.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Може би странен въпрос, но не съм пътувала с Turkish.

Имаме полети с прекачвания и чекиран багаж София - Истанбул, Истанбул - Лисабон.

Трябва ли да се чекираме онлайн или на място при предаване на багажа е ок?

Имаме закупени места.

Същото важи и за връщанетоот Лисабон по обратния ред 

Публикувано:
преди 8 часа, Mamas каза:

Може би странен въпрос, но не съм пътувала с Turkish.

Имаме полети с прекачвания и чекиран багаж София - Истанбул, Истанбул - Лисабон.

Трябва ли да се чекираме онлайн или на място при предаване на багажа е ок?

Имаме закупени места.

Същото важи и за връщанетоот Лисабон по обратния ред 

И двата варианта са ОК.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Турската държавна авиокомпания „Търкиш еърлайнс“ (Turkish Airlines) официално обяви, че от 1 май възстановява полетите си до Дамаск, Бейрут и Аман, с което слага край на двумесечното прекъсване, предизвикано от израелско-американските удари срещу Иран и последвалата ескалация на напрежението в региона, съобщи сайтът „Тюркийе тудей“.

Авиокомпанията публикува датата на възобновяване на официалния си уебсайт, отбелязвайки първото потвърдено възстановяване на полетите до тези три дестинации, след като те бяха спрени на 28 февруари, когато координирани американски и израелски удари срещу Иран накараха поне осем държави, включително Ирак, Йордания, Катар, Бахрейн, Кувейт и Обединените арабски емирства, да затворят въздушното си пространство. Тогава сирийските авиационни власти също затвориха южните въздушни коридори на страната.

/ПК/

• Харесвам 8
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ако пътник с полет през Истанбул  носи с него бутилка 700мл купена от началното летище и опаковане е ясно, че минава без проблеми.

Какво се случва, ако имаш сменен полет и те пратят в хотел?

На другия  ден вероятността да те пуснат граничи с нула според мен, визирам  при новото влизане в летището.

Някой с опит в такъв случай ?

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• nitsavan
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.