Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

@Иван ПоповВанка, рисково е. Моето лично мнение е, че за летище IST с прекачване на отделни билети, буфер не по малък от 4 часа.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 часа, Йосиф Милчов каза:

@Иван ПоповВанка, рисково е. Моето лично мнение е, че за летище IST с прекачване на отделни билети, буфер не по малък от 4 часа.

Да, напълно си прав. Точно това ме притесни и мен — отделни билети, различни авиокомпании, багаж, излизане, нов check-in и после пак влизане в IST. Затова реших да не го оставям на късмет и промених билетите.

Новият вариант вече е доста по-спокоен:

На отиване:

София – Истанбул с Turkish
10.09.2026, 21:10 – 22:40

После чак на следващия ден:

Истанбул – Баку – Екатеринбург с AZAL
11.09 / 12.09.2026, 14:25 – 00:35

Тоест вече няма да имам 3 часа и 20 минути за тичане в Истанбул, а цяла нощ и половин ден буфер.

На връщане също го направих по-спокойно:

Екатеринбург – Баку – Истанбул с AZAL
18.09.2026, 01:20 – 10:35

Истанбул – София с Turkish
19.09.2026, 07:30 – 08:45

Така че вече няма да бързам за връзка в Истанбул на отделни билети. Ще спя някъде около летището и ще съм много по-спокоен.

Много ти благодаря за мнението. 🙂

@MayaS

Точно така ще направя — ще гледам хотел в Арнавуткьой или съвсем близо до летището, за да не се бутам до центъра на Истанбул вечерта.

Идеята ми е просто да кацна спокойно, да ме вземат от хотела или да използвам трансфер, да се наспя нормално и на другия ден без бързане да се върна към летището за полета към Баку.

Щом казваш, че Арнавуткьой е приятен за кратка разходка, може и да се поразходя малко сутринта, колкото да не е само хотел–летище. 🙂 Ако има удобен хотел и на самото летище, може да погледна и такъв вариант.

Много добра идея е и да попитам хотела за трансфер от летището вечерта — така ще ми е доста по-спокойно, особено с багажа.

Много ти благодаря за съвета. 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

Много добра идея е и да попитам хотела за трансфер от летището вечерта — така ще ми е доста по-спокойно, особено с багажа.

Когато си избираш хотел, чети и какви са цените за трансфер. За съжаление и в двете посоки вероятно няма да стане само с метро, но и двата пъти в едната посока, можеш да се възползваш. В Арнавуткьой има две спирки на метрото: Taşoluk и Arnavutköy - от летището трябва да вземеш М11 в посока Halkalı, а от селото в посока Gayrettepe. Точно за тази линия не знам дали може да се плаща само с банкова карта, но ти вероятно си имаш и Истанбулкарт. Гледай хотелите в близост до спирките.

Освен метро има и шатълбус(HVİST - 5A), както и градски автобус(H-6) до Арнавуткьой. Шатълбусът е точен, но откакто има метро е силно разреден, а автобусът ми се е случвало да го чакам доста, въпреки разписанието. Шатъла до Арнавуткьой е 170 лири сега. Автобусът е по-малко, но не знам точно колко(40-50 предполагам). 

За метрото си отдели половин час - около 6 минути ще се возиш, 10-тина ще ходиш от метрото до летището, а другото за резерв с чакането на влакче. 

Шатълът ще ти бъде около 15 минути, ходенето с него е по-малко.

Автобусът спира на доста спирки и зависи откъде се качваш, на летището спира близо до шатъла.

Таксито - ще те вози 10-15 минути, ходенето е като от автобусите. 

Ако хванеш такси, което е склонно да си пусне таксиметъра(това го пиша, защото като на всяко летище има тарикати), цената ще е около 800 лири, а това са около 15 евро. Ако го карате на договорка, тези 15 евро да ти са за ориентир. 

Спала съм в Арнавуткьой, този месец пак ще нощувам там, но за разлика от Мая, не съм видяла нищо интересно за разходка, но има доста места за хапване. 

Успех! 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Мирослав Василев
Публикувано:

През юни месец направихме една нощувка в Арнавуткьой и използвахме автобуса на идване от летището, беше около 22:30, автобуса закъсня с около 10 минути, но пък ги навакса. Струваше около 45 лири, плащане с Истанбулкарт. Сутринта чакахме над 30 минути да се появи автобуса, така и не дойде... поръчахме Убер и ни взе 640 лири или 11 евро.

Спахме в ето този хотел https://maps.app.goo.gl/dAKL5Vy7xyR5tnRU9

Не бих казал че го препоръчвам, въпреки високите му оценки, може би ние просто случихме на неприятна стая.

Весело в Екатеринбург 🙂 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Mary каза:

Когато си избираш хотел, чети и какви са цените за трансфер. За съжаление и в двете посоки вероятно няма да стане само с метро, но и двата пъти в едната посока, можеш да се възползваш. В Арнавуткьой има две спирки на метрото: Taşoluk и Arnavutköy - от летището трябва да вземеш М11 в посока Halkalı, а от селото в посока Gayrettepe. Точно за тази линия не знам дали може да се плаща само с банкова карта, но ти вероятно си имаш и Истанбулкарт. Гледай хотелите в близост до спирките.

Освен метро има и шатълбус(HVİST - 5A), както и градски автобус(H-6) до Арнавуткьой. Шатълбусът е точен, но откакто има метро е силно разреден, а автобусът ми се е случвало да го чакам доста, въпреки разписанието. Шатъла до Арнавуткьой е 170 лири сега. Автобусът е по-малко, но не знам точно колко(40-50 предполагам). 

За метрото си отдели половин час - около 6 минути ще се возиш, 10-тина ще ходиш от метрото до летището, а другото за резерв с чакането на влакче. 

Шатълът ще ти бъде около 15 минути, ходенето с него е по-малко.

Автобусът спира на доста спирки и зависи откъде се качваш, на летището спира близо до шатъла.

Таксито - ще те вози 10-15 минути, ходенето е като от автобусите. 

Ако хванеш такси, което е склонно да си пусне таксиметъра(това го пиша, защото като на всяко летище има тарикати), цената ще е около 800 лири, а това са около 15 евро. Ако го карате на договорка, тези 15 евро да ти са за ориентир. 

Спала съм в Арнавуткьой, този месец пак ще нощувам там, но за разлика от Мая, не съм видяла нищо интересно за разходка, но има доста места за хапване. 

Успех! 

Мари, много ти благодаря за толкова подробната информация! 😊

Наистина си описала всичко много подробно и със сигурност ще ми бъде полезно и в двете посоки.

Ще помисля кой вариант ще ми е най-удобен и май направо ще взема и хотела, за да ми е всичко готово отсега. 

преди 2 часа, Мирослав Василев каза:

През юни месец направихме една нощувка в Арнавуткьой и използвахме автобуса на идване от летището, беше около 22:30, автобуса закъсня с около 10 минути, но пък ги навакса. Струваше около 45 лири, плащане с Истанбулкарт. Сутринта чакахме над 30 минути да се появи автобуса, така и не дойде... поръчахме Убер и ни взе 640 лири или 11 евро.

Спахме в ето този хотел https://maps.app.goo.gl/dAKL5Vy7xyR5tnRU9

Не бих казал че го препоръчвам, въпреки високите му оценки, може би ние просто случихме на неприятна стая.

Весело в Екатеринбург 🙂 

Благодаря! 😊

Явно с автобуса наистина е малко на късмет, особено сутрин. Добре е да знам и ориентировъчната цена за Uber, защото 11 евро определено не е нещо страшно. Ще разгледам вариантите и ще преценя какво да избера. 

• Харесвам 1
Публикувано:
16 hours ago, Иван Попов said:
Мари, много ти благодаря за толкова подробната информация! 😊

Наистина си описала всичко много подробно и със сигурност ще ми бъде полезно и в двете посоки.

Ще помисля кой вариант ще ми е най-удобен и май направо ще взема и хотела, за да ми е всичко готово отсега. 

Благодаря! 😊

Явно с автобуса наистина е малко на късмет, особено сутрин. Добре е да знам и ориентировъчната цена за Uber, защото 11 евро определено не е нещо страшно. Ще разгледам вариантите и ще преценя какво да избера. 

Задай си маршрута в Uber и то е ти даде цена.Не е нужно да си в Турция за да го направиш.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако се вика Убер от летището за някъде отказват да дойдат с обяснението, че празни не могат да влязат на летището. Не го вярвам, но аз имах такъв горчив опит с викане на Убер. Беше късно вечерта, както и твоя полет, та помисли дали да не се подсигуриш предварително, нищо че е по скъпо. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте, юли месец бяхме по тази схема. Юбер успяхме да поръчаме, но имаше размяна на 20-тина съобщения в приложението къде да отидем да ни вземе. Цената беше 19,52 Евро. Сутринта ползвахме трансфер, предлаган от хотела (20 евро). Приятно и ползотворно! 

Публикувано:

Днес сменяха сумати полети - качваха промени сутринта, смениха самолети, някои полети са ми ги мръднали с по 5 минути, така че безплатни промени нямам, но съм си ги нагодил перфектни, така че не искам повече промени така или иначе. 😁 Проверете си резервациите за всеки случай. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Loverboy каза:

Днес сменяха сумати полети - качваха промени сутринта, смениха самолети, някои полети са ми ги мръднали с по 5 минути, така че безплатни промени нямам, но съм си ги нагодил перфектни, така че не искам повече промени така или иначе. 😁 Проверете си резервациите за всеки случай. 

И моят смениха с пет минути - дадоха ми опция за безплатна анулация. Иначе и моите дати са точни и бих се възползвал само ако излезе по-добра цена. 🤞 

• Харесвам 2
Публикувано:
Турците са започнали полети Истанбул-Минск, не съм гледала цените.

Стамбул-Минск: возвращение рейсов Turkish Airlines
Сегодня ночью Национальный аэропорт Минск приветствовал возвращение турецкого перевозчика на один из самых востребованных авиамаршрутов.
🔥 Самолет авиакомпании Turkish Airlines, выполнивший первый регулярный рейс по возобновленной полетной программе Стамбул — Минск, успешно приземлился в белорусской столице точно по расписанию.
Частота полетов на первом этапе составит 6-7 раз в неделю (ночные и дневные рейсы).

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• Yaway
    • tintoretto
    • Pepi Popova
    • Kalina0109
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.