Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 19 часа, Kosta Grudov каза:

Някой да се сеща при взимане на билети с Търкиш иска ли номер на паспорт? Понеже наскоро си сменях паспорта, а ми предстои пътуване, но никъде по резервацията, нито по user profile-а ми виждам да съм го писал някъдe, за да го променя.. През приложението съм ги купувал, ако това помага..

Не иска, но винаги можеш да симулираш резервация до плащането и така ше разбереш!

• Благодаря 1
Публикувано:
На 20.03.2023 г. в 13:52, neuromancer каза:

тия неща са периодични - сменят авиокомпанията, един път има, друг път няма. 

ПП и офтопик: в момента дават Авиос през катарците - https://www.headforpoints.com/2023/03/20/2500-avios-with-rocketmiles-hotel-booking/

Book your getaway on Rocketmiles and enjoy 2,000 bonus Miles.

Offer expires in 13 days on 4/5/2023. Book before it's gone.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 6.03.2023 г. в 14:47, yordanov каза:

Някой получавал ли е компенсация за закъснял полет в кеш по EC261/2004? Предлагат ми следната опция:

As an alternative to all these offers, we can issue a refund cheque that is worth 600.00 Euros that you can get in cash.

Чудя се какъв е този refund cheque и как точно го обменям за кеш. Дали са ми и 48 часов срок да им отговоря, което ми е малко странно. 

Само да се допълня - днес пристигнаха парите по сметката, като не мина без малко драма, но поносимо. Турския съпорт център (през feedback формата) доста неадекватни отговори изпращаше. Поискаха ми банкова сметка, която трябваше да попълня в специална форма - направих го. След няколко дни последва неадекватен отговор, че пак трябвало да попълня същата тази форма и т.н.

В оригиналния мейл пишеше, че има възможност да получа парите в кеш във всеки техен офис. Затова реших да не се занимавам със съпорт центъра и писах на офиса в София. От там потвърдиха, че по принцип може, но трябва да имат парите налични за деня, за да ми ги изплатят кеш и предложиха да им изпратя банкова сметка и те да задвижат нещата. Така и направих и днес парите са по сметката ми, 22 дни след закъснението на полета. Доста добре, мисля. 🙂

• Харесвам 20
  • Браво 3
Публикувано:
преди 15 минути , rdd каза:

Защо при отделните отсечки цената е 0,00 евро, а тотал е 743.09 евро? Примерно: Варна-Куала Лумпур и Сингапур-Варна. 

image.png.cc000474d4433a62fe335154b0543fc8.pngimage.png.79aef1a7f7f118e343005d058a5e6463.png

Това е оскъпяването спрямо the best total price, не цената на самата отсечка. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

то не е 0, а +0, т.е. надценка спрямо базовото

но аз като търсих не ми излиза така, може би заради мултисити

Публикувано:
преди 3 минути , neuromancer каза:

то не е 0, а +0, т.е. надценка спрямо базовото

но аз като търсих не ми излиза така, може би заради мултисити

Да така е +0,00, но защо, търся някаква логика. А колко е тогава базовата цена, защо да не я знам. Но както и да е. Както са го направили така ще го ползваме, сайта им. А ако ви се занимава, по дати: Варна-КЛ на 21 август и Сингапур-Варна на 28 август, мултисити.

Публикувано:
преди 6 минути , rdd каза:

Да така е +0,00, но защо, търся някаква логика. А колко е тогава базовата цена, защо да не я знам. Но както и да е. Както са го направили така ще го ползваме, сайта им. А ако ви се занимава, по дати: Варна-КЛ на 21 август и Сингапур-Варна на 28 август, мултисити.

Ето тук отгоре показва базовата цена: 

Във вашия случай е 743.09 евро.

Screenshot_20230328_153304_Chrome.jpg

преди 6 минути , rdd каза:

Публикувано:
преди 2 минути , Pepi Popova каза:

Screenshot_20230328_153304_Chrome.jpg

Мерси, мерси. Видях е тази цена, добре, долу-горе разбрах.

Публикувано:

Здравейте, утре вечерта предстои ми полет с Turkish, и за съжаление един от пътниците днес си изкълчи глезена и ще има нужда от патерица. За първи път ще ни се налага да пътуваме с патерици, знаете ли каква е процедурата при търкиш и дали трябва предварително да им съобщавам или директно отиваме с патериците на летището? Благодаря предварително.

Публикувано:

Нищо не трябва - ще може да ползва количка и да се качи пръв на борда . Надявам се вашият познат да си е направил снимка за да е сигурен, че не е фрактура.

https://www.turkishairlines.com/en-int/any-questions/special-assistance-for-passengers/

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

TK с много амбициозна програма за 100 годишнината си :

13.04.2023 - Turkish Airline's Strategy and Targets for 2023-2033 Period

Growing significantly higher than the industry average over the last 20 years while having significant contributions to Türkiye's economy and labor market, Turkish Airlines is pleased to announce its strategic targets pertaining to the 100th year of its establishment. 

Determined in line with our vision for 2033, the strategic focus areas that aim to generate significant value for our stakeholders are as follows:

• Achieving consolidated revenue of over 50 billion USD by 2033,

• Attaining an EBITDAR margn between 20% and 25% during 2023-2033,

• Improving efficiency, maintaining cost discipline and creating new opportunities to generate additional revenues in order to sustain our strong financial performance,

• Contributing 140 billion USD of added value to Türkiye's economy by 2033,

• Expanding our fleet to 435 aircraft by 2023 and to over 800 aircraft by 2033; growing our passenger network to 400 destinations,

• Doubling the passenger capacity in 2023 by 2033 with an annual average growth rate of 7%,

• Servicing 170 million passengers by 2033 compared to over 85 million in 2023,

• Reaching 150 thousand employees including our subsidiaries,

• Doubling the transported cargo volume and positioning Turkish Cargo among the top three cargo carriers globally by 2033; leveraging the capabilities of our cargo hub, SmartIST, which is one of the largest air cargo terminals in the world, 

• Establishing our low-cost arm AnadoluJet as a separate subsidiary; repositioning its brand, restructuring its revenue and cost structures, and reaching a fleet size of 200 new generation aircraft to strengthen its competitive positioning,

• Improving customer experience and brand recognition by:

– Providing each passenger a customized service across all service channels

– Completing cabin transformation to enhance in-flight experience

– Growing further Miles & Smiles loyalty program and increasing the number of active members

– Ranking among the top 3 airlines globally in providing the best digital experience by implementing new projects in digital transformation

• To become a sustainable airline by:

– Increasing the number of new generation aircraft in the fleet

– Increasing the consumption of sustainable aviation fuel 

– Expanding the number of LEED certified buildings to boost renewable energy usage

– Becoming a "Carbon Neutral" airline by 2050 through the implementation of carbon emission offsetting projects 

Together with its subsidiaries, with employing more than 75,000 people, Turkish Airlines will continue to proudly fly Türkiye's national flag in the coming 10 years with its unique network, modern fleet and remarkable financial performance. 

Respectfully announced to the public.

https://investor.turkishairlines.com/en/announcements/public-disclosures/13042023-turkish-airlines-strategy-and-targets-for-2023-2033-period

• Харесвам 6
Публикувано:

Здравейте, получих СМС и имейл, че ми е отменен полет (една от четирите отсечки: TLL-IST) за след месец. Останалите 3 отсечки са си на мястото и полетите не са отменени. Някой знае ли дали вече отвориха офиса на THY в София и как да процедирам?

През есента отново местихме дати по същото пътуване, заради променени полети. Но тогава беше още далеч преди датата на пътуване и имаше места. А сега виждам, че вече почти всичко е запълнено по отсечката, която прави връзка със София и местенето на дати ще е трудно.

Публикувано:
преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

Здравейте, получих СМС и имейл, че ми е отменен полет (една от четирите отсечки: TLL-IST) за след месец. Останалите 3 отсечки са си на мястото и полетите не са отменени. Някой знае ли дали вече отвориха офиса на THY в София и как да процедирам?

През есента отново местихме дати по същото пътуване, заради променени полети. Но тогава беше още далеч преди датата на пътуване и имаше места. А сега виждам, че вече почти всичко е запълнено по отсечката, която прави връзка със София и местенето на дати ще е трудно.

Обади се в офиса във Варна, ще ти свършат работа.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако по някаква причина не ти свършат работа по телефона и имаш възможност се разходи до офиса им в центъра на София. На мен зимата ми съдействаха няколко пъти след като неколкократно ми отменяха полета, но бяха много любезни и се стараеха да намерят най-добрия и удобен вариант.

Публикувано:

Да, но той е в ремонт, доколкото знам, не работи. Иначе са железни, есента два пъти ходих до там, защото ми правиха промени по 3 различни резервации (Александрия, Ташкент, Талин), супер любезни хора, много добро обслужване. Всичко минава безпроблемно.  Сега успях да свърша работа през профила ми в thy.com, от меню my flights, то маркира канселираната отсечка и дава опции Cancel Flight или Change Flight. Дава опция датите да се местят до 1 седмица по-рано и до 1 месец по-късно. Наистина, за някои от датите даваше FULL и Sold out на някои от отсечките. Свърших работа, в крайна сметка. Благодаря 🙂

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Така, първо добрата новина- офисът в София вече е отворен и работи. Сградата още е в ремонт , но това да не ви плаши . Влизайте смело. Лошата новина за мен е , че отказаха категорично да ми помогнат . Казусът е следния - имам 2 билета на една резервация , купени на промоция , но от сайта на компанията. Приятелчето, с което трябваше да скитаме из Иран по ред причини не може да пътува. Опитах да сменя името му с това на сестра ми , но казаха , че нямат такава практика даже срещу доплащане. Посъветваха ме да върна билета и при следващата промоция да купя нов билет за това пътуване. До октомври имало доста време...да си призная на мен това ми звучи малоумно, Аз не искам да връщам билета - искам само да сменя едно име. Дамата в офиса категорично твърди , че не може. Не намирам нищо такова на сайта им, или не търся правилно, не знам . Моля за съвет какво да правя. Всякакви предложения ще са добре дошли.

Публикувано:

Масово е да не може да се сменя име, при традиционните компании. За отказ ще искат много пари при промоционален билет, може да изчакаш, надявайки се да сменят часа на полета, ако досега не са го сменили...

Публикувано:

Часът на полета го сменяха няколко пъти , но аз не искам да сменям дати или дестинация, а човекът с , който ще пътувам. 

Публикувано:

Ами ако не си потвърдила промените може да откажеш билета безплатно и да купиш нов. Иначе не се сещам друго.

От интернет фолклора разни хора си сменяха името, за да могат да летят с чужди билети.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 29 минути , stebal каза:

Благодаря ти много.Все се надявах , че има друг вариант.

Друг вариант ( и единственият смислен , за който се досещам в подобна ситуация ) е :

разходете се до офиса отново или звъннете на Варненският номер, и помолете за разделянето на PNR от другият билет , заради вероятна промяна на плановете на другият пътник до датата на полета и неговото желание да лети на други дати ( примерно ), без да уточнявате че няма да лети 😉.

При успешно съдействие , другият спътник при евентуална  промяна на часовете на полетите ( или друго ) ще може да смени/ анулира/получи кредит и т.н.

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.