Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , MayaS каза:

Аз мисля да им пиша за дългия престой да видя какво ще кажат. Може и до варненския офис да звънна.

На място на гишето е. Изчакват да се събере група и ви водят в хотела. Добре е да нямате големи очаквания.😁Във варненският офис са изключително любезни,ще проверят и ще потвърдят ако имате право. Малко е сложно , много скандали чухме на хотел деска, докато чакаме. Самите служители също не са особено любезни( разбираемо).  Хотелът,в който нас ни настаниха беше буквално в нищото, без опции за градски транспорт и звездите му бяха по- скоро за украса. Не се оплаквам. Починахме си.Закусихме. На обед ни взе трансфера. Пиша го,ако случайно целта Ви е да се разтъпчете из Истанбул. Няма как да знаете къде ще ви настанят. На нас дори от хотел деска не ни казаха,а само ни пратиха да чакаме.

Публикувано:
преди 22 минути , mamaivy каза:

На място на гишето е. Изчакват да се събере група и ви водят в хотела. Добре е да нямате големи очаквания.😁Във варненският офис са изключително любезни,ще проверят и ще потвърдят ако имате право. Малко е сложно , много скандали чухме на хотел деска, докато чакаме. Самите служители също не са особено любезни( разбираемо).  Хотелът,в който нас ни настаниха беше буквално в нищото, без опции за градски транспорт и звездите му бяха по- скоро за украса. Не се оплаквам. Починахме си.Закусихме. На обед ни взе трансфера. Пиша го,ако случайно целта Ви е да се разтъпчете из Истанбул. Няма как да знаете къде ще ви настанят. На нас дори от хотел деска не ни казаха,а само ни пратиха да чакаме.

Целта е само да преспиме и преди обяд да ни трансферират.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, MayaS каза:

Аз мисля да им пиша за дългия престой да видя какво ще кажат. Може и до варненския офис да звънна.

И да звъните на варненския офис, каквото и да ви кажат, все тая, не могат нищо да ви гарантират. Хотел се урежда на място, на летището в Истанбул. Условията са 2 и са ясни: престой над 12ч. и липса на по-кратка връзка към крайната дестинация (т.е. ако има връзка с престой 6 часа, а вие сте купили друга, с престой 14ч. примерно, хотел не се полага). Изпълнени ли са условията, ще ви настанят на хотел, ще ви хранят, ще ви върнат до летището навреме за следващия полет. 

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, logist13 каза:

т.е. ако има връзка с престой 6 часа, а вие сте купили друга, с престой 14ч. примерно, хотел не се полага

Потвърждавам, държат на това и проверяват стриктно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , Tim каза:

Потвърждавам, държат на това и проверяват стриктно.

Ще проверя дали има по кратка връзка. А иначе престоя е 14 часа.

• Харесвам 1
Публикувано:

Още на предварителния етап по избор на билети се показва дали имаш право на опцията touristanbul - хотел или дневна обиколка из града . Транзитното време е различно за економи и бизнес класа. 

А във варненския офис действително са услужливи и могат да помогнат с информация къде точно е ситуирано гишето за обработка на пътници с право на тази опция. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Светославов каза:

Даже още на предварителния етап по избор на билети се показва дали имаш право на опцията touristanbul - хотел или дневна обиколка из града . Транзитното време е различно за економи и бизнес класа. 

А във варненския офис действително са услужливи и могат да помогнат с информация къде точно е ситуирано гишето за обработка на пътници с право на тази опция. 

Опция обиколка по нощите на Истснбул няма как да има в нашия случай.

Публикувано:

Естествено, че обиколка се предлага ако имаш дневен престой 🙂 Не знаех в коя част на денонощието е вашия престой, затова посочих двете възможности. Но по-важното е, повтарям се , извинявам се за което, е че предварително се вижда имаш ли право на хотел, ако престоят е по нощите. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , Светославов каза:

Естествено, че обиколка се предлага ако имаш дневен престой 🙂 Не знаех в коя част на денонощието е вашия престой, затова посочих двете възможности. Но по-важното е, повтарям се , извинявам се за което, е че предварително се вижда имаш ли право на хотел, ако престоят е по нощите. 

Поне при нас се получиха дълги престои заради разместването на полети от страна на авиокомпанията. При купуването на билетите престоите бяха по-кратки, така, че предварително може и нищо да не видиш. И в 2-та случаи ни настаниха на хотел без никакви проблеми, хотелите бяха на различни места и включваха хапване.

Публикувано:

Е, то никой не знае и няма как да знае какво ще решат АК при вече закупени билети. Пак повтарям, иде реч за това, което се вижда и предлага на етап избор и  закупуване на билети. 

И аз бях купил от сърбите много устройващи ни билети като времена, транзити и тн и при една драстична промяна от тяхна страна на всичко се принудих да откажа, Поне бяха коректни и ми върнаха парите. 

Публикувано:

Идеята е да избереш да летиш с тях,  въпреки неудобния трансфер.При наличие на по-кратка връзка , ако си избрал дълга опция само заради по-ниската цена  ( най-често става дума точно за това) нормално е да не осигуряват хотел.

Много лесно в сайта на авиокомпанията може да се провери има или няма по-кратка връзка в съответния ден.При няколко полета от София дневно много малко са дестинациите с толкова неудобно прекачване в Истанбул.Някъде назад в темата беше писано кои са.

Публикувано:
преди 5 часа, Светославов каза:

Пропуснала съм да го видя това предварително. Ще опитам да го уредя сега. Ако не резереирсм най-близкия хотел ди метрото и така. Погледнах че има един престой от 10 часа за полети  но тогава като купувах нямаше такива май

Публикувано:
преди 9 часа, Светославов каза:

тоест ако излиза логото на Touristanbul имаш право? Или нещо друго? Че моето се оказа 10:30 часа и ако това за 12 ч е вярно няма как да стане. А е нощем, няма разходки по това време.

Публикувано:
преди 9 минути , neuromancer каза:

тоест ако излиза когото на Touristanbul имаш право? Или нещо друго? Че моето се оказа 10:30 часа и ако това за 12 ч е вярно няма как да стане. А е нощем, няма разходки по това време.

Не . Tourististanbul > 6 часа 

Публикувано:

Туристическата обиколка е само за днвните престои. За през нощта няма, но интересното е че излиза логото и за нощни, но по долу е графика и се вижда, че няма такива. 

Публикувано:

Здравейте, имам питанка. Гледам си периодично билети за София/ Букурещ/ или Истанбул до Дубай през Март. Днес в Kiwi ми излезе следното нещо:

Ако дам multitrip Букурещ - Истанбул-Дубай, цената е по-ниска от колкото директно Истанбул-Дубай. Пробвах и със София, малко е по-висока цената примерно 3500  4 човека, но ако дам директно София - Дубай цената е 6300лв. На какво се дължи тази голяма разлика, понеже в Истанбул избирам, от няколко полета най-евтиния според часа? Защо в търсачката им не ми го предлага тогава  по-евтините варианти, когато дам директно София-Дубай.

Публикувано:
преди 27 минути , MayaS каза:

Туристическата обиколка е само за днвните престои. За през нощта няма, но интересното е че излиза логото и за нощни, но по долу е графика и се вижда, че няма такива. 

Тогава имаш право на нощувка, щом ти излиза логото. Като се прибирах от Катманду кацнахме късно вечерта в Истанбул и Търкиш се представиха много прилично - вечеря, нощувка и закуска в 4* хотел плюс трансфера с минибус в двете посоки. Естествено логото излизаше при покупката на билетите. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 38 минути , Denittta каза:

Здравейте, имам питанка. Гледам си периодично билети за София/ Букурещ/ или Истанбул до Дубай през Март. Днес в Kiwi ми излезе следното нещо:

Ако дам multitrip Букурещ - Истанбул-Дубай, цената е по-ниска от колкото директно Истанбул-Дубай. Пробвах и със София, малко е по-висока цената примерно 3500  4 човека, но ако дам директно София - Дубай цената е 6300лв. На какво се дължи тази голяма разлика, понеже в Истанбул избирам, от няколко полета най-евтиния според часа? Защо в търсачката им не ми го предлага тогава  по-евтините варианти, когато дам директно София-Дубай.

Не можах да разбера какво точно питаш, но цената не се определя от дължината, а от това кой колко е навит да плати, вкл. и за удобство. Затова директните Истанбул - Дубай са по-скъпи (цакат повече зараади удобството на директния полет), а Букурещ - Истанбул - Дубай са по-евтини - там има конкуренция примерно с Уиз, затова са намалили цените, за да могат да продадат нещо.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, stanislavpp каза:

Не . Tourististanbul > 6 часа 

преди 1 час, Светославов каза:

Да. 

изввинявам се за многото въпроси

аз съм се заблудил за кой точно час е купил брат ми, няма логото на Touristanbul,  престоя е 10ч, значи няма безплатен хотел, изясни ми се.

Публикувано:

Друга питанка имам, ако си взема билети от Turkish Airlines директно, с излизате примерно София или Букурещ (и съответно multitrip  с прикачване София-Истанбул-Дубай). Ако излитането е от държава в ЕС, при закъснение или случайно нещо ако стане и изпуснем послета от Истанбул, мога ли да претендирам за някакво обезщетение? Не съм запозната с вратичките и другите политики и схеми на Турците.

Въобще какво ще ме посъветвате? ДА се занимавам ли с подобна схема, заради по-ниската цена и по-удобната начална точка на излизате.

Та идеята ми е:

Хаващаме полет от да кажем от  Букурещ /по-евтино е ако е от там от колкото от София, а като разстояние на нас ни е еднакво дали ще летим от София или Букурещс прикачване на Истанбул - час и нещо време за прикачване. /Как става точно, няма да имаме чекиран багаж, нещо по-специфично има ли, когато летим с един превозвач?/. След това си кацаме в Дубай. На обратно същата работа. Има ли от какво да се притеснявам относно изпускане на единия или другия полет. Скоро във Facebook ми попадна спонсорирана реклама на Турците и отдолу имаше 20 коментара, как вече хората нямало да ги ползват,  били недоволни от закъснения и изпуснати полети...
Другия ми вариан за да кажем "евтини" полети за конкретни дати /съобразявам се с ваканцията на децата, иначе евтини полети бол.../ е с Flydubai отново от Букурещ е по-евтино, но с Турците при тази "схема " с мултитрипа е с около 400лв по-евтин полета, пък и нали са "мега яки" 😅

P.S Сетих се и друго нещо и писах на мейла на софииския офис, но и тук да питам, ако някой го е правил..Ако взема мултитрип София-Истанбул-Дубай и обратно заради по-ниската цена от директния Истанбул-Дубай, но не идем до София, а директно се качим от Истанбул и на връщане не вземам полета до София, това проблем ли ще е някакъв? не ни се чака 7-8 часа на летището за следващия полет. Ще си оставим колата на паркинг в Истанбул просто и от там ще си пътуваме обратно.

Публикувано:

От личен опит / през 2020г поради закъснение  от София с 2,30ч.  - лошо време - изпуснахме полета до Ханой/. Настаниха ни в 5 звезден хотел всеки в отделна стая, така пожелахме и ни премаршутираха през Банкок. Нямахме право на обезщетение, защото не беше по тяхна вина. Иначе от ЕС навън се полага.

Не можете да пропуснете първата точка на тръгване, няма да ви качат в Истанбул. И мултисити е когато началната точка е една, да речем София, а връщането е до друг град, да речем Букурещ. Полетите са с прекачване, багажът се чекира до крайната точка. Аз бих купила по- евтините билети.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Denittta каза:

P.S Сетих се и друго нещо и писах на мейла на софииския офис, но и тук да питам, ако някой го е правил..Ако взема мултитрип София-Истанбул-Дубай и обратно заради по-ниската цена от директния Истанбул-Дубай, но не идем до София, а директно се качим от Истанбул и на връщане не вземам полета до София, това проблем ли ще е някакъв? не ни се чака 7-8 часа на летището за следващия полет. Ще си оставим колата на паркинг в Истанбул просто и от там ще си пътуваме обратно.

Ако пропуснеш полет, останалата част от билета се анулира. Тоест можеш да пропуснеш само последния.

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам един въпрос относно закупени билети за пътуване с  Turkish , но закупени от Ticket.no. Тъй като до полета остават 7 дни , реших да влезна на сайта на турците и да видя да няма някаква промяна, въпреки, че до сега винаги са ме уведомявали за такава. След като вкарам PNR номера и Фамилията от резервацията ме кара да въведа и номерата на билетите за двамата пътуващи (както всеки път). След това обаче получавам отговор, че такава резервация на съществува и да съм проверил дали всичко е изписано правилно. Когато влезна на сайта но ticket.no билетите излизат, през WhatsApp съпорта (бот) на Турците ми казват че откриват резервацията по PNR номера и ако искам да видя подробности да последвам дадения линк. Но от линка съответно отново трябва да вкарам номерата на билетите и имената и пак ми дава съобщението, че има проблем.

Има ли някой подобен проблем? тоест това някакъв временен проблем ли е или има за какво да се притеснявам?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.