Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

На теория до няколко часа преди полета.Ако е минимална (само с по няколко минути) , независимо че дава опции за промяна няма да можеш през сайта и ще трябва да се разходиш до офис или през кол център.Може да го проиграеш и сега без да финализираш промените за да си наясно.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

На теория до няколко часа преди полета.Ако е минимална (само с по няколко минути) , независимо че дава опции за промяна няма да можеш през сайта и ще трябва да се разходиш до офис или през кол център.Може да го проиграеш и сега без да финализираш промените за да си наясно.

Благодаря за отговора! Втората отсечка, на отиване, от Истанбул, ни е променена с 24 часа. Ще опитам да направя промени да видя какво ще се случи. Все пак, ако не мога да си променям всички отсечки, не знам какво да правя 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Eva eva каза:

Благодаря за отговора! Втората отсечка, на отиване, от Истанбул, ни е променена с 24 часа. Ще опитам да направя промени да видя какво ще се случи. Все пак, ако не мога да си променям всички отсечки, не знам какво да правя 🙂 

можеш да ги промениш, ако не става през сайта пробвай през кол центъра им или офис.

• Харесвам 2
Публикувано:

Търкиш махат през лятото следобедния полет в дни вторник и четвъртък , сутрешния и вечерния остават с нормално разписание 

• Харесвам 5
Публикувано:

Повече от недоволен останах днес от  развитието с един анулиран полет по последната отсечка Истанбул - Билбао за другия  месец. Билета е Билбао - София- Билбао 

в сайта имаше доста опции за съшия ден, но с две прехвърляния Истанбул и Барселона или Мадрид.

Пробвах сам да сменя полетите, обаче се появиха само през Мадрид, които кацат още по-късно.
Реших че нямам много избор и се съгласих, обаче накрая  се появява съобщение, че нещо се е объркало  и да пробвам пак. 
Пробвах 3-4 пъти в рамките на 2 часа и реших да звъня на телефоните им.

Софийският изобщо не може да бъде набран говорят, че няма такъв номер.

Варненския не вдига никой, пробвах в продължения на 2 часа 4-5 пъти по 5 минути…

Накрая звънях на мадридския, там вдигат, но не пожелаха да сменят с полета  с две прехвърляния.
Предлага ми следващия ден, с огромен престой в Истанбул и общо почти 24 часа път!

Каза ми, че не можела да даде с двете прехвърляния, което си е лъжа. 
Предложих да ме прехвърли с Луфти пак не й хареса и отказа.

Накрая взех за предния ден, но като цяло не очаквах такива драми.

Нещо ново ли е това или така съм уцелил?

Публикувано:
преди 5 часа, Alexander каза:

Повече от недоволен останах днес от  развитието с един анулиран полет по последната отсечка Истанбул - Билбао за другия  месец. Билета е Билбао - София- Билбао 

в сайта имаше доста опции за съшия ден, но с две прехвърляния Истанбул и Барселона или Мадрид.

Пробвах сам да сменя полетите, обаче се появиха само през Мадрид, които кацат още по-късно.
Реших че нямам много избор и се съгласих, обаче накрая  се появява съобщение, че нещо се е объркало  и да пробвам пак. 
Пробвах 3-4 пъти в рамките на 2 часа и реших да звъня на телефоните им.

Софийският изобщо не може да бъде набран говорят, че няма такъв номер.

Варненския не вдига никой, пробвах в продължения на 2 часа 4-5 пъти по 5 минути…

Накрая звънях на мадридския, там вдигат, но не пожелаха да сменят с полета  с две прехвърляния.
Предлага ми следващия ден, с огромен престой в Истанбул и общо почти 24 часа път!

Каза ми, че не можела да даде с двете прехвърляния, което си е лъжа. 
Предложих да ме прехвърли с Луфти пак не й хареса и отказа.

Накрая взех за предния ден, но като цяло не очаквах такива драми.

Нещо ново ли е това или така съм уцелил?

Това е политика на много АК! Ако настина го имат като правило (99% съм сигурен, че и при тях е така) няма кой да ти го смени.

Пробва ли да звънеш  US  номера ?

Публикувано:
В момента, Alexander каза:

Аз летях по същото направление, но с Луфтханза, през Мюнхен. Като отсечката Билбао-Мюнхен беше operated by AirBaltic. Всички те са към StarAlliance, заедно с THY.  Варианти има. Ама явно са решили да се правят на интересни.

Публикувано:

Пак аз 🙂 Имам промяна в едната отсечка с над 24 ч. Сътветно опитвам да променя датите /пише, че имам право/, но не става и не става. Задавам нови дати /местя само с 1 ден/, натискам NEXT и до там. Нищо не се случва. Как става фитката с тази промяна?

Публикувано:

Няма хватка , щом не става - звъниш в кол-център , офис или отиваш на крака.Сайтът на Търкиш не е сред най-силните им страни.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Eva eva каза:

Пак аз 🙂 Имам промяна в едната отсечка с над 24 ч. Сътветно опитвам да променя датите /пише, че имам право/, но не става и не става. Задавам нови дати /местя само с 1 ден/, натискам NEXT и до там. Нищо не се случва. Как става фитката с тази промяна?

Виж мнението на @Alexander няколко мненния по-нагоре. Ако една от отсечките ти е с друга авиокомпания, може да имаш проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:

Има ли драстично покачване на цените на презокеанските полети на Turkish, при букване в последния момент? Следя дестинация Маями за края на август, но ще ми се наложи да изчакам с купуването на билетите. От няколко месеца няма промяна на цената и се надявам да са що-годе фиксирани. Споделете опит, моля. 

Публикувано:

Странен въпрос, защото фиксирани цени няма, освен евентуално някои авиокомпании с по два самолета по разни острови.

Цените зависят от това как вървят продажбите, ако се продават, ниските тарифи свършват и цените се вдигат, ако не се продават, си стоят ниски.

Понеже лично следя едни полети с Търкиш с Гугъл флайтс, цените се вдигнаха плавно като скорост, но драстично като сума, от 4000 пари до 10000, и още има един месец до полета. Катарците не се покачиха чак толкова.

По същия маршрут през 2021 (Ковид и ограничения за пътуване) цените си стояха едни и същи (минимални) месец, до последния момент. Но тогава още не пускаха хора от Бразилия почти никъде и нямаше кой да купува билети.

Публикувано:
преди 4 минути , neuromancer каза:

Странен въпрос, защото фиксирани цени няма, освен евентуално някои авиокомпании с по два самолета по разни острови.

Цените зависят от това как вървят продажбите

Дотук ясно, аз затова казах "що годе фиксирани". Истанбул-Маями има по 3 полета на ден и се надявам да не се продадат лесно 😁 Благодяря за споделения опит. 

Публикувано:

Ами не мога да кажа дали ще се продадат 🙂 

отлагането е опасна игра, ако наистина ти трябват билетите, ако просто може да махнеш с ръка и да идеш другаде не е страшно 

За успокоение, гледам, че се случва и да паднат за кратко, предполагам някой си променя полетите и се освобождават места. Но не са падали чак до минималните нива.

• Харесвам 1
Публикувано:

Чак 3 полета не са , 2 са от Истанбул. Не знам дали ще се качат цените , но е малко вероятно да паднат. Предполагам не си сигурна дали изобщо ще пътуваш, иначе не виждам разумна причина да се отлага покупката на полет за след едва два месеца.

Публикувано:
В момента, stanimir каза:

Чак 3 полета не са , 2 са от Истанбул. Не знам дали ще се качат цените , но е малко вероятно да паднат. Предполагам не си сигурен дали изобщо ще пушътуваш иначе не виждам разумна причина да се отлага покупката на полет за след едва два месеца.

Да, точно така е. Аз не чакам да паднат, но не съм сигурна дали ще успея да направя пътуването. Следя ги тия полети от 3 месеца вече, не мърдат. Дано си останат така 🤷🏻‍♀️

Публикувано:

От моя опит, 2 месеца преди полета се покачват. В последния момент може и да паднат  но е хазарт.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 22 минути , mamaivy каза:

@alienad, супер информация. Колко часа трябва да е престоя за такъв ваучер? 

Точно това не успях да разбера. Нашият беше 6 ч. и 10 мин.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

@alienad, благодаря за подробните разяснения. Може би това е част от   Touristanbul услугата. Доколкото прочетох е за международни полети с трансфер между 6 и 24ч. Може да се възползваш от настаняване или тур, но не и двете едновременно. За настаняване какви са условията не ми стана ясно, има препратка към асистент, който може да каже дали отговаряш и какво се предлага, но за тирове пише че се включва храна. Възможно е да се вземе може би тази храна и на летището. 

Screenshot_2024-06-27-08-14-35-067_com.android.chrome.jpg.d72e57433a4c564beb5579a3fb875695.jpgScreenshot_2024-06-27-08-16-59-794_com.android.chrome.jpg.6bb72a2bb93fd532da6fe4541cbfdfd2.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, Бръмбар каза:

@alienad, благодаря за подробните разяснения. Може би това е част от   Touristanbul услугата. Доколкото прочетох е за международни полети с трансфер между 6 и 24ч. Може да се възползваш от настаняване или тур, но не и двете едновременно. За настаняване какви са условията не ми стана ясно, има препратка към асистент, който може да каже дали отговаряш и какво се предлага, но за тирове пише че се включва храна. Възможно е да се вземе може би тази храна и на летището. 

Screenshot_2024-06-27-08-14-35-067_com.android.chrome.jpg.d72e57433a4c564beb5579a3fb875695.jpgScreenshot_2024-06-27-08-16-59-794_com.android.chrome.jpg.6bb72a2bb93fd532da6fe4541cbfdfd2.jpg

Възможно е. Затова и аз първо търсих офис на Touristanbul, но в трансферната зона не намерих. Ваучерът го взех от посочения по-горе офис на Turkish airlines care point. Може следващите, които пътуват да разнищят докрай въпроса. 

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Георги Василев
Публикувано:

Здравейте. Имам няколко въпроса свързани с предстоящо пътуване до Мексико. Ще бъдем танцов ансамбъл и съответно на мен се падна честта да организирам местата, менютата и прочие. За пръв път съм с тази авиолиния, не очаквам затруднения в процесите, но имам малко конкретика за някои неща. Ще се радвам да споделите, ако знаете.

1. Летим София - Истанбул - Мексико. За дългия полет имаме да си изберем места и съответно ще сме си групата, но на краткия полет нямаме места, тоест по 14 евро са или случаен принцип (този ще ползваме), но имаме няколко деца на 12-13-14 години. Въпроса е системата ще го съобразили това да ги комбинира с някои от възрастните или и за тях ще важи където се паднат? Могат ли да пътуват по този начин сами?

2. Не откривам конкретна информация за евентуалното наличие на WiFi на борда на големия полет. Гледах и сайта на туркиш. Мисълта ми е, ако някои е летял по този маршрут дали знае дали е само за бизнес класата или за всички. Респективно, ако е срещу заплащане как став номера? Ориентировачна цена?

3, Храната, която предварително задавам...тя ли ще е или отново ще ни попитат на място? Тук въпроса идва заради дечурлигата. Имаме ли право на замяна на заложеното меню по време на полета или каквото сме задали предварително, това е?

4. При онлайн чекин предполагам се извършва същия и в деня на полета просто отиваме на гишето с бордните карти , за да си оставим големия багаж и повече не се занимаваме с тях? Че заради костюмите ще имаме някои от нас по два куфара по 20 кила и доста багаж за оставяне.

5. Някои летял ли е с апарат за сънна апнея? До колкото знам той може да мине като втори ръчен багаж и не подлежи на таксуване. Води се някаква специализирана техника. Попитах доктора ми дали ми трябва някаква документация, но той каза, че от години ги знаят тези апарати и реално просто го взимам в отделна чанта и няма проблем. Но все пак, ако някои знае или е летял с такъв.

Ще се радвам на тези пояснения! Благодаря и хубаво лято на всички! 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• DaBo
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.