Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 14 минути , iskramiteva каза:

Благодаря ви.Престоят от Ко Самуи до Банкок е 2 часа.Аз за там имам най-вече притеснения,защото е местен превозвача по първата линия.А запознати ли сте ако ръчният багаж е с по 1-2 см повече,дали биха направили проблем?

На нас в Банкок (Don Mueang International Airport) на излитане за Камбоджа ни мериха багажа в клетка и на кантар. Ако е мек куфар с малко стимулиране ще влезе, а горницата в кг се стапя като си навлечете багажа на себе колкото да минете проверката и после обратно в куфара.

Публикувано:
преди 3 минути , Oldkozel каза:

На нас в Банкок (Don Mueang International Airport) на излитане за Камбоджа ни мериха багажа в клетка и на кантар. Ако е мек куфар с малко стимулиране ще влезе, а горницата в кг се стапя като си навлечете багажа на себе колкото да минете проверката и после обратно в куфара.

С коя компания?

Публикувано:

При такива по-сложни маршрути винаги питайте за крайната дестинация на багажа по време на чек-ин и след това сравнете със стикера. 

Каквото пише на него там отива багажа.

Относно престоите , различните авиокомпании изглежда имат различни политики., но при престой над 24 часа винаги взимате и чекирате багажа наново.При някой обаче  е при престой над 12 часа , затова за най-сигурно питате още на чек-ин.

В страни като САЩ , Перу и някой други , ако след международния полет имате вътрешен задължително взимате багажа на първото летище през което влизате в държавата и го чекирате наново до крайната точка. Поне в САЩ това става по "бърз коридор" специално за транзитни пътници.Взимате багажа и го пускате отново на 20-50-100 метра , като процедурата е максимално опростена и отнема едва няколко минути.

• Харесвам 1
Публикувано:

Би трябвало да ви го чекират до последна точка, но все пак попитайте на летището. 

Ако пътувате с Тай или Банкок еъруейз няма да ви мерят ръчния, камо ли да направят проблем за няколко сантиметра.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте! Ще летим от Букурещ до Мавриций с Turkish airlines, като имаме прекачване в Истанбул и престой 2 ч, та първият ми въпрос е дали е достатъчно времето, за да се прехвърлим на другия полет?

И понеже се налага да си сменя задграничния паспорт, трябва ли да уведомя някого за смяната на номера на паспорта, макар че като влязох в сайта им и си въведох номер на резервацията никъде не намерих номер на паспорт,  билетите ги купих през агенция и те ми казаха като отида да се чекирам тогава може да го оправят, а звънях днес в офиса във Варна и от там ми казаха, че не ги интересувало номера на паспорта, а имената да са правилни,  но в мен остава притеснението да не възникне проблем  на летището 😒

Публикувано:
преди 1 минута , Tanchy каза:

Здравейте! Ще летим от Букурещ до Мавриций с Turkish airlines, като имаме прекачване в Истанбул и престой 2 ч, та първият ми въпрос е дали е достатъчно времето, за да се прехвърлим на другия полет?

И понеже се налага да си сменя задграничния паспорт, трябва ли да уведомя някого за смяната на номера на паспорта, макар че като влязох в сайта им и си въведох номер на резервацията никъде не намерих номер на паспорт,  билетите ги купих през агенция и те ми казаха като отида да се чекирам тогава може да го оправят, а звънях днес в офиса във Варна и от там ми казаха, че не ги интересувало номера на паспорта, а имената да са правилни,  но в мен остава притеснението да не възникне проблем  на летището 😒

Ако няма закъснение първият полет, са достатъчни два часа.

Разбира се, че номерът на паспорта е важен. Не знам как стои въпроса с билети през агенция, но когато аз си купувам билети с Търкиш от тях, номера на паспорта го въвеждам чак при чекиране.

• Харесвам 1
Публикувано:

Номерът на паспорта се въвежда на чекин, точно преди пътуването. Дори и да не беше така, нормално е човек да сменя паспорта от време а време, предвидено е.

• Харесвам 1
Публикувано:

При опит да сменя полет Turkish който излита в 15:55 с полет, който излита в 21:00 от София (заради промяна в график от тяхна страна), вече не ми позволява (дати на летене след 20-тина дни). Преди това ми даваше. Ще опитам да се свържа с тях, но не тая надежди. 🙂 П.С. май е за другата тема, но все пак го оставям тук, че така или иначе не мога да изтрия.

• Харесвам 2
Публикувано:

2 часа са абсолютно достатъчни. Нещо повече. Преди месец летяхме през Букурещ за Кейптаун. Първият полет закъсня и имахме са час и 10 минути на летището в Истанбул до следващия полет. Голямо тичане падна, но успяхме и дори не бяхме последни.

Публикувано:
преди 1 час, milenats каза:

Първият полет закъсня и имахме са час и 10 минути на летището в Истанбул до следващия полет. Голямо тичане падна, но успяхме и дори не бяхме последни.

А ако първият полет закъснее повечко и нямате вече час и 10 минути на летището в Истанбул? Тогава директно си изпускате връзката. Няколко пъти съм летял София-Истанбул с над 2 часа закъснение (последният път беше почти 3 часа). Ако следващият ви полет е до Анталия, Измир, Анкара (които са на всеки час), нямате проблем. Но ако летите до дестинация, до която има по един полет на денонощие, тогава директно си оставате в Истанбул още 24 часа.

преди 2 часа, milenats каза:

2 часа са абсолютно достатъчни.

Само ако полетите са навреме. А такава гаранция никой не дава.

• Харесвам 4
Публикувано:

Дава да сменя с други дати през апликацията (тип един ден по-ранно/по-късно тръгване и връщане съответно), но не и да сменя излитането / кацането в София за оригиналните дати. Писах им във формата, ще видим какво ще кажат. Със сигурност преди месец като проверих даваше - може би като остават под Х дни - спира да бъде налична тази опция. Ще пиша щом имам отговор, за да е полезно и за другите, че се въртяха въпроси до кога е възможна безплатна смяна преди време. 🙂 

Публикувано: (редактирано)

2 часа са повече от достатъчни. 

За да има и нещо по-полезно , добра оферта до Индия за 366€ в януари - март 

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/flights-from-sofia-to-india/

Редактирано от chandni
препратка към религия
  • Харесвам 4
Публикувано:

То по тая логика е възможно (случвало се е) да няма полет заради повреда, значи ли, че трябва да смятаме винаги 24 часа за връзка?

По принцип има заложено минимално време за връзка и ако времето е по-малко, не разрешава покупката на билети. Значи щом разрешава, смятат че времето е достатъчно. При закъснение те настаняват на следващия полет.

• Харесвам 4
Публикувано:

Да похваля Търкиш и да споделя как се разви моя случай. След кореспонденция с тях през фиидбек формата която @Lindt сподели малко по-нагоре в темата успях да получа рефънд на билетите, който ще ми заредят в ТК уолета им, за да го използвам в рамките на 2 години. Билетите бяха нонрефъндъбъл, но поради медицински причини ми уважиха искането и ми заредиха портфейла в приложението им. Накратко, след кореспонденция през формата, поискаха документи с подпис на лекар и печат от болницата, преведени на английски или турски. Снимах оригинала на български и с Гугъл ленс го преведох на английски и на турски и го прикачих. Тъй като в документа не беше описано, че лицето не може да пътува, първо ми отказаха рефънд, но аз им написах отговор, че ги разбирам, но тънко обясних, че ако бяха ми уважили иска ще пътувам пак с тях и с доплащане евентуално на разликата в билетите, така че и те ще имат полза, вместо да купувам нови билети от друга авиокомпания. И днес когато е обратният полет получих мейл, че ми удовлетворяват иска и ще ми заредят портфейла в профилът ми. Още веднъж благодарности на @Lindt за споделената информация!

• Харесвам 11
  • Браво 4
Публикувано:

А аз да споделя, че по същите причини моя казус не се разви добре. Отказаха ми връщане. Иначе приложих документи, но явно сме станали много такива и някой тегли късата клечка.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, MayaS каза:

А аз да споделя, че по същите причини моя казус не се разви добре. Отказаха ми връщане. Иначе приложих документи, но явно сме станали много такива и някой тегли късата клечка.

Жалко, че не се получи. Всеки е длъжен обаче да опита, че и да пита повторно, ако нещо се дърпат.

При вас бъдещият татко е на различна резервация, с билети, купени много по-рано, може просто заради това да не са уважили молбата ви. 

Весели празници и да ви е хубаво пътуването 🙂

Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

Жалко, че не се получи. Всеки е длъжен обаче да опита, че и да пита повторно, ако нещо се дърпат.

При вас бъдещият татко е на различна резервация, с билети, купени много по-рано, може просто заради това да не са уважили молбата ви. 

Весели празници и да ви е хубаво пътуването 🙂

Ами кой знае, каква точно е била причината. Но здраве да е. Аз им писах повторно след първия отговор, но уви бяха непреклонни. Весели празници.

Публикувано:

Имам възможност за промяна на полети поради смяна на часовете. За един човек от резервация има закупени места. Някой има ли опит, запазват ли се местата при промяната?

Публикувано:

Някаква си една година само не съм летяла с турците в любимото направление Ташкент и преди малко гледах като гръмната какви цени дават в сайта за София- Истанбул-Ташкент за края на февруари. То бива увеличение в цената, ама чак пък толкова не бива. Не мерси, ще летя с узбеките. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 21.12.2024 г. в 12:47, sveto.slav.s каза:

Дава да сменя с други дати през апликацията (тип един ден по-ранно/по-късно тръгване и връщане съответно), но не и да сменя излитането / кацането в София за оригиналните дати. Писах им във формата, ще видим какво ще кажат. Със сигурност преди месец като проверих даваше - може би като остават под Х дни - спира да бъде налична тази опция. Ще пиша щом имам отговор, за да е полезно и за другите, че се въртяха въпроси до кога е възможна безплатна смяна преди време. 🙂 

Давам ъпдейт тук. При свързване с оператор, от кол центъра бяха не особено любезни, но все пак бяха готови да направят желаната промяна (т.е излитане от София в същия ден, но по-късен час с цел по-малко престой на летището, кацане без промяна). 

Това което направих обаче, и в крайна сметка успях дори през апчето, е да сменя часа на излитане от София на по-късен и да сменя деня на кацането с един ден. Преди месеци когато проверих същата промяна ми даваше да я направя без проблем, но явно нещо са сменили те. 

И сега това, което обещах да напиша и за други съфорумници: Промяна и на двата полета (не може по отделно) през апчето е възможна поне до 10-14 дни преди датата на излитане. Колко по-малко от 10 дни не знам, но мисля че това е добър ориентир, предвид че обикновено се резервира месеци по-рано и промяната в графика се обявява също месеци преди датите.

Надявам се е полезно.

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.