Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

При полет с прекачване в Истанбул и 8 часа престой. Ако направя чек ин за първия полет, ще направи ли и за втория при положение, че за него са повече от 24 часа.

Публикувано:
преди 27 минути , MayaS каза:

При полет с прекачване в Истанбул и 8 часа престой. Ако направя чек ин за първия полет, ще направи ли и за втория при положение, че за него са повече от 24 часа.

Да, чекира за двата полета. 

• Благодаря 1
Публикувано:
On 12/13/2024 at 10:02 AM, stanimir said:

Ако става въпрос за IGA направо си е зле.Не само в избора на храна , но и вече доста мърляв и захабен, опърпана мека мебел.Ориенталщина в лошия смисъл.Софийския Aspire е по-хигиеничен.

Посипвам си главата с пепел. Не бях влизал в IGA близо година и половина. Не съм сигурен дали е реновиран през това време , но останах с такова впечатление. Вярно изборът на храна не е както преди и за жалост липсва любимото ми , но останалото ми се струва доста добре , с многото тематични зони и голямо пространство. Имах да убивам доста часове през нощта и сутрин изкарват доста по-прилични неща спрямо вечерните. На влизане рецепционистката предложи да задържи бордната карта до излизане от салона, виждайки че до полета има 6-7 часа , или направо да маркира две посещения. Реших да вляза малко по-късно , но момчето на което после попаднах изобщо не обърна внимание. Изглежда има уставни и по-толерантни служители.Ако перифразирам - "Правилата са врата у поле" 

• Харесвам 10
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Вечерен полет по Рамазан ...на последните 10 реда имаше точно двама души , напред също доста рехаво.

IMG_20250302_201050.jpg

• Харесвам 5
  • Замислям се 4
Публикувано:

София-Истанбул ли е това? Сигурно малкото хора са били събрани в средата, честа практика (уж за баланс на самолета). То голямата лудница ще е в края на месец Рамазан, когато идва празникът.

• Харесвам 3
Публикувано:
1 hour ago, Hakkâri Spor said:

София-Истанбул ли е това? Сигурно малкото хора са били събрани в средата, честа практика (уж за баланс на самолета). То голямата лудница ще е в края на месец Рамазан, когато идва празникът.

Истанбул - София.

Публикувано:
На 28.02.2025 г. в 8:13, stanimir каза:

Посипвам си главата с пепел. Не бях влизал в IGA близо година и половина. Не съм сигурен дали е реновиран през това време , но останах с такова впечатление. Вярно изборът на храна не е както преди и за жалост липсва любимото ми , но останалото ми се струва доста добре , с многото тематични зони и голямо пространство. Имах да убивам доста часове през нощта и сутрин изкарват доста по-прилични неща спрямо вечерните. На влизане рецепционистката предложи да задържи бордната карта до излизане от салона, виждайки че до полета има 6-7 часа , или направо да маркира две посещения. Реших да вляза малко по-късно , но момчето на което после попаднах изобщо не обърна внимание. Изглежда има уставни и по-толерантни служители.Ако перифразирам - "Правилата са врата у поле" 

Не знам какво е било преди и какво ти липсва сега, но на мен ми се видя добър избора на храна като за такова място. На мен ми беше вкусно. Изкарахме няколко часа по обяд и следобед в ден сряда. Имаше пик в обедните часове да се наядат, после рязко намаля. Следобед изкарахме на меката мебел. Имаше голям интерес към храната на топлите станции, дори опашка се задържа на пиде-то. Разочарована съм от десертите, не струваха, а знаем какви десерти ражда турската кухня. 

Публикувано:

Да, от 10 декември: Istanbul - Bangkok–Suvarnabhumi - Pnom Penh 

Интересно дали в такива случаи самолетът изхвърля всичкото гориво преди да кацне и после зарежда гориво за следващия кратък полет до съседната държава? Или нищо не изхвърля, нищо не зарежда?

До няколко латиноамерикански и африкански държави също имат такива междинни спирки, да изсипят малко пътници и продължават до съседната страна. Какво се случва с горивото?

Публикувано:

защо да изхвърля? той ако не е прекалено пълен (което вероятно е така, защото си има планиране) може да си кацне без да изхвърля. После зарежда колкото трябва за следващия полет.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой, който е водил по-дълга кореспонденция по повод клейм за компенсация с Търкиш, може ли да даде е-мейл, на който, може да се пише. Пуснах клейм през формата им, но ми предлагат само 15к мили като компенсация, което според мен е недостатъчно. Писах им в отговор, но получих автоматичен мейл, че мейлите на този адрес не се четат и ме върна обратно към началната страница за клеймове, ако искам да продължа (т.е трябва пак наново да пусна).. Пуснах клейм на следващата инстанция - Директората по гражданска авиация, също през формата им за клеймове за закъснения на авиолинии, но стои със статус processing от повече от три седмици и нищо не се случва. Там също няма мейл на който може да се проследи или пише, т.е има уж един, от който се връщат съобщенията,като несъществуващ адрес, и всички линкове към социални медии като пробвам да ги достъпя дава, че не са актуални и също не водят доникъде. Единствено има телефони и факсове в Анкара, Истанбул и не помня още къде, но не знам турски, а и разговор по телефона не ми се струва добра идея в случая. 

Публикувано:

Трябваше на първата ти жалба да отговориш.

Така може да си кореспондирате многократно. Влизаш си профила отиваш на стари жалби и продължаваш да пишеш там.
С нова, всичко започва отначало 

• Харесвам 2
Публикувано:

Т.е не трябва да отговарям на мейла, а трябва да отида на жалбата си на страницата им ли? Ще видя дали мога така,понеже само на мейла се опитах да отговаря неуспешно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Бръмбар каза:

Т.е не трябва да отговарям на мейла, а трябва да отида на жалбата си на страницата им ли? Ще видя дали мога така,понеже само на мейла се опитах да отговаря неуспешно.

Да, пак на страницата им.

И, ако искаш, си запазвай някъде изпратените съобщения, че се забравят, а поне аз не открих някъде възможност да ги прегледам после. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 3.03.2025 г. в 16:14, Ognyan каза:

With the arrival of March, we celebrate Baba Marta and wish everyone health, happiness, and abundance!

#TurkishAirlinesFB_IMG_1741011267377.jpg

И от мен така! :sun_bespectacled:

IMG_20250223_195149.jpg

IMG_20250223_161518.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
На 13.03.2025 г. в 7:45, Lindt каза:

Да, пак на страницата им.

И, ако искаш, си запазвай някъде изпратените съобщения, че се забравят, а поне аз не открих някъде възможност да ги прегледам после. 

Благодаря ти. Обаче те всеки път ми генерират нов номер на фийдбека и вече получавам тотално неадекватни отговори - последно ми пишат, че разгледжат оплакването ми за полет Истанбул- Любляна на 20.02.2025, докато аз се оплаквам за полет Истанбул-Мавриций на 30.1.2025..

Много неефективна система.  Или аз нещо не правя какво трябва. Първия номер ли трябва да слагам при търсенето в системата им за оплаквания като давам обратна връзка, понеже това е първото ми оплакване или всеки път новия който са ми изгенерирали?

Публикувано:

Понеже често се пита колко време се губи на различните летища при трансфер, взех, че засякох точно последния път в Истанбул.

От кацането на самолета до спирането му отне почти 20 мин.

След това докато отворят вратата и докато се излезе  поне  10 мин още, може и повече.

Докато се стигне до скенерите, поне още 15 минути бърз ход. 

На скенерите 10-15 мин е абсолютният минимум.

Та докато се стигне до средната част на терминала се губи поне 1 час в момента. Ако трябва да се ходи до друг гейт и не е в близост може да се каже, че трябват между 1 час и час и двайсет минути поне.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 21 часа, Alexander каза:

Понеже често се пита колко време се губи на различните летища при трансфер, взех, че засякох точно последния път в Истанбул.

От кацането на самолета до спирането му отне почти 20 мин.

След това докато отворят вратата и докато се излезе  поне  10 мин още, може и повече.

Докато се стигне до скенерите, поне още 15 минути бърз ход. 

На скенерите 10-15 мин е абсолютният минимум.

Та докато се стигне до средната част на терминала се губи поне 1 час в момента. Ако трябва да се ходи до друг гейт и не е в близост може да се каже, че трябват между 1 час и час и двайсет минути поне.

Обикновено, като имаш кратко време за прекачване те пускат без да минаваш през скенерите и влизаш директно на гейтовете. Просто веднага след ръава, говориш с някой от служителите дето чакат там и стават нещата обикновено.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 минути , boogy83 каза:

Обикновено, като имаш кратко време за прекачване те пускат без да минаваш през скенерите и влизаш директно на гейтовете. Просто веднага след ръава, говориш с някой от служителите дето чакат там и стават нещата обикновено.

Има лимит 60 или 90 мин беше за краткия път

Обаче, ако имаш 2 часа, накрая тъкмо може да имаш време за тоалет.

Публикувано:

Принципно какъв е смисълът от скенери на пристигане?

Нищо разумно не ми хрумва, освен даденото летище да прави разлика между инцидент на пристигащ и заминаващ полет. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.