Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Те изобщо не са разбрали, че са купили през Букинг. Звъняли са във Варна, откъдето са км казали да си търсят посредника. Поне разбрах защо не могат сами да си сменят полета - дали са опция да сменят само полета до Истанбул вместо двата полета на отиване. Благодаря на всички, има план за действие, ще плша после какво е станало. 

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

Здравейте! Ще задам въпрос като се извинявам, ако е имало подобни ...не съм чела, че нямам време и предварително благодаря за всички съвети. Случая е следния- купени билети (одавна) за Тайланд, с Т/А, но през Edremas (явно тъпо, но факт), дата заминаване 22.02.2025. Имах издаден билет, като си чаках чекирането и си поглеждах в приложението на Туркиш. Днес изведнъж резервацията ми изчезна, а мейла видях че предната нощ съм получила съобщение от Туркиш за анулирана първа отсечка София-Истанбул. В кратка кореспонденция с тях по whatsАрр доколкото разбрах не мога да ползвам останалите (май и връщането). От Едриймс ми хазват, че защото е спешно и няма 72 часа до полета да търся авокомпанията. От там естествено казват да си търся агента. Някой имал ли е подобна гадост и някакви съвети. Дали има шанс да си взема парите обратно? Ако се изтупам на летището на 22.02 и си търся полета, нещо ще помогне ли? има ли срок да си искам парите или като мине полета не става? Благодаря предварително!  

Публикувано:

Трябва да можеш да промениш датата, или да откажеш. Полета е канселиран заради лошо време.

Пробвай пак по телефона, с авиокомпанията, като наближи съвсем полета билета минава под разпореждането на авиокомпанията.

• Харесвам 3
Публикувано:

Това кога компанията може и не може да се разпорежда с билет закупен през посредник ми е пълна мъгла и така и не съм открил еднозначно мнение. Как едни авиокомпании правят промени скипвайки агента , а други не ? Дори една и съща авиокомпания понякога го прави , друг път отказва.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 часа, irinahp каза:

Здравейте! Ще задам въпрос като се извинявам, ако е имало подобни ...не съм чела, че нямам време и предварително благодаря за всички съвети. Случая е следния- купени билети (одавна) за Тайланд, с Т/А, но през Edremas (явно тъпо, но факт), дата заминаване 22.02.2025. Имах издаден билет, като си чаках чекирането и си поглеждах в приложението на Туркиш. Днес изведнъж резервацията ми изчезна, а мейла видях че предната нощ съм получила съобщение от Туркиш за анулирана първа отсечка София-Истанбул. В кратка кореспонденция с тях по whatsАрр доколкото разбрах не мога да ползвам останалите (май и връщането). От Едриймс ми хазват, че защото е спешно и няма 72 часа до полета да търся авокомпанията. От там естествено казват да си търся агента. Някой имал ли е подобна гадост и някакви съвети. Дали има шанс да си взема парите обратно? Ако се изтупам на летището на 22.02 и си търся полета, нещо ще помогне ли? има ли срок да си искам парите или като мине полета не става? Благодаря предварително!  

Звънни на варненския офис 052601200  и ако ти се падне читав агент (май Стоян се казваше), имаш голям шанс.

Иначе това с посредниците и аз уж съм си го забранил, ама пуста змия в джоба…

• Харесвам 3
Публикувано:

Ако сте от София или Варна, аз бих отишла направо в офиса на Търкиш. Моят опит с телефона на софийския офис е, че се включва автоматично записан отговор и не може да говориш с никой. Иначе на място са отзивчиви, също и са ми се обаждали по-късно в отговор на казус, който имах, понеже искаха да помогнат. Бих направила и скрийншот, където от посредника ми казват да се разправям с авиолиниията директно понеже полета  е след по-малко от 72часа. Не разбрах искате да си вземете парите или да летите, макар и със закъснение и евентуално премаршрутиране. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за всичко написано! Продължават да си прехвърлят топката, но ще опитам да се свържа с Варна, ще ида и до офиса в София...пък дано излезе нещо от някъде. Иначе трябва да летя и то по възможност утре :)))...че правих една голяма организация с много вътрешни полети и резервации и т.н. и то и още приятели се включиха в моя велик тур, като всичките летят на различни полети, и за сега само аз изостанах ... :))

Публикувано:
преди 11 минути , irinahp каза:

Благодаря за всичко написано! Продължават да си прехвърлят топката, но ще опитам да се свържа с Варна, ще ида и до офиса в София...пък дано излезе нещо от някъде. Иначе трябва да летя и то по възможност утре :)))...че правих една голяма организация с много вътрешни полети и резервации и т.н. и то и още приятели се включиха в моя велик тур, като всичките летят на различни полети, и за сега само аз изостанах ... :))

При това положение ще трябва да искаш премаршутиране с други компании, ако туркиш нямат полет. Ок всяка вероятност ще могат да те првмаршутират през Виена,Мюнхен или Франкфурт до Тайланд. Не се бави обаче, защото и другите хора от полета ти ще искат премаршутиране през някоя от тези точки и може местата да свършат.

• Харесвам 5
Публикувано:

Днес бях в офиса във Варна.Много любезни въпреки,че постоянно звъннеше телефона.Коментираха,че няма да могат да обслужват всички софиянци особено тези с резервации от edreams.

Публикувано:
преди 8 часа, stanimir каза:

Това кога компанията може и не може да се разпорежда с билет закупен през посредник ми е пълна мъгла и така и не съм открил еднозначно мнение. Как едни авиокомпании правят промени скипвайки агента , а други не ? Дори една и съща авиокомпания понякога го прави , друг път отказва.

не съм експерт, но доколкото знам (и според мен е логично) 24 часа преди полета резервацията минава към авиокомпанията, дори и преди това да може и така, и така

в случая не е ясно с кого точно е говорено и дали просто варненския офис не желае да поема всичката работа и извън техния вилает

Публикувано:

И турците вече удариха дъното. Отменена отсечка Истанбул -София за утре , обеден полет. Могат да ми дадат полет най-рано за понеделник. Хотел не гарантират или могат да ми върнат парите.

• Шок 8
  • Замислям се 2
Публикувано:

По моя случай - моите приятели си смениха полетите през приложението полууспешно, понеже някак  се оказаха в два различни полета от Истанбул. Обаче човека, който ще ги чака в Грузия им пише, че полета на втория човек, който тръгва от Истанбул по - късно, е канселиран. Отиват на софийското летище и служителката им казва - ама няма такова нещо, ето ви бординг пас. Летят до Истанбул , единия тича да си хване втория полет, а другия разбира, че наистина неговия полет е канселиран. Първия пристига в Грузия, но без куфар и без ски…Втория май още е в Истанбул.  Та сагата to be continued… 

• Шок 8
  • Замислям се 1
Публикувано:

Някой дали може да ми обясни какви са тези отменени полети заради лошо време? От и в София излитат и кацат полети. От и в Истанбул излитат и кацат полети. На какво основание тогава Търкиш се оправдават с лошо време? 

• Харесвам 1
Публикувано:

По моя въпрос да кажа, като  финишираща информация- бекрайно мило момче от Варненския офис на Туркиш съдейства и премаршутира със запазване на датите (дано не отменят и този полет), но каза че Едриймс трябва да го правят...това беше сутринта. В момента приятели от отменения за утре на обяд полет на турски линии тръгнаха по същия път...но от Варна отказаха съдействие...да търси София или агента....също не разбирам при по-малко от 24 часа преди полета защо не съдейства авиокомпанията, незвисимо от кой офис...билета им е платен на този етам предполагам от агента...т.е. агента няма как да премаршутира на различни превозвачи и полети...пак до тях опира...Аз благодаря още веднъж за всички...страхотна група сте тук...за информация, съвети и подкера, а не за "еми така е като си купувате полети през агенти ":))) 

Публикувано:
преди 2 часа, Marisha каза:

И турците вече удариха дъното. Отменена отсечка Истанбул -София за утре , обеден полет. Могат да ми дадат полет най-рано за понеделник. Хотел не гарантират или могат да ми върнат парите.

Натисни ги за вечерния полет утре, ще бъде голяма машина и в момента продават седалки за полета.

• Шок 2
Публикувано:
18 minutes ago, irinahp said:

еми така е като си купувате полети през агенти ":))) 

И са прави хората.Като купуваш от агент искай съдействие от него.Аз след като ядох дървото веднъж купувайки Истанбул Манила през Пекин полет от френски агент и после се оказа че кацаме в Урумчи и в ксиамен и трябва да дам 240$ за двукратна виза съм ги отсвирил.Иначе както казах сутринта бях в офиса във Варна и звъняха все софиянци с edreams резервации.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 16 минути , randi каза:

Натисни ги за вечерния полет утре, ще бъде голяма машина и в момента продават седалки за полета.

А не, пълен е и той...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, irinahp каза:

.Аз благодаря още веднъж за всички...страхотна група сте тук...

А на маса да ни видиш…😎

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 7
Публикувано:
10 hours ago, irinahp said:

"еми така е като си купувате полети през агенти ":))) 

Сори , но това е истината.Като се хванеш на хорото трябва да си готов да го играеш.Това когато купуваш съзнателно през агент , защото доста хора дори не осъзнават ,че не купуват от директно от авиокомпанията.Търсиш в Гугъл и най-отгоре ти изскачат примерно полските шмекери от eSky имитиращи оригиналните сайтове.Мнозина тук са обръгнали във всякакви кофти ситуации покрай агенти и не се шашкат.Винаги има решение.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

Здравейте,на връщане от Тайланд ми забавиха багажа с повече от 96 часа.Мога ли да изисквам компенсация от турските авиолинии и някой знае ли приблизително сумата,за която да претендирам?

Публикувано:

По принцип няма такава компенсация. Ако ти го забавят на отиване, авиокомпаниите рефъндват покупки за предмети и дрехи от първа необходимост с касова бележка. За на връщане не съм се занимавал. Ако имаш пътническа застраховка искай от тях...

• Харесвам 1
Публикувано:

Хаос на летищата и отмяна на полети в Турция заради сибирския студ (снимки)

Гледайте си полетите, че има доста отменени.

Транспортен хаос обхвана Турция заради лошите метеорологични условия през последните няколко дни. Необичайно ниски бяха температурите на много места в страната, включително в мегаполиса Истанбул, където се намират летищата "Истанбул" (в европейската част на града) и "Сабиха Гьокчен" (в азиатската част).

Сутрешните полети на "Търкиш еърлайнс" към София бяха отменени в три поредни дни

За повече инфо тук.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.