crazyhorse Публикувано: 3 май Публикувано: 3 май Интересно откритие-https://btvnovinite.bg/svetut/v-izolirano-ot-12-000-godini-ezero-ucheni-otkriha-meduzi-kakvito-njama-nikade-drugade-po-sveta.html Някой ако има път към Палау, може да посети това езеро! 3 1
Фил Публикувано: 3 май Автор Публикувано: 3 май На 29.04.2026 г. в 15:37, stanislavpp каза: 5/20 - so far, so good. 6
домосед Публикувано: 3 май Публикувано: 3 май преди 7 часа, Фил каза: 5/20 - so far, so good. преди 6 часа, stanimir каза: 9/20 (7 от първите 10) 15/20 - so far, so good (Нямам двата Юкона, Мон-Трамблан, Грос Морн и Кейп Бретон) 4 1 1
Седем Два Публикувано: 3 май Публикувано: 3 май 2/20 - so far, so good Бялото девойче на граничния контрол се облещи като разбра, че идваме от България до Канада за 2-3 дни и малко по-късно щеше да пометне, когато на въпроса "Защо престоят ви ще е толкова кратък?" получи отговор "Нямяме повече време" 😀 Изглежда нещо се засегна и ни прати на допълнителна проверка при някакъв азиатец, на когото обаче въобще не му пукаше и просто махна с ръка и ни пожела приятно прекарване. Наистина си прекарахме чудесно - два дни на ледената Ниагара в началото на март, красота, ниски цени и почти никакви хора. В осем часа сутринта на най-популярното туристическо място точно над водопада чаках съпругата ми да си довърши 5km run Niagara Falls и бях съвсем сам. Малко след като тя пристигна дойде и един китаец, та станахме трима. 7
stanimir Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май 16 hours ago, Седем Два said: 2/20 - so far, so good Бялото девойче на граничния контрол се облещи като разбра, че идваме от България до Канада за 2-3 дни и малко по-късно щеше да пометне, когато на въпроса "Защо престоят ви ще е толкова кратък?" получи отговор "Нямяме повече време" 😀 Изглежда нещо се засегна и ни прати на допълнителна проверка при някакъв азиатец, на когото обаче въобще не му пукаше и просто махна с ръка и ни пожела приятно прекарване. Наистина си прекарахме чудесно - два дни на ледената Ниагара в началото на март, красота, ниски цени и почти никакви хора. В осем часа сутринта на най-популярното туристическо място точно над водопада чаках съпругата ми да си довърши 5km run Niagara Falls и бях съвсем сам. Малко след като тя пристигна дойде и един китаец, та станахме трима. Аз имах пътуване за 5 дни , като изтеглих и късата клечка да съм сред "късметлиите" избрани на произволен принцип за ковид тест.Получих SMS-a чак в града , айде по тъмна доба обратно на летището за тест и после няколко часа в очакване на резултат ...PCR , не си играеха с антигенни. За щастие бях тип-топ , иначе следваха 14 дни директно в някой от карантинните хотели по избор от списък , на собствени разноски , а цените хич не бяха приятни 🙂 Та отидох за 5 дни , ама можеше да откарам и 14 с всички последствия 😋Разбира се от летището до града и обратно можеше да съм заразил още куп хора , но ако си мислим , че само у нас кухи кратуни пишат наредби много се лъжем.Беше вече септември 2022-а и мацката в лабораторията в прав текст каза като се разговорихме , че е пълно безумие това дето правят. 3
домосед Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май преди 18 часа, Седем Два каза: два дни на ледената Ниагара в началото на март, красота, ниски цени и почти никакви хора Точно около Ниагара не би трябвало да се учудват, че влизаш в Канада за два дни. То за 5 км бягане и 2 часа са много. Но на други места в Северна Америка наистина са подозрителни към кратки забежки 2
домосед Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май преди 1 час, stanimir каза: Разбира се от летището до града и обратно можеше да съм заразил още куп хора , но ако си мислим , че само у нас кухи кратуни пишат наредби много се лъжем Шампион в категория Кухи наредби от последното ми пътуване е Ямайка. Искат удостоверение за ваксинация. Ама не срещу ковид или жълта треска, а срещу рубеола, морбили и детски паралич. А ако нямаш едно от трите, какво? Карантина? Ваксина на място? Нищо подобно! Взимат ти $100 за виза. Ако имаш ваксините - не ти взимат. Като изискването важи само за шепа паспорти, сред които и българския. 1 4
Madonna Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май преди 1 час, домосед каза: Шампион в категория Кухи наредби от последното ми пътуване е Ямайка. Искат удостоверение за ваксинация. Ама не срещу ковид или жълта треска, а срещу рубеола, морбили и детски паралич. А ако нямаш едно от трите, какво? Карантина? Ваксина на място? Нищо подобно! Взимат ти $100 за виза. Ако имаш ваксините - не ти взимат. Като изискването важи само за шепа паспорти, сред които и българския. А това удостоверение кой го издава?
домосед Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май преди 5 минути , Madonna каза: А това удостоверение кой го издава? Надали има кой да го издаде официално. При това - на английски. Но дадоха да се разбере, че каквото и листче да им покажеш, на което е написано, че имаш тия ваксини, ще минеш. Няма да седнат да го анализират. Даже може да не е листче. И на телефона да покажеш нещо такова, пак минаваш. Ама като не си бях направил домашното, си платих стоте долара. 1
Седем Два Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май 1 hour ago, домосед said: Точно около Ниагара не би трябвало да се учудват, че влизаш в Канада за два дни. То за 5 км бягане и 2 часа са много. Но на други места в Северна Америка наистина са подозрителни към кратки забежки Летището бе YYZ. А за петте километра - според мен не е най-прекрасното нещо да бягаш основно върху лед при -5 градуса, но мотивацията бе налице. Иначе на Трявна ултра километрите бяха 100 със съответната денивелация, но поне беше през юли. 3
Гост Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май На 22.04.2026 г. в 8:38, horus92 каза: Ами точно тогава влезе законът за усб-с. Затова и нямаше измъкване. Преди 15г имаше и микро усб даже и някакв мини май. Повечето производители минаха към усб-с, заради удобство, но до скоро да кажем 5г, имаше нисък клас телефони с микро. Моят киндъл даже е с такъв. Епъл искаха да контролират всичко в екосистемата си, за да го продават 5 пъти по скъпо. Епъл са прави да контролират всичко защото това води до високо качество и безпроблемна работа - още съм с първия ми айфон, гони седмата година и се държи чудесно. Унифицирането на портове е приятен бонус, но дори и Епъл да им теглят една на бюрократите и да направят тотално несъвместим с андроидите порт - примерно квадратен или на точици - и 10 пъти да е по-скъп, няма да се върна на андроид 🙂
Гост Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май На 29.04.2026 г. в 21:35, stanimir каза: Един път се бях зачел за контейнеровозите и задълбах - много интересни истории. Повечето хора като чуят кораб и си представят яхта за кифленски снимки или круизен кораб с нонстоп нагъване, ама тия огромни машини буквално движат света (и консуматорската му част 🙂 )
stanimir Публикувано: 5 май Публикувано: 5 май За пилота на Boeing, който мрази хората - British Airways наема пилоти за база в Чикаго на международното летище О'Хеър в Чикаго... но всъщност няма да летите. Работата се нарича „Такси екипаж“ и се заплаща до 100 000 долара годишно. Работата? Преместване на Boeing 777 и 787 между Терминал 5 и Терминал 3. Без излитане. Без кацане. Само чисто време за рулиране. И преди някой да си помисли, че това е някаква лесна странична работа... все още ви е необходима пълна квалификация за ATP и квалификация за тип на самолета. Така че, да, напълно квалифицирани пилоти на широкофюзелажни самолети... само за рулиране. Всъщност всичко се свежда до логистика. BA пристига на Терминал 5 за митническа проверка, но излита от Терминал 3 поради партньорството си с American Airlines. А на летище О'Хеър не могат просто да теглят тези самолети през летището, така че се нуждаят от пилоти на седалката, за да ги преместят. Така че, вместо да летите през Атлантика, вие навигирате през една от най-натоварените системи за рулиране в света... няколко пъти на ден. Честно казано, в зависимост от това кого питате, това е или работата мечта, или много нишова. Заплащане в авиокомпанията, без часова разлика, без драма с пътниците, вкъщи всяка вечер... за интровертния пилот това всъщност може да е работата мечта. 6
new one Публикувано: 5 май Публикувано: 5 май преди 12 часа, stanimir каза: Това ще е хубав въпрос за "Стани богат" 🙂 А на български е мисирка, което идва от мисир, т.е Египет - ето стана си въпрос за стани богат отвсякъде (аз стигнах само до 20 000 лева, преди няколко години🤓) 3 1
stanimir Публикувано: 5 май Публикувано: 5 май 49 minutes ago, new one said: А на български е мисирка, което идва от мисир, т.е Египет - ето стана си въпрос за стани богат отвсякъде (аз стигнах само до 20 000 лева, преди няколко години🤓) Пуйка пък било заемка от румънската дума 🙂 3 1
zon Публикувано: 5 май Публикувано: 5 май преди 7 часа, stanimir каза: Пуйка пък било заемка от румънската дума 🙂 Звучи ми като на румънски :)) țuică цуйка на румънски е сливова ракия. Преди години на една спортна съдийска сбирка, т.е. тестване на разни национални питиета, един от гръцките съдии зададе интересен въпрос на друг колега румъниец. Попита го как е един румънски състезател. Въпросът беше "Как е цици?" 🙃 Румънецът го погледна леко неразбиращо и гъркът повтори въпроса си. Наблюдавах как се смени и зачерви физиономията на румънеца. Направо не можеше да повярва на ушите си. 🤣 На мен ми става още по смешно и се хиля, румънецът и той. Гъркът ни гледа объркано. Реших да не ги мъча повече и казах на румънеца, че го пита за Чичи. Румънецът каза на гъркът: "Ти знаеш ли какво е на румънски "цици"?" и показва с двете си ръце пред гърдите му. 😂 Гъркът го гледа сконфузено. Казах на румънеца, че на български е същото и той много се зарадва. 🤣 Добре, че бях ходила в Гърция и знаех за тази говорна особенст на някои гърци да казват ц вместо ч. На едно обучение към средата на лекцията бях загряла, че вери цип е вери чип. Не ги знам иначе румънецът и гъркът какво щяха да си мислят един за друг без мен 😅 5
stanimir Публикувано: 5 май Публикувано: 5 май Това е на румънски , а защо сме го взаимствали за друга птица не знам : puică f (plural puici) young/little hen; pullet Иначе в университета около една трета от колегите бяха гърци и точно с това "ц" толкова сме се смяли 😂 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега