Прескочи до съдържание

Рано ли е да купуваме билет за Тайланд през януари?

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Желаем да пътуваме до Тайланд през януари 2015. Най-добрата цена за билети до Бангкок, които намирам е в порядъка на 630-650 евро двупосочния. Вече търся от два месеца. Това нормална цена ли е или да продължавам да търся?

Публикувано:

Януари далеч, октомври има вероятност на промото на катарците да вземеш около 400. Ако ти се чака до тогава де. :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Януари далеч, октомври има вероятност на промото на катарците да вземеш около 400. Ако ти се чака до тогава де. :)

През октомври да се пътува или тогава да се купят билетите?

Публикувано: (редактирано)

Септември-октомври се купуват .

Най-общо казано наближи ли септември почвай да мяташ око към сайта на Qatar .

Ако не , просто влизай редовно във форума на магеланците , защото много  хора тук следят точно катарските промоции и неминуемо новината ще се появи до няколко часа  ;)

Редактирано от stenk
Публикувано:

Ако не , просто влизай редовно във форума на магеланците , защото много  хора тук следят точно катарските промоции и неминуемо новината ще се появи до няколко часа  ;)

Извинявам се за оф-топика-а, но все в някоя тема трябва да те питам - това на снимката но новият ти аватар японски макак ли е и ако да, ти ли си го снимал?

Публикувано:

Японски снежен макак от Хокайдо , но за съжаление не съм аз го снимал.

Ruwenzogy обаче беше снимал такива в маймунския парк над Киото.

• Харесвам 2
Публикувано:

Така и ще направя. Мерси за съвета!

Публикувано:

За полети от Истанбул, проверявай Малайзиските авиолинии в сайта им. Стигнат ли до 540-560 евро, купувай. По-ниска цена трудно ще откриеш. Има с Тюркменистанските за около 460-480 евро, ама ще пътуваш в малки самолети, не е работа

Публикувано:

Не ми е проблем на отиване , но на връщане обикновенно съм размазан и аз поне нямам сили да бъхтя още десетина часа в автобус колкото е и самият полет.

Много зависи и кой откъде е , защото за една немалка част от България Истанбул си е много добра отправна точка.

Аз примерно пътувам от Ловеч и най-удобна ми е София . Само разлика от поне 150 евро би оправдала разходите и неудобството на пътуване до Истанбул.

Ако обаче съм от Хасково или дори Пловдив Истанбул би ме устройвал прекрасно.

• Харесвам 1
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

Pasarela,

Дали си намерила вече подходящи билети за Тайланд? За сега най-евтините, които аз намирам са с Aeroflot, но пък и аз гледам за края на ноември. Не знам какво означава точно да "дебна" офертите на Qatar Airlines, но сега е дошъл периода, в който теб са те посъветвали да следиш.

Ще ми е интересно и полезно докъде сте стигнали с търсенето.

Мерси предварително!

Публикувано:

Не знам какво означава точно да "дебна" офертите на Qatar Airlines

Oткакто Qatar стъпиха на пазара в България традиционно през септември/октомври имат промоция при която цените София-Банкок се движат между 400-500 евро.

П.С. Тези на Аерофлот както писах и в другата тема съвсем не са лоши за 519 евро и минимален престой на летището в Москва. При офертите на Qatar почти сигурно изгодните цени ще са с нощен престой от 6-8 часа на летище  Доха.

• Харесвам 1
Публикувано:

До тук и аз го докарат с Аерофлот, като претеглих престой и цена, като гледам за еднопосочен (вярвам, че цените които ми посочваш и ти с Катарците са за еднопосочен :) Също така ти или някой друг (нямам спомен вече) беше похвалил руските авиолинии, така че...до 2 седмици ще видим какво ще излезе и кой печели :) 

Публикувано:

Цените които визирам са за двупосочен . Забравих , че на теб ти трябваха еднопосочни. Често цената е една и съща , като се случва еднопосочен да е дори по-скъп от двупосочен , но това е друга тема  :)

Публикувано:

Мога да приема в този случай,че еднопосочни за двама за 519 евро си е повече от добре, нали?

Да, всеки еднопосочен, който е на 50% от цената на приличен двупосочен е добре :) Все пак провери как вървят и в обратната посока да няма неприятни изненади. Може да е добра идея да си вземеш някой билет с фиксирано връщане с малко по-гъвкави условия, който може да презавериш за 50 евро например, но трябва да имаш поне груба яснота кога ще се връщаш.

Публикувано:

285 евро последно откривам еднопосочен на човек в периода 18-21.11.2014 за Аерофлот през momondo. Не знам да купувам или да чакам още седмица примерно...Относно съвета на Георги за купуване на двупосочен и в случай, че се налага да сменяме дата - на кого гледам условията: на сайта, от който купувам или на авиокомпанията, с която летя? Ако новия полет и дата, който желаем да ползваме на връщане е по-скъп плащаме и такса промяна и разликата, ако той е по-висок от този, в момента на купуване, нали?

Моля и за още нещо - едва сега виждам, че след като уж ми изкарва крайна цена в momondo с всички такси има една иконка, на която излизат някакви допълнителни такси при плащане с различните карти..що е то? (не знам как да прикача файл тук, за да ви го онагледя). В еда таблица пише - "Еstimated additional fees" и там са изброени всякакви видове карти (и дебитни, и кредитни) с посочени такси в размер на 12-26 евро.

Публикувано:

Ами точно това си е, допълнителни такси, различни според различните карти. Т.е. виж с твоята карта какви такси ще платиш.

• Харесвам 1
Публикувано:

Дори Qatar да пуснат промоция не вярвам да бият тия 285 евро на руснаците.

Относно тарифите с възможност за смяна аз бих се обърнал към авиокомпанията (те също имат такси за резервация и имат офиси в София)

Да , при промяна доплащаш и разликата в цената освен разни класове на безумна цена които не те касаят.

Много резервационни сайтове обявяват по-ниски цени , а после те товарят с високи такси за плащане.

Провери и на hipmunk.com и kayak.com

Публикувано:

Ето за това говорех относно "товаренето" при плащане. И реално за да имам идея наистина от крайна-крайна цена трябва яко сметки и сравнение по сайтовете...очаквах да е по-лесно и бързо това с билетите :) Особено като нямам голям стаж с подобен тип покупки и хич не ми се ще да ме е яд после :)

post-2023-0-12764200-1410632637_thumb.jpg

Публикувано:

Аз също бих посъветвал да внимавате с еднопосочните билети. Първо, дали ще има в обратната посока, когато ви потрябва?

Второ, вижте в изискванията за визи и влизане в страната дали се изисква билет за връщане / излизане от страната? Ако се изисква има шанс да не проверяват и да минете, но има и шанс да ви спрат. Даже два шанса, защото авиокомпанията също проверява дали имате право да влезете в страната.

Публикувано: (редактирано)

Още един въпрос - при смяна на полетите от един терминал на друг извозва ли ни някой или ние се оправяме? В Москва има около 2:30 часа. от кацането на единия и излитането на другия самолет и са на различни терминали, та не знам дали това време е достатъчно? Има опция и с близо 4 часа между двата...

А относно визата за Тайланд - от тук ми казаха, че ако нямаме за връщане може да опишем, че планираме обиколка и на други страни и няма фиксирана дата. Уж така щели да издадат виза, но доколко властите на място ще са Ок само с визата без билет за връщане не знам...

А таксата за промяна на обстоятелство по билета с Аерофлот е 100 евро!!!

Редактирано от G.D
Публикувано:

Ако ще купуваш двупосочен с идеята да сменяш дати, препоръчвам директно от авиокомпанията, за предпочитане от офиса им тук. Такива промени винаги налагат говорене по телефона, за това със сигурност не искаш да общуваш с някой кол център в чужда държава, пък дори сайта да пести 5-10 евро. Да не говорим, че често взимат и допълнителни пари за услугата. И да, плащаш и такса за смяна на билета, плащаш и разлика в цените, ако има такава между момента на купуване и момента на смяна. Само го предложих като вариант, не винаги е оптимален, но е опция, която според мен е добре да се разучи :)

Смяната на терминалите става или пеша или си има вътрешно летишни влакчета, ако летището е голямо. Така е в повечето случаи. Конкретно на Шереметиево може да вървиш пеша между терминалите. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Прегледах сега конкретния билет. Нормалната цена, без допълнителни такси и без отстъпки е 299.40€. Много от тези сайтове, с цел да се класират по-високо в търсачките ще предложат отстъпки, които после ще си наваксат като добавят такси за кредитни карти. Само един тип карта ще предлага безплатно плащане, колкото да е законно, че цената отбелязана от тях наистина е постижима. Тук най-ключово е да имаш точно типа карта, която е безплатна в съответния сайт. 

От посочените в скрийншота само не препоръчвам edreams, имат ужасни ревюта по интернет, преди 1-2 месеца и аз си изпатих леко с тях. 

Та, ако ти се занимава, поцъкай си всичките отбелязани сайтове и виж каква ще е крайната цена, която ще ти покажат. Ако е по-висока от 299.40 давай директно към официалния сайт на аерофлот, там е толкова и няма никакви такси за плащане с карта.

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.