дядо Пепи Публикувано: 29 декември, 2025 Публикувано: 29 декември, 2025 преди 1 час, FlyTraveler каза: Ethiopian A340-941 Без да съм голям експерт по Airbus мисля, че това е А-350. 340 е с четири двигателя и лека-полека излиза от употреба. 3
FlyTraveler Публикувано: 29 декември, 2025 Публикувано: 29 декември, 2025 преди 3 часа, дядо Пепи каза: Без да съм голям експерт по Airbus мисля, че това е А-350. 340 е с четири двигателя и лека-полека излиза от употреба. Уфффф... Typo, дето му казват на английски. 🙂 Разбира се, че е А350. Благодаря за поправката! 2
Asenster Публикувано: 5 януари Публикувано: 5 януари Като казахте шумни самолети, скоро имах удоволствието да летя два пъти с турбовитлови De Havilland Canada Dash 8 Q200 - уникални машини, които скоро ще изчезнат съвсем... стари, но със удобни седалки и як шум и само с 37 места! 22
Фил Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари преди 18 часа, Asenster каза: Като казахте шумни самолети, скоро имах удоволствието да летя два пъти с турбовитлови De Havilland Canada Dash 8 Q200 - уникални машини, които скоро ще изчезнат съвсем... стари, но със удобни седалки и як шум и само с 37 места! Преди две и малко години, при "инвазията" в Гренландия, една солидна група магеланци летяхме с тия Dash-чета от Кангерлусуак до Нуук и обратно. Като гледам - ти си бил с OY-GRM, a ние - с "братчетата" му OY-GRK и OY-GRR. 8 1
lyube Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари Преди 1 час, Фил каза: Преди две и малко години, при "инвазията" в Гренландия, една солидна група магеланци летяхме с тия Dash-чета от Кангерлусуак до Нуук и обратно. Като гледам - ти си бил с OY-GRM, a ние - с "братчетата" му OY-GRK и OY-GRR. Лятото снимах един такъв (OY-GRO) кацащ на летище Nerlerit Inaat в Гренландия, докато го чакахме за да преминем през пистата. Малко по-рано бяхме кацнали със същия модел на Icelandair. Интересно преживяване. https://youtu.be/K_wQQnzpfms?si=30FXLCXAGzpHopEY 4
Фил Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари Преди 1 час, lyube каза: Лятото снимах един такъв (OY-GRO) кацащ на летище Nerlerit Inaat в Гренландия Интересно летище! Сигурен съм, че колекционерите на летища във форума (да, да - имаме си такива) проявяват интерес. 2
FlyTraveler Публикувано: 4 март Публикувано: 4 март На 5.01.2026 г. в 18:45, Asenster каза: Като казахте шумни самолети, скоро имах удоволствието да летя два пъти с турбовитлови De Havilland Canada Dash 8 Q200 - уникални машини, които скоро ще изчезнат съвсем... стари, но със удобни седалки и як шум и само с 37 места! Няма да изчезнат скоро... 3
FlyTraveler Публикувано: 4 март Публикувано: 4 март Safarilink Cessna 208B Grand Caravan над национален резерват Масай Мара, Кения. Феевруари, 2026 г. Уцелих скроста на затвора, при която шанса да се хване самолета на фокус е добър и в същото време витлото не изглежда спряло, а даже се вижда и от колко лопати се състои. 1/500 от секундата скорост на затвора на фотоапарата е отговора, 8 2
П.Кръстев Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март На 6.01.2026 г. в 13:45, Фил каза: Преди две и малко години, при "инвазията" в Гренландия, една солидна група магеланци летяхме с тия Dash-чета от Кангерлусуак до Нуук и обратно. Като гледам - ти си бил с OY-GRM, a ние - с "братчетата" му OY-GRK и OY-GRR. Определено е готино изживяване. Ако някой иска да ги пробва някъде на по-топло, между Азорските острови прехвърчат и Dash8-400, и Dash8-200 8
Фил Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март преди 6 часа, П.Кръстев каза: ... между Азорските острови прехвърчат и Dash8-400, и Dash8-200 Да, верно че и там се возихме на Дашчета: ( а тук също може да поиграем на открий магеланеца (даже са двама) на снимката ) 4
Фил Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март преди 6 часа, П.Кръстев каза: . Ако някой иска да ги пробва някъде на по-топло, между Азорските острови прехвърчат и Dash8-400, и Dash8-200 А за още по на топло - може и в Африка , например в Кения: 6
Zaro Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март Допреди няколко години австрийците ги имаха, чавето летя на обмен от Виена до Щутгарт с такава птичка.
Duke Публикувано: 3 април Публикувано: 3 април В рамките на десетина дни, пак ще имаме късмет да летим с машина в юбилейна ливрея - този път В787-9 с конфигурация Alegris на салона... Миналото среща настоящето... 6
Bellaero Публикувано: 3 април Публикувано: 3 април Не зная къде да попитам нещо. Преди десетина минути мисля, че излетяха пет от американските самолети. Живея на място, от което виждам кулата на летището. Много по-различен беше звукът от обикновено. Също така излетяха един след друг през около 15-20 секунди. Точно се скриваше единият на север от гледката ми от нас, а вече виждах следващия излетял. Интересно ми стана просто дали са били военните самолети. 2
Гост Публикувано: 4 април Публикувано: 4 април преди 9 часа, Bellaero каза: Не зная къде да попитам нещо. Преди десетина минути мисля, че излетяха пет от американските самолети. Живея на място, от което виждам кулата на летището. Много по-различен беше звукът от обикновено. Също така излетяха един след друг през около 15-20 секунди. Точно се скриваше единият на север от гледката ми от нас, а вече виждах следващия излетял. Интересно ми стана просто дали са били военните самолети. Те бяха. И миналата събота през деня излетяха три почти веднага един след друг.
randi Публикувано: 4 април Публикувано: 4 април Всеки ден има мисии, кога по една, кога по две. 7 1 1
Martin Публикувано: 8 април Публикувано: 8 април "По-добре е спотърите да дойдат" https://youtube.com/shorts/r4WNqtjzfoI?is=svGFoAitccZ_CWSy
Гост Публикувано: 15 април Публикувано: 15 април C17A Globemaster III на Канадските ВВС, кацащ в София от Жешов.
Coo Публикувано: 15 април Публикувано: 15 април офтопик - защо не мога да лайкна снимката на @ Брани ? блокната ли съм или е глич? 1
Климент Публикувано: 20 април Публикувано: 20 април На 16.04.2026 г. в 1:27, Coo каза: офтопик - защо не мога да лайкна снимката на @ Брани ? блокната ли съм или е глич? Не си само ти , аз също не мога
Гост Публикувано: 6 май Публикувано: 6 май Малко снимки от пред блока на машините, които минаха днес над София. Честит празник на всички именици и честит професионален празник на достойните хора на пагона като @krasen_denev! 🙂
traveler Публикувано: 6 май Публикувано: 6 май преди 9 минути , Брани каза: Малко снимки от пред блока на машините, които минаха днес над София. Честит празник на всички именици и честит професионален празник на достойните хора на пагона като @krasen_denev! 🙂 Харесвам! Чаках снимките ти. 4 1
Фил Публикувано: 6 май Публикувано: 6 май Честит Гергьовден! Да са живи и здрави имениците! И аз използвах хубавото време и празника за разходка и plane spotting: - военнотранспортни самолети C-27J Spartan - щурмови самолети Су-25 - "чертежи" - многоцелеви изтребители F-16 Block 70 - многоцелеви изтребители МИГ-29 ---------------------------- P.S. А човек като така и така си е помъкнал дългия обектив, защо да не направи и малко bird spotting Flower spotting dog spotting beautiful ladies spotting Светът е голям и красоти дебнат отвсякъде! 20 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега