Прескочи до съдържание

За спотери

Jindo

Препоръчани мнения

• 1 месец по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Какъв е този самолет? Излетя преди минути, видя ми се огромен и много шумен. Това ми показва флайтрадар В сайта на летището няма полет в 22:50.

IMG_3806.jpeg.9858b4a6351bc4352d8b88287e1fa05b.jpeg

Публикувано:
преди 10 минути , Bellaero каза:

Какъв е този самолет? Излетя преди минути, видя ми се огромен и много шумен. Това ми показва флайтрадар В сайта на летището няма полет в 22:50.

Boeing 777 на Omni Air International, най-вероятно изпълняващ военен чартър. Често срещана гледка на летището е в последните, може би, 2+ години.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 минути , Bellaero каза:

OmniAir - карго

2004 BOEING 777-200
CARGO AIRCRAFT MANAGEMENT INC

Тук може да го следиш https://globe.adsbexchange.com/?icao=ab2ae1

Тук повече https://en.wikipedia.org/wiki/Omni_Air_International

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Машината е пътническа версия и лети за Baltimore, USA. Днес имаше 3 броя 777 на Omni. Последните дни трафикът със 767, 777 и 747 е доста засилен.

39.jpg.c93247e8fe012019cb1a687152c304f2.jpg

33.jpg.fa2928f7b1facdba4e56e56836f42da3.jpg

• Харесвам 11
Публикувано:

^

Този или подобен Джъмбо на Атлас не седя ли дълго време в нищото на софийското летище миналата или по-миналата година?

Публикувано:
преди 3 часа, Duke каза:

^

Този или подобен Джъмбо на Атлас не седя ли дълго време в нищото на софийското летище миналата или по-миналата година?

Не, нито една машина не се е застоявала на София. Миналата и по - миналата година имаше много полети със 747.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, Duke каза:

^

Не знам колко се е заседял , но този на Compas Air се виждаше като излезеш от метрото. Между другото, какво стана с тях?

Публикувано:
Преди 1 час, traveler каза:

Между другото, какво стана с тях?

Летят си. Конкретно две от 747-ците въртят предимно Дубай-Хонконг (за Emirates SkyCargo), докато 737 са из Европа.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Bellaero каза:

Днес говорих с един пилот. Точно военни извозват, не е бил карго.

Пилот на Атлас? Двете машини, които съм снимал са пътнически, но в конкретния случай возеха карго. Та пътнически самолет изпълняващ военен чартър въобще не означава, че не вози карго. 

• Харесвам 3
Публикувано:
На 19.06.2026 г. в 22:47, randi каза:

Та пътнически самолет изпълняващ военен чартър въобще не означава, че не вози карго. 

По начало тези машини са в т.н. конфигурация "комби". Има пътнически седалки, но има и място, определено и подготвено за превоз на товари.  

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, дядо Пепи каза:

По начало тези машини са в т.н. конфигурация "комби". Има пътнически седалки, но има и място, определено и подготвено за превоз на товари.  

Атлас нямат такива машини. Техните 747 не са комби. Всъщност в момента има един единствен 747 комби, който е активен и това е A6 - COM на Dubai Royal Air Wing. Машината се характеризира с карго врата разположена на корпуса зад лявото полукрило.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

Вече знам кой ще е 28-мият член на ЕС през 28-ма година.

Летище TGD (Подгорицa, бивш Титоград)

20260626_1438242.jpg.264bf50ea9d5f2a2d588adae8663e426.jpg

• Харесвам 10
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Днес една интересна птичка с един чичко с оранжев перчем на борда прелетя над североизточна България на път за Истанбул Анкара

image.png.60dfc510576f2ca75889c8fa352bd07c.png

А в спотърските групи даже има и снимки - с разрешение на автора Ивайло Маджаров - новият Air Force One  - Boeing VC-25B Bridge:

May be an image of aircraft and text that says "金 Ivaylo ©IvayloMadzharo Madzharov"

• Харесвам 8
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

А откъде и кога ще дойде?
Интересно по каква причина каца в Бургас - в България се произвеждат врати за Еърбъс, ама в Полвдив, пък и те едва ли се траспортират с Белугата, най-вероятно с камиони. Може би някакво презареждане? 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

преди 12 минути , Фил каза:

А откъде и кога ще дойде?
Интересно по каква причина каца в Бургас - в България се произвеждат врати за Еърбъс, ама в Полвидв, пък и те едва ли се траспортират с Белугата, най-вероятно с камиони. Може би някакво презареждане? 

Интересно е, че не се вижда кога ще пристигне и откъде, нито пък в момента е на летището.

• Харесвам 1
Публикувано:

В момента е на летището доколкото знам, изглежда е кацнал вчера в 14:58 от Бремен.

Дали пък тази новина няма нещо общо? Безмер е на около 100км от Бургас

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/728030-nato-shte-remontira-letishte-sofiya-za-da-stane-negova-baza

• Харесвам 3
Публикувано:

За малко да го изтърва, добре че отворих темата преди малко 😄 
В сравнение с другите самолети, беше изключително безшумен..

https://streamable.com/h172bf

Ако бях със 17 pro или S26 можеше да зуумна буквално до кацането, но с моя iphone 15 base толкова 😄 

• Харесвам 8
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.