Фил Публикувано: 10 октомври, 2019 Публикувано: 10 октомври, 2019 преди 25 минути , bobigard46@gmail.com каза: някой знае ли от летището как да стигна до хотел Bes hotel Bergamo Uest Обикновено Moovit знае най-добре Все пак - платен ли е вече този хотел и кое наложи да се спрете точно на него ..., защото ... според мен не е на най-удобното място, меко казано.
clevermary Публикувано: 6 ноември, 2019 Публикувано: 6 ноември, 2019 Върнахме се в неделя от Бергамо. Бяхме четири приятелки. Спахме в Горния град 2 нощи на много комуникативно място. Благодарение на пишещите тук програмата ми беше перфектна. Като пристигнахме на летището бързо се ориентирах към туристическото бюро и купихме карти за 72 часа( свърши ни страхотна работа). Оттам на автобуса и на посл. спирка. После десетина минути пеша до апартамента. И после разходка из стария град. Палацо Подеста,капела Колеони, качихме се на кулата,, ходихме и до Сан Виджилио, но се смрачаваше и не можахме както трябва да разгледаме. Пак с фуникулярчето надолу, пихме по чаша вино на крак. Намерихме и препоръчаната пицария Il fornaio. Купихме си пици - вкусни, но за мен малко мазни. Купихме и три бутилки розе по 4 евро за в къщи. На втория ден станахме много рано и в 7 без нещо бяхме на гарата на път за Верона. Там ядохме много вкусни кроасани и пихме страхотно капучино. Пътуването е 2 часа . Минава неусетно. Вечерта в 9 бяхме отново в Бергамо, отново пица, малко разходка и към апартамента и виното. На сутринта в неделя се изнесохме към 9, закусихме в кафене Доницети. За съжаление валеше доста. Качихме се на фуникулярчето до Долния град, оттам с автобус 1 до една пешеходно - магазинна улица. Там също пихме страхотно капучино, малко магазини. Обаче взе да вали силно и отидохме на летището в Мола. Там убихме два часа и нещо до полета. Много ни хареса стария град, отново бих се върнала. Благодаря още веднъж на помагащите. Ако има въпроси съм насреща. 10
clevermary Публикувано: 9 ноември, 2019 Публикувано: 9 ноември, 2019 Пак съм аз. В Санта Мария Маджоре на стълбището към съкровището( плаща се отделно 3 евро) направихме една странна снимка. Зад нас има един нереален мъж, който според един фотограф е призрак. И сега това е тема № 1 вече цяла седмица. Ето ги трите снимки. 1 1
neuromancer Публикувано: 9 ноември, 2019 Публикувано: 9 ноември, 2019 "фотограф" се казва сигурно е било тъмно? 😁 такива снимки много лесно се правят
clevermary Публикувано: 9 ноември, 2019 Публикувано: 9 ноември, 2019 преди 3 минути , neuromancer каза: "фотограф" се казва сигурно е било тъмно? 😁 такива снимки много лесно се правят Не разбрах кое се казва фотограф. Обясни как се правят., моля.
neuromancer Публикувано: 9 ноември, 2019 Публикувано: 9 ноември, 2019 Ами не фотограф, а "фотограф", ако не знае как се правят На тъмно с ниска скорост, вие седите неподвижно през цялото време, а човека минава отзад и спира само за малко, затова става полупрозрачен
clevermary Публикувано: 9 ноември, 2019 Публикувано: 9 ноември, 2019 преди 3 минути , neuromancer каза: Ами не фотограф, а "фотограф", ако не знае как се правят На тъмно с ниска скорост, вие седите неподвижно през цялото време, а човека минава отзад и спира само за малко, затова става полупрозрачен Имаш предвид, че е специално направена ли?
neuromancer Публикувано: 9 ноември, 2019 Публикувано: 9 ноември, 2019 Може и случайно да стане, но може и специално, ако искаш сама да си направиш.
clevermary Публикувано: 9 ноември, 2019 Публикувано: 9 ноември, 2019 В момента, neuromancer каза: Може и случайно да стане, но може и специално, ако искаш сама да си направиш. Ясно. Не е специално. Ех, живеехме с мисълта за призрака от катедралата.😢
Alexander Публикувано: 9 ноември, 2019 Публикувано: 9 ноември, 2019 Ще направя една разходка точно за няколко часа през януари, тръгване сутринта и връщане следобед. Все още не съм посещавал центъра на градчето, нито съм ял от пиците на парче...😞 Стигал съм само до сладоледа La Romana извън старата част. Писал съм в темата за кафетата, че винаги гледам за някоя пекарна където ходя и се оказа, че в Бергамо има, макар и доста скъпа ще пробвам на място еспресото. https://bugancoffeelab.com/en/ 1
alienad Публикувано: 13 ноември, 2019 Публикувано: 13 ноември, 2019 Вчера се върнахме от Бергамо и бързам да споделя своите впечатления - може да са от полза за тези, на които предстои пътуване натам. Благодарение на подробните маршрути, дадени от @Фичо (специални благодарности) и на всички писали в тази тема, много лесно се ориентирах из града. От туристическия офис на летището си купих карта за 72 часа, която е 7 евро. Валидирах я само първия път в автобус 1 от летището към Бергамо. Моята квартира беше близо до Porta Nuova, така че слязох на тази спирка. Направи ми впечатление, че в автобуса нямаше информация коя е следващата спирка - добре, че предварително знаех къде да сляза. Използвах само автобус 1 - незнам как е в другите. Автобус 1 са няколко разновидности 1А, 1B, 1C и т.н., но само един от тях ходи до летището. Той е означен със самолетче на таблото на автобуса, а на разписанието по спирките е с X . Разписанията не се спазват - не разчитайте на тях, особено като пътувате обратно към летището. На спирките има електронни табла, които не показват реалните часове на пристигане, а часовете по разписание. На няколко пъти ми се случи да мини часа и този автобус просто изчезва от таблото, без изобщо автобуса да е дошъл на спирката. Вторият фуникуляр, който води до S.Vigilio не работи от 4 ноември за около 60 дни и се използва автобус 21, който спира близо до последната спирка на автобус 1 в стария град. Автобусите са през 20 мин. Малко трудно се ориентирах къде е Ботаническата градина, затова ще обясня по-подробно - от последната спирка на автобус 1 се продължава нагоре по стръмната улица и след това се завива наляво: има табела. Следва изкачване по стълбички. и се стига до входа Красиво е и се разкриват гледки отвисоко към стария град. При мен ръмеше и нямаше много видимост, но пак ми хареса. 8 1
alienad Публикувано: 13 ноември, 2019 Публикувано: 13 ноември, 2019 Много добре поддържан е парка на крепостта Рока, който сега е музей за историята на Бергамо. Оттам също се разкриват панорамни гледки към града. Малко есенни багри. 9 1
alienad Публикувано: 13 ноември, 2019 Публикувано: 13 ноември, 2019 На площад Цитадела са Природо-научния и Археологическия музей. Входът е 3 евро за двата музея. Природо- научния е по-голям и впечатляващ, археологическия има малко експонати. 4 1
Eva eva Публикувано: 6 декември, 2019 Публикувано: 6 декември, 2019 Здравейте! Завърнахме се след еднодневно посещение на Бергамо. Много сме доволни, страхотно зареждаща разходка си направихме точно в средата на работната седмица. Колегите не повярваха, че за 1 ден човек може да отиде до Италия, да яде пица и да се върне 🙂 Ама така е, като не четат, където трябва. Сутринта, с полет в 7:40 ч. на wizzair отлетяхме за Бергамо от София. Полетите ни струваха общо по 45 лв. на човек в двете посоки. Кацнахме навреме, бързо минахме проверката. Веднага се ориентирах за туристическото бюро - почти на изхода от летището, в дясно. Купихме си карти за транспорта - за цял ден, 5 евро на човек, получихме безплатни карти и брошури. Автобус № 1 спира точно пред изхода на летището, с него за около 10 минути бяхме на Funicolare Città Alta и се качихме в Стария град. Тъй като не бяхме закусвали седнахме да хапнем по парче пица в Il Fornaio. Три кафета и 3 парчета пица - 17 евро. Много вкусна пица, страхотна! След това се разходихме в Стария град - спокойно, чисто, красиво. С автобусче се качихме и до S. Vigilio /фуниколярът не работеше/. Гледките от горе си заслужават. Върнахме се, отново минахме през Стария град. След това слязохме в новата част на града и обядвахме в La Bruschetta. Остана време и за кафе в Bergamo Bistrò. След кафето, с автобус № 1 отидохме на летището. Внимавайте да се качите на автобус № 1, на който пише AEROPORTO! Прибрахме се с полет на Ryanair в 18:10 ч. и в 21:30 си бяхме в къщи 🙂 Мисля, че само в сряда е възможна тази комбинация. Благодаря, че я споделихте 🙂 17 3
Ivko Публикувано: 14 януари, 2020 Публикувано: 14 януари, 2020 На 6.12.2019 г. в 23:11, Eva eva каза: Автобус № 1 спира точно пред изхода на летището, с него за около 10 минути бяхме на Funicolare Città Alta и се качихме в Стария град. Ние събота летим за Лисабон през Бергамо и имаме 6 часа престой и се чудим какво да правим, че ще сме с куфари. А този автобус от градския транспорт ли се води, че гледам в сайта има и аеробъс, който също ходи до този фуникуляр за стария град дали е същия, че тук гледам има две спирки едната пише фуникуляр само, а другата CITTa Alta от където Вие сте се качили от снимките Из центъра дали има смисъл/какво да разглеждаме или да се качим само до Стария град. € 2,30 3 Zone ticket with luggage Valid for a single journey by Airport Bus and an unlimited number of journeys by all ATB services in the 'urban area' ( including funiculars and tramway till Martinella bus stop)
Тони Публикувано: 14 януари, 2020 Публикувано: 14 януари, 2020 Автобуса е един. Според мен направо в Чита Алта. Аз бих си оставила багажа срещу 5 евро. https://bagbnb.com/luggage-storage/bergamo/citta-alta/luggage-storage-citta-alta?dropOff=2020-01-14T14:15:49%2B01:00&pickUp=2020-01-15T10:00:00%2B01:00&bags=2 1
Eva eva Публикувано: 14 януари, 2020 Публикувано: 14 януари, 2020 @Ivko, оставете си куфарите на летището, ако намерите къде или с вас до Стария град, където е показала @Тони. Точно преди да излезете от сградата на летището, в дясно има туристически център, вземете карта за градския транспорт, за цял ден - 5 евро е. Вземете си и карта на града, безплатна. Един е автобусът - № 1, спирката му е точно при изхода на летището, отсреща. Според мен също директно се качете до Стария град, не слизайте в Новия - с автобус № 1 ще минете през главната улица на Новия град и в края е фуниколяра /и спирката така се казва/, с който ще се качите директно в Стария град. Друг вариант е да не слизате от автобус № 1 на фуниколяра, а директно да се качите с него в Стария град. И двата варианта са ок. Разходете се по главната улица в Стария град. Вече можете да се качите още по-високо до S. Vigilio с втория фуниколяр, който е в края на главната в Стария град. Ние като ходихме вторият фуниколяр не работеше и с автобусче се качихме до S. Vigilio. Горе е много готино, заслужава си. В Новия град няма кой знае какво за гледане, няма смисъл да слизате там. Старият град е по-интересен. На връщане внимавайте да хванете автобус № 1 на който пише AEROPORTO, че има и едни други автобус № 1, които не ходят на летището!!! 2 1
Фил Публикувано: 14 януари, 2020 Публикувано: 14 януари, 2020 преди 53 минути , Ivko каза: че ще сме с куфари Цък 2
Eva eva Публикувано: 14 януари, 2020 Публикувано: 14 януари, 2020 О, супер! И на летището можете да си оставите багажа. Само като идея, ако вали, или нямате достатъчно време, или сте фешън маниаци - можете да не ходите в Стария град, а да отидете в мола, който е точно срещу летището и няма да ви се налага да ползвате транспорт. 1
jul Публикувано: 17 октомври, 2021 Публикувано: 17 октомври, 2021 Да опресня инфото. Бергамо си е все така прекрасен. 1. Промени в транспорта няма. За летището автобусът е или със самолетче, или пише Aeropuerto. 2. Пиците на парче са си там 🐷 3. Чита Алта се пука по шевовете. Добре, че спахме в Il Sole, та ни запазиха маса за вечеря. Едни списъци с резервации, едно чудо... Щяхме да обикаляме като гаврошовци. Порциите са леко намалени, цените - същите. 4. Такива опашки на фуникуляра в двете посоки не бях виждала! Народът е полудЕл за живот. Имаше пазари, базари и какво ли не... Пълна бутаница, но на някое място пише вход и искат green pass - все едно врата в полето. 5. Има места за хранене, където без green pass не пускат. За влизане в Ориоцентър не искат, да купиш храна също, само ако ще консумираш на място. За влизане на летището искат, а после вътре още няколко пъти. Хапнахме, разходихме се... Чудничко 😎 8 1
Kremi Nikolova Публикувано: 18 октомври, 2021 Публикувано: 18 октомври, 2021 преди 6 часа, jul каза: Да опресня инфото. Бергамо си е все така прекрасен. 1. Промени в транспорта няма. За летището автобусът е или със самолетче, или пише Aeropuerto. 2. Пиците на парче са си там 🐷 3. Чита Алта се пука по шевовете. Добре, че спахме в Il Sole, та ни запазиха маса за вечеря. Едни списъци с резервации, едно чудо... Щяхме да обикаляме като гаврошовци. Порциите са леко намалени, цените - същите. 4. Такива опашки на фуникуляра в двете посоки не бях виждала! Народът е полудЕл за живот. Имаше пазари, базари и какво ли не... Пълна бутаница, но на някое място пише вход и искат green pass - все едно врата в полето. 5. Има места за хранене, където без green pass не пускат. За влизане в Ориоцентър не искат, да купиш храна също, само ако ще консумираш на място. За влизане на летището искат, а после вътре още няколко пъти. Хапнахме, разходихме се... Чудничко 😎 Благодаря Ви много 💕 Факт, народа е жаден за пътешествия, което само може да ни радва. Благодаря за опреснено инфо💕 Автобусите си се хващат пак на изхода на летище, нали? И същия такъв със самолетче тръгва и от Чита Алта предполагам, ако решим да спим там?? Ние спим в HostelBg, което е на 5мин от жп гарата и пак на толкова от спирките за автобуса за летището и за Чита алта (до катедралата). Пишат го хостел, но си е хотел и реално стаята дори беше по-голяма от тази в Бест уестърн- а в Милано, а чаршафите направо скэрцаха (чисто нови). Отделно, още като свиеш от спирката, има едно ресторантче, в което ползвахме 10% намаление като гости на Хостел Бг. 🤗🤗🤗 2
jul Публикувано: 18 октомври, 2021 Публикувано: 18 октомври, 2021 Да - от летището за Бергамо тръгва от същото място. На обратно е или 1✈️, или 1 AEROPORTO. Купихме билет от туристическия офис на летището. Напук на всичко, което се плаща без никакво пипане на пари, билетите там са "кесонли" 😉 Ако имате възможност да спите в Чита Алта, препоръчвам. Усещането е съвсем друго да се събудиш там, а особено сутрин /до към 11/, когато е пусто, може да се разходите без тълпи. За сравнение - Пиаца Векия по обяд И същото място около 9 часа Ако някой се кани да ходи в края на месеца - Пиците ..... Вода за кучета пред магазините 5
Kremi Nikolova Публикувано: 18 октомври, 2021 Публикувано: 18 октомври, 2021 Благодаря много. А само не разбрах, автобуса за летище тръгва ли от Чита Алта, защото по спомен го бях мернала?
jul Публикувано: 18 октомври, 2021 Публикувано: 18 октомври, 2021 Да, първата спирка е там и е много удобно да седне човек, защото после се напълва - https://www.google.com/maps/place/Colle+Aperto/@45.7062687,9.6583455,19z/data=!4m9!1m2!2m1!1sTransit+stations!3m5!1s0x4781514190f92e3d:0x19e433118fb4bc0a!8m2!3d45.706478!4d9.658367!15sChBUcmFuc2l0IHN0YXRpb25zkgEIYnVzX3N0b3A
Kremi Nikolova Публикувано: 18 октомври, 2021 Публикувано: 18 октомври, 2021 Благодаря още веднъж и успешна и ползотворна седмица 💕
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега