Прескочи до съдържание

Няколко часа в Бергамо, дайте идеи?

Георги

Препоръчани мнения

Не мога да си спомня можеше ли да се плаща с банкова карта вътре в автобуса от летище Бергамо? Май по някое време сложиха валидатори, където може да платиш директно с банкова карта?

Връзка към коментар
преди 15 минути , Argentique каза:

Аз съм плащала така.

От шофьора ли или както в София, направо на машинката картата вътре в автобуса? Четох, че една карта за един билет/пътник, не може с една карта да купиш два билета за двама души.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Привет,

изчетох темата, но имам някои въпроси и ще се радвам, ако можете да помогнете с актуална информация, тъй като съм се заела със сериозната организация на пътуването на 12 човека, шест от които деца.

1. Как стои въпросът с паркирането в Бергамо? Ще сме с рент а кар, в събота, през август, ще идваме от Лаго ди Гарда, вътре ще ни е й багажа и предпочитам направо  да го оставим на някой паркинг, за да се разходим за няколко часа и после да върнем колата точно преди полета, а да не ползваме градски транспорт.

2. Колко по-рано да сме на летището? Полета по план ще бъде  в 21,50ч. вечерта, мисля си, че и в 20,00ч. да сме там няма да е късно, но пък от друга страна предвид, че ще е средата на август, топ сезон, не мога да преценя колко ще е натоварено.  По мои спомени летището не е много голямо, пък и като сме в Шенген би трябвало бързо да се минава, но все пак не съм летяла от там от години и не знам какво да очаквам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 29.05.2024 г. в 19:02, bobole4e каза:

От шофьора ли или както в София, направо на машинката картата вътре в автобуса? Четох, че една карта за един билет/пътник, не може с една карта да купиш два билета за двама души.

Може - просто цъкаш картата два пъти.

На 30.05.2024 г. в 14:55, denita каза:

Привет,

изчетох темата, но имам някои въпроси и ще се радвам, ако можете да помогнете с актуална информация, тъй като съм се заела със сериозната организация на пътуването на 12 човека, шест от които деца.

1. Как стои въпросът с паркирането в Бергамо? Ще сме с рент а кар, в събота, през август, ще идваме от Лаго ди Гарда, вътре ще ни е й багажа и предпочитам направо  да го оставим на някой паркинг, за да се разходим за няколко часа и после да върнем колата точно преди полета, а да не ползваме градски транспорт.

2. Колко по-рано да сме на летището? Полета по план ще бъде  в 21,50ч. вечерта, мисля си, че и в 20,00ч. да сме там няма да е късно, но пък от друга страна предвид, че ще е средата на август, топ сезон, не мога да преценя колко ще е натоварено.  По мои спомени летището не е много голямо, пък и като сме в Шенген би трябвало бързо да се минава, но все пак не съм летяла от там от години и не знам какво да очаквам.

По точка 2  - май месец опашките бяха огромни за проверка на багажа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Izabela каза:

Може - просто цъкаш картата два пъти.

По точка 2  - май месец опашките бяха огромни за проверка на багажа.

Системата в Бергамо е като в София - при определен брой плащания отчита до сумата на дневната карта. За Бергамо е 8,50евро. Т.е. ако пътуват двама и повече, дори и да приеме повече от едно плащане, няма как да отчете над 8,50 за 24 часа. А това при евентуална проверка би било проблем.

И миналата седмица имаше грамадни опашки преди секюрити, но реално се минаваше неусетно. Всички скенери работеха, но не винаги е така. Юли и Август BGY е страшно натоварено до степен на непоносимост, според мен е добре да се отиде по-рано.

Някой ползвал ли е шкафчетата за багаж в мола до летището?

Видях ги на няколко входа на мола. Ето това са инструкциите:

IMG_20240530_134017719.jpg.3b71355ba25e72b4c22d8555cb29bd84.jpg

Някаква идея къде се намира този blue parking A7 сектор? 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 30.05.2024 г. в 14:55, denita каза:

Привет,

Привет,

По протокол, 2 часа преди полета най-късно трябва да сте на летище. Аз лично Ви съветвам да си го спазвате и да не чакате последния момент, защото това не е автобус и като го изпуснете и сте до там, ако няма други полети. А и да има, не се знае на какви цени ще са. Както е написано по-горе, по това време има и доста опашки. Абе не е ок да чакате последния момент. Отделно все пак е път и всичко се случва - недай си Боже не успеете да стигнете до летище, а сте си оставили само час до плета - пак изгаряте. Спазвайте си протокола, да ви е мирна главата и да помните прекараното време само с приятните мигове.

Иначе почти всеки от нас има разказ, който започва така ..." Ти помниш ли като бягахме за самолета ..." или " Да бе, в Бергамо - кога на косъм не изтървахме самолета" ... Та не, че няма да има адреналин, но ... ❤️  питате - отговарям! Весело изкарване.
🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, iMari каза:

Някой ползвал ли е шкафчетата за багаж в мола до летището?

Видях ги на няколко входа на мола. Ето това са инструкциите:

IMG_20240530_134017719.jpg.3b71355ba25e72b4c22d8555cb29bd84.jpg

Някаква идея къде се намира този blue parking A7 сектор? 

Преди беше с монета, явно има промени. И аз бих се радвала някой да внесе яснота.

Връзка към коментар
преди 43 минути , denita каза:

Ок. Благодаря на всички! Колата съм я букнала за връщане в 19,30, полета е 21,50. Би трябвало всичко да е наред.

Екстра си 🙂

Винаги е по-добре да чакаш, особено като става дума за самолет 😉

*Като давам този съвет, винаги се сещам за моите приятели, които така се замотаха на лет Истанбул и отиват накрая при един полицай, щото никой няма на гише и го питат ... "Самолет .. " и той "Самолет фиуууу " 🤣🤣🤣 излетял, т.е 🤣🤣🤣

Та така 😃 Весело от мен ♥️

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.