Моника Публикувано: 15 май Сподели Публикувано: 15 май преди 15 минути , Jorro каза: Даже направо от техния сайт, на мен си ми излиза опция с трансфер точно на 31.05. направи принтскрийн и прати на мейла да ти го оправят и готово. преди 16 минути , infectedmushroom каза: За да си спестиш писане на майли и тн , направо им приложи скрииншот от сайта на Ибериа с опцията за по късния полет и им кажи, че има как! Благодаря! Така ще направя. Връзка към коментар
adreno Публикувано: 16 май Сподели Публикувано: 16 май Една от 220ките е дала фира (двигател) и е кацнала аварийно във Виена. Предвид, че има генерален проблем с двигателите на модела - може и да се позадържи повечко на земя. Явно наместват разписанието. 4 Връзка към коментар
Моника Публикувано: 20 май Сподели Публикувано: 20 май На 15.05.2024 г. в 20:50, Моника каза: Благодаря! Така ще направя. Направих каквото ме посъветвахте, пратих им скрийншоти от техния сайт и от сайта на Иберия. Имали били договор за определени полети с Иберия, нямало как да сменят втория полет. Спряха да отговарят на имейлите. Няколко дни по-късно все пак отговориха и ще върнат парите за билетите 😃 4 1 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 20 май Сподели Публикувано: 20 май преди 2 часа, Моника каза: Направих каквото ме посъветвахте, пратих им скрийншоти от техния сайт и от сайта на Иберия. Имали били договор за определени полети с Иберия, нямало как да сменят втория полет. Спряха да отговарят на имейлите. Няколко дни по-късно все пак отговориха и ще върнат парите за билетите 😃 Тия са скандални както обикновено. А те не продават ли в момента билет с връзка на сайта как така не могат да ти го сменят и твоя със същия? 4 Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 20 май Сподели Публикувано: 20 май преди 5 часа, Моника каза: Направих каквото ме посъветвахте, пратих им скрийншоти от техния сайт и от сайта на Иберия. Имали били договор за определени полети с Иберия, нямало как да сменят втория полет. Спряха да отговарят на имейлите. Няколко дни по-късно все пак отговориха и ще върнат парите за билетите 😃 Аз бих питал и Ибериа дали това е така, и бих сложил в копие БГ Еър . Това ако ви се занимава разбира се 1 Връзка към коментар
Моника Публикувано: 20 май Сподели Публикувано: 20 май преди 5 часа, Jorro каза: Тия са скандални както обикновено. А те не продават ли в момента билет с връзка на сайта как така не могат да ти го сменят и твоя със същия? преди 2 часа, infectedmushroom каза: Аз бих питал и Ибериа дали това е така, и бих сложил в копие БГ Еър . Това ако ви се занимава разбира се Честно казано изобщо не искам да се занимавам повече с тях 😃 На по-неадекватен съпорт не съм попадала. 4 Връзка към коментар
Ardent Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май На 17.05.2024 г. в 0:14, adreno каза: Една от 220ките е дала фира (двигател) и е кацнала аварийно във Виена. Предвид, че има генерален проблем с двигателите на модела - може и да се позадържи повечко на земя. Явно наместват разписанието. Днес видях тази 220-ка да си седи още във Виена. Надявам се вече да имат идея дали и кога ще могат да я ползват. Връзка към коментар
мими Публикувано: 26 май Сподели Публикувано: 26 май Имам билет двупосочен с България Еър, закупен чрез фирма. На сайта им излиза, че няма такава регистрация. От фирмата ми пратиха скрийншот и там се вижда моята регистрация и казаха, че проблеми няма. Опитах от тел. и от компютър, чрез код и чрез номер на е-билет. Не става. Да, но аз трябва да се чекна 24 часа преди полета онлайн, а не ми излиза регистрацията! На заминаване да кажем ще ми помогнат на летището в София, но на връщане? Полетът на връщане е рано сутринта в неделя. Фирмата не работи тогава. Мога да направя това чекване най-рано в събота сутринта (пак не работи фирмата). Моля за помощ! Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 26 май Сподели Публикувано: 26 май преди 51 минути , мими каза: Имам билет двупосочен с България Еър, закупен чрез фирма. На сайта им излиза, че няма такава регистрация. От фирмата ми пратиха скрийншот и там се вижда моята регистрация и казаха, че проблеми няма. Опитах от тел. и от компютър, чрез код и чрез номер на е-билет. Не става. Да, но аз трябва да се чекна 24 часа преди полета онлайн, а не ми излиза регистрацията! На заминаване да кажем ще ми помогнат на летището в София, но на връщане? Полетът на връщане е рано сутринта в неделя. Фирмата не работи тогава. Мога да направя това чекване най-рано в събота сутринта (пак не работи фирмата). Моля за помощ! Трябва ви PNR и фамилията като ако сте с две те се пишат слято. Няма да имате проблем на връщане с документ на чек ин ще ви намерят резервацията. Връзка към коментар
мими Публикувано: 26 май Сподели Публикувано: 26 май преди 54 минути , Jorro каза: Трябва ви PNR и фамилията като ако сте с две те се пишат слято. Няма да имате проблем на връщане с документ на чек ин ще ви намерят резервацията. Благодаря за отговора. Разбира се, че въвеждам код и фамилия (една е). На връщане нямам куфар за чекване. Вероятно ще трябва да се редя на опашката за куфарите? Дали ще трябва и да плащам? И друго - имам поръчано такси до летището, но съчетавам с други, чийто полет е по-късно от моя, затова ще пристигна на летището в последния момент. Неделя рано сутринта ще е. Има ли офис физически на България еър в София, който да посетя? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 26 май Сподели Публикувано: 26 май "чрез фирма" значи през посредник или от фирмата са ви купили билетите? Ако е през посредник понякога има 2 PNR , един за издаващия билетите и един за авиокомпанията, но из билета трябва да ги пише и двата. Не мисля, че има изискване да се чекирате 24ч предварително онлайн. 1 1 Връзка към коментар
Tim Публикувано: 26 май Сподели Публикувано: 26 май преди 2 часа, мими каза: двупосочен с България Еър На телефона не отговарят, но на мейла реагират сравнително бързо. Ако хипотетично първият полет е от БГ летище, отивате само с документ за самоличност, ще ви намерят и отпечатат първият билет. Тогава може да ги помолите да ви отпечатат и билета за връщане. Веднъж преди време при полет Варна-Берлин/Берлин-Варна, на летище Варна ми съдействаха по този начин. 2 Връзка към коментар
vinidj Публикувано: 29 май Сподели Публикувано: 29 май На 26.05.2024 г. в 10:26, мими каза: Имам билет двупосочен с България Еър, закупен чрез фирма. На сайта им излиза, че няма такава регистрация. От фирмата ми пратиха скрийншот и там се вижда моята регистрация и казаха, че проблеми няма. Опитах от тел. и от компютър, чрез код и чрез номер на е-билет. Не става. Да, но аз трябва да се чекна 24 часа преди полета онлайн, а не ми излиза регистрацията! На заминаване да кажем ще ми помогнат на летището в София, но на връщане? Полетът на връщане е рано сутринта в неделя. Фирмата не работи тогава. Мога да направя това чекване най-рано в събота сутринта (пак не работи фирмата). Моля за помощ! Работят винаги на летището Бг Еър и чекират безплатно и на място. Номерът на резервацията явно е различна от номера PNR-a. В добрите агенции дават точните номера и дори чекират билета на хората, ако имате проблеми пишете ми 😉 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 27 юни Сподели Публикувано: 27 юни България еър са излезли със съобщение за Израел, че вече ще трябва някаква електронна форма да се попълва, за разрешение, от 1 юли... нещо като e-Visa. А тя от 1 август няма да е и безплатна. https://www.air.bg/bg/novini/novi-usloviya-za-pytuvashtite-do-izrael-v-sila-ot-1-yuli-2024-g Отделно ... полетите до Бургас тамън тръгват ... и виждам, че спират на 8 септември. Дори не са всеки ден в последната седмица. Лятото става все по-дълго, започва още от май и е до края на септември, те започват в края на юни и спират на 8 септември. И всъщност имаме полети само през юли и август? И то в неудобни часове, вечер късно? Пристигане в 21.30 в Бургас? Поне 2-3 дни седмично да има сутрешни полети... Отделно и махането на полетите от гейт D1 на Т2 в София и смесването с всички останали международни полети и изискването пътниците да са 2 часа преди полет до Бургас и Варна... Изобщо тази година са тотал щета! И България еър, и летището! 10 Връзка към коментар
yordanov Публикувано: 27 юни Сподели Публикувано: 27 юни Информацията им за Израел е коректна. Пилотната програма за предварителното разрешение стартира на 1.06 за американци и германци. От 1.07 се отваря за други националности, включително българи. По време на пилотната програма няма такса, но не е и задължително да участваш. След 1.08 електронното разрешително става задължително с такса от 25 шекела и важи за 2 години. П.П Още ли има хора, на които гейт D1 им липсва? До сега не съм ходил 2 часа по-рано, а летя до Варна с полета в 7:00, когато има немалко други полети. Не помня да съм чакал повече от 15-20 мин на секюрити. 1 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 27 юни Сподели Публикувано: 27 юни Е да речем, на мен. Бързо, удобно, а скенерите са само за пътници до Бургас/Варна. Но не това е важно. Неудобните вечерни полети София-Бургас? А фактът, че са само през юли и август? 1, 2, 6, 7, 8 септември... и айде. А полетите на Раян и Уизеър от Полша и Прибалтика до Бургас са си до края на октомври, защото очевидно са разбрали ,че сезонът не приключва на 8 септември... 3 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 27 юни Сподели Публикувано: 27 юни Отделно, че цените на полетите до Бургас са по високи от доста полети до европейски градове. Толкова се надявах че ще си спестя дрънкането по Тракия и една нощувка там, ако пуснат нормален полет, но не. За да отида да си свърша работа (около 6 часа време в Бургас) трябва да направя една нощувка и да дам над 200 лв за билет. Мдааа, пак ще е с колата. Че докато аз се трудя, други и плаж могат да направят 😉. И вечерта да съм си в София. 4 1 Връзка към коментар
pr284 Публикувано: 28 юни Сподели Публикувано: 28 юни преди 11 часа, Hakkâri Spor каза: Е да речем, на мен. Бързо, удобно, а скенерите са само за пътници до Бургас/Варна. Но не това е важно. Неудобните вечерни полети София-Бургас? А фактът, че са само през юли и август? 1, 2, 6, 7, 8 септември... и айде. А полетите на Раян и Уизеър от Полша и Прибалтика до Бургас са си до края на октомври, защото очевидно са разбрали ,че сезонът не приключва на 8 септември... На мен ми е странно, че още поддържат тази линия. Или се ползва за трансфери към други полети през летния сезон. А сезонът реално си приключва в началото на септември, преди 3 години като бях в Бургас на командировка, точно около 6 септември си имаше такъв силен вятър, че морето не ставаше за нищо. 2 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 28 юни Сподели Публикувано: 28 юни Май така се е случило в конкретната година. Имаше няколко години, в които и началото на октомври беше жега. А миналата година летях от Каунас до Бургас в средата на октомри и беше някаква невиждана жега (циганско лято), та и литовците от самолета удариха шестица от тотото. преди 3 часа, Lyubina каза: Отделно, че цените на полетите до Бургас са по високи от доста полети до европейски градове. Има и за 114 лв Бургас-София в края на август и първата седмица на септември. Бих си взел. А София-Бургас не ме устройва, заради късния час. По-скоро със спален вагон, ако изобщо успея да резервирам от сайта на БДЖ, че всичко се изчерпва веднага. Абе... не го доизмислиха тази година с полетите. И ГъливЕър не пуснаха пак полети до Бургас, бяха доста евтини по време на пандемията. 2 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 29 юни Сподели Публикувано: 29 юни 114 лв еднопосочно 🤔 При условие, че колата в двете посоки ми излиза малко повече от това число? И няма да плащам нощувка? ... Е, ще стана рано, ще пътувам повече, но ще си разпределя времето според моите задачи и планове. И ще си имам и компания, че колкото и да обичам да пътувам, 8 часа сама в колата (сборно) и на мен ми става скучно 😄 Единственият проблем са лудите по магистралата и многото дупки по Тракия, но то това вече е повсеместно явление. Връзка към коментар
Венелин Публикувано: 29 юни Сподели Публикувано: 29 юни Горе-долу откакто има готова магистрала Тракия, всяка година някой се престрашава да пусне полети София-Бургас за 2-3 месеца лятото. Тези полети се ползват главно от: гастарбайтери без коли, половинки от семейства, които пътуват ваканционно, докато другият работи, чужди туристи от далечни земи, които искат да посетят и Западна България в комбинация с морска почивка. Всичко това намалява значително след 6-ти септември. А те допълват значително търсенето, за да оправдаят наличието на полет. Дори и да има един полет на ден в "удобни" часове, те няма да са удобни за всички и в двете посоки. И тогава част от пътниците се качват на колите, които на всичкото отгоре понякога излизат и по-евтино, дори и за сам човек. 1 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 29 юни Сподели Публикувано: 29 юни В момента, Lyubina каза: 114 лв еднопосочно 🤔 При условие, че колата в двете посоки ми излиза малко повече от това число? И няма да плащам нощувка? ... Да речем, че не всички имат кола и не всички шофират. А и пътят не е няколко часа, а е 40 минути със самолет. И да, в едната посока. В другата не гледам цените, защото полетите не са ми удобни като часове. Ако искам да пристигна в Бургас, предпочитам да е в първата половина от деня, не в 21.30 В момента, Венелин каза: Дори и да има един полет на ден в "удобни" часове, те няма да са удобни за всички и в двете посоки. То затова се прави разписание... през ден да са сутрешни и през ден да са вечерни. И така има пълно щастие. Имало е такива години, не е нещо ново и не си го измислям. Засега полетите са удобни само за бургазлии. И нека не обобщаваме, че пътуват само гастербайтери и т.н. , или пък само за море. И аз не съм "чужд турист от далечна земя", а българин от София. Как точно трябва да ида до Бургас, ако нямам автомобил, бихте ли ме посъветвали? А и не всичко е туризъм. В този град също има фирми и също има бизнес. Във Варна има и затова се поддържа целогодишна линия София-Варна, то не е само заради морето, очевидно. А и ... след като в София има най-много фирми, дава се възможност на бургазлии и варненци да пътуват до София и да се върнат. Като гледам, всеки гледа само от своята камбанария в тази тема. 1 Връзка към коментар
aladinoplus Публикувано: 29 юни Сподели Публикувано: 29 юни Здравейте, Имам нужда от съвет със следния казус. Летище Леонардо Да Винчи в Рим. Група от 5 човека не е допусната на полет на италианските до София. Билетите са от агенция. BG Air отменят полет и пренасочват към полета на италианците. На гишета за чекиране отказват да четирите всички от групата под претекст BG Air не е платила лихви за отмяна на полет. От друго гише на италианските препотвърждават, че няма да ги качат. Чака се агенцията за реакция. Как процедираме и на какво обезщетение имаме право? Доколкото знам BG Air няма гише на летището. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 29 юни Сподели Публикувано: 29 юни Ако е вече деня на полета, няма нужда да се минава през агенцията, може направо България Еър, не знам имат ли представителство или по телефона. преди 18 минути , aladinoplus каза: претекст BG Air не е платила лихви за отмяна на полет Няма такова нещо, по-скоро трябва БГ Еър да платят билета на италианците и да не са го направили. Тоест те си носят отговорност. Предполагам стандартната компенсация си важи. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 25 юли Сподели Публикувано: 25 юли AF/KLM се завръщат на българския пазар в кодшеър с националния превозвач ... неочаквана , но страхотна новина !!! https://www.dnes.bg/business/2024/07/25/bylgariia-eyr-vyzobnoviava-partniorstvoto-si-s-air-france-i-klm.614809 През лятото националният авиопревозвач възобновява кодшеър партньорството си с френската компания Air France и нидерландския превозвач KLM. Сътрудничеството, което носи редица ползи на европейските пасажери, е под формата на интерлайн споразумение за размяна на кодове върху полети, изпълнявани от "България Еър". Партньорството и споделянето на кодове между „България Еър“ и обединението Air France/KLM важи за полетите София - Париж и София - Амстердам и вече е достъпно в резервационните системи, като освен индивидуални резервации, е възможно да се заявят и групови пътувания със заминаване от Франция или България. В следствие на договора за партньорство пътуванията на нашите сънародници до Ница, Лион и Бордо могат да бъдат издадени на една бланка с тръгване от София или от Варна. Пътниците, минаващи транзитно през летищата с голям избор от удобни трансферни връзки - Шарл дьо Гол в Париж и Схипхол в Амстердам, също могат да се възползват от кодшеринга, за да продължат пътуването си до друга дестинация в Европа или света. В рамките на редовната си директна линия „България Еър“ ежедневно изпълнява сутрешни полети от София до Париж с излитане в 7:10 ч. и пристигане в 9:10 ч. местно време. Връщането от френската столица също е в удобен час - 10:15 ч., а пристигането в София е в 14:00 часа. В някои дни от седмицата на разположение на пътуващите е и втори следобеден полет до Париж, с връщане до София късно вечерта, което прави завръщането на сънародниците ни зад граница за летния период лесно и удобно. Полетите от София до Амстердам също са на ежедневна база, с тръгване от столицата в 7:10 ч. и кацане в Амстердам в 9:00 ч. местно време. Модерните и функционални самолети на националния превозвач излитат обратно към България в 10:15 ч. и кацат в София в 14:00 ч. Пасажерите в икономична класа имат право на 10 кг ръчен багаж, дамска чанта или лаптоп, като получават безплатен check-in и кетъринг на борда с топъл сандвич, шоколадче, вода и освежаващи напитки. 17 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от vinidj,
Мейл за закупуване на багаж и връзка с FB
Препоръчано от chandni
1 реакция
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега