Прескочи до съдържание

Барселона

Цвете

Препоръчани мнения

Колко човека сте и какъв бюджет гоните горе долу ?Метро има почти навсякъде :) Gracia е класика, много я харесвам :)

Двамата със съпруга и деветгодишна девойка.Идеята ми е да не е навалица и глъчка до сред нощ.За бюджет да речем до 80Е на вечер.Предпочитаме апартамент,за да сме относително независими,а и да си ползваме кухнята,когато ни се прииска нашенска пържолка с бирка ;) .

Връзка към коментар

Тълпите вече ще са си заминали през октомври , а глъчката е около Ла Рамбла и Баре Готико

...иначе тишина :)

Чудно!Тогава ще взема да изчакам за апартамента,че като гледам сега цените колкото юлските,августовските и септемврийските. :)

Връзка към коментар

За съжаление не мога да ти помогна много с информация с апартаменти, но със сигурност има много варианти в airbnb и подобните му сайтове. Двата квартала , които ти препоръча Stenk са доста добър вариант, към тях мога да добавя и друг мой много любим район - около метро станции - Collblanc, Badal и евентуално Les Corts - този триъгълник. Сравнително близо до центъра с метрото и далеч от туристите и комерса, един от най-автентичните райони на Барселона и не на последно място близо до стадиона :) И Октомври не е чак толкова слабо там, а за airbnb според мен си действай от сега, за да намериш хубаво място - 2 месеца е прекалено къс срок.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Миналия октомври (от 17 до 22.10.2014) и аз бях в Барселона. Времето беше страхотно и даже жегата ми беше малко в повече. Хора си имаше навсякъде, дори и плажът беше пълен. Ние бяхме наели стая от airbnb, защото бяхме само 2 човека и нямахме нужда от цял апартамент. Апартаментът, в който спахме беше на 2 мин. от Agbar tower и Place de les Glories Catalanes. Районът не беше лош и понеже ние ходим доста пеша - обиколихме цялата Барселона без да се качваме на метро (освен до летището разбира се), но иначе там има и удобна спирка на метрото, има и големи супермаркети (като например Карфур). За стаята платихме 120евро за 5 нощувки. (запазване на стаята - 2 септември 2014)

Редактирано от Nati
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, имам нужда от малко помощ относно пътуването в Барселона.

Ще отседнем във вила в Марторел - което се води зона 3 доколкото видях.

Ще пътуваме до Барселона с влак до пл. Испания. Питането ми е каква карта да взема за пътуване? Дали T10 за 3-та зона и когато стигна пл. Испания да валидирам за метрото Т10 за първа зона, или да продължа пътуването с вече валидираната карта за 3 зона. Нещо се омотах с тези карти.

Благодаря ви предварително!

Връзка към коментар

Ще пътуваме до Барселона с влак до пл. Испания. Питането ми е каква карта да взема за пътуване? Дали T10 за 3-та зона и когато стигна пл. Испания да валидирам за метрото Т10 за първа зона, или да продължа пътуването с вече валидираната карта за 3 зона. Нещо се омотах с тези карти.

Някой да помогне на новият магеланец? :)

Връзка към коментар

Когато стигнете до пл.Испания и искате да продължите пътуването с друго превезно средство веднага, то можете да го направите със същия билет в рамките на 75 минути, + 15 минути за всяка зона.

Още информация.

След това, когато искате да използвате транспорт само в първа зона си използвайте подходящ билет за зоната.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте, искам да попитам кой е най-удачният начин за предвижване от Барселона до Валенсия и след това до Мадрид. Изчетох доста теми от форума, но така и не успях да се ориентирам.
Също съм леко изненадана от цените на нощувките в Барселона (които не са извън града), около 50-60Е на нощувка за двама души (от 20.09 до 22.09 вкл.). Такива ли са цените за това време на сезона :)

Връзка към коментар

За мен най-удачният вариант от Барселона до Валенсия е с автобус - www.alsa.es - цените започват от 6 евро, ако се купят онлайн предварително. Пътува се 4 часа, влаковете са с около час по-бързи, но стартират от 22,50 евро на горе. За Мадрид след това вече с влак , за около час и половина и цени от 27 евро на горе. Нощувките в средата на Септември, винаги са сложна работа, защото тогава е фестивала на града - La Merce и има много голям наплив от туристи и съответно и цените са по-високи от нормално. Тази година фестивала ще е от 18 до 24 Септември,защото на 27ми има избори за местния парламент,  така че е хубаво да се вземат от по-рано.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте на 23 септември ще пътуваме от Мадрид до Барселона с влак и ще отседнем ето тука

Avinguda Mistrab 61

Може ли да ми кажете как най-лесно се стига от гарата с обществен транспорт(какви връзки) до това място и след това до летището. И може ли да ползваме картата Т10/4 възрастни сме/?

Връзка към коментар

Здравейте на 23 септември ще пътуваме от Мадрид до Барселона с влак и ще отседнем ето тука

Avinguda Mistrab 61

Може ли да ми кажете как най-лесно се стига от гарата с обществен транспорт(какви връзки) до това място и след това до летището. И може ли да ползваме картата Т10/4 възрастни сме/?

С гъгъл мапс най-лесно може да си провериш. Написваш начална и крайна точка, избираш градски транспорт като начин на предвижване и ти изкарва вариантите

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

С карта Т10 може да я ползвате всичките няма проблем. Цяла Барселона е една зона (зона 1).

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ако планувате да ходите в Барсеона - ходете по време на фестивала La Merce.

ИЗУМИТЕЛНО Е.

Град, който кипи ден и нощ от най- интересни събития.

Тази година беше от 18 до 24.09.

Последната вечер имаше заря под съпровод на музика около 30-35 минути. Нещо невероятно.

Заря, по- хубава дори от зарята на много държави за Нова година.

И не само зарята беше невероятна. Имаше на всеки площад различни концерти, музика, танци, парад на куклите, човешките кули и много, много други интересни прояви.

Ако ви заинтригувах - отворете

http://lameva.barcelona.cat/merce/en/

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Някой да е ползвал Barcelona Express Card - моля за впечатления?

Прилагам линк какво представлява: http://barcelonacard.partner.city-discovery.com/

Както винаги с такива карти, прецени какво искаш да видиш, сметни входовете и накрая виж дали излиза сметката :) В най-общия случай излизаш на плюс, само ако обикаляш като изоглавен всичките атракции включени в нея. Може да решиш, че излизанеето на плюс не ти е важно, ако картата предлага градски транспорт (ако смяташ да го ползваш и купуването на билетчета е сложно) или вход по атракциите, на който не чакаш на опашки. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Както винаги с такива карти, прецени какво искаш да видиш, сметни входовете и накрая виж дали излиза сметката :) В най-общия случай излизаш на плюс, само ако обикаляш като изоглавен всичките атракции включени в нея. Може да решиш, че излизанеето на плюс не ти е важно, ако картата предлага градски транспорт (ако смяташ да го ползваш и купуването на билетчета е сложно) или вход по атракциите, на който не чакаш на опашки.

Подкрепям мнението на Жоро! Ние я пропуснахме, защото влизахме само в катедралата, а Барселона е много приятен пешеходен град. Използвахме градски транспорт за по-отдалечените точки , мисля че си бяхме взели талон за 10 пътувания ( ако се лъжа, моля някой да ме поправи :) ).

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Малък ъпдейт от скорошната ни визита в Барселона, талоните за по 10 пътувания са реално най-удачаният вариант за придвижване в града както индивидуално, така и за семейства - с един талон (просто се маркира 3 пъти). Актуалната му цена е 10 евро. Ако се плаща на шофьор в градския транспорт цената на билетче е 2.15 евро. Туристическите автобуси, които обикалят по забележителностите в града излизат по 27 евро на човек за ден на човек а 38 евро за 2 дни. Дори през Декември при температури до 16 градуса през деня Барселона държи добра концентрация на туристи :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте

Имам намерение към средата на Март да посетя Барселон. Дали някой може да ми даде информация за музея на Дали във Фигуерес? Интересуваме дали си заслужава да се види и от къде може дасе хване влак до там

благодаря ви предварително  :) 

Връзка към коментар

Здравей.

Според мен музея си заслужава определено, но трябва да се отдели поне половин ден за него. Влак може да се хване от Barcelona Sants. Билет за влака и повече информация може да намериш на сайта на Renfe.

Поздрави

Връзка към коментар

Здравей.

Според мен музея си заслужава определено, но трябва да се отдели поне половин ден за него. Влак може да се хване от Barcelona Sants. Билет за влака и повече информация може да намериш на сайта на Renfe.

Поздрави

мерси за отговора. Имате предвид половин ден само за музея или това време вкючва и пътуването, защото няма релана представа колоко пътува влака от Барселона до Фигуерес

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.