mamaivy Публикувано: 28 юни, 2015 Сподели Публикувано: 28 юни, 2015 Колко човека сте и какъв бюджет гоните горе долу ?Метро има почти навсякъде Gracia е класика, много я харесвам Двамата със съпруга и деветгодишна девойка.Идеята ми е да не е навалица и глъчка до сред нощ.За бюджет да речем до 80Е на вечер.Предпочитаме апартамент,за да сме относително независими,а и да си ползваме кухнята,когато ни се прииска нашенска пържолка с бирка . Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 28 юни, 2015 Сподели Публикувано: 28 юни, 2015 Тълпите вече ще са си заминали през октомври , а глъчката е около Ла Рамбла и Баре Готико ...иначе тишина 1 Връзка към коментар
mamaivy Публикувано: 28 юни, 2015 Сподели Публикувано: 28 юни, 2015 Тълпите вече ще са си заминали през октомври , а глъчката е около Ла Рамбла и Баре Готико ...иначе тишина Чудно!Тогава ще взема да изчакам за апартамента,че като гледам сега цените колкото юлските,августовските и септемврийските. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 28 юни, 2015 Сподели Публикувано: 28 юни, 2015 Със сигурност ще намериш нещо добро. Имаш много време да избираш. Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 29 юни, 2015 Сподели Публикувано: 29 юни, 2015 За съжаление не мога да ти помогна много с информация с апартаменти, но със сигурност има много варианти в airbnb и подобните му сайтове. Двата квартала , които ти препоръча Stenk са доста добър вариант, към тях мога да добавя и друг мой много любим район - около метро станции - Collblanc, Badal и евентуално Les Corts - този триъгълник. Сравнително близо до центъра с метрото и далеч от туристите и комерса, един от най-автентичните райони на Барселона и не на последно място близо до стадиона И Октомври не е чак толкова слабо там, а за airbnb според мен си действай от сега, за да намериш хубаво място - 2 месеца е прекалено къс срок. 2 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 30 юни, 2015 Сподели Публикувано: 30 юни, 2015 (редактирано) Миналия октомври (от 17 до 22.10.2014) и аз бях в Барселона. Времето беше страхотно и даже жегата ми беше малко в повече. Хора си имаше навсякъде, дори и плажът беше пълен. Ние бяхме наели стая от airbnb, защото бяхме само 2 човека и нямахме нужда от цял апартамент. Апартаментът, в който спахме беше на 2 мин. от Agbar tower и Place de les Glories Catalanes. Районът не беше лош и понеже ние ходим доста пеша - обиколихме цялата Барселона без да се качваме на метро (освен до летището разбира се), но иначе там има и удобна спирка на метрото, има и големи супермаркети (като например Карфур). За стаята платихме 120евро за 5 нощувки. (запазване на стаята - 2 септември 2014) Редактирано 30 юни, 2015 от Nati 1 Връзка към коментар
AJ123 Публикувано: 6 юли, 2015 Сподели Публикувано: 6 юли, 2015 Здравейте, имам нужда от малко помощ относно пътуването в Барселона. Ще отседнем във вила в Марторел - което се води зона 3 доколкото видях. Ще пътуваме до Барселона с влак до пл. Испания. Питането ми е каква карта да взема за пътуване? Дали T10 за 3-та зона и когато стигна пл. Испания да валидирам за метрото Т10 за първа зона, или да продължа пътуването с вече валидираната карта за 3 зона. Нещо се омотах с тези карти. Благодаря ви предварително! Връзка към коментар
Георги Публикувано: 7 юли, 2015 Сподели Публикувано: 7 юли, 2015 Здравейте, имам нужда от малко помощ относно пътуването в Барселона. Ще отседнем във вила в Марторел - което се води зона 3 доколкото видях. Ще пътуваме до Барселона с влак до пл. Испания. Питането ми е каква карта да взема за пътуване? Дали T10 за 3-та зона и когато стигна пл. Испания да валидирам за метрото Т10 за първа зона, или да продължа пътуването с вече валидираната карта за 3 зона. Нещо се омотах с тези карти. Благодаря ви предварително! Някой да помогне на новият магеланец? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 7 юли, 2015 Сподели Публикувано: 7 юли, 2015 Здравейте, имам нужда от малко помощ относно пътуването в Барселона. Ще отседнем във вила в Марторел - което се води зона 3 доколкото видях. Ще пътуваме до Барселона с влак до пл. Испания. Питането ми е каква карта да взема за пътуване? Дали T10 за 3-та зона и когато стигна пл. Испания да валидирам за метрото Т10 за първа зона, или да продължа пътуването с вече валидираната карта за 3 зона. Нещо се омотах с тези карти. Благодаря ви предварително! Когато стигнете до пл.Испания и искате да продължите пътуването с друго превезно средство веднага, то можете да го направите със същия билет в рамките на 75 минути, + 15 минути за всяка зона. Още информация. След това, когато искате да използвате транспорт само в първа зона си използвайте подходящ билет за зоната. 4 Връзка към коментар
Ina Dimitrova Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 Здравейте, искам да попитам кой е най-удачният начин за предвижване от Барселона до Валенсия и след това до Мадрид. Изчетох доста теми от форума, но така и не успях да се ориентирам.Също съм леко изненадана от цените на нощувките в Барселона (които не са извън града), около 50-60Е на нощувка за двама души (от 20.09 до 22.09 вкл.). Такива ли са цените за това време на сезона Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 За мен най-удачният вариант от Барселона до Валенсия е с автобус - www.alsa.es - цените започват от 6 евро, ако се купят онлайн предварително. Пътува се 4 часа, влаковете са с около час по-бързи, но стартират от 22,50 евро на горе. За Мадрид след това вече с влак , за около час и половина и цени от 27 евро на горе. Нощувките в средата на Септември, винаги са сложна работа, защото тогава е фестивала на града - La Merce и има много голям наплив от туристи и съответно и цените са по-високи от нормално. Тази година фестивала ще е от 18 до 24 Септември,защото на 27ми има избори за местния парламент, така че е хубаво да се вземат от по-рано. 1 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 а пробва ли airbnb за нощувките? би трябвало там да са по-ниски цените Връзка към коментар
Ina Dimitrova Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 Извинете, имах предвид 20.08-29.08 не септември Връзка към коментар
Rayka Petrova Публикувано: 15 септември, 2015 Сподели Публикувано: 15 септември, 2015 Здравейте на 23 септември ще пътуваме от Мадрид до Барселона с влак и ще отседнем ето тука Avinguda Mistrab 61 Може ли да ми кажете как най-лесно се стига от гарата с обществен транспорт(какви връзки) до това място и след това до летището. И може ли да ползваме картата Т10/4 възрастни сме/? Връзка към коментар
Rayka Petrova Публикувано: 15 септември, 2015 Сподели Публикувано: 15 септември, 2015 Също така ме интересува къде се провежда фестивaлa La Merce? Връзка към коментар
lisska99 Публикувано: 15 септември, 2015 Сподели Публикувано: 15 септември, 2015 Здравейте на 23 септември ще пътуваме от Мадрид до Барселона с влак и ще отседнем ето тука Avinguda Mistrab 61 Може ли да ми кажете как най-лесно се стига от гарата с обществен транспорт(какви връзки) до това място и след това до летището. И може ли да ползваме картата Т10/4 възрастни сме/? С гъгъл мапс най-лесно може да си провериш. Написваш начална и крайна точка, избираш градски транспорт като начин на предвижване и ти изкарва вариантите Връзка към коментар
ilkosem Публикувано: 28 септември, 2015 Сподели Публикувано: 28 септември, 2015 С карта Т10 може да я ползвате всичките няма проблем. Цяла Барселона е една зона (зона 1). Връзка към коментар
Rayka Petrova Публикувано: 13 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2015 Ако планувате да ходите в Барсеона - ходете по време на фестивала La Merce. ИЗУМИТЕЛНО Е. Град, който кипи ден и нощ от най- интересни събития. Тази година беше от 18 до 24.09. Последната вечер имаше заря под съпровод на музика около 30-35 минути. Нещо невероятно. Заря, по- хубава дори от зарята на много държави за Нова година. И не само зарята беше невероятна. Имаше на всеки площад различни концерти, музика, танци, парад на куклите, човешките кули и много, много други интересни прояви. Ако ви заинтригувах - отворете http://lameva.barcelona.cat/merce/en/ 2 Връзка към коментар
Member324 Публикувано: 29 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2015 Някой да е ползвал Barcelona Express Card - моля за впечатления? Прилагам линк какво представлява: http://barcelonacard.partner.city-discovery.com/ Връзка към коментар
Георги Публикувано: 29 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2015 Някой да е ползвал Barcelona Express Card - моля за впечатления? Прилагам линк какво представлява: http://barcelonacard.partner.city-discovery.com/ Както винаги с такива карти, прецени какво искаш да видиш, сметни входовете и накрая виж дали излиза сметката В най-общия случай излизаш на плюс, само ако обикаляш като изоглавен всичките атракции включени в нея. Може да решиш, че излизанеето на плюс не ти е важно, ако картата предлага градски транспорт (ако смяташ да го ползваш и купуването на билетчета е сложно) или вход по атракциите, на който не чакаш на опашки. 2 Връзка към коментар
alex___ Публикувано: 29 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2015 Както винаги с такива карти, прецени какво искаш да видиш, сметни входовете и накрая виж дали излиза сметката В най-общия случай излизаш на плюс, само ако обикаляш като изоглавен всичките атракции включени в нея. Може да решиш, че излизанеето на плюс не ти е важно, ако картата предлага градски транспорт (ако смяташ да го ползваш и купуването на билетчета е сложно) или вход по атракциите, на който не чакаш на опашки. Подкрепям мнението на Жоро! Ние я пропуснахме, защото влизахме само в катедралата, а Барселона е много приятен пешеходен град. Използвахме градски транспорт за по-отдалечените точки , мисля че си бяхме взели талон за 10 пътувания ( ако се лъжа, моля някой да ме поправи ). 2 Връзка към коментар
Member324 Публикувано: 20 декември, 2015 Сподели Публикувано: 20 декември, 2015 Малък ъпдейт от скорошната ни визита в Барселона, талоните за по 10 пътувания са реално най-удачаният вариант за придвижване в града както индивидуално, така и за семейства - с един талон (просто се маркира 3 пъти). Актуалната му цена е 10 евро. Ако се плаща на шофьор в градския транспорт цената на билетче е 2.15 евро. Туристическите автобуси, които обикалят по забележителностите в града излизат по 27 евро на човек за ден на човек а 38 евро за 2 дни. Дори през Декември при температури до 16 градуса през деня Барселона държи добра концентрация на туристи 1 Връзка към коментар
kdelin Публикувано: 4 януари, 2016 Сподели Публикувано: 4 януари, 2016 Здравейте Имам намерение към средата на Март да посетя Барселон. Дали някой може да ми даде информация за музея на Дали във Фигуерес? Интересуваме дали си заслужава да се види и от къде може дасе хване влак до там благодаря ви предварително Връзка към коментар
Dreed Публикувано: 4 януари, 2016 Сподели Публикувано: 4 януари, 2016 Здравей. Според мен музея си заслужава определено, но трябва да се отдели поне половин ден за него. Влак може да се хване от Barcelona Sants. Билет за влака и повече информация може да намериш на сайта на Renfe. Поздрави Връзка към коментар
kdelin Публикувано: 4 януари, 2016 Сподели Публикувано: 4 януари, 2016 Здравей. Според мен музея си заслужава определено, но трябва да се отдели поне половин ден за него. Влак може да се хване от Barcelona Sants. Билет за влака и повече информация може да намериш на сайта на Renfe. Поздрави мерси за отговора. Имате предвид половин ден само за музея или това време вкючва и пътуването, защото няма релана представа колоко пътува влака от Барселона до Фигуерес Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега